Těhule ano/ne? Čekání po IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
463
20.1.11 09:45

Benul je moc fajn, když tě někdo chápe a ví čím procházíš, protože kdo si tímto neprošel to nikdy nepochopí.
Já jsem kolikrát doma jak hromádka neštěstí a propadám zoufalství, ale holky mi tady dolijou optimismu a síly bojovat, Zlatko, Ivčo děkuji za to, že tu spolu válčíme :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
20.1.11 14:25

Můžu se tě, Bergli, ještě zeptat? Podstoupila jsi genetiku a imunologii?
Já si před 2 IVF chtěla tu imunologii vydupad, ale prý je to v našem případě zbytečné a když jsem stále hučela, co víc bych ještě pro to mohla udělat, tak nás poslali na genetiku. Příští týden jdu na KET a už teď mám pitomý myšlenky na to, co hodlám ještě před dalším KETem podstoupit - místo abych se upínala k tomu, že by tohle mohlo vyjít. Už to mám v tý hlavě nějak přeházený.:zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
20.1.11 17:11

Tak to si na tom stejně jak já. 1 IVF je takový pokus bez vyšetření, protože je to vše „drahé“. OK chápu, ale nás ten pokus stál 25tis. Raději bych ty peníze dala za věcičky pro dítě ne za dítě, které není, ale budiž. 2 pokus minimálka 14tis a před tím základní genetika. No a teď když jsem doktorovi jasně řekla, že další pokus na jaře a do té doby máme spoustu času na vyšetření tak genetika do hloubky, srážlivost krve a ještě něco čemu jsem nerozuměla, krve bylo do 5 ampulek, tak se v tom vyznej :-D . Když jsem se dále ptala na imunologii tak je to drahé a jediná možnost jak se to léčí se prednison, čili říkal, že před dalším pokusem ho nasadí pro jistotu a uvidíme. Benuli já už se v tom plácám 6tým rokem snažení a 5 let doktoři.Hlavně se nenech do ničeho tlačit a když ti nechce pomoct jeden doktor tak se zeptej jinde :think: Jde tady hlavně o tebe (vás).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
20.1.11 17:17

Benuli ještě jsem zapomněla, zkus zajít na masáž a srovnání pánevního dna, mohlo by to pomact. Mi kamarádka doporučila fyzioterapeuta tak tam chci před dalším pokusem zajít, už jen pro dobrý pocit, že je nějaká změna oproti minule :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
20.1.11 19:08

Děkuju, Berglí, za odpověď. Mně táhne na 30 a snažíme se 5 let, z toho 4 s pomocí doktorů. Mám mírný PCO syndrom. Při 2 IVF jsem po odběru vajíček prodělala OHSS, takže k transferu ani nedošlo, protože by to vaječníky nerozdejchaly. A tak příští týden jdem na KET. A to víš, že se mi hlavou honí stejné myšlenky jako tobě - peníze se už snažím nepočítat, protože si hned také řeknu, co všechno jsem už za ně mohla koupit pro mimčo. Je to pořád dokola a nejhorší je, že ani nepociťuju nějaké zlepšení. Pokud tento KET nevýjde, tak jsem rozhodla změnit CAR, jenže zbydou nám tam nějaké mrazáčky, tak nevím zda ještě zkoušet KETy dál a nebo je nechat na později a hupsnout do 3 IVF v jiném CARu.
Pořád se mi to v hlavě mele dokola.A nejhořší je, že začínám špatně snášet těhulky - obloukem se jim vyhýbám a o to hoší je, že s jednou pracuju a připadá mi to jako za trest - každý den se řeší vzdouvající se brucho a já se musím přetvářet, že to se mnou vůbec nic nedělá.:nevim: Že ani trošičku nezávidím - opravdu za chvíli budu zralá na ty Beřkovice :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
20.1.11 19:10

ju a mám za sebou i mobilizaci kostrče, i léčitelku a stále nic. TeĎ jsem se zase vrátila k cvičení podle Mojžíšové, ale začla jsem pozdě, takže toje asi zbytečné, ale aspoň pro ten pocit, že pro to dělám ještě něco navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2244
20.1.11 20:00

BENULIK vítej :mavam: :mavam:
ZLATI, BERGLI :mavam:
Holky já také nemám imunologii a genetiku a také to určitě budu chtít. Bergli jak jsi to myslela, že je ta imunologie drahá? To si platíme sami, nebo pojišťovna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
20.1.11 20:39

Ahoj Ivčo, imunologii platí pojišťovna, ale centra jsou asi tlačena do toho ať ji dělají jen u nezbytně nutných případů a po prodělaných potratech, tak mi to aspoň příjde. A jak jsem už psala pokud je nějaký problém v imunitě tak se to léčí prednisonem, takže je jednodušší předepsat rovnou prednison a ušetřit za drahé vyšetření :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
20.1.11 20:52

Benuli plně tě chápu jak se cítíš s těhotnýma kolem sebe. Já mám na ně snad za ty roky vycvičený 6 smysl. Na kolegyni jsem to poznala a to to v práci oznámila až za 2 měsíce po tom, co jsem to vycítila. Já miminko každému přeji, protože vím jaký je to dar, ale když ségra oznámila, že je těhotná tak jsem se rozbrečele a začala jsem se ji vyhýbat, dokud jsem se s tím nesrovnala. Taky jsme změnili kamarády kolem sebe skoro všem je přes 40 a tím pádem s nimi nemusíme řešit děti a aspoň to tak nebolí.
Opravdu všem to mimi přeju, ale bolí to a trvá mi než se s tím srovnám :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
21.1.11 11:44

děkuju Ivvčo za přivítání :kytka:
Neboj, bergli, miminko také každému přeji, ale špatně snáším denodenní chválení bříška, řešení pocitů při kopání atd. Občas se už takovýmto diskuzím vyhýbám a zavrtávám se do práce.
S tou imunologií máš asi pravdu, proto mi jí doktorka asi i stále upírá.
I s těmi kamarády jsme na tom nějak podobně. stýkáme se jen s vrstevníkama, kteří už také mají dítko po IVF a proto je s nimi asi komunikace úplně jiná a jsou velmi ohleduplní.
Rozhodně , Berglí, moc děkuju za tvá slova, alespoň vidím, že ne jen já mám takovéhle pocity :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
21.1.11 16:08

Ahoj holky :mavam: :mavam:
Vítám Benul :mavam: :mavam:
Bergle já vím,že jsi to nemyslela špatně,ale musíme myslet pozitivně.Psychycká pohoda je cesta k uspěchu.Ted se mě to kecá,ale uvidíš jak mě bude až se to vše zas bude blížit,ale nic s tím neudělam tohle je fakt a já musim věřit,že to vyjde!! O mojžišovce jsem jen četla na netu.Neznám nikoho kdo by to cvičil,tak jsem si vyhledala na kraji Prahy v poliklinice centrum,kde jsem byla na kontrole a začnu chodit od příštího týdne na skupinové cvičení.
Až najdu odkaz ,tak ti ho napiši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
21.1.11 16:11

Benul koukám,že už toho máš taky hodně za sebou :hug:
A kolik máte v centru mrazáčků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2244
21.1.11 17:01
Bergle píše:
Benuli plně tě chápu jak se cítíš s těhotnýma kolem sebe. Já mám na ně snad za ty roky vycvičený 6 smysl. Na kolegyni jsem to poznala a to to v práci oznámila až za 2 měsíce po tom, co jsem to vycítila. Já miminko každému přeji, protože vím jaký je to dar, ale když ségra oznámila, že je těhotná tak jsem se rozbrečele a začala jsem se ji vyhýbat, dokud jsem se s tím nesrovnala. Taky jsme změnili kamarády kolem sebe skoro všem je přes 40 a tím pádem s nimi nemusíme řešit děti a aspoň to tak nebolí.
Opravdu všem to mimi přeju, ale bolí to a trvá mi než se s tím srovnám :-(

BERGLI to je přesně tak :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
21.1.11 17:39

Zlati děkuji za tvůj optimismus a neboj jakmile, ty budeš pesimista tak my tu pro tebe budeme a nedáme těm negativním myšlenkám šanci :-D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2244
21.1.11 18:27
Bergle píše:
Zlati děkuji za tvůj optimismus a neboj jakmile, ty budeš pesimista tak my tu pro tebe budeme a nedáme těm negativním myšlenkám šanci :-D :palec:
:pankac: :pankac: jj, přesně :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital