Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Podívej..mě je jedno,že to nepotřebuju..prostě chci Zlatko dát si to nejlepší co ivf nabízí..chci použít metody,které jsem nikdy neměla..chci zkusit něco jiného.PCSI vybere ty nejlepší spermie,který vajíčko nejen oplodní,ale je šance na úspěšný vývin embrya.Monitoring..tady máš vše na co se ptáš..jak pcsi tak i to a vše co je kolem ivf..mrkni sem..je to nejlepší náš embryolog..nahoře si to dej česky http://www.pragueivf.com/en/about-us/dh/ Jsem už samoplátce a jestli dám o deset tisíc víc mě už nezabije..chci jenom vědět jak na tom embrya jsou a budu vědět co mám když tak dělat příště,protože pokud nebudou třeba uhnízdění schopná tak je to vyhazování peněz a zkusím spíš nativ nebo dárkyni..u mě se ted už jedná o částky kolem 70000 a to už nebudu jenom tak čekat a doufat ![]()
diky za info…tak hodně štěstí …určitě ti to vyjde,protože do toho dáváš všechno.
zlatko píše:Nemáš zač..už jsis početla??? je to docela zajímavé i když třeba to nepomůže,ale člověk se malinko dostane dál
diky za info…tak hodně štěstí …určitě ti to vyjde,protože do toho dáváš všechno.
ještě nechápu,že u nás v caru je draží icis než picis..přijde mě ,že ten picis je lepší a je to něco navíc?
Já už měla asistovaný hatching,embryoglu a mám pocit,že nic nepomáhá:-(
Cvičila jsem mojžišovku a nechala jsem si zmobilizovat pateř ted už zkoušim i lečitele.
Icis mě udělali u nativu a taky nepomohl,tak v něj velkou důvěru nemám.
zlatko píše:Tak pokud se ti vajíčka oplodní sami tak ho nepoužívej..něco je jiného ivf kdy máš víc vajec a bylo by škoda nepožít icsi když by se třeba nějak pak neoplodnila.Kdybych já osobně měla nativ tak rozhodně icsi nepoužiju..tedy mít 2-3 vejce tak určo né.Podívej..žádná metoda ti nezajistí úspěch..je to jenom něco navíc co může pomoct.Pokud jim nevěříš tak nepoužívej nic a sama pak uvidíš.Asistovaný hatching je taky něco málo nápomocný,ale nezaručí nic.Třeba zkusit vyměnit léky..přidat anopyrin nebo Fraxík..nebo utrouš..co já vím..musí se pořád pilovat no.Jinak nevím proč to je tak u vás..u nás icsi 8000..pcsi 12000
ještě nechápu,že u nás v caru je draží icis než picis..přijde mě ,že ten picis je lepší a je to něco navíc?
Já už měla asistovaný hatching,embryoglu a mám pocit,že nic nepomáhá:-(
Cvičila jsem mojžišovku a nechala jsem si zmobilizovat pateř ted už zkoušim i lečitele.
Icis mě udělali u nativu a taky nepomohl,tak v něj velkou důvěru nemám.
Já když měla nativ,tak jsem měla jedno vajíčko.Bylo nějáké divné,tak udělali icis i když jsme ho nechtěli a na recepci ho pak chtěli zaplatit,tak jsem se vyděsila,protože jsme o tom nevěděli a peníze jsem neměla,tak jsme to nakonec neplatili.Nevím co si o tom myslet.Bud chtějí opravdu pomoc a udělali nám icis i když věděli,že ho nezaplatíme a nebo taky v případě ,že v nativním cyklu nedojde k ET tak to stojí 7,500kč a s ET jsem zaplatila 15.000kč.
Já mám před sebou ceník kde je icis 1 vaj. 6000,2-6 vaj. 9000kč,+ další 1-3 za 2.400kč a picis 1 vaj. 2500, 2vaj. 5000, 3-6 vaj.8000, 7 vaj. 9000kč, 8 vaj. 10.000kč, 9 vaj za 11.000kč a 12 vaj. za 12.000kč
![]()
Já beru vždy utrogestan.Anopyrin nebo Fraxík mě nikdo nikdy nenabídnul.K čemu to je???Ty jsi moje studnice informací
moc děkuji
Zlatko na to ti asi řeknu jedniné..utíkej od nich co to jde..né kvůli cenám,které jsou šílené,ale kvůli tomu,že si vůbec dovolí něco použít co ty nechceš a pak po Vás to ještě chtít zaplatit..to není moc dobré jednání.U mě v car to řešíme s embryologem a každý den mě o všem informují.Rozhodně u 1 vajíčka jak píšeš ty bych icsi nedělala.U nás v car to nemají podle vajec..je to jednotná cena a to samé u pcsi..ale každé car to má jinak no.Anoyprin je na ředění krve..sliznice je víc prokrvená a embryo se lépe zahnizduje.Mě pak dali to samé tedy Fraxík,ale je lepší,ale píchá se do břicha..opět na ředění krve.Co sliznice..jak je vysoká když tě oplodnují..kolik zavádíš utrouše??
Já už z jednoho centra utekla a myslim si ,že každý care má něco.Taky mě to rozhodilo,protože jsem na telefonu a mohou kdykoliv zavolat.
Sliznici mám myslim 9-10 snad si to dobře pamatuji a utroš beru 1-1-2
A čím stimuluješ?
zlatko píše:Můžeš utéct znova pokud se tam necítíš dobře..to neřeš
Já už z jednoho centra utekla a myslim si ,že každý care má něco.Taky mě to rozhodilo,protože jsem na telefonu a mohou kdykoliv zavolat.
Sliznici mám myslim 9-10 snad si to dobře pamatuji a utroš beru 1-1-2
A čím stimuluješ?
Já stimulovala gonalem+merional a ted budu stimulovat jen Menopurem 4amp. denně ,protože na mě působí jen konské dávky.Kyselinu listouvou papám od půlky prosince 800mcg.No já nevim jestly se na nějáké léky nemám zeptat.Predison jsem jednou měla u ketu ..něco mě ještě zbylo.Myslíš ,že to můžu jís i bez konzultace s lekařem?A ten Femibion koupíš v lékarně?
zlatko píše:Ano Femibion se dá koupit normálně v lékárně.No tak pokud jsi ho měla při ketu tak brát ho můžeš i při ivf,ale za zeptání nic nedáš.Já reaguji dobře a mám Gonal denně 225ml a je to v peru takže ampule nemám.Mám vždcyky kolem 15-20 vajec
Já stimulovala gonalem+merional a ted budu stimulovat jen Menopurem 4amp. denně ,protože na mě působí jen konské dávky.Kyselinu listouvou papám od půlky prosince 800mcg.No já nevim jestly se na nějáké léky nemám zeptat.Predison jsem jednou měla u ketu ..něco mě ještě zbylo.Myslíš ,že to můžu jís i bez konzultace s lekařem?A ten Femibion koupíš v lékarně?
tak to máš velkou urodičku.Já měla při 1IVF s jen s merionalem 16 vajíček a při 2 IVF s gonalem jen 11 vaj.,ale i tak jsem byla rada.Ted budu brát menopur a to je prý to samé jako merional jen od jiné firmy a budu hned brát velké dávky tak to bude snad rychlý.Ted jsem koukla ,že toho predisonu mám jen 7 ks ![]()
Tak asi půjdu do hajan …zítra brzo stávám do práce.Ještě jednou díky a zatím se opatruj
![]()
zlatko píše:
tak to máš velkou urodičku.Já měla při 1IVF s jen s merionalem 16 vajíček a při 2 IVF s gonalem jen 11 vaj.,ale i tak jsem byla rada.Ted budu brát menopur a to je prý to samé jako merional jen od jiné firmy a budu hned brát velké dávky tak to bude snad rychlý.Ted jsem koukla ,že toho predisonu mám jen 7 ks
Tak asi půjdu do hajan …zítra brzo stávám do práce.Ještě jednou díky a zatím se opatruj![]()