Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky vam vsem a dekuji za povzbuzeni!
je fakt divne, ze ani v Cesku ani tady v Norsku s nami o nas nechteji ti lekari mluvit. Me se ptaji jak se mam a jakou muziku posloucham, ale ja chci jen vedet, co se se mnou deje a co muzu udelat aby to treba bylo lepsi…Taky nevim, proc nechteji v te nemocnici vsazovat 2 emryjka a vic, vzdy jen jedno. Taky mam pres internet znamou, co ma endometriozu jako ja, byla 2× na IVF a 5× na KET a minuly mesic se ji narodil krasny chlapecek!!!Rikala, ze jeji gynekolog ji 24hodin pred KET „naskrabl delozni sliznici“ ktera se tim jakoby otevrela, no a na druhy den tam do toho skrabance vsadili embryjko. Pry se tak v te sliznici lepe udrzi a zavrta..Zkusil to pry ten doktor na par pacientkach a vsechny jsou tehotne!!! Mam chut tohle napsat i do moji nemocnice, ale nevim, jestli se neurazi…Ja jim do toho nechci kecat, ale jestli nekdo v cesku nasel pomoc, tak proc ne..vzdyt jde prece o nas!
![]()
Bergle píše:
Ahoj Ivčo,
a má nějaký smysl jít na Laparku ještě jednou? Mě ji dělali před 4 roky a když mě na ní chtěl můj gynekolog
poslat znovu, tak jsem odmítla, že už jsem na ni byla a vše bylo OK. Jen se ptám, jestli jsem náhodou neudělala chybu. Tak snad už doktor na pátek vymyslí něco, co ti pomůže
BERGLI já chci jít kvůli té endometriozy, jestli by nešla trochu odstranit a kde se ještě třeba rozrostla apod.
Asi ano ZLATI, tak snad ten nový rok bude znemenat taky nový začátek.. ![]()
Sade píše:
Ahojky vam vsem a dekuji za povzbuzeni!![]()
![]()
je fakt divne, ze ani v Cesku ani tady v Norsku s nami o nas nechteji ti lekari mluvit. Me se ptaji jak se mam a jakou muziku posloucham, ale ja chci jen vedet, co se se mnou deje a co muzu udelat aby to treba bylo lepsi…Taky nevim, proc nechteji v te nemocnici vsazovat 2 emryjka a vic, vzdy jen jedno. Taky mam pres internet znamou, co ma endometriozu jako ja, byla 2× na IVF a 5× na KET a minuly mesic se ji narodil krasny chlapecek!!!Rikala, ze jeji gynekolog ji 24hodin pred KET „naskrabl delozni sliznici“ ktera se tim jakoby otevrela, no a na druhy den tam do toho skrabance vsadili embryjko. Pry se tak v te sliznici lepe udrzi a zavrta..Zkusil to pry ten doktor na par pacientkach a vsechny jsou tehotne!!! Mam chut tohle napsat i do moji nemocnice, ale nevim, jestli se neurazi…Ja jim do toho nechci kecat, ale jestli nekdo v cesku nasel pomoc, tak proc ne..vzdyt jde prece o nas!
![]()
![]()
SADE tak tohle čtu prvně o tom naškrábnutí sliznice… To je skvělé teda ![]()
Ta delozni sliznice se pry naskrabne stejnou tycinkou, co se ji zavadi ta emryjka.Ten nastroj se pry jmenuje ECHOKATETR. Taky jsem to slysela poprve, ale vypada to, ze to funguje
![]()
Taky nevim, proc nechteji v te nemocnici vsazovat 2 emryjka a vic, vzdy jen jedno.
Je to nový trend v asistované reprodukci. Úspěšnost už se považuje za tak vysokou, že vkládání dvou a více embryí zvyšuje „riziko“ vícečetného těhotenství, kterým chtějí zabránit. Vícečetná těhotenství jsou mnohem více ohrožená předčasným porodem a následnou dlouhou a drahou intenzivnní péčí o nedonošené děti. Díky růstu IVF narostl i počet vícečetných těhotenství a tím i nedonošenců.
Cassiopeia píše:
ivvčo, co kontrola?
Ahoj CASII a ostatní ![]()
Sliznice vysoká 12mm, ale není moc dobrá, jsou v ní nějaké dutinky a je nějaká nerovnoměrná nebo co, prostě je „divná“
. Takže zase za měsíc ![]()
ivvča píše:
Ahoj CASII a ostatní
Sliznice vysoká 12mm, ale není moc dobrá, jsou v ní nějaké dutinky a je nějaká nerovnoměrná nebo co, prostě je „divná“. Takže zase za měsíc
ach jo, ty odklady lezou člověku na mozek, co?
Vím, jak mě šokovalo, že jsme přišli do CAR v březnu a k IVF jsme se dopracovali až v srpnu… Tak se pěkně obuj do Vánoc a všech zimních radovánek, co se nedá dělat těhu, v lednu se tu sejdem doufající… ![]()
Cassiopeia píše:ivvča píše:
Ahoj CASII a ostatní
Sliznice vysoká 12mm, ale není moc dobrá, jsou v ní nějaké dutinky a je nějaká nerovnoměrná nebo co, prostě je „divná“. Takže zase za měsíc
ach jo, ty odklady lezou člověku na mozek, co?
Vím, jak mě šokovalo, že jsme přišli do CAR v březnu a k IVF jsme se dopracovali až v srpnu… Tak se pěkně obuj do Vánoc a všech zimních radovánek, co se nedá dělat těhu, v lednu se tu sejdem doufající…[/A že nás tu bude spousta
. No počkej, ale vždyť Ty těhu jsi přece
ivvča píše:
No počkej, ale vždyť Ty těhu jsi přece
myslím, že ne… 10. den po transferu, 14. od odběru, na testu furt /…
Cassiopeia píše:ivvča píše:myslím, že ne… 10. den po transferu, 14. od odběru, na testu furt /…
No počkej, ale vždyť Ty těhu jsi přece
Dočkej času, nemáš MS to je dobré, ne?
ivvča píše:
Dočkej času, nemáš MS to je dobré, ne?
domnívám se, že díky Utrogestanu MS nedostanu, ta nastává při poklesu progesteronu, což je Utrouš. Mám ho brát až do kontroly v CAR.