Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
zlatko píše:
Ahoj holky,jak si užíváte léto?Nějáké novinky?
My byly v centru a dozvěděla jsem se,že žádné vyšetření už pro mě není a ted už je to jen o štěstí.
Tak nám zbývá třetí pokus a přemýšlim o nativu.
Příští rok se prý bude dávat jedno embryo a bude šest pokusů,ale doktoři zatím nic neví.Zajímalo by mě jestly když budu mít poslední třetí pokus a budu moc dát jen jedno embryjko budu mít ještě jeden navíc ne????![]()
Chci se jenom zeptat..to je už uzákoněné? V car mě říkali,že pochybují,že to tak bude,protože pojištovny už ted brečí jak mají málo peněz.Ale bylo by to super.Myslím,že kolik Ti dají embryí je na dohodě v car.Ted se smí třeba jenom 2 a já jich dostala víc po dohodě s embrylogem.
zlatko píše:
Ahoj holky,jak si užíváte léto?Nějáké novinky?
My byly v centru a dozvěděla jsem se,že žádné vyšetření už pro mě není a ted už je to jen o štěstí.
Tak nám zbývá třetí pokus a přemýšlim o nativu.
Příští rok se prý bude dávat jedno embryo a bude šest pokusů,ale doktoři zatím nic neví.Zajímalo by mě jestly když budu mít poslední třetí pokus a budu moc dát jen jedno embryjko budu mít ještě jeden navíc ne????![]()
Tak je to právě naopak..co jsem se dočetla a už dokonce na netu běží petice…stát chce ubrat dva pokusy a pojištovna bude hradit poze 1.IVF jedna holčina to dala na net protože jí to napsalo ministerstvo zdravotnictví.To je tedy hnus..škrtají všude jenom né u sebe.Doufám,že to neprojde
![]()
Ahojky holky,
tak to se opravdu nestačím divit. Jako už by jsme nebyli potrastáni dostatečně. Nemůžeme mít děti i když si je z celého srdce přejeme, stojí to i tak dost peněz pokud se to povede tak na porodné můžeme taky zapomenout a nakonec nám chcou vzít ještě 2 pokusy IVF. Je mi z toho teda pěkně na blití.
Hlavně, že jsou peníze na narkomany a alkoholiky. To snad nemůžou myslet vážně. Z toho je mi tak akorát do breku ![]()
Bergle píše:
Ahojky holky,
tak to se opravdu nestačím divit. Jako už by jsme nebyli potrastáni dostatečně. Nemůžeme mít děti i když si je z celého srdce přejeme, stojí to i tak dost peněz pokud se to povede tak na porodné můžeme taky zapomenout a nakonec nám chcou vzít ještě 2 pokusy IVF. Je mi z toho teda pěkně na blití.
Hlavně, že jsou peníze na narkomany a alkoholiky. To snad nemůžou myslet vážně. Z toho je mi tak akorát do breku
Tak takhle jsem nadávala přesně já..hajzly fetácký a cikáni sockatý
trpíme a ještě platíme..blít se mi chce
No až pojedu do Car a zjistím co a jak,prootže mě pojištovna slíbila ůhradů léků ve 4.IVF…ni pokud to odsouhlasí,tak pochybuji,že mě to zaplatí..jinak by mě nezbylo IVF rozjet ještě letos a mít šanci na nějaký prašule chjo chjo
![]()
Ahoj Ivvi
Bergli tebe taky zdravím
![]()
Léto uteklo jako voda a já zase planuji co dal ![]()
Chtěla jsem zkusit ten nativ,tak jsem v srpnu byla na ultrazvuku 9 den cyklu a měla jsem super sliznici a vajíčko 15,tak jsem druhý den v 21hod píchla ovetril a 12 den jsem šla na kontrolu a možná odběr,ale bohužel vajíčko už tan nebylo ![]()
To bylo zas zklamání,tak to zkusím příště..
No o tom novém zákonu jsem zas slyšela,že se budou hradit jen čtyři pokusy s jedním embryjem.Hrůza ![]()
Ahojte Ivči, Zlati,
u nás bohužel nic nového a nevypadá to, že by se mělo v brzké době něco změnit. V září se chystám k doktorovi a uvidíme co spolu vymyslíme ![]()
Zlatko nebuď smutná, že nativ na poprvé nevyšel, pokud vše bude v pohodě tak na to vlítnete hned přístí měsíc, vždyť jsme přece zvyklé, že se pořád na něco čeká
A co pejsek, poslouchá?
Ivčo a jaké máte plány vy?
papa ![]()
ZLATI to je mi líto, že to nevyšlo, ale příště tam vajíčko určitě vydrží ![]()
BERGLI to jsme na tom asi stejně, my teď taky nic neplánujem, až tak na podzim, ale teď jsem to opravdu hodila za hlavu a snažím se myslet na jiné věci.
Takže holky, na podzim HURÁ DO TOHO VŠECHNY TŘI
![]()
Ahoj holky,tak jsem příští týden plánovala nativ a nic se asi konat nebude:-( čekala jsem na MS abych mohla počítat 9 DC na první kontrolu,ale bohužel jsem nedostala MS.Už týden mám zpoždění..vůbec nevim co to je ještě se mě to nikdy nestalo…ach jo doufám,že z toho nebude nic vážného.
![]()
Tak jsem to dnes dostala.Týden zpoždění a doufám,že mě příští týden vyjde ten nativ ![]()
Kde jste holky???
Ahojky Zlatko,
tak to na tebe budu příští týden myslet a držet palce, aby vše bylo v pořádku a hlavně, aby to už konečně vyšlo ![]()
Já jsem taky byla u svého doktora na kontrolu a ukecala jsem ho, aby mi napsal clostilbegyt, který je na tvorbu vajíček. Zatím to budeme zkoušet takhle a když to nevyjde tak příští rok opět CAR. Manžel mi ale stíbil, že mi do Vánoc miminko udělá
takže věřím, že na CAR nedojde
![]()
AHOJ HOLKÝÝÝÝ
![]()
ZLATINKO já Ti budu taky moc moc držet palečky, tfuj tfuj tfuj
![]()
BERGLI to je od manžela moc krásné
, určitě Ti to splní
.
Já ho taky kdysi užívala a nic, a taky po novém roce do CAR.
Tak se zase ozvěte, zatím papa
![]()
Holky moc děkuji
![]()
Bergli,tak at se s manžou zadaří ![]()
Už musíme prolomit tu smůlu a něco s tím udělat!!!
Já furt věřím,že nám to vyjde!!!!!
Hezký víkend