Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vichy, to je super, ze si nam to tu tak pekne rozpisala, ja hltam kazdu novu informaciu a vsetko ma velmi zaujima:o)
Mam este taku jednu otazku, ktora ma momentalne velmi zaujima:
Docitala som sa, ze aj ked ma zena pravidelnu menstruaciu, nemusi mat kazdy mesiac ovulaciu. Ja som si den ovulacie pocitala na emimine, vyslo mi, ze vcera bol ten den D. Predvcerom, vcera a tiez dnes pocitujem dost intenzivne bolesti v podbrusku.
Ale chcem sa spytat taku vec - su bolesti v podbrusku v predpokladany den ovulacie (resp. v case okolo toho dna) znakom, ze ta ovulacia naozaj v ten mesiac je? Alebo mozu byt bolesti v strede menstruacneho cyklu len tak, bez ovulacie?
dik:o)
Vladus: dakujem za bacilky, dufam ze zafunguju…davaj si pozor na seba a tesim sa spolu s tebou!
Ahoj Vladus, jsem vazne moc rada, ze mate dve //. Klidne tomu ver, ted uz mas na 9 mesicu od Ms pokoj
. Davej na sebe pozor a uzivej si to jak nejvic to jde.
Za rady moc dekuji. Clostillbegyt asi zatim nevyzkousim (jsem v USA a tohle by mi pojistovna heuhradila)-mam zatim jen cestovni pojisteni. Prstickovou metodu mame v planu, uz jsem do toho manzela zasvetila (uz se na to tesi-zvrhlik jeden
)
Za pskanecek mooooooc dekuji a myslim, ze prisel v pravou chvili. Zitra rano delam prvni ovulacni test. Nejpozdeji v nedeli tam snad to mimco taky budu mit
Dodala jsi mi spoustu elanu a nadeje, dekuji.
Pa Gabriela
Alienko, já osobně si myslím, že pokud bolesti máš v dny předpokládané ovulace tak na 100% proběhla. Při ovulaci praskne folikl. ve které vajíčko čeká a to pak putuje vstříc nedočkavým spermijkám,. Tak si myslím, že kdyby ovu. neproběhla tak by tě nemělo nic bolet. ![]()
Já osobně mám zkušenost, že tento měsíc při stimulaci vajíček pomocí Clostilbegytu jsem asi pět dnů před ovu. cítila strašnou bolest v podbřišku. Bolest se stupňovala a já měla skoro strach že mám zánět slepého střeva ( to jsem ještě nic nevěděla - jindy mě bříško nebolí vůbec). Ještě z pátka na sobotu mě bolelo bříško k zbláznění a v sobotu ráno NIC( naštěstí jsme to v pátek stihli )!! V úterý mi doktorka udělala ultrazvuk a potvrdila, že ovu. proběhla. Na bolesti bříška mi uklidnila, že to může být příznak připravující se ovu. Vajíčka rostou ve vaječníku a ten tlačí na nějaké orgány a následek bolest. Ještě mi řekla, že je mnohem účinnější snažení než ovu. propukne, než den/dva po ní. Může prý trvat jen krátce a tak je lepší když si na ní spermijky počkají, než aby ji propásli.
Toť vše, je to ale jen můj názor a zkušenost - u každé ženy to může být rozdílné.
Přeji úspěch všem spermijkám, ať jim cíl neunikne!!!!!§
papa Vladuš
Ahoj Gabrielko, jsem moc ráda že Ti můžu pomoct alespoň nějakou tou radou ( ostatní je jen na vás
) Pozdravuj v cizině a budu se těšit na samé dobré zprávičky. Akci zdar..
Vladuš
Alien-ka,o anovulacnich cyklech jsem taky neco cetla.Kazda zana v produktivnim veku jich pry nekolik ma. Nekdo ma same anovulacni cykly, ale da se to lecit nejakymi prasky. Ja si zjistuji ovulaci pomoci ovulacnich testu. V dobe kdy jsou pozitivni, nemivam zadne bolesti. Zato za par dni po ovulaci to zacne
. Ale urcite to chce slyset vic nazoru, kazda jsme prece jen original a to ze me „ovulace neboli“ jeste neznamena, ze tebe taky ne.
Dokonce jsem nekde cetla i o ovulacnim krvaceni (zena krvaci v prostred cyklu). Clovek se nestaci divit, co vsechno je mozne.
Asi jsem ti moc neporadila, ale snad jsem te ani moc nepopletla. Vsechno co ti pisu ber s rezervou, nejsem zadny odbornik. Vzdycky nekde neco prectu a pak si hraju na chytrou
![]()
Gabriela
vladus gratuluji! ja kontroluju do dnes, jestli ta mrcha neprisla, jsem ujeta
. s tim „zapalem“jsem mela stejny pocit. mne ta bolest vbudila v noci.
k tomu tuleni, ja se tulila 11,12 a 14dc. takze vubec nevim s ktrereho pokusu se to zdarilo. a 14/15 den mne zacali bolet prsa.
tak preju aby se vam to brzi povedlo ![]()
danka 10+6
Ahoj Danko, já jsem asi méně chápavá, znamená to tedy že už se Ti to povedlo?
10+6 znamený těh. týdny nebo už dvě dětičky v tomto věku??
Děkuji za gratulaci, ale ještě není vyhráno, k dr. jdu až v úterý ( pokud tedy mrška červená nedorazí ), bojim, bojim.
papa Vladuš
Ahoj holciny.. Priznam se, s pocitanim OVU vubec nemam zkusenosti, ani jsem nikdy necitila zadne bolesti, ktere vy popisujete.. Me se podarily // na konci cyklu, z cehoz jsem byla mirne „vedle“, protoze se pise temer vsude o tom, ze OVU je v polovine cyklu.. Dnes jsem presne 10+7 tt (jestli se to tak pocita
) - obcas mi to je zahadou tyhle pocty..), vcera mi brali krev a ted ocekavam vysledky.. Mam docela strach, aby to bylo vsechno v poradku.. Snad bude. Moc moc vam vsem preju, at mate brzo //, a tem, ktere uz je mely, preju hodne hodne zdravicka. Majka
Ahoj holciny.. Priznam se, s pocitanim OVU vubec nemam zkusenosti, ani jsem nikdy necitila zadne bolesti, ktere vy popisujete.. Me se podarily // na konci cyklu, z cehoz jsem byla mirne „vedle“, protoze se pise temer vsude o tom, ze OVU je v polovine cyklu.. Dnes jsem presne 10+7 tt (jestli se to tak pocita
) - obcas mi to je zahadou tyhle pocty..), vcera mi brali krev a ted ocekavam vysledky.. Mam docela strach, aby to bylo vsechno v poradku.. Snad bude. Moc moc vam vsem preju, at mate brzo //, a tem, ktere uz je mely, preju hodne hodne zdravicka. Majka
vladus,
to jsem v 10tydnu a 6 dni, mimco je o 14 dni mladsi (8tt+6). cize vlastne prave koncim 11tt.
majka,
to uz muzes psat 11+0 ![]()
mne to taky hodnou dobu trvalo nez jsem to pochopila
![]()
Ahoj Majko, přeju Tobě i Tvému mimískovy ať je vše v pořádku, dávej na sebe pozor a neboj všechno dobře dopadne a zachvíli budeš mít v náručí svého mazlíčka.
Krásný víkend Tobě i všem ostatním holčiná, čauky Vladuš
Ahoj Dancul, děkuji za odpověď, ale já tomu stejně vůbec nerozumím. Až budeš mít chvilku tak mi prosím napiš podle čeho se to počítá a jak (hlavně to + je mi nějak záhadou). Teď už pádím domů, v pondělí se ozvu jak jsem dopadla s nedělním testíkem ( pokud se MS ovšem nerozhodne pro nějakou nechtěnou změnu).
Krásný víkend a opatruj sebe i mimčo.
Vladuš
vladus,
doktory to rataji od prvni ms (28dc), u mne to bylo 17.1. (sobota). kazdy dalsi sobotu zacal novy tyden. v den poceti (predpoklad 14dc) jsem byla „tehu“ 2tt. v den ocekavane ms 4tt. v 29dc jsem zacala 5tt, ale muzu taky napsat ako 4tt + 1den. nyni mam za sebou (od posledni ms) 10tydnu a 6 dni co je rozepsaney 11tt, ktery ukoncim zitra. no a mimco bylo pocato o 2tydny pozdeji ja to rataji doktory. kdyz se povida o 40tydenim tehotenstvi zacatkem se mysli posledni ms, od poceti je 38tt.
no, he vis kdyby sem vedela vysvetlovat veci tak bych byla ucitelka, ale na to fakt nemam talent. kdyz chces tak se pridej do podzimnich ocekavani, holky ti to rady vysvetli, i kdyz ty budes mit vanocni miminko ![]()
Ahoj Kecatelky a čekatelky,
dneska jsem měla dost práce a dorazila jsem domů až později
Ještě že mě aspoň manža pozval na výýýbornou večeři-mňamka.A pak (jak už to tak někdy bývá-u nás tento měsíc OB den)se na mě(zcela spontánně)VRHNUL
Jelikož jsem 34DC asi těžko jsme trefili zrovna dnes ovulaci
ale každopádně to dělání mimísků není špatné
Všem nově těhotným moooc gratulujia hlavně klídek a žádný stresíky.(vždyť vím že se to nedá)Já už čekám každou chvíli potvoru MS(jako děcka jme říkaly Tetu z Krvavé hory
)a pak nové snaženíčko.Tak myslete na mě.Paaaaa Gabka
Ahojky,
tak jenom aby bylo jasno:dneska jsem to(ještě ne se vší parádou
ale zatím špinění)dostala.No co se dá dělat
Tak nevěšme holky Snažilky hlávky.Pa pa Gabka ![]()