Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Sandy: Co jsem okoumala, tak obědy budeš asi i moc normálně, jen hodně ubrat přílohy. Já dneska jedla v jídelně roštěnou s rýží, jen jsem ujedla mnohem méně rýže.
Jenže nevím, co polévky, o tom se nikdo nikde nezmiňuje a jsem dvě hodiny po obědě a mám hlad :-/ Hlavně už nejez nic sladkého (žádnou sušenku, čokoládu, zmrzlinu, koláč). A místo bílého rohlíku krajíc chleba.
Flyingfrog píše:
Sandy: Co jsem okoumala, tak obědy budeš asi i moc normálně, jen hodně ubrat přílohy. Já dneska jedla v jídelně roštěnou s rýží, jen jsem ujedla mnohem méně rýže.
Jenže nevím, co polévky, o tom se nikdo nikde nezmiňuje a jsem dvě hodiny po obědě a mám hlad :-/ Hlavně už nejez nic sladkého (žádnou sušenku, čokoládu, zmrzlinu, koláč). A místo bílého rohlíku krajíc chleba.
Děkuju za radu ![]()
Fly, to je mi líto s tím zdravím. Já mám po týhle dietě taky pěkný hlad, vlastně jsem neustále hladová a zeleninou se fakt neukojím, jen mně po ní pěkně bolí žaludek a ml. výrobky taky nemůžu, protože mám po nich střevní problémy.
Polévky (250ml):
K obědu můžu mít 4 jednotky a tak si můžu dát polévku s chlebem (25g - 1vj). Tak to měřím já.
Justýnka píše:
Fly, to je mi líto s tím zdravím. Já mám po týhle dietě taky pěkný hlad, vlastně jsem neustále hladová a zeleninou se fakt neukojím, jen mně po ní pěkně bolí žaludek a ml. výrobky taky nemůžu, protože mám po nich střevní problémy.
Polévky (250ml):
- hov. vývar s masem a zeleninou -0vj
- hovězí vývar s vejcem - 0vj
- hov vývar s nudlemi, kapáním, noky - 1vj
- hov vývar s játr. knedl - 1vj
- bramboračka - 2vj
- gulášová, dršťková, květáková, čočková - 2vj
K obědu můžu mít 4 jednotky a tak si můžu dát polévku s chlebem (25g - 1vj). Tak to měřím já.
Ty jo, to koukám co vše můžu jíst, ono to tak hrozný nebude, jen si to osvojit a dostat se do toho, no zítra budu chytřejší
Justýnko: Díky za ty polévky. Obvykle v jídelně nějaký vývar vedou a ty husté stejně moc nejím, tak snad hlad mít nebudu.
Mně právě mléčné výrobky vůbec nevadí, ani na ráno mi to nevadilo.
Tak jsem dneska byla u té diabetoložky mám dietu 275g sacharidů, jíst můžu všechno, samozřejmě krom sladkého, ale i to si občas můžu dopřát, 3krát za den po jídle si měřím cukr a zapisuji. Dneska jsem si to zkusila a pohoda, vešla jsem se a hlad nemám ba naopak, takže to tak hrozné nebude, zvládnu to
, takže se mi ulevilo a uklidnila jsem se a jsem opět v pohodě, což je super ![]()
Tak to můžeš sacharidů jako já
Akorát já teda mám prostě hlad. Vstávám v půl šesté, snídám ve čtvrt na sedm a prostě nenarvu žádnou výraznou svačinu mezi snídani a oběd. Chodíme celkem brzy na oběd a tak sice jím mezi snídaní a obědem kvanta zeleniny, ale nezasytí mě to ![]()
Mně to sladké doktorka nedoporučila vůbec. Ono mně by stejně vadilo si dát kousek, akorát bych se vztekla, že víc nemůžu.
Každopádně super, že to zvládáš ![]()
A přemýšlím, že je zvláštní, že jdu na diabetologii až sedmého a nemám vůbec nic na měření glykemie ![]()
Flyingfrog píše:
Tak to můžeš sacharidů jako jáAkorát já teda mám prostě hlad. Vstávám v půl šesté, snídám ve čtvrt na sedm a prostě nenarvu žádnou výraznou svačinu mezi snídani a oběd. Chodíme celkem brzy na oběd a tak sice jím mezi snídaní a obědem kvanta zeleniny, ale nezasytí mě to
Mně to sladké doktorka nedoporučila vůbec. Ono mně by stejně vadilo si dát kousek, akorát bych se vztekla, že víc nemůžu.
Každopádně super, že to zvládášA přemýšlím, že je zvláštní, že jdu na diabetologii až sedmého a nemám vůbec nic na měření glykemie
No to je zvláštní, že nemáš glukoměr, já se tak ohlídám a vím co můžu jíst, včera jsem měla k obědu smažák s opečečným bramborem a pěkně jsem se přežrala, já svačím, chleba snečím a nemám hlad, jenže já jsem doma, tak se můžu najíst jak se mi to hodí, v práci by to bylo horší. Včera jsem měla místo svačiny nanuka a zase cukr v normě, dokonce bych řekla, že ho mám docela málo, no uvidíme co mi řekne na kontrole.
Chm, tak to já fakt neriskuju nic bez toho glukoměru :-/ Prostě nic sladkého a ještě co můžu, tak odvážím. Ale jen doma. Blbé je, že když mám hlad v práci a vzala jsem si málo zeleniny, tak jsem v háji, protože není možnost někde nějakou získat, tak fakt hladovím :-/
A dneska mi brali krev na glykovaný hemoglobin, tak jsem zvědavá, co vyjde, páč dietu dodržuju.
Já taky dietu dodržuju, odvažuju přílohy a pečivo atd., jen mi doktorka řekla, že když budu mít dobré hodnoty tak si občas něco sladkého místo svačiny můžu dát. Jinak se taky bojím abych malé neublížila.
Mně právě nedoporučila ani tohle, ale uvidím, co mi řekne v poradně 7.7. Zeptám se jí. Aspoň nějakého nanuka bych brala.
Flyingfrog píše:
Mně právě nedoporučila ani tohle, ale uvidím, co mi řekne v poradně 7.7. Zeptám se jí. Aspoň nějakého nanuka bych brala.
To jo hlavně ted v létě. Já to zatím zvládám dobře, ráno mám cukr kolem 4 a po hodku po jídlech kolem 5, což je super, snad mi to vydrží ![]()
Fakt závidím, že to máš jak zjistit, mě poněkud rozčiluje, když vlastně nevím, co mi škodí a co ne. Mám akorát blbé papírky na měření cukru a ketonu v moči.
Flyingfrog píše:
Fakt závidím, že to máš jak zjistit, mě poněkud rozčiluje, když vlastně nevím, co mi škodí a co ne. Mám akorát blbé papírky na měření cukru a ketonu v moči.
Jo ty mám taky, abych se kontrolovala jestli nehladovím kuli miminku. No snad ti ten glukoměr taky zapůjčí, platila jsem za něj 500 a až ho vrátím tak mi penízky vrátí.