Tchýně manipulátor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3395
26.11.15 14:24
@Anonymní píše:
@83alena To je to, z čeho mám obavy a doufala jsem, že mi někdo napíše, že se s ní nějak dá domluvit, i když je jaká je. Doufala jsem, že už jsem jenom slepá k nějakému jinému řešení. :nevim: Já vím, že to bude moje první dítě, že asi nebudu dokonalá máma a ona toho asi ví víc, ale přece jenom máme dost odlišné názory a já bych se ráda zařídila podle těch svých a přitom tady nechci dělat dusno. Hlavně po porodu nejspíš nebudu mít ani sílu ses ní dohadovat.. :( Do toho má občas poznámky na účet mých rodičů, ve smyslu, že ona je něco víc, že je někým lepším. A od té doby mám vůči ní i blok, nechci se s ní „kamarádit“,jestli si tohle myslí. Protože moji rodiče jsou oba dva zlatí lidé, co by se pro mě s manželem a malou rozdali.. :zed:

mimochodem, raději bych platila nájem (a taky jsem ho platila), než bydlet s kterýmikoliv rodiči…s našima se máme o to víc rádi, o co dál od sebe bydlíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
26.11.15 18:38

Bydlíme taky bez rodičů, bohatě stačí prodloužené víkendy u tchyně a mam chuť ji někam poslat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
26.11.15 19:22

Já mám za sebou stejnou zkušenost, takže ti můžu „z první ruky“ říct, že tohle nemá řešení kromě jediného - odejít. Přišetřit si je sice moc fajn, ale šetříte peníze a ztrácíte na svém vztahu - s jeho rodiči i mezi sebou. Teď to asi ještě dáváte, ale brzy zarazí klín i mezi vás dva. On je tvůj partner totiž jak mezi mlýnskými kameny. Všechno co ti teď vadí se desetkrát znásobí, až se ti narodí dítě - pak teprve to bude BOJ! Vím, že věříš a moc si přeješ najít „mírové řešení“, ale nemyslím si, že to vyjde :( Jedinou možnost bych snad viděla v tom, abyste všichni navštívili rodinnou poradnu. Ani tam ale není výsledek zaručený a možná by na to ostatní ani nepřistoupili. Nicméně my to zkusili a nejenže to nepomohlo - ještě jsme přilili olej do ohně. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
1.12.15 00:33
@Anonymní píše:
Už mi dochází trpělivost s mojí tchýní. Před pár dny malá prohlásila „proč jsem se jen narodila“ Bylo mi to líto, ale zároveň mi přišlo divné, kde k takovému moudru přišla, tak jsem se jí zeptala a prý jí to řekla manželova matka. Dnes ráno padla hláška „vy nejste rodiče, vy jste blázni“ Zase jsem se ptala, kde tohle slyšela a zase od manželovi matky. Už začínám být hodně naštvaná, protože před pár měsíci došlo k incidentu, po kterém mě absolutně tcháni ignorovali, ani mi nic neřekli, ale tak nějak šla najednou komunikace přes manžela, takže mi to docvaklo. Přemýšlela jsem, jak se k tomu postavit a vyšlo mi z toho, že mi to vlastně taky bude víc vyhovovat, takže jen dobrý den, naschledanou a žádné kamarádíčkování už nechci. Jakmile si je člověk pustí víc k tělu, začnou s těmi jejich manipulacemi, které pochopitelně dělají s andělkými záměry :andel: Prostě neumí abolutně jinak jednat, než manipulovat. K situaci u nás doma - není to ideální, jsou problémy, víme o nich, ale snažíme si je intenzivně řešit. No nevím, jestli si chci jen postěžovat, nebo nějaké rady jak na manipulativní tchýni. Už jsem si libovala, že bude relativně klid, když tedy já tchýni nezpůsobuju ty infakrty, jak řekla manželovi. Ona totiž žádný infarkt neměla, byl to podle mě jen histerák a vztek z toho, že si dovoluju chtít, aby mě respektovala jako matku mého dítěte. No a ona to zkouší zase přes malou. Je tak zabedněná, že si vůbec neuvědomuje, že malá vše řekne. Manžel je vzteky bez sebe a trvrdí, že si to malá vymýšlí. Ona si trochu vymýšlí, ale tyhle hlášky by těžko jen tak dala dohromady.

No pokud je chlap na straně své máti, nezmůžeš prakticky vůbec nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
2.7.20 08:43
@Anonymní píše:
Ahoj,s tchýní mám také dost problémy. Jakmile si ji člověk trochu připustí k tělu, využije toho a okamžitě má pocit, že může rozhodovat i o našich životech, o tom, co je pro naše děti to nejlepší. Manipuluje také dost, často nám tropí scény, citově vydírá. To, že když malá přijde od babičky a klidně mi řekne „Dej mi pokoj!“, už mě tolik nepřekvapuje a vždy si s ní sednu a vysvětlím, proč se to neříká apod. Přetrhat vazby plně nejde. Proto jsme si s manželem sedli a probrali hranice, kdy už je třeba slušně zasáhnout. Trvalo to, ale po mnoha rozhovorech se manžel naučil respektovat určitá pravidla, na kterých jsme se domluvili. A když pak tchýně zase začne svůj zájem přehánět, tak ji včas, ale opravdu slušně upozorníme, že je to naše věc. Ona se pak většinou stáhne.

Další tchýně, blázen, hysterka.
To nemůžou být tyhle slepice normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
19.7.20 15:26

Nestýkala bych se s ní. Buďto vysvětlit, co je špatně a stanovit jí hranice a nějakou dobu se nevidět, ať jí to v hlavě šrotuje nebo smůla. Dítě bych si tímhle ztraumatizovat nenechala, není to nic hezkého do života

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
19.7.20 15:30
@icy rose píše:
Nestýkala bych se s ní. Buďto vysvětlit, co je špatně a stanovit jí hranice a nějakou dobu se nevidět, ať jí to v hlavě šrotuje nebo smůla. Dítě bych si tímhle ztraumatizovat nenechala, není to nic hezkého do života

Přesně.
Co taky s bláznem…tihle pošuci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.22 16:28

Tchýně

Omlouvám se za vyblitek ale už nevím kudy kam. Moje tchýně strašně manipuluje manžela a má potřebu všechno řídit a do všeho se plést manžel to nevidí. Že mě buzeruje za všechno je mu jedno ze doma chci něco udělat co ona nechce to stojí při ní. I do toho kde budeme bydlet se pletla a musíme bydlet přesně podle ní. Natáhla nám dom staré skříně které jsme nechtěli ale ona to nepřekousla. Vysavam každý den a vytiram a je to špatně nenudím děti je to špatně budem je je to špatně. A sama by mi je mlátila když jim omylem ukapne pití. Vařím každý den pomlouvá mě že nevarim. Máme po bytě hračky a máme tu bordel. Obviňuje mě že jsem poničila stůl ( je tam kousek od přírody jako by flek ) a ten stůl jsem si koupila sama. a tak můžu pokračovat do nekonečna. A nejhorší je že když se sverim muzi tak se semnou ještě hada že říkala že to tak není a hotovo. Jela jsem koupit dětem kola k narozeninám dojela tam zamnou a můj muž se semnou hádal že je hrozně hodná a já že jsem strašná že jsem si dovolila jet s dětmi autobusem prý bylo moc horko ( autobus klimatizovaný a přímo spoj až k obchodu ) její auto nemá klimatizací a nechala ho stát na slunku tak asi nemusím říkat kde bylo větší horko. No to je jedno nikdo ji tam nezval jenom mě tam buzerovala za věci které mi poradil odborník protože ona to ví líp než ten odborník. Manžela manipuluje ho proti mě vlastně celou rodinu. Dva roky jsme dokonce kvůli ní žili odděleně nakázala mu odejít k ní když jsem byla v 6-ti nedělí prý jsem se o něj nedokázala postarat. Už zvažují že odejdu abych měla klid je pro mě strašně těžké vědět že se mě nikdo nezastane. Bože co by jste dělali vy? Počkali nebo odešli?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.22 16:35

Já bohužel nemám radu, ale přeji hodně štěstí. Sama nevím, co bych dělala. Ono se snadno řekne odejít, ale udělat to, to už je těžké. Já mám taky tchýni kr**vu, ale manžel se mě umí zastat. Někdy jsou ale na pěst taky oba. Mě když tchýně už fakt hodně vytočila, tak jsem manželovi řekla, že se odmítám vídat a k nám domů nesmí (tchýně). Stálo mě to dost úsilí, ale docílila jsem toho. Teď je náš vztah +- neutrální, i se znovu vídáme.

• Citovat
  • Upravit
6794
16.5.22 16:38

Odejdi od chlapa, co se te nedokaze zastat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.22 16:51
@Anonymní píše:
Já bohužel nemám radu, ale přeji hodně štěstí. Sama nevím, co bych dělala. Ono se snadno řekne odejít, ale udělat to, to už je těžké. Já mám taky tchýni kr**vu, ale manžel se mě umí zastat. Někdy jsou ale na pěst taky oba. Mě když tchýně už fakt hodně vytočila, tak jsem manželovi řekla, že se odmítám vídat a k nám domů nesmí (tchýně). Stálo mě to dost úsilí, ale docílila jsem toho. Teď je náš vztah +- neutrální, i se znovu vídáme.

Jako zkousla jsem hodně ale tohle už je moc a došla jsem na to že se nebojí opravdu ničeho. Kdyby stal manžel aspoň za mnou. Ono když tam nebudu chodit já tak manžel jo a ona ho bude klidně navádět dál a dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
16.5.22 17:21

Utikej. Mela jsem podobnou stihacku, nastesti jsem to v zacatku vztahu poznala a ukoncila. Vztah trval nastesti jen dva roky. A i to mi stacilo. Nejen, ze vsechno bylo spatne (i to, jak se tvarim), ale to priserne napeti me nicilo. Nedovedla bych takhle zit. Navic kdyz jsem neco potrebovala po byvalem ja, joooo, udelam to (nekdy). A kdyz neco potrebovala ona, skakal nahned… Mela ho pekne zmaknuteho a on si neumel na ni otevrit hubu…

P. S.: To muselo byt super, kdyz si cetla, co si pisu s jejim synackem, pac mu vecne lezla do mobilu a brala to jako normalku tak, jako on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
16.5.22 17:48

Tohle je moc těžká situace…já bych asi nemohla být s chlapem, který se mě nezastane a ještě se zastává matky…rozhodně bych nebydlela podle ní a ni by mi domů nic nestěhovala…ale já jsem asi jiná povaha než ty…já si nic líbit nenechám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.22 21:42

Odejdi…já zůstala a je to PSYCHO, čím dál horší 8o Už 25 let. A kdo si myslí, že se chlap změní a zastane se ženy, ten se plete. S věkem tchýně a jeho závislosti a nezdravemu vztahu na ni, je to jen horší. Vydírá nemocemi a samotou a proti tomu jsem nic.

• Citovat
  • Upravit
37
16.5.22 21:51

Ahoj, nezazila jsem vubec to same co ty protoze moje tchyne je super. Ale u nas je to naopak ze muj muz nemuze vystat me rodice. Ne ze by mu/nam se nejak extremne pletli do zivota ale celkove jejich videni sveta nemuze vystat. Ale nejak se snazi aby to fungovalalo. Ale ted k tomu co resis. Jednou kdyz byli moji rodice u nas na navateve a bylo jich vsude plno a rikali co mame a nemame delat a jak to mame delat. Tak po tehle navsteve mi muj muz rekl ze se musim rozhodnout. Ze jestli chci zit snim nebo snimi. A v te chvili jsem si uvedomila ze musim opravdu ale opravdu dospet. Ze uz mam svoji rodinu ( v te dobe jsme meli rocniho syna) a za tu se musim rvat co to jde. Ze nikdo jiny nez muj muz a teoreticky nase deti do celeho tohoto krehkeho systemu nemuze zasahovat. Ono uz tak to neni jednoduche aby se dva dospeli shodli a kdyz do toho zasahuje jeste nekdo treti nemuze to fungovat. Takze moje rada zni dej mu na vyber. Jestli chce byt s tebou a s detma a s tvyma rozhudnutima (vareni, uklizeni, kupovani darku delas toho dost, uklizis malo nebo hodne) nebo s maminkou. A pokud s tebou tak si jasne nastavujte postupne hranice. Protoze ty problemy nevymizi hned. A pokud ti bude argumentovat ze to maminka mysli dobre tak mu jasne rekni ze pro tebe je to uplne cizi zenska kterou neznas a tak nevis proc by ti mela delat zivotni mentorku. Jako je fakt ze se z rodiny dela jak jsi jsou strasne vsichni blizci ale ty a tchyne nemate vlastne vubec nic spolecneho. Vlastne jo mate jednoho chlapa a ted o nej vedete bitvu. PS: doporucuji film Tchyne a uzeny mrknete s manzelem treba ho to trkne. Preji at to dobre dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová