Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky Vladus,
já měla do břivha právě jakoby křeče, ne pořád, ale sem tam jo a když jsem v tu chvíli šla, tak jsem se musela i zastavit. Kamarádka měla ještě do toho i píchání, takže jestli to tak máš, tak je to OK - nic nenormálního.
A řekla bych, že jsi opravdu 4+3, ale nevím jak ti to spočítá doktor. Oni totiž mají takové kolečko, nastaví si tam, kdy si měla poslední MS a ukáže se jim kolik jsi. No a podle mě já bych dneska měla být 10+1, ale podle Dr. jsem 10+0. Nevím, ale u mě je tam možná trošku problém v letošním přestupném roce ( únor 29 dní) a já měla ty posl MS 25.1 - tak jestli se to o ten den neposunulo.
Teď by ještě u tebe na UTZ nebylo nic vidět, ale příští týden už by tam měl být žloutkový váček, tudíž vytvářející se mimi.
Pa Vichy
Ahojky holky,
tak jsem to se vší parádou dostala včera
No nic ve středu jdu na to vyšetření krve a pak budeme chytřejší.Každopádně manžovi tuleníčko OB den opět nedaruju!!!
Tak na mě myslete.Jo a holky-jednou to přece vyjít musí,ne??
Pa pa Vaše Gabka
Gabrielo velmi drzim palce, nech vam to vyjde:o)
Prisla som tu po par dnoch co som bola mimo netu a pozeram, ze snazilky tu pribudaju…fakt vela stastia vsetkym vam…ja budem teraz tiez cakat, ci sme sa dobre posnazili, dam vam potom vediet:o)
Ahoj Vladus, dekuji za uznani a doufam, ze nas mimisek bude alespon z poloviny tak uznaly jako ty
Jinak mam pravidelny 28 denni cyklus a to i po vysazani HA po vice nez 7 letech.Ted jsem 15 den cyklu. Dnes rano jsem si udelal jeste ovulacni test (jak jsem slibovala
)a k memu prekvapeni je jeste pozitivni, takze se snazime dal
. Takhle po ranu volime nastesti mene narocne pozice
Pokud jde o USA da se rict, ze jsme zde pracovne. Mame zelenou kartu a chteli by jsme se tady u:,–(it.To znamena, ze me v pripade zdaru na 100% ceka porod v USA
Manzel pracuje v Microsoftu a ja zatim nikde. Takze mimi se v tuto dobu vic nez nabizi.
Ted bydlime v Seattlu stat WA, ale koncem tohoto mesice se budeme stehovat do Redmondu „sidlo“ Microsoftu, takze jsem kvuli tomu musela minuly tyden odmitnou praci tady v Seattlu (kvuli dojizdeni).Diky vam a stehovani mi tento mesic to cekani snad rychleji utece.
Casovy posun mame minus 9h (to znamena, ze mame o 9 hodin min nez vy v CR)Na letni cas jsme presli az vcera, takze minuly tyden byl rozdil 10h. Za nabydku spolecneho odpocitavani dekuji a velice rada prijimam (bude nas vic, nebudeme se bat vlka nic). ![]()
Zatim se mej hezky a pis, pis, pis. Vsecicko me zajima ![]()
Gabriela
Alien-ka,podle toho co jsi psala, to vypada velice slibne. Dobu tulenicka jste zda se vystihli presne. Takze drzim palce a kdyz bude neco noveho tak se ozvy. Jsme tady jedno velke ucho teda oko.
Gabriela
Ahoj holcicky moje zlaty, dnes mam fakt den blbec.
Nejprve se omlouvam za negramotnost a Alien-ka ty se samozrejme ozvi (ne ozvy)
atd.
Ale za vsechno to bezpravi a spatne veci, ktere se mi dnes deji
, jsem si koupila tehotenske testy. Tak doufam, ze bude co testovat.
V navodu pisou, ze test je pripraven k testovani jiz 5 dni pred ocekavanou periodou. Dala jsem za tri testy $20 a to je jeden z nich zdarma (nejaka akce)
To se hodi ne
Tak ted jdu vyndat pradlo ze susicky a pak si sednu se zalozenyma rukama a nebudu projistotu nic delat.
Gabriela - dnes fakt uplne mimo; ach jo
![]()
díky vladuš za podporu. asi na to moc myslím a pak se nedaří.
kdy budeš vědět od dr. že to vyšlo? myslím na tebe.
gabko, tak nás čeká další měsíc snažení, doufám že nás vladuš nakazila!!!
papa very
Gabrielo, podla mna by si nemala len tak so zalozenymi rukami cakat na testovanie, lebo sa ti to bude hrozne vliect a budes sa hrozne pozorovat a mozno budes mas aj falosnu brezivost (proste vsetky priznaky, atd).
takze to stahovanie ti nakoniec pride velmi vhod, netreba mysliet furt len na to jedno, lebo potom z toho cloveku sibe:o))
ach jaj, ale to sa mi veru dobre hovori, ked ja sa tiez tak velmi od minuleho tyzdna (velke snazenicko) velmi pozorujem, no a predstavte si to, neviem co to znamena, ale odvtedy ma furt pobolieva brusko…ale ja sa na to nejdem namotavat, radsej si pekne-krasne pockam na testy.
yo a este taka vec, meriam si pravdilne bazalnu teplotu (cca 2 tyzdne, cize zacala som asi tyzden po poslendej MS), no a som z toho volajaka zmatena, lebo mam skoro rovnaku teplotu stale.
Cize standardne mam 36-36.1, minuly stvrtok a piatok to bolo 35.8 a teraz mam opat len 36. ale citala som, ze po ovulacii by ta teplota mala byt podstatne vyssia, tak neviem co si mam o tom mysliet.
ale ja mam inak nizku teplotu vzdy, aj ked som chora (chripka), tak vobec nemam horucku…
tak neviem.
ale prajem krasny den vsetkym snazilkam - od slovenska, ciech az po ameriku!!!
Ahoj Very, děkuji za podporu, ale zatím jsen ta tom pořád stejně - jen o pár ml. krve lehčí
. Paní Dr. mi sice ultrazvuk dělala, ale nic prý vidět zatím
nebylo, jen prý sliznici mám vysokou - to prý v těhu bývá ) no nedokážu si to dost dobře představit
. Zítra v půl jedenáctý si mám zavolat, to už budou výsledky HCG
. Tak bojim, bojim…, drž palečky a jestli se to opravdu povede tak na Tebe ( na všechny holčiny snažilky ) za odměnu ještě jednou pořádně prsknu. ![]()
papa a drž se, Vladuš
Ahoj Vichy, tak jsi měla pravdu s tím ultrazvukem. Dnes mi ho paní Dr. dělala a žádný váček ještě neviděla, říkala jen, že sliznici mám vysokou - to je prý pro miminka moc dobré. Jinak mi sebrala spoustu
krve - fúj tajbl
a zítra si mám v půl jedenácté zavolat na výsledky. Už se nemůžu dočkat co mi poví a trošičku se bojím ( ale jen malinko
.
Jinak vzkazuju našim mimískům, ať sedí těch 9 měsíců kde mají a nedělají žádné vylomeniny. ![]()
Tak se zatím měj moc krásně a zítra mi drž palečky, pa Vladuš
Ahojky Gabrielko, tak jak vidím jsem Tě už zase nestihla a Ty si už zase klidně spinkáš
. Já bych se k tomu nic nedělání připojila, musíme na sebe (budoucí maminy) dávat pozor
. Mě manžílek začíná krásně hýčkat a to se mi móc líbí
. Klíďo píďo si můžu prospat celý den a ještě se zeptá jestli jsem se dost vyhajala ![]()
Udělala jsem si tady dokonce takové hodiny, kde jsem si vyznačila ten časový posun, takže tě snad budu lépe stíhat
Ale nejhorší je, že až půjdu v půl páté z práce bude u Vás půl osmé a to budeš mít ještě půlnoc
. a ráno když v osm zapnu počítač tak budete mít už zase jedenáct hod. a to už je zase nejvyšší čas jít spinkat
. Nedá se nic dělat budeme muset řešit své problémky pozadu
.
Nákup testíku Ti schvaluji, ale moc je neuchvátej. Oni na nich sice píšou, že se dá těhu zjistit brzo, ale moc bych tomu nevěřila - byla bys zbytečně zklamaná
. Já jsem si taky jeden takovej testík dělala 25DC a byl negativní a já to skoro obrečela
no a teď vidíš
. První testík jsem měla pozitivní až 29DC a to byl stejně ještě móc slaboučkej.
Tak raději počkej aspoň jeden den po vynechání MS ( a ona určitě vynechá, já tomu věřím), i když ono hodně záleží na tom, kdy to pravé mazleníčko bylo.
Nám miminko přišlo také v pravý okamžik, protože máme v práci končit k poslednímu květnu ( kvůli vstupu do EU ) a mě už se do žádné jiné práce nechtělo, chtěla jsem prostě miminko a byla jsem schopná pro něj udělat všechno. ![]()
Zítra budu vědět výsledky až v půl jedenáctý ( u Vás půl druhý), ale to už budeš zase spinkat tak si budeš muset počkat až do čtvrtka
, ale určitě Ti dám vědět.
Tak a teď zase něco napiš Ty, já už musím jít pracovat
, papa a těším se na nové zprávičky ze zahraničí Vladuš ![]()
Ahoj Alienko, já jsem někde četla, že ke konci cyklu by měla být teplota vyšší a před MS hodně klesnout. Pokud by bylo těhu tak by se měla zvýšená teplotka pohybovat okolo 37 stupňů. U mě to tedy platí mám pořád 37,1,2 a když se moc rozparádím
tak i 37,4. Ale jsou i takové výjimky, které mají teplotu nízkou i přes to, že těhu jsou. A jestli máš teplotu pořád hodně nízkou i při nemoci tak to asi zřejmě budeš jedna z nich
. Tak nevěš hlavu dokud měsíčky nedorazí je pořád velikánská naděje ![]()
ahoj, především bych ti chtěla vladuš popřát zdravého mimíska. já jsem snažilka, v březnu jsem brala poprvé clostilbegyt tak teď čekám, je to opravdu těžké, ale mám obavy , že se to nepovedlo, nevím, nemám skoro žádné příznaky a měla bych mít ms o velikonocích, jen mě tak divně svrbí bradavky, a v noci nemůžu po probuzení usnout, a chodím často na wc, myslím si , že jsem si to vsugerovala,
zdenka
Ahoj Alien-ka urcite nebudu sedet se zalozenyma rukama, ale nemyslet se mi na to asi stejne nepovede.
Budu delat co budu moct slibuju.Musite psat hone novinek, abych mela co cist a nezabyvala se tolik sama sebou.
Pokud jde o tu BT tak si taky nejsem jistam, ze jsem pro ni ten spravny clovek. Manzel mi koupil specialni teplomer na mereni BT a k nemu byla brilozena tabulka, do ktere se zapisuji namerene hodnoty a kresli se graf. Jenze ta tabulka zacina az od 98F ja mam teplotu bezne pod timto limitem takze je pro me nepouzitelna.Ma rada zni:klidne se mer dal, ale moc si tim hlavu nelam.Ja to tak taky delam.BT si vlastne merim jen pro to, aby me doktor nemohl po pul roce jen tak odbyt s tim, ze si musim napred merit nejakou dobu BT a pak prijit znovu.Dala bych mu proste svoje vysledky a at si snima poradi sam.
Zatim se mej hezky a napis co noveho.
Gabriela
Ahoj Zdenko, nevím proč by jsi si měla myslet, že se to nepovedlo
. Vždyť nemusíš mít takhle ze začátku příznaky klidně vůbec žádný a mimísek se tam při tom už může zabydlovat. ![]()
Já jsem taky kromě těch bradavek žádné jiné příznaky neměla, ale ty mě dávaly zabrat ( hlavně když mě byla zima o:)
). Až asi den před neočekávanou a nechtěnou MS mě začalo bolet bříško. Bolelo asi 4 dny a úplně stejně jako při MS ( taková MS bez MS ), takže jsem měla pořád pocit, že musí každou chvíli přijít.
. Měla jsem z ní takový strach, že jsem si dokonce před spaním připravila na noční stolek celou měsíčkovou výbavičku ( no co kdyby přišla na návštěvu v noci ), a myslím že jsem ji tim, že jsem byla připravená a smířená od návštěvy úplně odradila ![]()
Ale už jsem slyšela i jiný babský rady, někde holčiny dokonce radily koupit si nějakou hodně ouzkou sukni, zaplatit pernamentku do solárka, nebo nějakou nezrušitelnou dovolenou. ![]()
Jinak Clostilbegyt jsem brala v březnu také poprvé a povedlo se ( alespoň doufám, musím to zaklepat abych to nezakřikla
). Tak nevěš hlavu a utíkej si něco pěkného koupit ![]()
Tak přeji co snad nejpohodovější čekání a co Ty víš, třeba už Ti už v pondělí vyjdou //, pa Vladuš