Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
15 kg nahoře, z porodnice -13 kg, na konci 6ti nedělí 4 kg pod svojí váhou ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tohle téma je spíše pro maminky, které na začátku těhotenství měli kolem 90kg, jsem z toho na nervy, snažila jsem se jíst zdravě a dát do normálu, ale bohužel, máme to v genech. Kolik jste zhruba přibrali a kolik šlo po porodu dolů? A jak jste s takovou váhou prožívali těhotenství?
Já začínala s cca 91kg a končila s 98kg, měřím 168cm, nikdy jsem si obézní nepřipadala a těhotenství mě nijak neomezovalo, hlavně žádný stres a nejíst za dva ![]()
Pred tehotenstvim 85, na konci 108, tedy narust o 23 kg. Konci mi sestinedeli, aktualne mam 88/89.
Buď ráda že nabírá já měla opačně problém měřím 155cm a počáteční váha byla 51 a konečná byla 59 furt mi doktor nadával že málo Příbram a malá mela 3220g
Já byla zvyklá mít standardně 55 - 65 kilo, spíš pod těch 60, neustále se hýbat, cvičit. Lékaři mi být těhotná ani nedoporučovali, ale stalo se… V těhotenství hrálo všechno proti mě - extrémní stres, stres, stres, zdravotní problémy, rizikové těhotenství strávené v posteli, jak jsem každou půlhodinu něco nejedla, žaludek se mi přetáčel na všechny strany, a rodilo se s 105kg při 163cm, v porodnici jsem nechala 10, a ted hubnu ten, ehm „zbytek“
Porod na konci května, ve vedrech, hodně přenášené, velké miminko, artroza zad, což je jeden asi z milionu mých zdrav. problémů, ke konci velké bolesti, otoky, funění, neschopnost ujít deset metrů, vůbec se nějak hýbat… Ještě že je ten lumpík už venku ![]()