Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pochybuji. V práci se k tomu nestaví nijak valne a doktora mám českého
Bohužel si myslím že jiná možnost není. Obvodaka máš asi taky v ČR že? Možná se obrátit na arbeitsamt. V jakém oboru pracuješ?
Taky taky. Vyrábíme vlaky. takze prach špína, laky a aceton. V práci to nějak neberou takže jediné co mi k tomu řekli že mi neprodlouži smlouvu až mi skončí. Teď jsem na neschopence abych tam nemusela. Tu budu mít ale placenou jen 6 týdnů si myslím
No to snad ne? To je přece jasný že nemůžeš pracovat… Myslím že když pohrozis že je nahlásíš tak couvnou.. Z toho tady mají strach… Rozhodně lepší než být na neschopence
No oni si asi myslí že pracovat můžu. Přitom ti pak řeknou všichni ve firmě že je to spatny prostředí ať zůstanu doma. Proto scháním ten papír aby mi to mohl doktor potvrdit a měla jsem klid. Protože v práci se toho nedočkám
Ten papír ti musí potvrdit zaměstnavatel ne doktor.. Postras je tím arbeitsamtem a když to nepomůže tak ti nezbyde nic jiného než se jít tam poradit
Právě že zaměstnavatel… Byt tebou vůbec bych se nebála jim pohrozit.. Mě ho můj zaměstnavatel vystavil hned jak jsem oznámila těhotenství… A to jsem prodavačka v masně… V rámci korony nejsem schopna neustále od všech udržovat odstup 1,5 metru a hotovo.. Z úřadu tu mají docela strach tak se zkus poptat tam
Nemáš zač.. Možná existuje tiskopis i pro doktora, ale ten já neznám.. Hodně štěstí s miminkem
@Vladiiik píše:
Tak jim dám ten papír a kdyžtak pohrozil. Děkuji
no to urcite udelej!
ja nechapu ze kvuli tomu papiru tu delaji vsichni hrozny obstrukce a posilaji od certa k dablu a prehazuji si ty holky jak horkej brambor ![]()
Dobrý den, snažíme se s přítelem o miminko, pritel má být v Německu, kde žije již 3 roky a já ziju v Čecha a pracuji v Čechách, když se za nim do Německa prestehuji a budu tam mít trvaly pobyt, budu mít nárok na mateřskou v Nemecku, nebo musím pobírat tu v Čechách?
Dekuji
@Karolinap11 Pokud se přestěhujete a budete tam mít trvalý pobyt měla byste pobírat mateřskou v Německu.:)
@Karolinap11 pokud nedas vypoved v ČR, tak materska z Cech, urcite je lepsi nedavat vypoved! Ale az otehotnis, tak jit do Nemecka.
Rodicovska je z Nemecka, urcuje se to podle toho, kde pracuje zivitel rodiny, at budes tady nebo tam.