Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No, pokud je to mesic od styku, opravdu bys ted byla cca nejaky 6.-7. tyden a testy by byly spolehlive pozitivni. 3.tt jsi tyden od styku, a to jsou negativni testy normalni, to teda jeste neni polovina embryi ani uhnizdena. Tak uvidis, no, ale nejspis jsi na emiminu jedna z mala, ktera ma negativni testy, tehotenstvi prilis neveri a doktor ji bez diagnostiky z krve pouhym pohledem presvedcuje o opaku ![]()
Leda by doktor tvrdil, ze nejsi ve 3.tt, ale 3 tydny tehotna, ale i tak by to byl velmi odvazny diagnostik a testy by teda pozitivni byt mely.
@Mirabe1ka MS jsem.mela 2-5.12… 25.12 styk a pak MS od 31.12 do 5.1.2015… a ted ji mam teprve mit. Ale od toho 5.1 jsem jednou neco mela ale to minimalne jak jsem psala vzbudila se tehda dcerka proto sem na to uplne zapomela… takze to byla max ta kapicka lasky a i to si nejsem jista kdyz to bulo tak dvakrat dovnitr… ( omlouvam se nvm jak jinak to popsat… pripadam si jak pako
)
@ugluk rikal ze jsem podle nej cca 3tyden. A ze krev je zbytecma ze to potvrdi ultrazvukem za tyden kde uz to bude vdet. No ja tomu popravde moc neverim navic vsechny testy negativni.. a to jsem sla jen kvuli svedivemu vytoku
to mi hned tvrdil ze ty jsou na zacatku tehotenstvi a uz to jelo ![]()
@ugluk urcite. Jak sem psala skrz to krvaceni tam musim i zitra. Tak sem zvedava. Ale urcite dam vedet… ![]()
No, mne osobne, laikovi, co neni ani doktor, ani te nikdy nevidel
z meho ciste laickeho pohledu prijde, ze ti proste normalne celkem v terminu dorazila MS, pred niz je vysoka sliznice normalni zalezitost ![]()
@ugluk no termin ms mam za par dnu, ale minulej mesic sem to mela taky tak par dnu pred ms ( v tyhle dny 25. -24) mi to prislo taky stejne lehce krvaceni pak spineni pak nic a az pak za par dnu v terminu MS.. taky si myslm ze to bude tim… ted uz zase nic. No ale. radsi tam zitra zajdu to nahlasit kdyz uz zobu utrogestan a kyselinu ![]()
Jinak on to ten Utrogestan muze MS slusne brzdit. Sice ma doktor pravdu, ze ultrazvuk je nad vsecky odbery krve, ale zas nez do nekoho cpat progesteron pri MS, tak bych tu krev zkontrolovat nechala, kdyby tam byla nula, ma naprosto jasno i pri sebevyssi sliznici.
@ugluk
jak může progesteron ms zbrzdit? Nerozumím tomu. Dali mi vyvolávačku a právě že nic. Čekám už desátý den a nic, přitom to je megadávka progesteronu a měla bych to dostat naopak co nejdříve..
No, progesteron je ten hormon, kvuli kteremu prirozene MS neprichazi. Dokud je po ovulaci progesteron nahore, tak MS neprijde, jak klesne, telo se rozkrvaci. Rovnez po nem roste sliznice. Samozrejme ne na kazdeho to takhle ukazkove funguje, se spoustou lidi to nedela nic a krvaceji vesele i pres Utrogestan, ale zrovna ja ne. Progesteron je jak ve vyvolavacce, tak v Utrogestanu. S vyvolavackou teda zkusenost nemam, ale co ja vim, nekdo se po ni rozkrvaci po tydnu, nekdo po dvou, vyjimecne nekdo vubec. Ale vyvolavacky takhle funguji - progesteron se rapidne zvedna, pak klesne a MS dorazi. Ja osobne treba vim, ze mi Utrogestan dokazal MS oddalit az o deset dni, ale jak pisu, kazdy na to muzeme reagovat jinak.
@ugluk no prave ze mi napsal utrogestan 1-0-1… no uvidime… taky bych byla radsi kdyby mi nechal udelat krev… bylo by jasno zadne dohady atd. nqvic jsem mela silene rizikove teh. a vic jak pulku sem musela prolezet a znacnou cast i v nemocnici a sem. tehotna drive nez po roce takze mi i zakazal cokoliv. vcetne delsich prochazek… ![]()
Kazdopadne drzim palce, at to dopadne, jak ma a ke tve spokojenosti a dalsi tehotenstvi, at uz prijde kdykoliv, co nejvic v pohode ![]()
@ugluk ahoj tak jen skrz toho doktora. Dneska sem tam byla. Lehce krvacim tak vysadil utrogestan a nasadil Ascorutin na zastaveni krvaceni. Dnes tam prej videl „tercik“ je pravda ze tak cernej puntik bul…ale nvm… no jak prestanu krvacet jdu na kotrolu a pokud i pak nebude jasne zda tehotna jsem.nebo ne udela krev
no ale.dam pak vedet zda jeho prvni odhad 3 tydne byl spravnej
jinak jeste jednou diky za rady atd ![]()