Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Deni,tak zas v podpisku vidim změnu.Je to určitě konečná?Nemůže HCG ještě růst.
Ach jo
![]()
zlatko píše:
Deni,tak zas v podpisku vidim změnu.Je to určitě konečná?Nemůže HCG ještě růst.
Ach jo![]()
Už se nezmění nic..krvácím jak když podříznou krávu
![]()
Ale mě nenase… už se začínám pomalu připravovat na 4.ivf
![]()
Je mě to líto…každá známe ten pocit neúspěch a jsi moc statečná že jdeš dál.
Já se taky moc těším na mé 3 IVF.Všichni mě říkají at nikam nespěchám at si odpočinu,ale já nechci já už chci být konečně těhotná copak to nikdo nedokáže pochopit.Takže ti přeji hodně síly a snad se tento rok zadaří ![]()
zlatko píše:
Je mě to líto…každá známe ten pocit neúspěch a jsi moc statečná že jdeš dál.
Já se taky moc těším na mé 3 IVF.Všichni mě říkají at nikam nespěchám at si odpočinu,ale já nechci já už chci být konečně těhotná copak to nikdo nedokáže pochopit.Takže ti přeji hodně síly a snad se tento rok zadaří
Určo bych si ještě být Tebou odpočinula..já psla,že už je příprava,ale nechám si udělat všechna vyšetření úplně znova a jdu znova i na genetiku i když už jí mám chcci se ujistit,že je vše v pořádku.Pauzu budu mít ted 1/2 dřív ani náhodou.Ted si musím odpočinout od všech těch hormonů a pak teprve to zkusím.Cítím,že tělo mám unavené a celkově jsem dost vyčerpaná a další stimulaci bych ani nedala..ted jsem ko
![]()
no já naposledy stimulovala s hormony loni v dubnu,tak si myslim že to určitě stačí na odpočinek a do ceru se budu chystat,tak příští měsíc pak než mě s chválí IVF tak začnu stimulovat v březnu a to už bude skoro rok od 2 IVF.V listopadu jsem podstoupila nativ bez léků.Kdy ti dělali genetiku?
Tak to jo.No já ho měla po 1.ivf..ted mě ale zajímá jestli nemám zhoršenou implementační schopnost dělohy..mívají to ženy po 34 roku..a když jo tak jak se to dá řešit.
tak to slišim poprvé.A to zjištují na genetice a když to žená má co to znaméná?Já byla na genetice loni v unorů a zjištovali mě trombofilní mutaci a jestli k sobe s manželem pasujeme.Imuno máš?
zlatko píše:
tak to slišim poprvé.A to zjištují na genetice a když to žená má co to znaméná?Já byla na genetice loni v unorů a zjištovali mě trombofilní mutaci a jestli k sobe s manželem pasujeme.Imuno máš?
Já mám všechno..a je to ok..tohle mě řekl jeden můj známý doktor at se na to pozeptám.No nevím kde se to zjištuje se musím zeptat a co mě tedy řekl tak když to ženská má tak se embrya musí vkládat při transferu mnohem níž.Nevím přesně jak to je..vše musím zjistit.
Jo člověk si musí všechno zjistit sám!!Tak až zjistíš nějáké info,tak sem prosím písni.Děkuji.Je dobré znamení,že se ti embryjko uchytlo.Já taky doufám,že mám šanci,protože než jsem přišla o oba vejcovody byla jsem dvakrát přirozeně těhotná,tak nevím proč to po 6 pokusech umělím oplodněním nejde ani náznak uchycení.Myslim,že je problém v tom.Dělali mě hysteroskopii ale děloha je v pořádku,tak já nevím a doktoři mě řekli že už žádné vyšetření pro mě nemají ![]()
zlatko píše:
Jo člověk si musí všechno zjistit sám!!Tak až zjistíš nějáké info,tak sem prosím písni.Děkuji.Je dobré znamení,že se ti embryjko uchytlo.Já taky doufám,že mám šanci,protože než jsem přišla o oba vejcovody byla jsem dvakrát přirozeně těhotná,tak nevím proč to po 6 pokusech umělím oplodněním nejde ani náznak uchycení.Myslim,že je problém v tom.Dělali mě hysteroskopii ale děloha je v pořádku,tak já nevím a doktoři mě řekli že už žádné vyšetření pro mě nemají
No já mám to samé..prý je všechno v pořádku a už prý není co zkoumat.Hysteroskopie též mě dopadla dobře..i vzorky byli v pořádku a musí se čekat až se to povede.No já už o tom slyšela,ale nějak jsem se o to nezajímala.A pokud to třeba mám tak se stejnak s¨¨nedá s tím moc dělat a čekat až se embryo prostě chytně.Ale neboj až něco budu vědět tak Ti písnu.Jinak já si říkala ted totéž..proč se mrcha nekousne když má všechno co potřebuje
Jinak ted si dám zavést 4 embrya..minule jsem měla 3 a taky nic.Ted si udělám na ET u 4 kousků PCSI a uvidíme.
To ti 4 embryjka dají nebo si to zaplatíš?Já stále počítám,že my tenhle rok dají už jenom jedno.Jinak jsem mívala po dvouch a nic.No snad nám to vyjde když jsme prý v pořádku.Budeme v to doufat ![]()
zlatko píše:
To ti 4 embryjka dají nebo si to zaplatíš?Já stále počítám,že my tenhle rok dají už jenom jedno.Jinak jsem mívala po dvouch a nic.No snad nám to vyjde když jsme prý v pořádku.Budeme v to doufat
Jdu na ivf a nechám si vložit 4 kousky..klasika.ted jsem mluvila s doktorem a budou mít nějaký nový přístroj na lepší vývoj embryí a prý s nima budou líp moc pracovat..jakoby uvidí třeba nějaké odchylky které ted neviděli a budou embryo líp moc vypiplat.Říkám to laicky,ale je to zase o něco lepší a je to posun v kultivaci embryí a dokáží jako s tím víc a ví jak to embryo bude schopné uhnízdění.Nevím kolik to bude stát ale doporučil mě to tak to zkusím
![]()
To bude asi ta metoda PGD.Vyberou to nejschopnější embryjko které má šanci na to se uhnízdit.Hondně to doporučuji lidem které maji v rodině dědičné vážné choroby a tímto špatná embryjka vyloučí…a ty čtyři embryjka ti nerozmluví?Vím,že tady některý měli zkušenost,že jim nechtěli dát ani tři.
zlatko píše:
To bude asi ta metoda PGD.Vyberou to nejschopnější embryjko které má šanci na to se uhnízdit.Hondně to doporučuji lidem které maji v rodině dědičné vážné choroby a tímto špatná embryjka vyloučí…a ty čtyři embryjka ti nerozmluví?Vím,že tady některý měli zkušenost,že jim nechtěli dát ani tři.
Né to není..jsem se ptala..tu mě nedoporučuje,protože je to k ničemu..tady to je novinka a je to prý zase posun dál v ivf.Ale ještě ten přístroj nemají..je moc drahý,ale do léta ho prý koupí.PDG je už tady dost dlouho
zlatko píše:
né s nima není problém..je to dohoda s embryologem a minule mi sama nabídla 3 kousky.Oni moc dobře vidí jak je už člověk v hajzlu a jde všechno stranou a snaží se tu šanci zvýšit