Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
nozu: Já s sebou měla čokoládu, no měla jsem asi dva kousky
Ale už ta chuť zase začíná, dneska jsem si brala trubičku a vypadla na mě margotka
Tak si dám zítra ![]()
Ahojda,
nějak jsem zapomněla dát vědět…byla jsem u interní lékařky a ta mi řekla, že mám jíst normálně, že moje hodnoty neodpovídají cukrovce, spíš prej glukozovou netoleranci ?!? ale že změříme glykemie po jídle, takže tam jdu 12.10. s jídlem a nalačno a uvidí se…že by pak event. udělala znovu zátěžák (OGTT) třeba ve 30tt. Že ty ketony v moči byly, že jsem jedla málo sacharidů..Tak aby se v tom čert vyznal…podle diabet. poradny jsem cukrovkář a podle interní ne. Tak jsem si dala s dietou pohov, je fakt, že mi po ní nebylo moc dobře..spíš na omdlení. A uvidím, jak vyjde glykemie po normálním jídle.Kdyby mi půjčili glukometr, tak už je jasno.. papírky na moč jsem dostala, ale cukr nebyl ani jednou, jen mi vychází bílkovina v moči jedno +.
Jinak jsem dnes 25+2tt a byli jsme na 4D Uzv, ale mimi si schovávalo obličejík… ![]()
Už se těším, až ho/ji budu držet v náručí… ![]()
pa a gratuluju k mimískům…
nozu: Koukám zpět na stránku a valím oči na metřík, gratuluju k Viktorovi ![]()
A co čokoláda po porodu, dala sis?
Jo a 15.11. jdu na opakovačku oGTT, tak jsem pak zvědavá na výsledky, na diabetologii jdu 25.11.
fly, to víš, že ša tabulka hned při porodu
a na šestinedělí jsem se nechala taky pořádně zásobit. nakonec jsem rodila na Bulovce a tam mi ani nedělali kontrolní měření po porodu. tak jsem si to zkontrolovala doma a hodinu po jídle jsem měla 4,7 a to jsem měla pečivo. takže jsem prohlásila cukrovku za OK a kašlu na dietu a sladkosti jedu ve velkém
teda v porovnání s těhu. takže tak půl tabulky čokolády denně.
no pak písni jak jsi dopadla na kontrolních testech cukrovky. já se budu objednávat tak za půl roku. budu muset asi samostatně. ještě se dohodnu s obvoďačkou.
Tak to jsi měla fakt výbornou hodnotu, taky bych cukrovku u tebe prohlásila za OK
Já teda měla 4,6, ale na lačno ten den po porodu, raději snad nechci vědět, jak moc bych měla po jídle.
Určitě napíšu, samotnou mě to zajímá, jak to bude.
A jak to, že až za půl roku ty? Mě ještě při poslední kontrole dala doktorka diabetologická žádanky na štítnou žlázu a na ten test a že pak hned k nim.
mě doktorka v Podolí řekla, že mám jít 6-12 měsíců od porodu a mám se domlvit s obvodní jestli mě pošle ona a nebo si to zařídím na jedné klinice sama. ale vím, že někteří doktoři dělají kontrolu už po 3 měsících. ale pokud intenzivně kojíš, tak tyto testy ještě mohou být zkreslené.
a jak se jinak vede? jak jste se sžili s mimčem? náš Viktor je zatím hodně hodný, takže u nás pohoda ![]()
fly, ještě koukám na vaše porodní váhy a teda my vás trumfli. rodila jsem 37+4 a Viktor měl 48 cm a 3640g
ale dělali mu hned testy, jestli nemá cukrovku a je to v pořádku.
nozu: Mě si právě pozvala doktorka hned po šestinedělí. Tož jsem zvědavá, jak dopadnu, protože kojím, zatím (je to celkem boj přes kloboučky s nijakými bradavkami a dítětem, co se sem tam odmítne přisát).
Páni, tak to měl Viktor moc pěknou váhu
Ale já jsem za tu Steliní ráda, protože i tak mi přišla velká
Já rodila 40+2, vyvolávaně, ty taky nebo se rozhodl sám? A Stela teda zrovna ukázkové miminko není. Když nespí, což moc často není, tak vyžaduje pozornost nebo je řev. Spí jedině v kočáře, takže manžel s ní chodí často ven, já moc ne, páč pro mě ty procházky nejsou relax ![]()
fly, rozhodl se sám. já bych brala, kdyby ještě týden počkal. ale holt se mu chtělo dřív. no nevím. kdyby počkal až do řádného termínu, tak má snad 4 kg ![]()
Viktor se zatím nacpe a zase spí. takže mám čas na tu starší. ale uvidíme, jestli se to nezmění…
No je fakt, že kdyby ti počkal do termínu, tak třeba ještě zesílí
Ale fajn, že ti spí. Stela ani omylem, spala tak týden, co byla doma, od té doby ne-e.
A už ji slyším, je nahoře s manželem, tak mi skončil veget.
Ahoj holky,
chci se zeptat i tady, mám tedy opačný problém. Byla jsem na testu na přelomu 23. a 24. týdne. Test prováděla sestra v ordinaci gynekologa, následně pak posílala do laborky. Prováděla to tak, že ráno mě nabrala nalačno, pak jsem vypila glukózu a za dvě hodiny nato mě nabrala znova. Mezitím mi dovolila dojít do obchodu pro svačinu, což jsem se následně dozvěděla, že vůbec dovolit neměla.
Výsledek testu byl při první hodnotě 3,97, při druhé 2,38, což se mi nezdálo, nicméně sestra mi řekla, že je to tak v pořádku a že mám být ráda. Kamarádka se ale ptala včera v Dia poradně u Apolináře a tam řekli, že ten test byl pravděpodobně proveden chybně, že ty hodnoty jsou blbost
Ale má zdravotní sestra trvá na tom, že vše je dobře. Tak nevím, zda se mám znepokojovat a snažit se někde vyzískat ještě nový test, nebo se na to mám vykašlat, nejsem doktor a nerozumím tomu ![]()
Taky se mi daji ty hodnoty blbost, mela by jsi hypoglykemii.
Informuj se na http://www.tehotenskacukrovka.cz/
Mně byl OGTT proveden chybne a rekli mi, ze cukrovku nemam. Zaolala jsem do porodnice v Podoli (kde jsem registrovana k porodu) a zatezak mi provedli znovu.
Bohuzel vysledky potvrdily me obavy. a muzu rict, ze nyni (35 tt) se cukrovka rapidne zhorsila, meim si denne cukr glukometrem. Doporucuju fakt nic nepodcenit, zkus na test jit jinam z vl. iniciativy, nemusis to na sve gynde ani rikat…
Kdyby jsi neco potrebovala ak pisni.
pa L.
Choli: Mě ještě napadá, napsat ty tvoje výsledky na diskuzi na rodině.
Ale jestli jde fakt nechat si udělat oGTT sama od sebe, jak píše Kianga, tak bych to asi udělala. Pro jistotu. Ale tvého doktora a sestru bych do zadku kopla, jak jsem ti už psala.
taky si myslím, že ty hodnoty jsou hodně divné. měla bys děsnou hypoglykemii (nedostatek cukru). buď si vydupej opakování testu a kdyby tě nechtěli poslat na gyndě, tak mi písni SZ. mám od diabetoložky z Podolí kontakt na jednu kliniku v centru prahy, kde ti udělají zátěžový test zadarmo i bez doporučení. mají na to nějaký grant na studii a dělají i rozbor na glykovaný hemoglobin, což odhalí ckrovku velmi spolehlivě.
Děkuju za odpovědi, moc jste mě nepotěšily ![]()
Kamarádka, co dělá u Apolináře, se ptala nějakého doktora a ten zas řekl, že je to v pořádku. Jsem z toho jelen, jako kdyby člověk měl sám určovat, co je cukrovka a co ne…