Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
já měla osm mrazáčků.Dvě jsme použili na první IVF které jsem měla v březnu.Tak máme ještě na tři pokusy.Zatím nevím,jak to dopadne,protože emrijka rozmražují 24hod před tím než ti je zavedou,tak také budu doufat že to přežiji.Máme je zamražený po dvouch,tak si necháme opět zavést dvě.Ted bez asistovaného hatchingu.Vy jste měli AH?
Jinak když si zapneš podpisky dočteš se o káždém jaké má zkušenosti.Jsou v pravo nahoře.
My máme jen 5 mražáčků a toho rozmražování se docela bojím. Nechala jsem si zavést jen 1 embryo a docela toho lituju. Teď už bych ráda 2, tak pevně doufám, že se budou vyvíjet. Zlatko, neměla jsi problém s nafouklým bříškem? Já už 3 dny zkouším a nemůžu spát. Ráno jsem to dostala a myslela jsem si, že už to břicho přestane pnout, ale je to hrozný. Četla jsem si o hyperstimulačním syndromu, jenže jak jsem to pochopila, tak už by to zjistila doktorka při odběru embryí a pokaď bych to měla mít až teď tak mi psala ReDS, že to znamená těhu. Ale já fakt dost krvácím, takže kdyby to mělo být těhu, tak by to byl zázrak.
Nafouklé břicho jsem také neměla.Já po embriosféru měla bolest prsou a zvýšenou teplotu na 37,5 a dokonce po 10 dnech pozitivní test.Bohužel to vše pominulo a po 16 dnech jsem začala špinit a pak klasická MS.Nafouklé břicho snad můžeš mít jen u stimulace.V tvém případě také nevim co to znamená.Zavolej si v po k doktorovi,ale kdyby se ti to zhoršovalo radči zajdi na pohotovost.Neumím poradit,nemám s tímto zkušenost.Já jsem taky strašně řešila jestli jedno nebo dvě a po zkušenostech člověk mění názor.Jinak než dvě už bych nedala.Byla bych štasná i za dvojčata i když to musí být zápřah!
Já to nechápu, co se semnou děje. Hned v pondělí ráno zavolám doktorce. Ale to břicho tak tlačí že ani pořádně sedět nemůžu, takže to asi není normální. Teď se bojím komplikací…No, snad to bude dobrý. V nejhorším zajedu na pohotovost. Já bych byla taky šťastná za dvojčata. Je v tom pozitivní to, že už nemusíš víckrát absolvovat umělý oplodnění kvůli tomu, že chceš pro dítě sourozence. Ale záhul to je určitě:-) No co, tolik po dítěti toužíme tak ať je v konečný úspěšný fázi pořádnej rozruch…klidu jsem si už užila dost. ![]()
Tak doufám,že tě to do zítřka zmizí.Držim palce at to nic není nebo spíš at je to mimčo!!!
Napiš pak jak jsi na tom.Přeji hezký večer pa pa
Děkuju.
No, kéž by tam to mimčo přecijen bylo, ale už moc naděje není:-) Určitě napíšu. Pěkný večer.
Ahoj figurko, ja uz bych asi jela na pohotovost, jestli Te to bricho tolik boli. Clovek sice nevi, ale nenechavala bych to az do pondeli…ale to je na Tobe. Ja jsem ve svem veku uz asi vetsi plasan, ale lepsi plasit zbytecne a mit jistotu…co se tyka leku, tak ja jsem musela mit mezi pokusy 3-4 mesice pauzu, tak jsem vedela, ze mi to doktorka vysadi ale RedS ma pravdu, Ty vyckej az na doktora.A dej vedet, kdybys jela na tu pohotovost a co Ti rekli… Jinak Zlatko, drzim moc moc pesticky, budu na Tebe myslet a nejak mam pocit, ze to opravdu tentokrat dopadne dobre
Dej vedet.RedS, dej vedet, jak jsi dopadla v utery na ultrazvuku.
Uzijte si holky jeste krasny vikend
![]()
Ahoj holky, jen jsem nějak nakoukla a sice nejsem vp odobné situaci, ale kamarádka byla (vlastně dvě) a proto píšu…kvůli Figurce…
Jela bych už na pohotovost, možný je že to je fakt hyperstimulák a lepší to řešit dřív než později. Podle popisu to přesně sedí. Zaváděli ti dvě embrya? Možný je že se chytlo jen jedno a druhý odchází, ale nečetla sjem co píštete, tak nevím jak to vlastně máš…
pro povzbuzení obě ty kamarádky byly těhotné a mají už miminka…
Ahoj figurko,měla jsem hs po et.Je to míň obvyklé, ale ne nemožné. Měla jsem nafučené břicho,nemohla jsem stát,sedět,ležet ani dýchat. Volala jsem do caru,že mi je zle a doktor mi řekl, že když volám, tak to tak strašný není, kdyby prý bylo,byla bych už na pohotovosti. Opět rada: hodně pít a bílkoviny.Tak jsem si dojela druhý den pro neschopenku a jen jsem ležela…a pila a jedla šunku…ono nic jinýho ani nešlo a asi po 4-5 dnech mě to ustoupilo. Jsou různé stupně hs, tak jestli je ti fakt zle, mazej na pohotovost.Já se doktorů bojím, tak když neumírám (nebo nechci mimi), tak tam nelezu. Manža je to samý.
S vysazováním léků fakt počkej až na dr.
Ahoj RedS. Mě je jen divný, že mám hyperstimulační syndrom i při MS. Přečetla jsem různý články na netu, ale nikdo neměl HS a do toho MS. Ale tak asi o tom nikdo jen nepíše. Všude se zmiňujou o HS po stimulaci a že v tom případě nezávádějí embrya a že menstruací by to mělo odeznít. Já hnedka zítra ráno zavolám doktorce. Zase tolik zle mi není abych nemohla dýchat atd. Jsou asi mnohem horší stadia. Ale je to rozhodně nepříjemný. Snažím se hodně pít a odpočívat…Zítra napíšu jak jsem dopadla:-)
Ahoj holčiny,
Figuro tak snad jsi dnešek vydržela a zítra už budeš vědět víc.Radči jdi rovnou k lékaři a oni ti řeknou ,jak to dopadlo.Z krve by už měli vědět jestli jsi těhu.
Kometad děkuji moc,kéž by to vyšlo jak píšeš ![]()
Přeji hezký večer pa pa
zdravím holky a přeji hodně štěstí ![]()
figuro - já měla OHSS, když se chytla dvojčata, tobě se mohly chytit obě, jedno to třeba nevydrželo a proto krvácíš nebo je tam hematom, nikdy nevíš, k dr. bych rovnou zašla, ať ti vezmou i krev - budeš mít jistotu, není to žádná sranda..(mě se to zhoršovalo,takže mi odsávali tekutinu z břicha - 1,3l- já nemohla ani dýchat…)
Ahoj hoĺky. Figurko,držím pěsti,ať dneska dobře dopadneš a písni, co je s tebou, ať o tebe nemusíme mít strach.
Komet, zítra dám určo vědět. Mám trošku strach,aby bylo vše ok a oba bobísci se měli k světu, ale vzhledem k tomu, že je mi jen nevolno, žádné výtoky ani špinění nemám, tak předpokládám, že ano.
Borisko, Suvik, Zlatko zdravím a ať jste všichni zdraví
!
Snažíme se 2 roky. Rok se nedělo nic a po roce jsem začala mít problémy a zjistili, že mám endometriozu na vaječníkách. Byla jsem minulý rok v červnu na laparoskopii a od novýho roku jsem začala jezdit do CARU do Pardubic. Mysleli jsme si s přítelem, že problém je jen ve mně. Ale až v CARU zjistili, že přítelův spermiogram není vůbec dobrý. Byl to šok jak pro něho tak pro mě. U nich v rodině nikdo s tímhle nemá problém a jeho táta už zplodil 6 dětí
Takže ta příroda je fakt nevyzpytatelná. Jinak mě je 27 a přítelovi 29.