Těhotná vs. řvoucí sourozenec...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18177
1.3.21 20:53

@PeBa12 V břiše je myslím kolem 70db, takže „hlukotěsno“ (ve smyslu hluku zvenčí) tam určitě není… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8970
1.3.21 21:20

Teď je to plodu fakt jedno, slysi tam konstantní kravál tvých tělesných pochodů. Po narození bude nejvíc záležet asi na dvou věcech. První je, jaký to mimino bude. Některý hluk nesnáší, jiným je to fuk. Některý spí za zvuků zbijecky, jiný vzbudí i splachnuti na záchodě. A pak taky bude záležet, jak na to ty budeš reagovat. Když budeš naprosto v klidu a budeš se. chovat úplně normálně, jako kdyby kluk nerval, tak i mimino so časem zvykne a bude to brát jako jeho normální projev a nebude to řešit. Pokud bys vyvadela, chtěla mermomocí staršího utisit, mladšího uklidit pryc atp, Tak z toho bude vedle i to malý. Takže klid a těš se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
1.3.21 22:47
@zem-ja píše:
Přijde mi úplně mimo si do takové situace pořizovat další dítě. Prvně bych se plně věnovala tomu postiženému, aby se jeho stav zlepšil. Dobří odborníci stojí spoustu peněz.

To co je za blbost? :zed: Pani si zasluzi aj zdrave dieta a urcite sa mu 3 roky 100% venovala. Neviem naco by bolo dobre obetovat zivot len tomu prvemu decku, peniazmi si nekupis zdravie a ani medicina neni vsemocna. Preboha kde to ty zijes, na ruzovom oblaciku? Myslis, ze si ta zena nezasluzi aj trocha stastia pri vychove nomalneho decka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
2.3.21 12:15
@Ba-stet píše:
@PeBa12 V břiše je myslím kolem 70db, takže „hlukotěsno“ (ve smyslu hluku zvenčí) tam určitě není… :nevim:

Však to píšu, jen v jiném znění :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.21 21:03
@Fonty
@ProfZav píše:
Záleží, jaké u toho máš pocity. Myslím, že si normálně zvykne :-) A taky si fakt myslím, že to mimino pozná vzteklý křik od pláče.

moc děkuju za to, že jste se mě zastala. Myslím, že je zbytečné psát, že s tímhle odborníci nepomůžou, že to je ranní a veřerní přetlak energie a že to vypadá strašidelně, ale je to prostě desetiminutový „rituál“ :)

Odborníky máme na fyzioterapii, na neurologii a na gastroenterologii. ;)
Tohle je jen obyčejný vztek a pláč, které dítě to nikdy nemělo, že? Kor takové, které se samo třeba neumí otočit na bok, a už ho to na jedné straně nebaví, nebo má hlad, nebo se nudí, nebo ho něco svědí a neumí se podrbat, nebo si o to říct:)

Ale, prosím vás, lidi, jen jsem chtěla říct - když někomu vyhoří dům, tak mu taky neradíte, že by teda nešel do stavby nového, když na tom místě už jednou hořelo, a doporučil radši, ať si uklidí uhlíky a je rád, že je rád. Nebo je to jako kdybyste říkali: tys prodělala rakovinu? A to se chceš vdávat a být šťastná? To je vůči tvému vysněnému teda sobecké, co když umřeš. Radši buď po zbytek života osamělá stará panna a bud ráda za každý rok co se ještě dožiješ. (pardon, drsné, ale stejný princip :lol: ) Tohle rodičům těžce nemocných dětí fakt neříkejte, myslet si můžete co chcete, ale tohle fakt nikoho nezajímá a slyšet to nepotřebuje. :hug: Akorát si o vás začne myslet, že závidíte nebo máte nějaký problém.

Možná, že ten, co tohle říká, by právě nezvládl ani to první a dal by ho do ústavu. My to zvládáme v pohodě, je to mazlík a jsme šťastní :kytka:
Které dítě hystericky občas neřve, že? :jazyk:

Teď jsem měla toho svého tříletáka položeného na jednom prsu na gauči (na břicho už se mi nevejde) , hladila ho, mazlila a přitom koukala na film, a ono se mi spustilo kolostrum :lol:

@Fonty píše:
Ježíš přesně tohle potrebovala paní slyšet :zed: a přesně na tohle se ptala :zed:
@ProfZav píše:
Záleží, jaké u toho máš pocity. Myslím, že si normálně zvykne :-) A taky si fakt myslím, že to mimino pozná vzteklý křik od pláče.

moc děkuju za to, že jste se mě zastala. Myslím, že je zbytečné psát, že s tímhle odborníci nepomůžou, ale je to prostě tak :)

Vem si, uživatelko, že samo třeba neumí otočit na bok, a už ho to na jedné straně nebaví, nebo má hlad, nebo se nudí, nebo ho něco svědí a neumí se podrbat, nebo si o to říct:) To je přece k vzteku!

Odborníky máme na vše ostatní ;)

Ale, prosím vás, lidi, jen jsem chtěla říct - když někomu vyhoří dům, tak mu taky neradíte, že by teda nešel do stavby nového, když na tom místě už jednou hořelo, a doporučil radši, ať si uklidí uhlíky a je rád, že je rád. Nebo je to jako kdybyste říkali: tys prodělala rakovinu? A to se chceš vdávat a být šťastná? To je vůči tvému vysněnému teda sobecké, co když umřeš. Radši buď po zbytek života osamělá stará panna a bud ráda za každý rok co se ještě dožiješ. (pardon, drsné, ale stejný princip :lol: )
Tohle rodičům těžce nemocných dětí neříkejte, mají právo na štěstí :hug:

Bude to mít výsledek jen ten, že si o vás začnou myslet, že závidíte nebo máte nějaký problém.

Teď jsem měla toho svého tříletáka položeného na jednom prsu na gauči (na břicho už se mi nevejde), hladila ho, mazlila a přitom koukala na film, a ono se mi spustilo kolostrum :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.21 21:04
@veselamuchomurka píše:
Ach jo… Kde se tu berou ty dobré podporující ženy? :zed:

moc děkuju za podporu :) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3.3.21 06:10
@Anonymní píše:
moc děkuju za podporu :) :kytka:

není zač, navíc všude kolem vidím, jak se sourozenci vzájemně posouvají, jak jeden chce zkusit to, co druhý… bude to obohacení pro oba, uvidíte.
jinak já jsem v 10 tt měla masivní krvácení do břicha (cca litr), museli mě operovat, pak jsem byla anemická, depresivní, do toho začala corona a nikdo nevěděl, jak se bude rodit a nevím co všechno dál - malá je tu a zatím na ní nevidím žádné známky strádání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
6.3.21 10:23
@Fonty píše:
Ježíš přesně tohle potrebovala paní slyšet :zed: a přesně na tohle se ptala :zed:

Chapu, ze nepotrebovala, ale bohuzel ma pravdu. A ty lajky u prispevku o tom mluvi, ostatni to jen nechteji psat. Vim, ze muj nazor nebude popularni. Chlacholeni tu bude hodne, ale hlavne od tech, kteri maji zdrave deti a nevedi co je to dite s postizenim. Nepisu to na adresu zakladatelky, ta to asi zatim zvlada bez psychicke ujmy, ale jako rodice prvniho ditete s problemy vyvoje nas s manzelem velmi dlouho ani nenapadlo mit styk bez spolehlive ochrany, natoz druhe dite planovat, protoze kratkym vekovym rozdilem mezi postizenym a zdravym ditetem by trpeli vsichni, hlavne ty deti. Pak tu maminky breci, ze padaji na hubu, nezvladaji to psychicky i financne a nevedi co maji delat.
Nikdo tu nemluvi o tom, ze mate druhe dite vzdat po prvnim postizenem. Ale tady jde o zodpovedne rozhodnuti s jak velkym vekovym rozdilem to udelat, aby vsichni clenove rodiny byli ve vyhode. Tedy porovnani zakldatelky situace s vyhorelym domem trochu neni na miste, s prazdnou kapsou byste do toho druheho domu take nesli, ale chvili se davali dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.21 15:28
@Sharmel píše:
Chapu, ze nepotrebovala, ale bohuzel ma pravdu. A ty lajky u prispevku o tom mluvi, ostatni to jen nechteji psat. Vim, ze muj nazor nebude popularni. Chlacholeni tu bude hodne, ale hlavne od tech, kteri maji zdrave deti a nevedi co je to dite s postizenim. Nepisu to na adresu zakladatelky, ta to asi zatim zvlada bez psychicke ujmy, ale jako rodice prvniho ditete s problemy vyvoje nas s manzelem velmi dlouho ani nenapadlo mit styk bez spolehlive ochrany, natoz druhe dite planovat, protoze kratkym vekovym rozdilem mezi postizenym a zdravym ditetem by trpeli vsichni, hlavne ty deti. Pak tu maminky breci, ze padaji na hubu, nezvladaji to psychicky i financne a nevedi co maji delat.
Nikdo tu nemluvi o tom, ze mate druhe dite vzdat po prvnim postizenem. Ale tady jde o zodpovedne rozhodnuti s jak velkym vekovym rozdilem to udelat, aby vsichni clenove rodiny byli ve vyhode. Tedy porovnani zakldatelky situace s vyhorelym domem trochu neni na miste, s prazdnou kapsou byste do toho druheho domu take nesli, ale chvili se davali dohromady.

vy jste fakt omezená… a jak byste si představovala ideální věkový rozdíl?
Zaprvé, vy fakt věříte, že těhotenství se dá naplánovat jak položka v kalendáři? Pane bože. A i kdyby, tak za druhé -

lékaři doporučují mít druhé co nejdříve, je to i praktičtější - dva kočáry, menší váha u zvedání postiženého sourozence, atd. Ale proti zas mluví fakt, že rodina netuší a teprve se z problému psychicky hrabe.

Když se vyhrabe, má na to, zváží vše, tak ok, za předpokladu, že se to povede lusknutím prstu (ha ha), tak je tu i plynutí času a fakt, že sourozenec vyrostl, manipulace s ním je těžší, přibyly jiné diagnozy. Naopak- psychicky se rodina srovnala, zajela systém, má odbornou pomoc, ale rozhodně to není tak snadné, jako by to bylo, kdyby starší sourozenec byl malý a spavý a dal se snadněji přenášet.

Jako nezlobte se, ale pokud si něčím takovým neprocházíte sama, tak tohle moralizování je spíš k smíchu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tady neexistuje dát si vše do pořádku, potom lusknout a bude to.
Souhlasím jen s jedním, mít sílu a vědomí, že to zvládneme, ale pane bože, vy z nás, rodičů postižených dětí, fakt děláte malomocné, copak vám to není hloupé? :oops: :oops:

dostáváme přídavky, pro děti existují speciální školky a školy, stacionáře, existují i asistenční služby, všechno je jiné. Ano, máme diagnozy, dětem čouhají z břicha hadičky…no a co? 5× denne tomu našemu zlatíčku lupnemem do bříška speciální výživu a někdy si říkám, že je to i snadnější, než se vztekat se řvoucím miminem, které vám příkrm opatlá po celém stole. Ulice, tramvaje, vše je dneska bezbariérové, dostaneme se všude, před pandemií jsme se synem byli v letním kině, jezdíme na festivaly a ve volném čase hraju závodně bedminton a nepřestala jsem s ním ani když máme postižené dítě. Zíráte? Ne, je to úplně normální. Žijeme jinak, ale to nezanemá, že jsme trosky.
V létě v lázních, když se ještě mohlo jezdit, jsme si to užívali. s malým byli i u moře. Neskutečná představa pro vás asi, že :mrgreen:

Ale né, my pořád budeme ve společnosti považovaný za odpad, co je z toho po zbytek života psychicky v háji :lol: :lol: fakt že jo… :roll:

Jo a do práce chodím na částečný úvazek, manžel na celý.

No, chtělo by to nějakou osvětu nebo tak. Já už fakt nevím. Fnukny mámy co to nezvládají jsou mezi zdravými dětmi taky, tohle by bylo fajn, kdybyste si uvědomila a netahala do toho nějakou náročnou situaci a nedělala z nás, uplně normálních lidí, jejichž dítě je jen drobátko jiné a nehýbe se, nesvéprávné chudáky na antidepresivech.

Bože, tohle mě dokáže fakt tak vytočit.

Z celých lázní znám spoustu maminek postižených dětí, jsou uplně normální, antidepresiva neberou a kdyby jo, tak kolik z nás je bere „bezduvodně“, a nikdo na to neřekne ani popel. Mají koníčky, záliby, rodiny a jsou veselé.

A troufnu si říct, že možná i šťastnější než lecjaké mámy zdravých dětí, co mají potřebu krafat do života jiných lidí a nedát si do pořádku ten svůj. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.21 15:34

Ted čtu, že máte taky postižené dítě…

pak vubec ale nechápu, jak něco takového můžete vypustit z pusy.

Ale co jsem si všimla, tak povahu a naturel maminek vubec neudává to, zda mají děti zdravé nebo nestandardní, prostě v obou skupinách se projevují oba druhy mateřství, povah a přístupů.

Takže váš názor samozřejmě respektuji, ale nesouhlasím s ním.

Jan je mi fakt líto, že se na nás společnost stále dívá jako na ty, co si posrali život a do konce života by měly držet hubu a krok. A předsudky, že nikam nemůžeme, nic neděláme, přežíváme a tak.

Jako jo, někdo třeba jo, ale mě to strašně vytáčí, protože pak se soucitně a zhrozeně dívají i na nás, které žijeme normální život a jsme šťastní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.21 15:37

Mimochodem jsem se o druhé dítě snažili pět let. A nepřála bych vám to zažít, když si pečlivě vše zvážíte a vymyslíte si, že ideální věkový rozdíl by byl ten a ten (pro nás cca rok, a to kvůli vožení v dvojkočárku) to nevyšlo, ale nezblázníme se z toho. A vy mi napíšete „je třeba to pečlivě zvážit“.

oh, my god…

• Citovat
  • Upravit
525
6.3.21 15:49

Mila anonymko, ja se nebojim pod svuj prispevek podepsat, vy se schovavate za anonym a cekate, ze vsichni budou vas obdivovat, chapat a hladit po hlavicce. Nemam zapotrebi cist si vase elaboraty, a predevsim urazky na 20 stranek, ktere zacinaji slovy “vy jste fakt omezena”. Stejne jako vy jste muj prispevek nebyla schopna ani precist, kdyz jste se jala ho komentovat. Ja jsem vas ve svem prispevku neurazela. A predevsim, o vychove ditete s handikapem mam nastudovano hodne a mam i dlouhodobe zkusenosti na to, abych byla poucovana diletanty a cetla si nepodlozene bludy o tom, jak se co doporucuje odborniky. Svoji utocnost si schovejte pro dalsi zivot, treba vam pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.21 15:55

@Sharmel

ja myslim, že my se lišíme přístupem k životu, světonázorem a i tím, jak si dáme život do pořádku a ano, naučila jsem se „odsoudit“ na první dobrou, možná jste sympatická a chytrá paní, ale z diskuze na netu si nic nedělejte. Anonym není o moc víc než vymyšlený nick a stažený obrázek z internetu.
Jsem ráda, že se nebudeme pouštět do hlubší diskuze, myslím, že ani v reálném životě bychom na tohle téma neměly společnou řeč, a s dětmi to nebude mít nic společného.

I tak díky za poměrně zbytečno reakci v tématu, kde jsem prosila o konkrétní odpověd na konkrétní dotaz (tj. zda miminko stresuje pláč sourozence) a ne o tu nevyžádanou, na kterou jsem se vás ani nikoho neptala. jak mám žít svůj život, vím nejlíp já, pěkný den.

• Citovat
  • Upravit
525
6.3.21 16:02
@Anonymní píše:
@Sharmel

ja myslim, že my se lišíme přístupem k životu, světonázorem a i tím, jak si dáme život do pořádku a ano, naučila jsem se „odsoudit“ na první dobrou, možná jste sympatická a chytrá paní, ale z diskuze na netu si nic nedělejte. Anonym není o moc víc než vymyšlený nick a stažený obrázek z internetu.
Jsem ráda, že se nebudeme pouštět do hlubší diskuze, myslím, že ani v reálném životě bychom na tohle téma neměly společnou řeč, a s dětmi to nebude mít nic společného.

I tak díky za poměrně zbytečno reakci v tématu, kde jsem prosila o konkrétní odpověd na konkrétní dotaz (tj. zda miminko stresuje pláč sourozence) a ne o tu nevyžádanou, na kterou jsem se vás ani nikoho neptala. jak mám žít svůj život, vím nejlíp já, pěkný den.

Popravde odpovedi jste dostala dost. Moje odpoved nebyla urcena pro vas, ale pro jinou uzivatelku (pokud se zase podivate pozorne).
Nick neni anonym, zvlast ne nick stale diskutujici, ktera je nejakou dobu registrovana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
6.3.21 16:08

Zakladatelko, to je strašné, co píšeš…
Nepovedl se porod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...