Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Bergle píše:
Ivi takže oni tě posílají na IVF i když máš ještě vajíčka zamražená a kvůli nízké sliznici nemůžeš na KET? To je teda kravina
Ne ne, teď KET a pak IVF. Myslela jsem tím, že mne nebude nijak léčit, protože by to stejně nepomohlo, že mi pomůže leda umělé..
Ivčo tak moc bych ti přála aby to IVF (KET) opravdu pomohlo a všechno to trápení, problémy už byli za tebou (námi) ![]()
Tak vás všechny zdravim v novém roce
![]()
Ivvčo zase nic
měli by to snad už konečně řešit ![]()
Bergle a co ty
už něco plánuješ?
Já už jsem v novém centru a musím říct,že když jsme na ně vysypali vše co máme na srdci,tak mě hned při vstupním pohovoru napsali žádanky jak na imunologii ,tak i na genetiku na kterou má člověk právo jednou za život.To jsem vůbec nevěděla
To je asi ten důvod proč to nechtějí dělat.
Tak vám přeji hezký den ![]()
Ahoj Dasho,jsem na tom podobně.Také mám už chlapečka,sice to byla delší cesta a nepovdl se hedn na poprvé,měla jsme složitější a neúspěšnou stimulaci ,ale pak mi vyšel na 1.KET.Pak jsem se po 2.letech začali snažit o 2 ,zbylo mi 9 mražáčků a také se nedaří.Tedˇsi vyčítám,že sme asi začala dlouho,myslela jsem si,že to bez stimulace půjde rychleji a navíc se vubec nedaří.první pokus byl vlastně až v srpnu a nic ,tak v listopadu-to jsme měla sice jednou na testu slabou čáru ,ale bohužel z toho nakonec nic nebylo.To jsme se také ještě na ket těšila a nyní jsme byla na 3 a uplně bez emocí,čekám,zda se povedede nebo ne,vůbec z toho nemám radost a spíše jsme pesimistická.Vím,že jsme ještě nic moc pro to druhé neudělala,je to to z jednodužších,ale i tam jsme asi už zklamaná tím neúspěchem
.Mám také pak ještě jeden pokus,ale ten si případně nechám na déle.Navíc mi zkončila RD a jsme doma skoro zadarmo na neschopence.Čeká mě tedy asi nová ,ale o dost horší práce a dalekým dojížděním,které nevím,zda budu vzládat.No nic,to jen,že v tom nejsi sama
Držím palce
Ahoj Soft, díky za podporu. Dnes jsem byla na transferu 1 embrya. DR. mi, ale něco udělal s čípkem, tak jsem začala hned špinit, tak doufám, že to nevadí. Upozornil mě na to, že to špinění může přijít, tak snad ví co dělá. S čípkem mám problém, při každém transferu, ale ještě nikdy jsem nešpinila. Ještě nám zbývají 3 embrya, tak ještě nějakou naději snad máme. Za týden si udělám test, ale u Anežky jsem už asi po 3 dnech po transferu viděla, že se něco děje, protože mě bolelo břicho a prsa, tak uvidíme. Tobě taky přeji, aby Vám to vyšlo. Snad jsme si tu smůlu už vybrali.
Tak to moc držím ,palečky,napsala jsem,ted dlouhou zprávu ,ale neodeslala ji:-( .Tak písnu později
Soft,mě končí mateřská v březnu. Myslela jsem si, že půjdu na novou, ale zatím to nevidím moc nadějně a vůbec nevím, jak to mám udělat. Protože mi malou vezmou do školky až v září a žádnou babičku, která by mohla hlídat, nemáme. Ty už máš dítko ve školce?
Bergle píše:
Ivčo tak moc bych ti přála aby to IVF (KET) opravdu pomohlo a všechno to trápení, problémy už byli za tebou (námi)
BERGLIČKO moc děkuji
, já samozřejmě přeji totéž Tobě a ZLATI
![]()
zlatko píše:
Tak vás všechny zdravim v novém roce![]()
Ivvčo zase nicměli by to snad už konečně řešit
Bergle a co tyuž něco plánuješ?
Já už jsem v novém centru a musím říct,že když jsme na ně vysypali vše co máme na srdci,tak mě hned při vstupním pohovoru napsali žádanky jak na imunologii ,tak i na genetiku na kterou má člověk právo jednou za život.To jsem vůbec nevědělaTo je asi ten důvod proč to nechtějí dělat.
Tak vám přeji hezký den
ZLATI ![]()
tak to nové CAR vypadá nadějně, viď? Tak hlavně aby jsi nám co nejdříve napsala tu krásnou zprávičku
![]()
No v tom se bohužel také plácám,já mám sice na odvolání malého ve školce,ale jde 2× a pak je měsíc nemocný,Ted měl jít po dlouhé léčbě v lednu a od Vánoc jezase nemocný,Jsem z toho na mrtvici..Také jsme chtěla navázat,ale bohužel
,nevím,jak jsem si mohla myslet,že by to mohlo z těch mraženek vyjít.Ani tedˇnic necítím a ani si to u prvného už nepamatuju,ale třeba budem překvapené
,oni nějaké příznaky jdou těžko rozpoznat,když máš v sobě hormony,ale i tak mám takový vnitřní pocit,že to nevyšlo.Snad aspoň práce bude dobrá a budem to nějak zvládat..
soft28 píše:
No v tom se bohužel také plácám,já mám sice na odvolání malého ve školce,ale jde 2× a pak je měsíc nemocný,Ted měl jít po dlouhé léčbě v lednu a od Vánoc jezase nemocný,Jsem z toho na mrtvici..Také jsme chtěla navázat,ale bohužel,nevím,jak jsem si mohla myslet,že by to mohlo z těch mraženek vyjít.Ani tedˇnic necítím a ani si to u prvného už nepamatuju,ale třeba budem překvapené
,oni nějaké příznaky jdou těžko rozpoznat,když máš v sobě hormony,ale i tak mám takový vnitřní pocit,že to nevyšlo.Snad aspoň práce bude dobrá a budem to nějak zvládat..
Kdy si budeš dělat test? Ivčo taky zdravím ![]()
Ahojky Zlati,
jsem moc ráda, že si se změnou centra spokojená a konečně se začíná něco dít. Doufám, že ti ta změna prospěje a za chvíli budeš hlásit tu nejkrásnější novinu
Nevím jak to je s tou genetikou přesně, ale mě už jí dělali 2×. Poprvé jen nějakou základní a na druhé výsledky, kde se šlo víc do hloubky ještě čekám. Dělali mi to společně s testy na srážlivost krva a bůh ví čím vším, bylo toho asi 6 ampulek, ale když to k něčemu bude tak ráda pustím žilou ![]()
Jinak nový rok jsem nezačala moc šťastně a léčím se z pásového oparu a tím pádem i zákaz otěhotnět, jako by to šlo tak lehce, ale pro jistotu má manžel tento měsíc utrum
a začnem se pokoušet znovu od února.
No ,chtěla jsme dnes,ale říkala jsem si,že je brzy
Ještě počkám cca do 10.dne
Bergle píše:
Ahojky Zlati,
jsem moc ráda, že si se změnou centra spokojená a konečně se začíná něco dít. Doufám, že ti ta změna prospěje a za chvíli budeš hlásit tu nejkrásnější novinuNevím jak to je s tou genetikou přesně, ale mě už jí dělali 2×. Poprvé jen nějakou základní a na druhé výsledky, kde se šlo víc do hloubky ještě čekám. Dělali mi to společně s testy na srážlivost krva a bůh ví čím vším, bylo toho asi 6 ampulek, ale když to k něčemu bude tak ráda pustím žilou
Jinak nový rok jsem nezačala moc šťastně a léčím se z pásového oparu a tím pádem i zákaz otěhotnět, jako by to šlo tak lehce, ale pro jistotu má manžel tento měsíc utruma začnem se pokoušet znovu od února.
Jejku BERGLI, pásový opar? Tak to mne mrzí
. Tak se brzy uzdrav, ať na to můžete vlítnout ![]()