Tchýně manipulátor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.5.13 16:17
@Lístečka píše:
Zakladelko, vydrž, z tvých příspěvků mám pocit, že to máš srovnané a že ti jde hlavně o tvou rodinu, což je manžel a dcerka a to je hlavní. A nejdůležitější, aby vám bylo dobře. Tchyně je sice babička, ale dospělý člověk, který musí vědět, jak se má chovat. Když nepomáhají domluvy, tak se to musí včas zarazit. Protože tyto problémy dovedou tvou rodinu rozeštvát. @BohunkaP ti asi určitě chtěla poradit, ale bohužel se velmi často chová nadřazeně, ale to už je normálka.

:mrgreen: tchýně mi taky chce poradit, ale bohužel se velmi často chová nadřazeně :mrgreen: Ale vážně - nejlepší je fakt si tchýni moc nepouštět k tělu a žádné kamarádíčkování. Pěkně slušně s respektem, ale v ucitivé vzdálenosti. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.13 12:43
@Anonymní píše: :mrgreen: tchýně mi taky chce poradit, ale bohužel se velmi často chová nadřazeně :mrgreen: Ale vážně - nejlepší je fakt si tchýni moc nepouštět k tělu a žádné kamarádíčkování. Pěkně slušně s respektem, ale v ucitivé vzdálenosti. :)

Přesně tak. A taky to nepřehánět s návštěvama.

• Citovat
  • Upravit
22
13.4.14 13:25

Ahojik všem jestli je tu někdo jejku ja bych o své tchýni mohla napsat knihu co mě tady děla je někdy dělá a jak se chová :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.15 11:27

Ahoj všem :)
Chtěla bych se Vás zeptat na radu, jak vyjít s tchýní. Dle mého názoru je trochu víc panovačná a sobecká, až moc se ji vše přizpůsobuje. Ale třeba je to jen můj zaujatý pohled.
Abych nastínila situaci, s manželem bydlíme prozatím v jejím domě (nejspíš 1.kámen úrazu) - vlastní plánujeme, ale to chceme nejdříve ještě trochu přišetřit. Za 3 měsíce přijde na svět naše první beruška na kterou se tchýně moc těší - a v tom to všechno vězí.
Chce do všeho mluvit, s tím jsem počítala, ale ne, že to bude dělat jakýmkoliv způsobem, jen aby dosáhla svého. Už když jsme jí oznámili, že čekáme miminko, jedna z prvních otázek byla, zda máme jména a jaká by byla nejlepší. Pak nám oznámila, že budeme bydlet u ní (tenkrát jí ani trochu nezajímalo, jestli bych třeba nechtěla bydlet u svých rodičů, ale mně to nepřišlo jako špatný nápad, takže jsem to nechala plavat). A pak to přišlo - její dům - její hrad - její pravidla. Na mě se vždy culí jak sluníčko a manželovi tluče do hlavy, abychom spolu nespali, že přijdeme o miminko. Večer přijde z práce, my oba unavení, uchystaní ke spánku, ona se na nás na oba směje, jak je všechno v pořádku, pak začne třískat věcmi a důležitě uklízet uklizené a vzdychat jak jí bolí záda a následně si postěžuje tchánovi hned jak přijde domů, jak doma nic není hotového, jak musí všechno dělat sama a jak jsme na ní protivní (Stěžuje si samozřejmě šuškandou za zavřenými dveřmi, aby ji nebylo slyšet). Tchán oči až na hlavě a jal se to s námi řešit. To proběhlo v klidu, my jsme si věci vysvětlili, jen tchýně se odešla uraženě zavřít do podkroví. Druhý den ráno se na nás opět culila, jako by se nic nestalo. A takhle to od té doby pokračuje dál. Jednou se nádobí nechá na umytí na ráno a ještě večer s námi nemluví ani klika od dveří a nádobí je umyté (i v případě, že se paní domu jasně řekne, že to uděláme ráno). Jindy zase přijde domů, my jsme v koupelně, tak jí pozdravíme alespoň přes dveře, domyjeme se a než vylezeme (15min?) tchýně už je v podkroví a po příchodu tchána si mu stěžuje, že si chtěla popovídat a čekala 45min sama v obýváku a my ji ani nepozdravili. Že s ní zase nemluvíme.
Teď už to vezmu rychle, stěžuje si tchánovi skoro každý den, že něco a člověk se může snažit sebevíc, k ničemu to není. Ten už sám chodí k psychiatrovi. Mimo to, tchýně taky, čímž se doma argumentuje na všechno, že ona za to nemůže, ona je nemocná. Nemůže se jí tohle ani támhleto říct, protože by se psychicky zhroutila a brečela tchánovi celý večer. Takže okolo tchýně se chodí po špičkách, nesmí se jí říct ani popel, ve všem se jí musí vyhovět, také v tom, že dle ní máme my dva s manželem deprese a musíme k psychiatrovi ale za žádnou cenu nesmíme k tomu jejímu (netuším proč? - chodí k němu i tchán).
A já se začínám bát, jak to bude s naší malou. Vždyť přeci já budu máma, manžel bude táta, my budeme muset rozhodovat a né ona. Nevím jak z toho ven. :,( Můžu jí ustoupit ve spoustě věcech, ale tohle přece budeme muset řešit sami, tak neví někdo, jak na to? :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
69235
26.11.15 11:32

V tvém příspěvku je jedna svatá pravda, její dům, její hrad, její pravidla. Výhody bezplatného bydlení spolu nesou přesně tyto nevýhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
26.11.15 11:36

Pobavilo mě, jak víš, co říká šeptem manželovi za dveřma?:D

No každopádně, nemáte bydlet v jejich domě. Takovou blbost bych nikdy neudělala. Její dům, její pravidla - pokud chce umýt nádobí vždy hned večer, tak se tomu budete muset přizpůsobit. A pokud má problémy s úklidem, chce to sednout si a vyjasnit si to - kdo, co jak a kdy bude uklízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.15 11:46

@EmmaAnna
Protože tchán tohle sám přiznal..A od té doby už se stává celkem pravidelně, že se někde zavřou a pak tchán přijde s tím, co jsme zase vyvedli.
A dům je to jenom tchýně, občas to tchánovi nemile připomíná.
S tím bydlením to nejdříve vypadalo vážně fajn, měsíčně jí příspěvěk platíme, nakupujeme sem, co je kdy třeba, vaříme a uklízíme- ona má bolavá záda a alergii na mycí prostředky, prý. Tak jsme to vzali jak to je, jen se nám 1-2× do měsíce stane, že už jsme fakt unavení. Asi nezbývá nic, než se odstěhovat. Chtěli jsme jen ještě přišetřit, abychom pak měli pojistku, kdyby něco.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1702
26.11.15 11:49

Utecte dokavad je cas, po narozeni ditete se o moc zhorsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
26.11.15 12:00

Tady neni jina rada, nez jit bydlet jinam. Pronajmout si mensi byt, kde bude mensi najem at muzete setrit. Po narozeni male se vse jen zhorsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
26.11.15 12:16

Píšeš, že utíká do podkroví. Jak máte dům rozdělený? Máte svoje nebo hospodaříte společně. Pokud máte jen jednu místnost, tak to bude vážně těžké. Potom nezbývá než zatnout zuby a vydržet anebo se odstěhovat. Ale když je dům s obytným podkrovím, tak snad by šlo se nějak domluvit na chodu domácnosti. A to, že si nepřeje, abyste chodili k jejímu psychologovi, na to bych kašlala a naopak bych toho využila. zašla za ní, nanesla váš problém a poradila se, jak to zvládnout. A klidně bych se zeptala, jestli by nemohlo být nějaké společné sezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
26.11.15 12:29
@Anonymní píše:
@EmmaAnna
Protože tchán tohle sám přiznal..A od té doby už se stává celkem pravidelně, že se někde zavřou a pak tchán přijde s tím, co jsme zase vyvedli.
A dům je to jenom tchýně, občas to tchánovi nemile připomíná.
S tím bydlením to nejdříve vypadalo vážně fajn, měsíčně jí příspěvěk platíme, nakupujeme sem, co je kdy třeba, vaříme a uklízíme- ona má bolavá záda a alergii na mycí prostředky, prý. Tak jsme to vzali jak to je, jen se nám 1-2× do měsíce stane, že už jsme fakt unavení. Asi nezbývá nic, než se odstěhovat. Chtěli jsme jen ještě přišetřit, abychom pak měli pojistku, kdyby něco.. :nevim:

ok ale co čekáš, že budě dělat? Že jako mu bude o vás říkat přímo před vámi? 8o :lol: To nemají právo si spolu mluvit v soukromí? Pokud si nestěžuje ale i vám, tak to chce se jí asi cíleně zeptat, co jí vadí, co nevadí

ale upřímně, stejně bych rychle vzala nohy na ramena, tohle nedělá moc dobrotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
26.11.15 12:29

Já bych s tchýni nebydlela ani za zlatý prase 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
26.11.15 12:36
@Quistee píše:
Já bych s tchýni nebydlela ani za zlatý prase 8)

Přesné!!! Moje slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
26.11.15 12:38

Zakladatelko, nemůžete jít do vlastního už teď? Manžel nedostane hypotéku? Případně aspoň do nájmu? Bude to opravdu čím dál horší - začne Vám pak kecat do výbavičky, plínek, výchovy apod. Pozor aby z tchýně nakonec nebyla náhradní matka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4153
26.11.15 12:42

Hele, zdrhni, za par mesicu tu budes resit, jak ti dite posazuje, prolejva cajem, cpe svickovou apod.,nebudes svoje pani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová