Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem tady nová a prosím o radu.
PM jsem měla 30.11., dle mých výpočtů bych měla být 7+4. Od 30.12. jsem měla několik pozitivních TT, které postupně hezky sílily. Včera jsem byla poprvé na gynekologii, kde mi lékař potvrdil těhotenství ultrazvukem, ale ještě neviděl srdeční akci, což prý by mu tolik nevadilo, mám přijít příští týden.
Ovšem dnes jsem byla na odběrech,kde mi naměřili hcg 1811,1......to je asi málo, že? V pondělí jdu na další odběr, jestli to roste.
Máte někdo prosím podobnou zkušenost? Můžu doufat ve šťastný průběh těhotenství nebo mě čeká revize?
rena..nepřemíšlej nad hcg, nekdo má v 5tt 1800, nekdo 187, já mela 395…hlavní je aby v pondelí bylo vyšší, tak držím palce..a stemi srdečnímy ozvami..třeba si mela pozdeji ovulku a nekomu je srdíčko videt ješte dýl
reno: já měla srdíčko vidět ještě později a HCG z krve mi vůbec nezjišťovali, takže se opravdu nestresuj a počkej
Držím palečky
Reno na HCG to nezáleží já jsem měla někdy v 6tt 250jednotek není důležité kolik ho je,ale hlavně,že se zvyšuje.Držím palečky ![]()
Když nevíš kdy přesně byla OVUlka nemá cenu řešit Hcg a srdíčko, i dny rají roli, takže neboj, příště už bude srdíčko i vyšší Hcg.Já měla Hcg ve 4tt 8, pak 24 jednotek a to je o nervy, tvje ´hodnota je krásná
holky,
moc děkuju za podporu…jste zlaté.
jsou to nervy, co vám budu povídat.
V pondělí dám vědět, pokud vás to bude zajímat, jak to se mnou dopadlo.
Přeji všem nádherný mrazivý víkend.
Pro Caty a všechny, které zajímá, jak to s mnou dopadlo:
Moje dnešní hodnota hcg 488, velký pokles. Nic jiného jsem ani nečekala, včera jsem totiž začala krvácet.
Takže mé těhotenství skončilo na přelomu 7.a 8.týdne. Štěstí v neštěstí je pro mě to, že se pravděpodobně embryo samo vyplavilo a dle dnešního UZ to vypadá, že nebudu muset na revizi. Ve čtvrtek mě čeká ještě kontrola, tak doufám, že nenastanou nějaké komplikace. Za tři měsíce se budeme moci opět snažit, to jediné mě drží nad vodou. Jinak je mi hrozně.
rena , to je nám líto, drž se holka, já mám za sebou už 4× a jednou mimodeložne..dobře to znám, 3 mes..nám bylo doporučeno po 6 nedelí a že je pohnojeno a líp se to chytá..a taky chytlo..jen ne tak jak bych chtela…posíláme hodne sil, za pár dní ta nejvetší bolest pomine a pak budeš silnejší a tešit se na další snažení
Ahoj Reny,to je mi moc líto…mě to potkalo taky…mám už 10 denního andělíčka…až se na to budeš cítit můžeš napsat soukromou zprávu,vím,že to bolí,bolet bude…ale třeba ti popovídání o tom uleví…mě osobně holky na emiminu hodně pomohly…
Ahoj Reno, moc mne to mrzi. Ja jsem si tim prosla v listopadu. hcg bylo 69 v patem tydnu, pak 150 po dvou dnech a za dalsi dva dny jsem zacala krvacet. Vedela jsem od zacatku, ze hcg bylo nizke. Stesti v nestesti je ze to nebylo mimodelozni. A druhe „stesti“ ze na utz nebylo v deloze nic videt, takze to odeslo samo. Dost pri tom bolelo bricho, hodne jsem krvacela cca 3 dny, ale nemusela jsem nastesti na revizi. A doktorka mi rekla ze po prvni MS se muzeme znovu zacit snazit. A docetla jsem se o tom i tady na emiminu, tak pokud jsi nedockavec jako ja a mas pocit, ze na tvoji bolavou dusicku potrebujes nove těhu tak se zkus optat dr. Taky se říká, že po potratu to jde snadno, tak snad jo. Tohle mne hodně drželo nad vodou.
Vim jak moc to boli. I kdyz jsme byly takhle na zacatku v hlave uz jsme byly mamy a toho prcka v brisku milovaly a je strasne tezke se s nim takhle rychle rozloucit. Ale byl nemocny!!! Proto se to stalo. Tohle je nejlepsi řešení, aby se netrápil. Je dobře, že se to stalo takhle na začátku a ne později. Časem ti bude líp, uvidíš. Budeš na to sice pořád myslet, budou tě strašně rozčilovat a mrzet těhule a kočárky kolem, ale bude líp. A až se budeš moct začít snažit znovu, tak ti bude ještě líp.
Budu držet palečky ať to přebolí. Mne nejvíc pomohly holky tady na emiminu.
Pa a drž se
![]()
Dobry den chtela bych vas poprosit o radu.Posledni mesicky jsem mela 25.12.2010 az do 1.1.2010 dalsi mesic jsem je nedostala 1.2.2010 jsem sla k pani doktorce a na ultrazvuku jeste nic nevidela,tak mi vzala krev a za tri dny jsem sla na kontrolu na ultrazvuku uz bylo neco videt a HCG jsem mela 395,tak se chci zeptat kdy jsem tak mohla otehotnet a jestli to nemohlo byt uz v prosinci nekde jsem slysela,ze zena muze otehotnet i kdyz ma mesicky a jeste jedna otazecka da se podle rocni kontoly u gynekologa ze steru zjistit tehotenstvi? Dekuji moc za odpoved moc mi na tom zalezi
Ahoj vsem, Tak jsem totalne zmatena, dnes jsem nastoupila na revizi. Minuly tyden v pondeli hcg 170,nahoru lezlo pomalu.Dnes uz v nemocnici kontrolni hcg a utz, nikde nic nevidel jen malou cystu na pravem vajecniku. Sliznice 18mm. Podezreni na mimodelozni. Vcera hcg 380 a dnes pres 430.Netusim co si o tom myslet. Setkal jste se s tim nekdo?
@madlicka10 ahoj ja jsem v březnu zažila neco podobného, první hcg 160. Za dva dny snad 220, pak za další dva dny 600 a pak už klesalo. Musela jsem na revizi. U mě to mimoděložní nebylo, našli zbytky plodu v děloze. Ale já i dost krvácela. Máš nějaké problémy?
Nemam vubec zadne problemy. Chodim hodne curat trochu boli prsa, citlivejsi nos. Zatim nikde nic neni.