Tchýně manipulátor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22051
31.5.13 12:26
@Anonymní píše:
A to s tím psychologem je to samé. Psala, jsem že chodím a ty mi navrhneš psychologa. Nebudu se hádat, ale tvoje příspěvky mi opravdu moc nepomáhají. Tedy jestli jsi měla cíl mi pomoci.

Ne, kdepak - píšu přece proto, abych „se blejskla jako ta lepší“ :roll: :roll:

O tom, že psychologa už navštěvuješ, jsi nikde nepsala… (!)

Jinak máš úplnou pravdu, diskutovat dál tímhle způsobem postrádá smysl - přeji Ti, ať to vyřešíš ke spokojenosti všech. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.13 12:52

Zakladatelko, ještě se vrátím trochu k té tchýni. Nějaký problém máme všichni, ať si ho přiznáme, pocítíme vinu nebo ne, nebo jen cítíme vinu „v hloubi duše“. Můj názor je ale takový, že všechny problémy se lépe řeší, když máme podporu ostatních, když se nezatěžujeme hádkami nebo rozpory s blízkými. Mně strašně pomohlo moudro od jedné paní, že se máme chovat ke tchýni s patřičnou úctou, protože nám přece vychovala toho, koho jsme si vzaly a koho milujeme, ale musíme si stanovit hranice tak, aby byly respektovány z obou stran. Takže když právě s manželem hovořím o neshodách s tchýní, tak začínám obvykle tím, že nám chtěla mamka pomoct, pak popíšu, jak se zachovala a v čem s ní nesouhlasím a proč, zeptám se ho na jeho názor (chlap miluje, když cítí, že jeho názor má velkou váhu). Následně navrhnu řešení a zeptám se manžela, jestli to tak zkusíme, abychom zabránili zbytečným hádkám. A také se nebojím vyjádřit své pocity. Říkám mu, kdy a proč se v přítomnosti tchýně necítím dobře. Takhle to funguje u nás, ale to samozřejmě neznamená, že to takhle musí fungovat i jinde. Každopádně přeji, ať se vaše problémy vyřeší a ať máte méně a méně neshod s tchýní!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.13 13:13
@BohunkaP píše:
Ne, kdepak - píšu přece proto, abych „se blejskla jako ta lepší“ :roll: :roll:

O tom, že psychologa už navštěvuješ, jsi nikde nepsala… (!)

Jinak máš úplnou pravdu, diskutovat dál tímhle způsobem postrádá smysl - přeji Ti, ať to vyřešíš ke spokojenosti všech. :mavam:

V úvodním příspěvku jsem spala, že se snažíme situaci u nás doma intenzivně řešit, taky jsem to zopakovala ve druhém příspěvku, ale ty jsi to úplně ignorovala a pořád si jela to svoje dokola. Neříkám, že nemáš pravdu, ale prostě nejsi schopná respektovat to, že ti píšu, že něco děláme. Vůbec tě to nezajímá, jen si jedeš ten svůj kolovrátek dokola. Takže to opravdu na téhle úrovni pro mě nemá žádný význam.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.13 13:36
@Anonymní píše:
Zakladatelko, ještě se vrátím trochu k té tchýni. Nějaký problém máme všichni, ať si ho přiznáme, pocítíme vinu nebo ne, nebo jen cítíme vinu „v hloubi duše“. Můj názor je ale takový, že všechny problémy se lépe řeší, když máme podporu ostatních, když se nezatěžujeme hádkami nebo rozpory s blízkými. Mně strašně pomohlo moudro od jedné paní, že se máme chovat ke tchýni s patřičnou úctou, protože nám přece vychovala toho, koho jsme si vzaly a koho milujeme, ale musíme si stanovit hranice tak, aby byly respektovány z obou stran. Takže když právě s manželem hovořím o neshodách s tchýní, tak začínám obvykle tím, že nám chtěla mamka pomoct, pak popíšu, jak se zachovala a v čem s ní nesouhlasím a proč, zeptám se ho na jeho názor (chlap miluje, když cítí, že jeho názor má velkou váhu). Následně navrhnu řešení a zeptám se manžela, jestli to tak zkusíme, abychom zabránili zbytečným hádkám. A také se nebojím vyjádřit své pocity. Říkám mu, kdy a proč se v přítomnosti tchýně necítím dobře. Takhle to funguje u nás, ale to samozřejmě neznamená, že to takhle musí fungovat i jinde. Každopádně přeji, ať se vaše problémy vyřeší a ať máte méně a méně neshod s tchýní!

Tak prvně si promluvím s manželem, pak to proberu s malou a uvidím, co mi z toho vyjde. Rozhodně to tedy neumím brát tak, že to tchýně myslí dobře. Tedy ona to určitě myslí dobře, ale se sebou. Chce mít prostě kontrolu. Je na to zvyklá. Neustále peskuje i manžela i tchána. Asi se s tím ale lépe smiřuje, když to bereš takhle pozitivně, to věřím. Třeba to ještě taky přehodnotím, ale manipulace mi je protivná a nikdy jsem nebyla schopná za ní vidět nic dobrého. Bohužel nebo bohudík? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
615
31.5.13 13:41

Já to právě beru tak, že to nemá východisko, pokud nebudu mít manželovu oporu. A vím, že ji budu mít jedině tehdy, pokud ze mě nevycítí tu „nenávist“ k tchýni. Proto tenhle přístup. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
31.5.13 13:42

A už jsem se zase odtajnila. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.13 13:46
@HATI píše:
Já to právě beru tak, že to nemá východisko, pokud nebudu mít manželovu oporu. A vím, že ji budu mít jedině tehdy, pokud ze mě nevycítí tu „nenávist“ k tchýni. Proto tenhle přístup. :)

Tak já neříkám, že jí nenávidím, ale prostě děsně se mi vzdaluje. Není mi blízká. Už s ní hodlám komunikovat jen na určité úrovni - dobrý den, naschledanou, to máme dnes hezky a to je tak všechno. Už se nenechám nalákat na žádný kamarádění, takhle to myslím. Nevěřím jí a abych mohla s někým něco probírat, tak pro mě je důvěra hodně důležitá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.13 13:48

Tchýně a uzený… znáte to?

• Citovat
  • Upravit
615
31.5.13 13:50
@Anonymní píše:
Tak já neříkám, že jí nenávidím, ale prostě děsně se mi vzdaluje. Není mi blízká. Už s ní hodlám komunikovat jen na určité úrovni - dobrý den, naschledanou, to máme dnes hezky a to je tak všechno. Už se nenechám nalákat na žádný kamarádění, takhle to myslím. Nevěřím jí a abych mohla s někým něco probírat, tak pro mě je důvěra hodně důležitá.

Chápu.

@Anonymní píše:
Tchýně a uzený… znáte to?

Neznám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.13 13:58

Tchýně a uzený nejlepší jsou studený. :oops:

• Citovat
  • Upravit
615
31.5.13 14:02
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
31.5.13 14:04

Respekt od své tchýně bych chtěla taky, taky je to manipulátorka (hlavně psychickej nátlak) dokonce jí není cizí ani ronit krokokdýlí slzy… bohužel nerespektuje naše pravidla ani u nás doma… takže jsem se jí prostě nakonec začala vyhýbat a nic už s ní neřeším - to je asi jediný řešení, alespoň pro mě, protože lidi se prostě k lepšímu nemění :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
31.5.13 14:12

Tak u nás doma jsem já pán. Tam prospě platí má pravidla. Tam musí i tchýně poslouchat. :lol: Respekt jsem si naštěstí vybojovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
31.5.13 14:46

Zakladelko, vydrž, z tvých příspěvků mám pocit, že to máš srovnané a že ti jde hlavně o tvou rodinu, což je manžel a dcerka a to je hlavní. A nejdůležitější, aby vám bylo dobře. Tchyně je sice babička, ale dospělý člověk, který musí vědět, jak se má chovat. Když nepomáhají domluvy, tak se to musí včas zarazit. Protože tyto problémy dovedou tvou rodinu rozeštvát. @BohunkaP ti asi určitě chtěla poradit, ale bohužel se velmi často chová nadřazeně, ale to už je normálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.13 16:12
@Verunecka289 píše:
Respekt od své tchýně bych chtěla taky, taky je to manipulátorka (hlavně psychickej nátlak) dokonce jí není cizí ani ronit krokokdýlí slzy… bohužel nerespektuje naše pravidla ani u nás doma… takže jsem se jí prostě nakonec začala vyhýbat a nic už s ní neřeším - to je asi jediný řešení, alespoň pro mě, protože lidi se prostě k lepšímu nemění :nevim:

Tak to jsi mě pobavila. :mrgreen: Moje tchýně, když už k nám přijde, tak je tu jak na trní, nevydrží tady ani hodinu, protože tu nemůže kralovat. Je to docela legrace to pozorovat. Je nervní, ošívá se a za chvíli tchán řekne, že mají doma psa a musí domů. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová