Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky,díky za podporu.
Dneska jsem byla na gyn. a mám těhotenskou průkazku. Úžasné
, tak si to užívám. Je mi dobře. Neblinkám, jen mám odpoledne takový žaludek na vodě, ale nechá se to. A jsem unavená a spavá. To je asi normální. Předávání práce zatím neřeším. Řekla jsem tam, že první trimestr jsem stopro doma a pak se uvidí, takže to budu řešit dodatečně. Až to přijde, sbalím si stůl, vrátím mobiláka a máme zúčtováno
. Moje zakázky si dneska rozebrali kolegové a je klid. Nechala jsem si jen jednu, to je moje známá, bývalá obvoďačka, tak to do práce dorazím a „dojedu“ to. Jinak mi napsala dr vycházky neomezeně. Je rozumná, přece nebudu lítat venku v dešti, protože mám zrovna vycházky a až bude hezky, tak budu dřepákovat doma. to je volovina řekla
. Tak toť pro dnešek vše a opatrujte se, ať je tělo připravené ![]()
Ahoj těhulky,doufám,že se k vám brzy přidám ![]()
13.5. jdu na kontrolu ovulace a když bude ok tak mě rozmrazí embrijka to trvá 24 hod a pak šup ke mě a bojujte!!! Doufám,že přežijí rozmrazování.
Holky máte zkušenosti s asistovaním hatchingem? Četla jsem na internetu,že vůbec nevědí jestly to embrijkům při uhnizdování pomáhá.Při prvnim IVF mě nepomohlo.Přemýšlím,že si to ted nenechám udělat.
Holky já po KET zůstávám doma,protože já stoji 8 hodin na nohou.pááááááááá
Ahoj Zlatko, tak to je vyborna zprava, bduu moc drzet pesticky, urcite to ted klapne, hlavne bud v klidu, min. doma 14 dnu a kdyz se to povede, tak cele tehot.
S asistovanym h. zkusenost nemam, me to embryolozka nabizela ted u tohoto pokusu a rikala, ze by to melo pomoct embryjku vyklubat se a uhnizdit, ale nakonec k tomu nedoslo neb se zacala klubat sama. Embryolozka rikala, ze oni pod mikroskopem vidi, jestli je pouzdro, kde embryjka jsou ,jestli je silnejsi a pokud ano, ze muze to muze branit v tom, aby se vyklubaly.Pak delaji asist.h. Ale neumim Ti poradi, jestli to delat nebo ne, domluv se s doktorkou.
![]()
REDs, jak se citis mamino ![]()
Krasny den holky.
ahoj kometad,zkusim se zeptat,jak vypadají a podle toho se rozhodnu,ale spíš ten hatchig vynechám .Taky jsem se včera dozvěděla,že máme imunologii za sebou a jsme v pořádku!Dělali nám testy na začátku a já to ani nevěděla,tak jestly nevýjde druhý pokus pustim se rovnou na mojžíšovu metodu.
Reds gratuluji k průkazce…musí to být hezký pocit.Tak at se daří ![]()
Ahoj kočindy! Jestli můžu radit, tak s AH bych to nechala na doktorech.Oni vědí,kdy je to třeba, jak psala kometad.My jsme jim v podstatě řekli,ať udělají maximum pro úspěch,že peníze v tomhle případě nehrají roli a vlastně ani nevím, jestli jsme AH měli nebo ne
.Dali nám pak celkovou fakturu a doplácelo se jen mražákování.Jinak jestli máš blbou práci,tak buď doma.Hezky klídek,jen to chce nějakou činnost,aby na to člověk pořád nemyslel.Psychika je mrška.
Kometad, tobě se to krátí,co?
Už máš těšení? Mě se to střídalo.Chvíli jsem se těšila a chvíli jsem měla strach, aby nebylo něco špatně nebylo tam prázdno. Tak držím pěstičky,ať tam máš to co si přeješ a ať tlučou o106.
Jinak teď už začínám mít divný stavy,ale stále ještě Ne-
.Všichni už mě magoří, co mám nakoupenýho na mimi.Jsou jak prdlí.Tak jsem řekla,že to budu řešit až po prvním trimestru.Teď si to užívám
. A všem přeju krááásný víkend.Snad nás počasí nebude moc trápit ![]()
Ahoj ReDs, no jo, uz se mi to krati
Ja si to ale trosku ukratila vcera. Zacala jsem spinit, tak jsem se strasne vydesila a jeli jsme na pohotovost (ja vim, jsem plasan, ale clovek je z toho vyjukany, kdyz se o to tak dlouho snazi). Nastesti vse ok a uz vim, ze je tam jeden cvrcek, videla jsem i zacinajici srdecni cinnost
V pondeli jdu ke sve doktorce, tak jsem zvedava, dle doktora jsem 6tt, zacatek 7tt. Ale vcera to byl teda sok, mela jsem desny strach, ze je vse ztraceno. Tak v pondeli dam vedet co a jak
Ale vypada to, ze budu asi doma min. do toho tretiho mesice. Co Ty? Treba ani blinkat nebudes, nekomu je „jen“ spatne ma pocit na zvraceni, ale nezvraci…tak se drz. U dvojcat je to samozrejme silnejsi nez u jednoho. Ale to bude v pohode, to tešeni cloveku nejaky blinkani vynahradi vid?
Tak holky krasny den ![]()
Tak to gratuluju!!!!!!!!
To musel být strašlivý strach.Asi bych se zbláznila.Ale odměna byla pak sladká,co?!
Tak se hlavně šetři a hlaď bříško s mimískem,ať se mu u tebe líbí.
Doma zůstaň, tohle si musíme užít. Jinak co se týče blinkání,tak holt když to příde,tak to vydržíme. Jsme přece ženský a takováhle prkotina nás nerozhodí, že! ![]()
Dekuju moc. Umis si to predstavit, ja uz jsem si v duchu predstavovala, jak mi doktor rika, ze je to spatny, fuj. U bych to nechtela zazit. Pak jsme se tomu s manzelem zasmali a rikali, ze jeste ten cvrcek neni ani na svete a uz ma o nej clovek strach
Mas pravdu, musime si to tehu uzit a leto pred nami. Mate nejakou chaticku, kam bys jela nepo planujete nejaky vylet? Ty jsi psala odkud jsi nebo ne? Ted si to nejak nevybavuju…Kdybys chtela, muzes psat i na muj mail…Papa a uzivej si to mamino
![]()
Zlatko, jak se citis, tesis se?…i kdyz, to je otazka co? ![]()
Krasny den.. ![]()
No a teď už se budeme o ty cipísky bát celý život! Tak to holt je. Jsem ze Starého Plzence a máme barák a zahradu. Zahrada na léto super! Takže sice práce hromada,ale pohoda. Je tady krásně,jsme na kraji vsi a za námi už jen pole a lesy.(doufáme,že nám to dál nezastaví)Manžel to pojal zodpovědně, postavil dům, zasadil strom a ...... se uvidí, co to bude, chichi. No a do Plzně to mám deset minut. Jinak tu je škola, školka, prostě městečko, takže veškeré zázemí. No a jednou na kroužky budeme sviště vozit. S tím se počítá. Jinak na výlety vyrážím podle počasí.Jsem doma, tak vezmu psici a děláme průzkumné dvouhodinové tématické procházky, aby to tu cipísci znali, až se narodí
.
Teď frčím do Plzně nakoupit, tak se tu opatrujte
A na jaké Praze bydlíš? Já dělala 12 let v Radotíně (no není to úplně centrum, ale je to Praha
) A předtím v bance naproti Mánesu.
Tak to je super, baracek je fajn. Sice v zime si rika, ze je fajn byt ve meste, ale v lete zavidim lidem s barackem, ze jsi porad venku, kdyz je hezky, tak si sednes pred dum, a nasavas zvuky prirody a ten cerstvy vzduch.My jsme sice s manzelem oba zvykli na mesto, ale neumime si predstavit, ze bychom nemohli nikam vyjet.Mame chalupu u Kutne Hory, svagrova maji baracek za Prahou, kamaradka taky a dalsi kamaradka ted koupili baracek taky u Plzne,dalsi kamaradka bydli u Pribrami, takze moznosti kam deti vyvezt je spousta a ja pochazim z Moravy-Jizni, takze dalsi varianta:-))) Nasi uz jsou celi nateseni na prcka,zatim maji jedno vnouce,uz teda 6lete od moji sestry, ale v cervenci porodi bratrova zena a v lednu snad ja, tak budou mit co delat
Tak hlavne bud opatrna at spatne neslapnes, nebo tak. A jed opatrne. My bydlime na Praze 4 mezi Pankraci a Budějovickou, jeslti Ti tu trochu znas, ale praci mam na Praze 5 u Radlicke, za Smichovem.Tak papa
![]()
Jojo, tak kousek (u soudu) bydlí kámoška s dvojčátkama taky z ivf (už jim bude 5).Občas do Prahy ještě vyrazím, ale tak jednou za čtvrt roku.Spíš bývalí kolegové a kamarádi dorazí sem k nám, nebo se vídáme různě na chalupách. Příští víkend jedeme na chalupu ke kamarádce ze Smíchova. Takže to je podobné…a přijde mi to i legrační. Jsme takový migranti. ![]()
Jinak samozřejmě na sebe pozor dávám…ale asi všeho s mírou.Kdyby mě někdo na nákupech ohrožoval na zdraví, přejedu ho košíkem
![]()
Ahojky. Já jsem 8. den po prvním IVF. Zatím nekrvácím ani nešpiním ale mám děsně nafouklý břicho. Máte taky takové zkušenosti? Asi se moc pozoruju, ale s tím břichem se nedá ani pořádně sedět:-)Díky za odpovědi…
Ahoj,ja jsem zadne priznaky nemela, ale bud hodne v klidu, nedelej zadne prudke pohyby. Zkus si cca za dva dny udelat test, jestli jsi tehule, tak by se to mohlo uz ukazat. dej vedet:-))
Děkuju za odpověď. A ty máš za sebou úspěšné IVF? Já právě nevím, jestli si udělám test. Mám jít příští pátek na krev. Bojím se zklamání. Ale to už k tomu asi patří. Naše snažení o dítě už trvá přez dva roky a mám za sebou 2 neúspěšné IVI. Mám endometriozu a přítel nemá nejlepší spermiogram. Nechala jsem si zavést jen 1 embryo pětibuněčné a skoro pořád polehávám a jsem v klidu. Kéž by se to povedlo…
Ja jsem po 3.pokusu-IVF a jsem ted v 8tt tehotenství.
Ja jsem si tedy pokazde nechala zavest 2 embrya, je vetsi sance na uspech i kdyz i sance na dvojcatka, jako se to povedlo RedS.
Ja jsem mela taky 2 embryjka -prodlouzena kultivace a chytlo se jedno.
Ja jsem si delala test po 8 dnech a byl negativni, pak jsem to zkusila 12.den a uz byl pozitivni. Tak uvidis, drzim moc pesticky, urcite to vyjde a i kdyby ne, tak to ber tak,ze s kazdym dalsim pokusem se sance na uspech zvysuje. Ale ono to ted urcite vyslo.
Nepozoruj se tolik i kdyz ja vim, ze je to tezke. Urcite bud v klidu 14 dni, nekdy to uhnizdeni trva dele.
A hodne pij. Drzim pesticky ![]()