Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Zlatko ![]()
vlastně ani nevím, kolik tam máme mrazáčků. Při odběru jsem měla 34 punktovaných folikulů z toho 25 získaných oocytů. Hned ten samý den se mi ale rozeběhl OHSS a protože do CARu chodím pouze už jen na odběry a transfery, jinak vše řeším s doktorkou z poradny pro neplodné páry, tak ani nevím, kolik se jich nakonec podařilo zamrazit. Doktorka mi řekla, ať do Pronatalu zbytečně nevolám, že to se dozvím až teď až tam pojedeme na ten KET. Jen si prý máme vzít dostatek peněz, protože jsme si nechali zamrazit vše co se dalo - to nám doporučila embyoložka kvůli nepříliš kvalitním spermiím. Zmínila se ale o částce kolem 20 000,– ![]()
Ahoj Benul,
každý si prochází něčím jiném a tuhle situaci vůbec neznám
Ty máš zamrazené jenom vajíčka nebo už oplodněné embryjka? Mě odebrali 16 vajíček a z toho se osm oplodnilo normálně.Zbytek se oplodnilo vice než jednou spermii a z toho by bylo mnohočetné těhotenství.Takže jsme měli za mražených 6 embrijek po dvou a to stálo 3800kč na rok a další rok u by byl po 1000kč za rok,ale my to během roku vše vyčerpali a hned jsme s caru zmizeli,protože už chtěli plánovat 2 IVF.Vůbec se mě na nic nezeptali nic neporadili ani neutěšili.Myslím,že jim šlo jen o peníze ![]()
Jinak mé první IVF stálo 25 000kč.
Měli jsme transfér ET 2 embryjek a 3× KET vždy transfér dvouch embryjek,ale měli jsme v tom zákroky navíc např. AS asistovaný hatching a embryjo glue
Jinak máme zamražená embryjka. Zaplatili jsme si metodu ISCI. No vlastně to za mne bez nějaké porady se mnou vždy rozhodla doktorka.Pořád jsem byla přesvědčená, že vše dělá pro naše dobro, ale čím dál tím víc mám pocit, jak už sji napsala ty, že je to vše jen o penězích, proto tohle už bude naposledy co k ní půjdu a pak změníme CAR
Ahojky, souhlasím se Zlatkou z mého Caru mám stejný pocit a měla jsem ho i po prvním Ketu a ted´jsem po druhém a pocit je ještě silnější.
První Ket 1 embrio, druhý 3 embria.
Jsou to pálky jako hrom a je to fakt jen o penězích. Tentokrát transfér netrval snad ani minutu, jak v takové rychlosti to dá doktor na to správné místo fakt nechápu.
A koukám, že Zlatka chodila do stejného Caru jako já, takže asi něco na tom bude!
Zlati,
prosim tě tu Mojžíšovku ti platí pojištovna nebo sama? a kolik to stojí jestli si to hradíš sama?
Díky
Ahoj Evalein,
mne na Mojžíšovku sanpsala doporučeně doktorka z poradny pro nepl. páry, takže s doporučením je to zcela zdarma. Ale tady u nás to funguje tím stylem, že fyzioteraupetka se mnou jen cviky projela a sama je pak cvičím doma. a jednu za měsíc mi dělala mobilizaci kostrče.
Heký večer
![]()
Já chodila rok do Gestu a ted od ledna jsem v Iscaru.
Dnes jsem byla na první hodině Mojžišovky.Neni to skupinové cvičení,jak jsem myslela.Cvičila jsem s terapeutkou jen 30 min.Dala mě okopčené cviky,které musím dělat doma.Budu docházet každý týden.Cvičení mě proplácí pojištovna,protože to mám z části napsané na záda.Nemocné záda už mám od svých 11let diagnoza-šermen.Mojžišovka je jak na záda ,tak na posílení pánevního dna.
Ahojky Zlati a jaké máš z toho první dojmy? Tak teď ještě najít čas a chuť cvičit doma, ale když to k nečemu bude tak proč ne ![]()
Ahojky Benul a ty opravdu uvažuješ o tom že vyměníš CAR před tím než si vybereš všechny mrazáčky?
Ahoj Bergle ![]()
Cvičení bylo krátké,ale lepší něco než nic.Zítra mám odpolední,tak si dopoledne určitě zacvičím.
Hezký večer
Ahoj Bergli, to je právě to, čím se stále zaobírám. Už se ani sama nedokážu rozhodnout. Stále tu hledám ,kolik holčin bylo úspěšných po KETu, ale nějak se mi nedaří něco najít.
Jinak ve čtvrtek jedem do Prahy na KET a údajně budeme platit jen 600,– To prý proto,že nedošlo k ET a tak nám pojišťovna uhradí teď vše kromě katetru. Ale nějak mi to nejde na rozum, když nám tenkrát embryoložka řekla, že budeme ještě doplácet asi kolem 20 000 za oplodnění těch dalších vajíček. Zaplatili jsme si předtím jen do 10-to oocytů. Když jsem se to snažila doktorce vysvětlit, aby jsme tam pak nečuměli jak puci, kolik po nás chtějí, tak si tam mám zavola až ráno ve čvtrtek před ojezdem. ![]()