Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ztrácím se v tom..
pes od babičky vyjíždí po všech dětech? Někteří psi se dětí bojí, nejsou naně zvyklí..dítě má jiné pohyby a projevy než dospělý..Můj pes má tento problém třeba když někdo špatně chodí, nevyjíždí, ale bafe a bojí se..(pes je utulkáč).
Napadá mě zkusit to řešit pře dítě, aby se pes přestal bát..abymalej dávalpsovi dobrůtky, podávalmisku se žrádlem, aby hope s začal respektovat..házel třeba míček atd..Neřvat na psanemlátit, agresí psovi potvrdíte jeho agresi..
@Verca1990 Neber to osobne, nekteri by nechali decku radeji ukousnout hlavu nez by priznali.ze nektery pes neni vhodny k detem. A holt nejsou vsichni dokonale vychovani
to nema smysl rozebirat, vetsina majitelu vi o vychove psa prd, tak o tom nema smysl filosofovat…
Pokud je to takhle, jak pises, pes by mel dozivotni zakaz styku s ditetem, nezajem, jak si to tchyne zaridi.Je to tvoje dite a prece po nem nenechas vyjizdet psa!?!Pro rejpalky nepredpokladam, ze by tchyne byla ochotna a schopna psa prevychovat, tak proto tohle reseni.
ja neco soudim nebo hodnotim? Ja jsem ti jen radila, ze mas tchyni rict, ze se ti nelibi, ze te pomlouva a ze ma u tebe doma dodrzovat tvoje pravidla. A pokud neni schopna sveho psa zabezpecit, tak at ho k vam nebere. Co jeste vic bys chtela poradit?
Psa mi klidne pujc, mozna by ses divila ![]()
Tak z mého pohledu:
Ty by ses ale taky měla trochu chytit za nos, protože pes by měl chodit denně na procházky, ať už je to chrt nebo čivava (vím, o čem mluvím, měli jsme čivavu 17 let a kromě sklonku jeho života býval denně venku 3-4 hodiny, i když jsme chodili do školy a do práce). Já mám roční děcko a taky zvládám chodit na procházky na ty 3-4 hodiny denně, za každého počasí, od synova narození, zvládám si u toho povyřizovat nákupy, úřady, doktory. Hlídání nemám žádné.
A to, že pes je nezvladatelný, je taky tvoje chyba, špatně sis ho vychovala, takže tchyni bych dala částečně za pravdu. A buď ráda, že se ti stará aspoň o toho psa.
@Hoa Mai píše:
Tak z mého pohledu:
- jak to máš nastavené u vás doma, tzn jestli pes smí na gauč atp, je věc tvoje a manžela, toto bych tchýni nekompromisně oznámila, v tom máš pravdu.
- že nechá svého psa vyjíždět na dítě, to by se mi taky nelíbilo, toto bych s ní taky nekompromisně pořešila.
Ty by ses ale taky měla trochu chytit za nos, protože pes by měl chodit denně na procházky, ať už je to chrt nebo čivava (vím, o čem mluvím, měli jsme čivavu 17 let a kromě sklonku jeho života býval denně venku 3-4 hodiny, i když jsme chodili do školy a do práce). Já mám roční děcko a taky zvládám chodit na procházky na ty 3-4 hodiny denně, za každého počasí, od synova narození, zvládám si u toho povyřizovat nákupy, úřady, doktory. Hlídání nemám žádné.
A to, že pes je nezvladatelný, je taky tvoje chyba, špatně sis ho vychovala, takže tchyni bych dala částečně za pravdu. A buď ráda, že se ti stará aspoň o toho psa.
Bacha, moc soudis a hodnotis neco, do ceho ti nic neni
![]()
@Verca1990 to by me zajimalo, co za kYnologa u vas bylo? Ze si nevedel rady s petikilovym psem? Jako ok, pokud ho nechces ucit na voditko, tak ho neuc, klidne ho poustej jen na dvorek, ono ho to nezabije. Ale pak ti nesmi vadit, ze te tchyne za to pomlouva, ona jako velka pejskarka (jak jsi ji nazvala v jine diskuzi) holt ma predstavy o venceni jine.
Jsi na tchyni vysazena, to je z tvych diskuzi dost zjevne, holt si s ni musis ta pravidla nastavit co nejdriv, jinak z toho budes nestastna jeste vic, nez uz jsi.
Ale my ti tu pomahame, radime ti, co udelat. Jak si reseni situace predstavujes ty? Co ocekavas od sve tchyne a co od sveho muze?
@Verca1990 píše:
Hoa Mai..Takze mu pes to nebyl, byl tady predemnou uz 5 let a ja ho blbe vychovala??? Ctes vubec celou diskuzi? Jo holt, tak jsem asi ta zla panicka a muj pes desne trpi, to jsem potrebovala slyset od superzeny..![]()
Ja netvrdim, ze jsem superžena, jen ze se to da zvládat, když clovek chce. Mas jednoho psa a jedno dite (pokud jsem dobře cetla), ja taky. Mam kamarádku, která ma tri deti, ctyri psy, male hospodářství, manžela dlouho v praci a často na dlouhych sluzebkach a zvlada vsecko, to je u me superžena.
Ukaz mi prosim, kde jsem psala, ze pes desne trpi. Ja jen vim, ze pro zadneho psa, ani malého, není idealni nechodit každý den ven, i když ma vybeh. A protože z vlastní zkusenosti vim, ze i když je clovek cely den sam, ma na starosti male dite, nakupy, vareni atd, tak se to da skloubit i s kazdodennim vencenim. Proto to, co jsi psala ohledne venceni, povazuju za vymluvu.
Ze jsi psa nevychovávala od stenete jsem prehlidla, omlouvam se, ale taky predpokladam, ze ho nemas od včerejška, takze jeho eventualni problemove chovani venku bylo a je možno poresit i v jeho veku.
@Verca1990 píše:
Hoa Mai: A hlavni tema nebyl muj pes a me vychazky s nim.Dle meho nazoru je venku az az..J
No hlavni téma je tvůj problém s tchyni, který se tyka mj tvého psa. takze jsem ti napsala svůj názor. Ja te neodsuzuju, to sis spatne prebrala a uplne nesmyslne vyjizdis. V necem mas pravdu a to jsem ti napsala, ale myslim, ze ma pravdu castecne i tchyne, i když resit to pomluvama je hloupe. A změna tvého pristupu by byla resenim na problém s tchyni. Tchyne ti vycita, ze tyras psa, když s nim nechodis ven, když s nim budes chodit denne ven, tak tchyne nebude moct rict ani popel. Chapes to?
@Verca1990 Neshodyjsou caste, pomluvy-spis kritizovani, hledani chyb, vzajemne antipatie-to bych resila milym pristupem a nadhledem, nema smysl se s tchyni dohadovat o tom co kde zbletla a pred kym…Ale vuci psovi bych byla nekompromisni, spolu s muzem-nebo jen muz-at ji to oznami jako hotovou vec a nazdar.Vsak ona si na sve vnouce cas udela a psovi urcite s laskou zajisti nahradni program. A kdyz budes mit stesti, tak pes do par let nebude a novy bude mit od stenatka dost casu zvyknout si na deti a vy si na to date pozor, aby sla jeho vychova smerem k detem spravnym smerem.
@Verca1990 Me se tak zda, z toho, jak se vyjadřuješ, ze ty nechces pomoct, ale politovat. Rady jsi dostala ohledne psa i tchyne, ty sis vybrala jen to, co se ti hodilo, tzn. „srovnat tchyni do late“, ale kvůli tomu, co ti není vhod, prskas.
Jako přece je uplně jedno jestli její pes chodí na procházky..Její pes je vpohodě, je tak zvyklej, jemu 10,je rád, že má svou rodinku klídek a pelíšek..
Jako vím co se dá se psem zvládnout i s dítětem, mám 35kg fenu z utulku, sekterou bylo sakra práceamámjíorok dýl než dítě a v mrňavým bytě.
Ale jde tu o psa tchýně..té bych navrhla že se se psem pokusíte společně něco udělat, nebo utrum.. Stejně o vnukanejeví zájem, tak jeto fuk..psa hlídat nepotřebuješ, tak hotovka.. ![]()
@Verca1990 píše:
No moment femii..Já ji beru, nerekla jsem ze ne..Rikam, ze ji neberu denne..
nebereš denně?
S tím psem bys měla chodit aspoň 3× denně
to souhlasím že v tomhle chudák pes
.Mám velkou zahradu a zavřít psa jen na zahradu by mě teda nenapadlo a přijde mi že tobě to přijde absolutně normální.
vrčení psa znamená varování, ale určitě bych nedovolila aby nákej čokl vrčel na moje děti! Tchýni bych to řekla na rovinu a hlavně by jí to měl říci manžel a srovnat si jí on.
Myslím že svůj podíl v tom máte obě. Ona vidí že nechodíš ze psem co bys chodit měla a má pocit že psa týráš, já mám stejný pocit když s ním nechodíš ven a ona má zase vinu na tom, že že nechá vrčet svého smetáka
@Verca1990 no u nás je obecně pravidlo, že já řeším problémy s mými rodiči a partner s jeho. Funguje to tak mnohem lépe a nevznikají zbytečné nenávisti. Takže si myslím, že by si s tchyni měl promluvit on. Jinak naši mají psa, co není socializovaný, takže po porodu bohužel problém taky čekám. Pokud bude, pes k nám nebude smět a u nich budu muset mít oči na stopkách plus pokud ho nebudou korigovat vůbec, nebude tam moje dítě chodit. Nedá se nic dělat. Nebudu přece riskovat jeho zdraví! A to se psy fakt problém nemám. Sami máme doma 4. Držím pěsti! ![]()
Ok, chces politovat - tak tady to mas. Jsi desna chudinka, tchyne ti do vseho keca, pomlouva te, vyklada cizim lidem na potkani vase soukrome veci (jako kolik jste si pujcili na barak, co si domu porizujete atd…), je strasne desna, ze vam vubec na barak pujcila. Fakt jsi chudak.
Mas doma chlapa, tak at to s matkou probere a kdyz neumis nastavit pravidla ty, tak at to udela on. Co vic jeste chces napsat? Myslim, ze je toho tady opravdu dost.