Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No ten věk mě rozesmál mě je 36 let a pořád testy ukazují,že jsem plodná jako mladice
tak nesmutněte
![]()
Zlatko no konečně, když ses tak dlouho neozívala tak už jsem o tebe měla strach. To nás nemůžeš tak dlouho napínat.
Moc moc moc gratuluji
jsem opravdu moc rada, že je vše v pořádku a dvojčátka to je prostě bonus za to dlouhé čekání a trápení. Zůstáváš na nemocenské, jo a fotečka by nebyla?
Ještě jednou obrovské gratulace.
![]()
zlatko píše:
Holky moc děkuji za podporu i když vím,že vám musí být smutno a doufám,že se štěstí usměje i na vás jako ted na mě.Nemohu tomu uvěřit,že na 7 pokus a 3 poslední hrazený to vyšlo a ty předchozí bez jakehokoliv pozitivního výsledku.
Jsou to dvojčata a už jim bijou srdíčka.Věděla jsem ,že to může přijít,ale slyšet to jako realitu je něco neuvěřitelného.Uff to bude mazec a bude to super.jéééééé já budu mít dvě miminka.
Tak doufám,že jsem vám vykouzlila usměv na rtech
Díky a dobrou noc
Dobré ráno holky
![]()
Omlouvám se ,že jsem Vás tak napínala,ale z centra jsem jela rovnou k babičce které jsem tu novinu musela říct osobně.Tolik pro mě plakala a tolik mě to přála a hlavně nedokázala pochopit ,že mě doktoři mohou pomoct,tak jsem tam byla až do pul deváté a manžel mě domů přivezl až v půl desáté.Potom už jsem letěla na PC.Foto mě musí pomoc manžel,tak snad brzy ju ![]()
Děkuji holčiny a přeji hezký den
Ahoj holky
nerada se vtírám do vaší diskuse, ale tak nějak asi patřím k vám. Jsem 9 dní po IVF a zavedení dvou třídenních embryií, ze začátku to bylo v pohodě, ale od neděle mám nafouklé břicho, měla jsem i trochu bolesti, ale ty už odezněly.
Ve středu jsem kvůli tomu břichu jela na pohotovost, protože vypadám jako v pátém měsící, ale doktor říkal, že díky těch hormonům se mi na vaječních udělaly tři cysty, dvě už tedy praskly, ale ta třetí zatím ne, mám tam prý také trochu volné tekutiny, ale říkal, že se tekutina sama vstřebá a to břicho by mělo tak do dvou až tří dnů splasknout.
Také bych od vás potřebovala poradit, předepsal mi na bolesti a otoky Aescin a Algifen, ale u obou je napsáno, že by to nemělo užívat v přívních třech měsících těhotenstvím. Mám sice testa jenom slabě pozitivní, ale tyto léky se brát bojím.
@ hakys, jsem ted taky po ivf, ja bych do toho nesla, pokud to jde nejak vydrzet, tak bych ty leky nebrala, pripadne to probrala jeste s nejakym jinym doktorem - gynekologem
Díky za radu. Já jsem na ty léky jenom koukala a snažila se to prostě vydržet, dneska mi je o hodně lépe a už mě tolik netáhne břicho jako předtím, dokonce se mi zdá i menší, prostě cítím se jinak před ve včera nebo předevčírem. Mnažel sice říkal, že kdyby to doktor nevěděl jistě tak mi je nepředepíše, ale nehodlala jsem nic riskovat.
A kolik dní si po IVF já dnes začínám 10 den, a máš taky nafouklé břicho?
(beruska) jsem 8 den po transferu, jo bricho mam trochu nafoukly a strasne me honi vetry
, jinak na sobe nic nepozoruju, sem tam trochu bolest v podbrisku
No to mi povídej, jsem jako plynová bomba
. Já měla ještě po transferu brát pregnyl, což mě překvapilo, protože u nikoho jiného s kým jsem si psala jsem toto nezaznamenala, beru teba ještě utrogestan 1-0-2,ale to asi každý ![]()
beru utrogestan 1-1-2 a pak mi doktor predepsal jeste fragmin, je to neco na redeni krve a pry se potom prave i lepe prokrvuje deloha…
Tak jsem dnes nevydrzela a testla ------- a druha carka je takovy dusik, ale je tam ![]()
Ahojky
tak malá tichá gratulace,
ale fakt jenom potichu ať to nezakřiknu. ![]()
Ahoj Hakys,já někdy nafoklé břicho měla,ale po mém třetím ivf jsem měla břicho nafouklé po et a za dva dny už ne.Je určitě dobře,že jsi jela na pohotovost a nic jsi nezanedbala.Léky bych asi taky neužila a radči bych lékaře informovala jestly si je toho vědom co mě předepsal.Utrogestan beru 2-2-2 předepsala mě to doktorka prý to neuškodí jen pomůže.Pregnyl po transféru slyšim také poprvé.
Hakys a Jirul držim palce vypadá to u vás uspěšně ![]()
Mě už 14dní trápí nevolnosti.Mám 24 hod žaludek na vodě a taky jsem začala trochu špinit,ale neni to čistě červená krev,tak to snad bude v pořádku.Celý víkend jsem proležela.Na kontrolu jdu 2.4 dofám,že budou jen dobré zprávy
Ahojky, tak zitra na krev … uz se nemuzu dockat. Doufam jen, ze se potvrdi to co mi ukazaly testy doma ![]()
Tak držim palce.Já jsem po pozitivním testu čekala ješte 20 na UTZ na krvi jsem vůbec nebyla.Tak budeš aspon klidnější..hezký večer