Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Gabka,
ano, aj ja som pri citani tohto diskusneho fora, ale aj inych na emiminu prisla na to, ze nic nie je nemozne a vsetko je mozne:o)Mozno si tu ovulaciu praveze ani nemala v tom sledovani obdobi…
jedna vec ma ale zaraza: vy tu vsetky pisete, ze ste brali dlhe roky HA, ja som ju prakticky nikdy nebrala (len asi maximalne rok pred viac ako 6 rokmi), proste nemala som nejak extra aktivny sexualny zivot vtedy:-), tak sa mi zdalo zbytocne to do seba pchat. lenze teraz mi vela ludi hovori, ze najplodnejsia je zena hned potom ako vy:,–(i HA. takze ja nemam sancu mat to najplodnejsie obdobie asi…
zacala som si poctivo merat BT (hehe, dosledok casteho surfovania po emimine:o), teraz mam pred ovulaciou a teplota mi stale klesa, no som fakt zvedava, ci sa snazenie vyplatilo…:o)
vela stastia vsetkym vam, dievcata!
Ahojky holky!
Díky za odpo. U mě se špinění zvrhlo v normální krvácení. Takže to vypadá, že první cyklus trval 38 dní a druhý 18 dní. Tak se v tom vyznejte a počítejte datum OVU
. Gabko ty se snažíš taky druhý cyklus? Pokud jo tak jsme na tom stejně. Ale já v tom mám trochu chaos. Vlastně díky mojí MS ani nevím kdy se pořádně snažit. Ale co bych čekala po 11 letech HA
. Budu muset vyrazit příští týden k doktorovi jestli s tím něco udělá. Už se na něj teším.
Zítra mě žene moje kožařka na Karlák s pihou /na konzilium že se jí nezdá a přitom je taková malinká/ tak mám zase jiné starosti.
Holčinky přeju vám úspěšné snaženíčko ať je hodně zimních mimi.
Miši
Ahoj holky,
tak my s manžílkem se začneme snažit v květnu. Už se nemůžu dočkat. Po pročítání různých diskusí jsem zakoupila čas VZ směs a ještě jsem dneska zakoupila ovulační testy
Stály mě sice 590,– ale nedalo mi to, chci to vyzkoušet
Potom dám určitě vědět jak jsme dopadly. V listopadu jsem po 10 letech vy:,–(ila HA a nyní MS 28 -31 dní, takže celkem OK, doufám že se to ještě nezvrhne… Určitě jsem ale díky e-miminu o něco chytřejíš a mám o něco větší guláš v hlavně ![]()
Ahojky,
Miši,my se snažíme druhý cyklus-ale asi je na tělíčko ještě brzy-dneska jsem 31 den cyklua mrcha menstruace se zatím nepřihlásila.A to se vážně snažíme pravidelně OB den.No naděje umírá poslední.
Jinak Vám všm holčiny přeju ať se to brzy podaří,já tomu pevně věřím
Pište pište.Vaše Gabka
Ahoj holky, s manzelem se snazime taky druhy mesic a zatim nic. Ted nam zacina dalsi mesic. Brala jsem 7let HA a menstruaci mam naprosto pravidelnou - 28dni. Ovulaci skoro 100% 14den cyklu - pouzivam ovulacni testy. Tuleni ve spravnou i jinou dobu je samozrejmosti.A uspech stejne nikde
. Takze hlavu vzhu a s chuti do toho
- (my uz koncem tohoto tydne)
.Gabriela
Jo a Gabi nekde jsem cetla, ze trva 48h nez se utvori distatecne mnozstvi kvalitnich spermii. Moc stare - (vic nez tyden) taky nejsou dobre - (ztraci kvalitu).
Gabriela
Ahoj holčiny, já jsem dnes 27DC a začalo mně bolet břicho jako kdybych měla každou chvíli dostat MS. Přitom ji mívám vždy pravidelně 28DC. Moc jsem doufala, že to tenhle měsíc konečně vyjde, první cyklus jsem brala Clostibegyt a tak jsem byla optimistická. Stále je ve mně malá naděje, tenhle měsíc jsem měla poprvé moc citlivé bradavky, ale i tuhle radost mi tělo zkazilo a v pondělí mě začli bolet prsa i ze stran ( to je vždy příznak přicházející MS
). Tak nevím, někde jsem ale četla, že i bolest břicha může znamenat těhotenství a né MS ( taková MS bez MS ). Pokud máte někdo podobné zkušenosti, tak prosím pište ( klidně i ty negativní ).
Jinak mi nezbývá než jen čekat a čekat…
Ahoj Vladus, i ja jsem slysela hodne holek rikat, ze tykle bolesti muzou znamenat i tehotenstvi - takze neves hlavu.
Nadruhou stranu musim rict, ze ja mam tyhle potize kazdy mesic (tedy od doby kdy se snazime o mimi). Bolesti bricha zacnou asi 6dni po ovulaci a uz neprestanou.Bohuzel menstruace se dostavila vzdy az hnusne presne.
Hodne stesti a ozvy se jak to dopadlo.
Ahoj Vladus, i ja jsem slysela hodne holek rikat, ze tykle bolesti muzou znamenat i tehotenstvi - takze neves hlavu.
Nadruhou stranu musim rict, ze ja mam tyhle potize kazdy mesic (tedy od doby kdy se snazime o mimi). Bolesti bricha zacnou asi 6dni po ovulaci a uz neprestanou.Bohuzel menstruace se dostavila vzdy az hnusne presne.
Hodne stesti a ozvy se jak to dopadlo.
Gabriela
Ahojky holky, tak jsem se rozhodla, že vám taky něčím přispěju ![]()
HA jsem vy:,–(ila loni v květnu po 11 letech. Cyklus jsem měla trochu nepravidelný (26-32), při MS i v polovině cyklu jsem měla velké bolesti v podbřišku, velmi citlivá prsa strašný nálady, nevolnost, tak jsem si taky pokaždé říkala že jsem „už“ asi těhotná. Ale stále nic
. Tak jsem se v lednu odebrala k panu doktorovi na radu. Ten mě poslal na vyšetření do antisterilní poradny. Po vstupním vyšetření (únor) jsem se s panem doktorem domluvili na dalším postupu. V průběhu dalšího cyklu jsem měla jít já i můj partner na několik vyšetření, aby se zjistilo, kde je chyba. Při odchodu mi ještě pan doktor řekl, že se třeba vidíme naposledy, že mají s otěhotněním svých pacientech velké úspěchy, protože téměř 50% žen už po vstupním vyšetření otěhotní
. Prý psychika! Taky jsem v únorovém cyklu zkusila ovulační testy a jako nejvhodnější den mi vyšel den, kdy jsem byla na vyšetření v antisterilní poradně. I pan doktor byl v tomto směru mírně pozitivní, že by to mohl být den D. No a pak jsem čekala na MS, abych mohla začít běhat po vyšetřeních. Jelikož jsem měla cyklus nepravidelný, tak mě nijak neznepokojovalo, že ani po 30 dnech nic. 31 den jsem si udělala test a byl negativní, 32 také a když jsem si ho dělala 33 den, tak tam byla jedna čárka a druhá téměř přehlédnutelná. Další den jsem si došla na krev!!! A tak jsem konečně zjistila, že pan doktor z antisterilní poradny měl pravdu a nám se to podařilo
. Co dokáže psychika!
Takže všem přeji hodně štěstí a hlavně pohodu. Ono se to podaří!!!
Radka a mimísek 8tt+4
Ahojky holky,
dneska mám 33DC a MS zatím nic.Včera jsem se domluvila s kamarádem(je gynekolog)že mi udělá nějaké testy na vyváženost hormonů v krvi,tak jsem moc ráda-je pravda že doktorům se do těch vyšetření dříve než po roce snažení moc nechce!Tak aspoň uvidím na čem jsem a popřípadě mi dá nějaké léky na ovolaci,nebo tak něco.
Myslete prosím na mě!!Pa pa Gabka
Ahoj Gabčo,
mám asi hloupoučkou otázku, ale není možné že jsi těhu, když jsi 33 DC a MS nic? Zkoušela jsi testíkovat a nemáš třeba nějaké příznaky??
Já jsem tenhle měsíc poprvé baštila hormony na podporu OVU, ale asi nic moc, jsem dnes 28 DC.
pa a napiš Vladuš
Ahoj Gabi, drzim palecky
Dej potom vedet co noveho. Trba zjistite, ze tehotenske testy jeste nevi, ze cekas mimi
.No co
nic neni 100%.
Paa Gabriela
Teda holky Gabi a Vladus, jak to tak vypada, tak jedina netohotna jsem tu ja.
No ale i tak vam to preju
A taky doufam, ze se nakzim
. No nic musim manzelovi rict, at si to zaridi jak chce, ale v nedeli ze me bude tehulka taky
.
Gabriela
Ahojky Gabrielko, tak u mě to teda není vůbec jistý, samo že bych si to moc přála. MS sice ještě nedorazila ( těď klepu na dřevo abych to nezakřikla), ale to bříško mně pobolívá dost a hlavně ta prsa nějak zlobí. Od půlky cyklu jsem si myslela, že už.. měla jsem citlivé bradavky a obvyklá bolest prsů ze stran se nedostavovala. Ale ta si to ovšem těď rozmyslela a dává mi co proto. Tak nevím, pokud se potvůrka nedostaví tak si zítra ráno udělám testík, ale moc tomu nevěřím…
Díkes za podporu, pa Vladuš