Těhotenství ohroženo potratem

1.3.22 12:00

Těhotenství ohroženo potratem

Ahoj, je tu někdo kdo špinil v 6tt a hrozil potrat? Od neděle spinim než to začalo tak mě bolelo v podbřišku jako by měla přijít MS ale to bylo jen chvilkové teď už bez bolesti včera jsem byla na gynekologii a ještě tam bylo vše jak má být zatím ještě bez srdíčka paní doktorka říkala že tam je riziko ale že je to 50 na 50. Napsala mi Utrogestan a Ascorutin, a klidový režim. Zajímá mě jestli je někdo komu se těhotenství podařilo i přesto udržet. Doma už mám dvě holčičky a nikdy jsem tohle u nich nezažila mám trošku obavy. Na kontrolu mám jít 8.3. Moc děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anicka2888
1.3.22 12:07

To ti nikdo neřekne, je to tak jak dr řekla 50 na 50.Nezbývá než čekat, to že ti někdo napíše ze to tak mel neznamená že to tak může být u tebe. Kazda jsme jiná, nemysli na to ber to co ti dr napsala a dodržuj klidový režim, víc se nedá dělat. Drzim ti palce :palec:

• Citovat
  • Upravit
35765
1.3.22 12:14

50 na 50. Nezbývá než doufat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1203
1.3.22 12:15

Tak ja te trochu povzbudim, chces? V 6 nebo 7tt, seste těhotenství, jsem zacala masivne krvacet. Bylo mi jasné, ze je konec, opravdu krve jak kdyz otocis kohoutkem vody. Kdyz to polevilo, jela jsem do nemocnice, aby mi rekli, zda je děloha po potratu cista a zda aspon nemusim na revizi. Doktor udelal ultrazvuk a zarazene chvilku kouka. Ja říkám - co se deje, zustalo tam něco? A doktor mi říká: „No, neco jo, má to asi tři milimetry a tluče tomu srdicko“. Tohle se opakovalo asi trikrat, byla jsem hospitalizovana a od 19tt hrozil potrat, byla cerklaz, vysoce rizikové těhotenství. Zkratim to. Syn se narodil 38+0 vyvolávane kvuli mym jatrum a ted ma 14 měsíců. Drz se, vzdy je nadeje a špinění nemusí ve výsledku znamenat vubec nic :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
1.3.22 12:21

Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.22 12:24

Moc všem děkuji, vim že přírodu nelze ovlivnit chtěla jsem pouze vědět jestli je šance i přesto těhotenství udržet. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
1.3.22 12:26

Můžu nabídnout pozitivní zkušenost. Špinění od 7tt. Klid jsem někdy dodržovala, někdy ne. Taky jsem měla Utrogestan a Ascorutin, ale to až od asi 12tt, to jsem to teprve začala řešit, protože to už bylo silné špinění.
Někdy jsem nepřišla na to, co to rozjelo, někdy to bylo po námaze, ať už fyzický nebo psychický. Někdy zůstala námaha i bez odezvy. :nevim: mimčo v pořádku, když jsem špinila víc, šla jsem s tím i k mému Dr a nebylo znát, odkud to je. Všechno jinak v pořádku.
(Až na kousek nepřilnutého vaku blan, ale to mě na druhou stranu hned uklidňoval, ze je možné, že se teprve přichytává, ne že by se odloupnul a placenta nízko, ale z toho to taky prý nevypadalo.)
Pak jsem jednou měla asi tři dny menstruační bolesti (špinění k tomu nebylo) a od té doby klid.
Teď 36tt.
Držím palce. Je to úmorný, když člověk neví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.22 12:29

@Kamkam no právě že ta nejistota včera už jsem tam jela s tím že je po všem ale opět tam vyskytla ta naděje že se zatím drží můžu se zeptat za jak dlouho zabral Ascorutin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
1.3.22 12:36

U mě to dopadlo jako zázrakem dobře. Hematom v prvním trimestru, větší než embryo a na dost blbem místě, nad ním. Takže kdyby se rozkrvacel, tak vzal s sebou i to embryjko. 14 dnů jsem ležela v nemocnici, pak dalších víc jak 14 dnů doma. Medikace stejná jako u tebe, ještě teda hořčík, těhotenské vitamíny. Nedělala jsem teda snad vůbec nic, mohla jsem si to i dovolit. Jen najíst se, na WC, umýt se. Víc nic, jen jsem ležela. Záleží, jak to embryjko je silný bojovník. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
1.3.22 12:58

@Kristýna.gebova jo no, už jsem si pak zvykla na to, že občas špiním, ale stejně mě někdy, když to přišlo po pár dnech klidu, přepadla taková trochu bezmoc… nebo jak to napsat…
Kdy zabral, ty jo, to asi neumím úplně říct. Někdy mi přišlo, že je úplně jedno, co beru nebo neberu. Jednou jsem začala špinit po delší cestě autem na chalupu, pátek, přešlo to až v pondělí… Prostě se tam něco rozkrvacelo a dokud to nebylo pryč, tak to špinění nepřešlo, i přes ty léky. :nevim: já se uklidňovala tím, že kdyby tam byl nějaký joo problém, který by měl končit špatně, že by tam snad bylo něco vidět. Na pohled bylo všechno ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
997
1.3.22 13:05

Ahoj, tak špinění v těhotenství je u mě přesně 50 na 50. Při prvním těhotenství špinění znamenalo zamlklé těhotenství. Při druhém jsem také špinila, již jsem byla připravena na nejhorší a nic se nestalo. Narodilo se nám zdravé miminko.

Momentálně jsem potřetí těhotná, nyní cca 18+1 a za celé těhotenství jsem naštěstí nešpinila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9289
1.3.22 13:23

Samozřejmě, že je šance na úspěšné těhotenství :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.22 14:03

Moc vám všem děkuji holky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
997
1.3.22 15:08

A uprimne, co bych jeste ze zkusenosti dodala, tak tohle je vec, kterou se nema smysl prehnane trapit. Zadnym zpusobem to nejde ovlivnit, bud se tehotenstvi udrzi nebo ne. Urcite najdes mnoho diskuzi, kdy spineni nic neznamenalo. A musim rict, co vim jeste od zkusenosti od kamaradek, tak pri nejakem tehotenstvi spinily temer vsechny. A bohuzel i mnoho kamaradek ma zkusenost se zamlklym tehotenstvim (moc se o tom nemluvi, ale dokonce vetsina kamaradek).

Ono je to podle me tim, ze pokud je tehotenstvi planovane, zjisti se tehotenstvi velmi brzy. Jenze pravdepodobnost potratu je zpocatku tehotenstvi opravdu vysoka. Driv, kdyz vetsina tehotenstvi byla neplanovana, nebyly tak dostupne tehotenske testy, tak na zamlkle tehotenstvi se ani neprislo a vse se povazovalo pouze za opozdenou menstruaci.

Jinak ti samozrejme preji jen to nejlepsi a at vse dobre dopadne!!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
1.3.22 16:48

Já jsem špinila celý první trimestr. Nešpinit se mi podařilo asi tak 3 dny celkem. Taky jsem si myslela, že je to předzvěst něčeho špatného, ale od druhého trimestru jako když utne, vše bylo v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty