Těhotenství a průjem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1804
11.12.12 23:22

@prochis : no slava, dalsi paranoidni tehotna, co neji syrova vejce, uz jsem si tu pripadala jako exot :lol:. Ne, delam si srandu, vim, ze nejsem celkove velky plasan a uz to nehrotim, jen jsem dneska zbytecne plasila kvuli ty nevolnosti.

Ze zacatku jsem v tom tyden dva tapala, ale moje mlsnost me rychle donutila zacit zase pouzivat zdravy rozum. Tak davam jen pozor na to, aby byly zelenina a ovoce umyte (to konec koncu cloveka nijak neomezuje), nejim syrove maso, krome obcasneho ujeti k susenemu (sunka, suseny salam…vim, ze by se nemelo, tak toho nejim moc), a syry jim vsechny krome modrych, klidne i nepasterizovane, no a davam pozor na ta syrova vejce a syrove ryby, plus morske plody. Tchyne je svehlava, treba tvrdi, ze nevadi plesniva marmelada, ze staci tu plisen sebrat, a pres to nejede vlak, dokonce odmita sterilovat sklenicky, kdyz dela marmeladu domaci, protoze to pry nevadi, ze ji hned zplesnivi, ze to tu marmeladu „chrani“. Jako jo, chutna to stejne, ale tvoje jatra si to nemysli, a uz vubec to do sebe nebudu cpat v tehotenstvi. Nemam problem to nejist, zvlast kdyz ona k nam zasadne nejezdi, protoze ji „neprijimame dost na urovni“ (jeji slova), a kdyz tu byla naposledy, tak mi u nas bez ochutnani hodila na hlavu obed se slovy, ze „tohle ona jist nebude“, snedla jenom brambory :lol:…takze se necitim blbe, kdyz u ni nejim vsechno, co nam da, jinak se snazim respektovat kazdyho, a i u ni reknu, ze je to treba prekyselenym zaludkem nebo tak, aby se neurazila. No, videla jsem, zkusila jsem, priste dam vetsi pozor, hlavne, ze to nebyla ta salmonela. Mimochodem, zjistila jsem, ze bakterie salmonely jsou prave hlavne v bilku, ne ve zloutku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenik22
12.1.13 08:25

Já se snažím taky vyhýbat syrovým vajičkům, a zeleninu poctivě myju, hlavně jsem to dělala v prvním trimestru. V lese jsem nejela žádné jahody nebo maliny… A nejsem normálně žádná citlivka, mimo těhoteství jsem to tak neřešila. Myslím že na tom není nic špatného si na sebe v těhotenství dávat pozor…

• Citovat
  • Upravit
Zuzikopf
12.1.13 15:15

Prujem

No ja mela na zacatku tehu (cca 5TT) prujem jak blazen, krece jak blazen a potratila jsem :-( ted jsem v 9TT, mam prujem a bojim se.Ale nastesti krece zatim nemam.

• Citovat
  • Upravit
Májinkaa
3.3.13 23:35

Ahoj holky asi od 24tt sem mela krece v brise a potom prujem. a napsali mi magnesium a ted jsem skoro 33tt a mam krece a zase prujem magnesium uz neberu myslite ze ho mam zase zacit brat nebo cim by to jinak mohlo byt?

• Citovat
  • Upravit
5.3.13 12:04

krece

Dobry den chtela bych se zeptat a poprosit jesli mate nekdo stihle skuzenosti uz 4 den mivam krece krece zacinaji v zalutku a postumne smneruji pod brisko a nato hned musim na wc mivam prujem a bojim se…a tehotenctvi sem zjistila nedavno podle testu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.13 12:10

AnnaF

Dobri den chtela bych vas poprosit nevite co to je mivam uz 4 den krece krece zacinaji v zalutku a pomalunku stupuji pod brisko a nato hneska musim utikat na wc mivam prujem a bojim se co to je a tehotenctvi sem zistila nedavno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Májinkaa
5.3.13 14:02

@tereza kovalova ahoj taky sem to tak měla ze začátku a teď už mám bud poslíčky nebo kontrakce tak nevím a uvidíme co bude dneska se chystáme do porodnice… a uvidíme jak dopadneme bud to budou poslíčci a nebo kontrakce tak sem zvědavá dávala sem si i teplou sprchu a ani po ní to nepřestalo no tak uvidíme.. A vám držíme palečky určitě s tím běžte na gynekologii aby jste věděla že je vše v pořádku ;)

• Citovat
  • Upravit
5.3.13 19:59

Ahoj holky, fukční průjem, tedy průjem po jídle, nemůže miminku ublížit zcela jistě. Jiný je průjem infekční. POkud trvá jen pár dní, tedy cca 3 a lze přijímat tekutiny, pak se nic neděje. Pokud ale průjem, případně se zvracením přetrvává, ve stolici se objeví kerv nebo hlen, pak je třeba vyhledat lékaře, bude možná nutné zavodnění jinou cestou než ústy, případně ATB léčba - to ale výjimečně.. komplikací takových průjmů může být u těhotné třeba i močový kámen z nedostatku tekutin. Nehledě na to, že třeba takový Campylobakter není žádný med ani pro miminko.
Ale u všeho platí: Miminko vydrží hodně, jen pozor, kdyby přišly teploty. Držte se :mavam: Já mám v celém těhotenství spíše opačný probléma jsem vděčná za to, že někdo vymyslel Duphalac :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kačenice12
9.3.13 16:58

Zdravím holky :kytka: chtěla bych se zeptat jsem dneska ve 24tt a prakticky od začátku těhotenství mě trápí občasné průjmy nebo řídká stolice :think: je fakt že já mám celý život takové rychlejší trávení a kdeco mě prožene..ale v těhu jsem si myslela, že budu trpět na zácpu a není to tak…vždycky je to třeba měsíc v pohodě a pak týden chodím na wc často a řídko :oops:…vesměs to vždy vycházelo na období kdy jsem měla mít menstruaci a tou dobou jsem se normálně čistila…myslíte, že to může souviset?? a nebo může být ta řídká stolice tím jak se mi tedka posouvají střeva a všechno se to tam dole zvětšuje?? ;) taky tím, že mě už prcek hezky masíruje? :mrgreen: díky za zkušenosti a rady :hug:

• Citovat
  • Upravit
10.3.13 14:27
@kačenice12 píše:
Zdravím holky :kytka: chtěla bych se zeptat jsem dneska ve 24tt a prakticky od začátku těhotenství mě trápí občasné průjmy nebo řídká stolice :think: je fakt že já mám celý život takové rychlejší trávení a kdeco mě prožene..ale v těhu jsem si myslela, že budu trpět na zácpu a není to tak…vždycky je to třeba měsíc v pohodě a pak týden chodím na wc často a řídko :oops:…vesměs to vždy vycházelo na období kdy jsem měla mít menstruaci a tou dobou jsem se normálně čistila…myslíte, že to může souviset?? a nebo může být ta řídká stolice tím jak se mi tedka posouvají střeva a všechno se to tam dole zvětšuje?? ;) taky tím, že mě už prcek hezky masíruje? :mrgreen: díky za zkušenosti a rady :hug:

Určitě to souviset může, pokud průjem není s příměsí, tzn. krev, hlen a pod, je to v naprostém pořádku. Zkuste třeba banány nebo čokoládu, to by Vám to mohlo trochu zastavit. V nejhorším černé uhlí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
13.3.13 11:07

@Dr. Čarodějka a to uhlí se může? Mně ho v lékarně vysloveně zakázali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.13 22:44

Určitě ano, aktivní uhlí, které známe jako černé uhlí, je v těhotensví naprosto bezpečné. Zůstává jen ve střevě a váže na sebe sloučeniny, které se pak takto navázané z těla vyloučí. Aktivní uhlí je ale vhodné spíše u průjmů infekčních nebo u požití jedovatých látek. Vyzkoušet můžete Smectu, je také bezpečná:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.13 10:44

Ahojky holky chci se zeptat jsem 12+6 a dcera od pritee zase prisla ze ma prujem tak mam strach at to nedostanu rano jsem byla parkrat na zachode ale zatim dobry jen sem tam me boli trichu bricho. co popripadne bych mohla aby to mimcu neuskodilo dekjujji

• Citovat
  • Upravit
5.7.16 00:05

Ahojky, já sem v 21 týdnu těhu a ty potíže už sou asi okolo týdne chodím na záchod furt. A koukám že ste se tu bavili o stěrech. Takže si mám zajít normálně k obvodnímu lékaři jo? :nevim: Díky za radu (:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.20 18:49

Ahoj holky chci se zeptat mesic jsem nedostala menstruaci a myslim si ze jsem tehotna poboliva me v podbrisku a jeden den jsem mela prujem a druhy den nic jinak občas zvracim a zacalo my smrdet maso mam jiné chute muzu byt v tom? měli jsme s přítelem nechraneny p. vs.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky