Těhotenská cukrovka - chtěla bych si o ní s někým popovídat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14106
24.6.10 13:05

Sandy: Co jsem okoumala, tak obědy budeš asi i moc normálně, jen hodně ubrat přílohy. Já dneska jedla v jídelně roštěnou s rýží, jen jsem ujedla mnohem méně rýže.
Jenže nevím, co polévky, o tom se nikdo nikde nezmiňuje a jsem dvě hodiny po obědě a mám hlad :-/ Hlavně už nejez nic sladkého (žádnou sušenku, čokoládu, zmrzlinu, koláč). A místo bílého rohlíku krajíc chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5051
24.6.10 13:24
Flyingfrog píše:
Sandy: Co jsem okoumala, tak obědy budeš asi i moc normálně, jen hodně ubrat přílohy. Já dneska jedla v jídelně roštěnou s rýží, jen jsem ujedla mnohem méně rýže.
Jenže nevím, co polévky, o tom se nikdo nikde nezmiňuje a jsem dvě hodiny po obědě a mám hlad :-/ Hlavně už nejez nic sladkého (žádnou sušenku, čokoládu, zmrzlinu, koláč). A místo bílého rohlíku krajíc chleba.

Děkuju za radu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
24.6.10 13:49

Fly, to je mi líto s tím zdravím. Já mám po týhle dietě taky pěkný hlad, vlastně jsem neustále hladová a zeleninou se fakt neukojím, jen mně po ní pěkně bolí žaludek a ml. výrobky taky nemůžu, protože mám po nich střevní problémy.
Polévky (250ml):

• hov. vývar s masem a zeleninou -0vj
  • hovězí vývar s vejcem - 0vj
  • hov vývar s nudlemi, kapáním, noky - 1vj
  • hov vývar s játr. knedl - 1vj
  • bramboračka - 2vj
  • gulášová, dršťková, květáková, čočková - 2vj

K obědu můžu mít 4 jednotky a tak si můžu dát polévku s chlebem (25g - 1vj). Tak to měřím já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5051
24.6.10 14:30
Justýnka píše:
Fly, to je mi líto s tím zdravím. Já mám po týhle dietě taky pěkný hlad, vlastně jsem neustále hladová a zeleninou se fakt neukojím, jen mně po ní pěkně bolí žaludek a ml. výrobky taky nemůžu, protože mám po nich střevní problémy.
Polévky (250ml):
  • hov. vývar s masem a zeleninou -0vj
  • hovězí vývar s vejcem - 0vj
  • hov vývar s nudlemi, kapáním, noky - 1vj
  • hov vývar s játr. knedl - 1vj
  • bramboračka - 2vj
  • gulášová, dršťková, květáková, čočková - 2vj

K obědu můžu mít 4 jednotky a tak si můžu dát polévku s chlebem (25g - 1vj). Tak to měřím já.

Ty jo, to koukám co vše můžu jíst, ono to tak hrozný nebude, jen si to osvojit a dostat se do toho, no zítra budu chytřejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
24.6.10 14:33

Neboj my to všechny zvládneme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
24.6.10 16:08

Justýnko: Díky za ty polévky. Obvykle v jídelně nějaký vývar vedou a ty husté stejně moc nejím, tak snad hlad mít nebudu.
Mně právě mléčné výrobky vůbec nevadí, ani na ráno mi to nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5051
25.6.10 17:41

Tak jsem dneska byla u té diabetoložky mám dietu 275g sacharidů, jíst můžu všechno, samozřejmě krom sladkého, ale i to si občas můžu dopřát, 3krát za den po jídle si měřím cukr a zapisuji. Dneska jsem si to zkusila a pohoda, vešla jsem se a hlad nemám ba naopak, takže to tak hrozné nebude, zvládnu to :-) , takže se mi ulevilo a uklidnila jsem se a jsem opět v pohodě, což je super :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
25.6.10 21:05

Tak to můžeš sacharidů jako já :-) Akorát já teda mám prostě hlad. Vstávám v půl šesté, snídám ve čtvrt na sedm a prostě nenarvu žádnou výraznou svačinu mezi snídani a oběd. Chodíme celkem brzy na oběd a tak sice jím mezi snídaní a obědem kvanta zeleniny, ale nezasytí mě to :nevim:
Mně to sladké doktorka nedoporučila vůbec. Ono mně by stejně vadilo si dát kousek, akorát bych se vztekla, že víc nemůžu.
Každopádně super, že to zvládáš :palec:

A přemýšlím, že je zvláštní, že jdu na diabetologii až sedmého a nemám vůbec nic na měření glykemie :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5051
28.6.10 12:30
Flyingfrog píše:
Tak to můžeš sacharidů jako já :-) Akorát já teda mám prostě hlad. Vstávám v půl šesté, snídám ve čtvrt na sedm a prostě nenarvu žádnou výraznou svačinu mezi snídani a oběd. Chodíme celkem brzy na oběd a tak sice jím mezi snídaní a obědem kvanta zeleniny, ale nezasytí mě to :nevim:
Mně to sladké doktorka nedoporučila vůbec. Ono mně by stejně vadilo si dát kousek, akorát bych se vztekla, že víc nemůžu.
Každopádně super, že to zvládáš :palec:A přemýšlím, že je zvláštní, že jdu na diabetologii až sedmého a nemám vůbec nic na měření glykemie :nevim:

No to je zvláštní, že nemáš glukoměr, já se tak ohlídám a vím co můžu jíst, včera jsem měla k obědu smažák s opečečným bramborem a pěkně jsem se přežrala, já svačím, chleba snečím a nemám hlad, jenže já jsem doma, tak se můžu najíst jak se mi to hodí, v práci by to bylo horší. Včera jsem měla místo svačiny nanuka a zase cukr v normě, dokonce bych řekla, že ho mám docela málo, no uvidíme co mi řekne na kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
28.6.10 17:34

Chm, tak to já fakt neriskuju nic bez toho glukoměru :-/ Prostě nic sladkého a ještě co můžu, tak odvážím. Ale jen doma. Blbé je, že když mám hlad v práci a vzala jsem si málo zeleniny, tak jsem v háji, protože není možnost někde nějakou získat, tak fakt hladovím :-/

A dneska mi brali krev na glykovaný hemoglobin, tak jsem zvědavá, co vyjde, páč dietu dodržuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5051
1.7.10 12:58

Já taky dietu dodržuju, odvažuju přílohy a pečivo atd., jen mi doktorka řekla, že když budu mít dobré hodnoty tak si občas něco sladkého místo svačiny můžu dát. Jinak se taky bojím abych malé neublížila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
1.7.10 13:34

Mně právě nedoporučila ani tohle, ale uvidím, co mi řekne v poradně 7.7. Zeptám se jí. Aspoň nějakého nanuka bych brala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5051
2.7.10 19:45
Flyingfrog píše:
Mně právě nedoporučila ani tohle, ale uvidím, co mi řekne v poradně 7.7. Zeptám se jí. Aspoň nějakého nanuka bych brala.

To jo hlavně ted v létě. Já to zatím zvládám dobře, ráno mám cukr kolem 4 a po hodku po jídlech kolem 5, což je super, snad mi to vydrží :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
4.7.10 11:08

Fakt závidím, že to máš jak zjistit, mě poněkud rozčiluje, když vlastně nevím, co mi škodí a co ne. Mám akorát blbé papírky na měření cukru a ketonu v moči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5051
5.7.10 12:01
Flyingfrog píše:
Fakt závidím, že to máš jak zjistit, mě poněkud rozčiluje, když vlastně nevím, co mi škodí a co ne. Mám akorát blbé papírky na měření cukru a ketonu v moči.

Jo ty mám taky, abych se kontrolovala jestli nehladovím kuli miminku. No snad ti ten glukoměr taky zapůjčí, platila jsem za něj 500 a až ho vrátím tak mi penízky vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí