Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přesně tak - bude ti ji posazovat (tak se dělalo a dělat dle starší generace má), pak tahat za ručičku po byte (další blbost - sama se ma postavit, sama objíždet nábytek, sama rovnou stát) a hlavně cpát ji hned vším - nejlépe ji dat hned ve 4. měsící čerstvé jahůdky a citrusy. Ta moje, to je něco - sama nekojila, ale keci měla i do toho (nekojíš ji náhodou nějak dlouho? - snad mi stopovala čas, než vylezu z pokoje - u kojení jsem malou mazala, střihala nehty, pak přebalovala, vyčesávala šupinky z vlásků, celé to trvalo do 4. měsíce tak 30-45 min a za hodinu a něco další kolečko). Hlavně nebyla schopná pochopit a respektovat, že si nepřeji, aby malou nosila celý večer po byte, že se dokáže sama zabavit na hrací dečce - mala je hodne samostaná a spíš se vzteka, když ji má někdo dlouze na rukách. Otáčela ji hlavu všude možně, ať nevidí na TV i když jsem ji řekla, že ja ji to nezakazuji a běžně se na TV kouká. Ted se dotazovala, ze jestli znám říkanky, že mi koupi knihu - ja ji řekla, že 2 týdne chodím na cvíčo s říkankami, jsou pořád stejné dokola a je jich plný internet. Udělá přesnidávky a nacpe do nich cukr krystál - nevím proč se nezeptala - no comment. Nastestí s ni nebydlíme, to by nešlo. Na návštevach nyní komentuje její hračky (proč jse ji nevzali to a ono, s tím se hezky hrala - snad jsem matka ja a ja nejlépe vím, s čím se baví nejvíce). Bez pryc, 2 generace si rozumět nikdy nebudou. ![]()
@EmmaAnna Právě, že na to téma jsme s ní mluvili a to z ní nic pořádně nevyleze. 2× slíbila, že když bude něco špatně, přijde a řekne co ji vadí. Že tu budeme problémy řešit narovinu a s tím koho se týkají. Nelíbí se mi, že se na mě směje, dělá že nic, ale pak na nás posílá tchána. A když se partner pokusil odporovat a situace se tu trochu vyostřila, vyčetla mu, že tímhle si zabije tátu, že na tom táta psychicky není dobře. No a naposledy, když se s tchýní mluvilo o tom, že tu máme problém, tak jsme si posedali ke stolu a každej řekl co mu vadí, zároveň navrhnul řešení. Tchýně mluvila jako poslední a jediné, co jsme se dozvěděli bylo, co všechno manžel v životě zkazil ![]()
@inkakřivák
V domě máme svojí ložnici a svůj obývací pokoj (Rozdělili jsme si tak jednu velkou místnost). Koupelna a kuchyň je společná. Tchýně má ještě v přízemí obývací pokoj a pracovnu (Ale ani do jedné místnosti nemusí přes „naše“), nahoře mají ložnici, pokoj pro hosty.Jen si trvá na tom, že budou všude otevřené dveře, že to tak bylo u nich doma vždy. A s tím psychologem mě to dost zarazilo. Nevidím důvod, proč by to mělo vadit, naopak jsem myslela, že když už teda musíme k psychologovi/psychiatrovi (kterého vybrala on, tak bude nejlepší ten, ke kterému chodí ona s tchánem, aby psycholog viděl situaci ze všech pohledů a mohl nám objektivně pomoct..Ale kdo ví, co za tím vězí ![]()
@Sinquinita Pokud bychom chtěli hned, museli bychom do nájmu. Proto jsme chtěli našetřit, aby kdyby se cokoliv stalo, měli chvíli odkud brát a neskončili s mímem na ulici. ![]()
Jinak všem děkuju za reakce ![]()
Zakladatelko, ale než našetříte, tak budete mít oba nervy v háji nebo v horším případě začnete být zlí na sebe! No uvidíš…přeju ti hodně stěstí, já bych se svou tchýni žít nemohla. Stačilo mi, jak se SNAŽILA mi organizovat svatbu a jak vychovává děti švagrovce (té to ale nevadí - to je jiná pohádka)…držím palce a pevné nervy!
@83alena To je to, z čeho mám obavy a doufala jsem, že mi někdo napíše, že se s ní nějak dá domluvit, i když je jaká je. Doufala jsem, že už jsem jenom slepá k nějakému jinému řešení.
Já vím, že to bude moje první dítě, že asi nebudu dokonalá máma a ona toho asi ví víc, ale přece jenom máme dost odlišné názory a já bych se ráda zařídila podle těch svých a přitom tady nechci dělat dusno. Hlavně po porodu nejspíš nebudu mít ani sílu ses ní dohadovat..
Do toho má občas poznámky na účet mých rodičů, ve smyslu, že ona je něco víc, že je někým lepším. A od té doby mám vůči ní i blok, nechci se s ní „kamarádit“,jestli si tohle myslí. Protože moji rodiče jsou oba dva zlatí lidé, co by se pro mě s manželem a malou rozdali.. ![]()
No a když tedy vy máte dole dva pokoje a v podkroví jsou dva, co se domluvit a přehodit to. Nakonec rodiče jsou starší a ušetřili by si běhání po schodech a vy byste možná měli víc klidu. A rada, nevím. Zkusila bych toho psychologa, je to cizí člověk a na váš problém by se díval s nadhledem, a něco by snad poradil. Jinak opravdu netuším.
@Sinquinita Nejspíš máš pravdu, já jen doufala v zázrak v podobě řešení, které ani já sama nevidím.
Děkuju moc za přání a za rady. ![]()
@inkakřivák Děkuju, zkusím to probrat s manželem a uvidíme. A toho psychologa si tu nějak prosadím ![]()
A manzel, nebo pritel je na tve strane? Nekdy se stava ze je to mamanek a skonci to rozchodem.
Tak se sbalte a utikejte, malicky bytecek a zacinajici potize i financni, vas jen stmeli.
Zakladatelko, pořád mi jedno uniká, ale možná že jsem to špatně pochopila. Abych to zhrnula - vy bydlíte u tchýně, tchýně podle popisu manipulátorka, chce Vás ovlivňovat, přehnaně se těší na dítě, za dveřmi šeptá (nejspíš tak tajně, abyste ji slyšeli), posílá na Vás tchána, aby řešil to, že jste ji nepozdravili, kecá Vám do toho jestli spolu máte spát či ne, uráží se a vymlouvá na to, že je psychicky labilní, že nemuže rešit určitě věci…a chce, abys jste šli všichni k psychologovi (to, že ne k jejímu - to řešit ani nemíním)…a co tam pane bože chcete jako dělat a říkat??? - tomu vůbec nerozumím. Kdyby jst se nějak porvaly, dělaly si schválnosti, které ohrožují zdraví nebo jste byli na pokraji rozvodu, tak chápu. Ale jít tam s tchýni, že to je pipina, která se Vám plantá do životů??
@Sinquinita pokud je makla na hlavu tak ocekava ze pan doktor da nezbedne deticky do late a vysvetli jim ze maji matinku ctit…v takovejch vecech logiku nehledej ![]()
Prave proto, ze cekas první dítko, zkuste to pořešit před jeho příchodem. Budeš mít klid, to je nejdůležitejši - máma v klidu = mimi taky. A o rady bych poprosila kamarádky co mají aktuálně děti - naše mami jsou jiná generace, dnes je spousta věci jinak. Neber ohled na takovou tchyni, ta by mela spíš brát ohled na tebe!!!
@Anonymní píše:
@EmmaAnna Právě, že na to téma jsme s ní mluvili a to z ní nic pořádně nevyleze. 2× slíbila, že když bude něco špatně, přijde a řekne co ji vadí. Že tu budeme problémy řešit narovinu a s tím koho se týkají. Nelíbí se mi, že se na mě směje, dělá že nic, ale pak na nás posílá tchána. A když se partner pokusil odporovat a situace se tu trochu vyostřila, vyčetla mu, že tímhle si zabije tátu, že na tom táta psychicky není dobře. No a naposledy, když se s tchýní mluvilo o tom, že tu máme problém, tak jsme si posedali ke stolu a každej řekl co mu vadí, zároveň navrhnul řešení. Tchýně mluvila jako poslední a jediné, co jsme se dozvěděli bylo, co všechno manžel v životě zkazil
@inkakřivák
V domě máme svojí ložnici a svůj obývací pokoj (Rozdělili jsme si tak jednu velkou místnost). Koupelna a kuchyň je společná. Tchýně má ještě v přízemí obývací pokoj a pracovnu (Ale ani do jedné místnosti nemusí přes „naše“), nahoře mají ložnici, pokoj pro hosty.Jen si trvá na tom, že budou všude otevřené dveře, že to tak bylo u nich doma vždy. A s tím psychologem mě to dost zarazilo. Nevidím důvod, proč by to mělo vadit, naopak jsem myslela, že když už teda musíme k psychologovi/psychiatrovi (kterého vybrala on, tak bude nejlepší ten, ke kterému chodí ona s tchánem, aby psycholog viděl situaci ze všech pohledů a mohl nám objektivně pomoct..Ale kdo ví, co za tím vězí
@Sinquinita Pokud bychom chtěli hned, museli bychom do nájmu. Proto jsme chtěli našetřit, aby kdyby se cokoliv stalo, měli chvíli odkud brát a neskončili s mímem na ulici.
Jinak všem děkuju za reakce
hele tady není zvykem věci řešit narovinu, natož u starší generace…buď to zkousnete, budete se doptávat a hlavně nad vším mávnete rukou, nebo se z toho zblázníte ![]()