Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holčiny zlaté
![]()
Tak jsem zkoukla vaše podpisky jestly nejsou nějáké změny a hned jsem si všimla u Ivči ,že změnila care …držim pěstičky at je ta změna k lepšímu.
Já jsem uspěšně odstimulovala a měla jsem 12 vajíček.Ukecali mě na icis,tak jsme tu půlku nechali touto metodou a půlku klasika.Původně jsem to nechtěla,protože můj manžel ma spermiogram v normě,ale stále komentování,že je to mé poslední IVF mě zlomilo,ale mám aspoň čisté svědomí.Já na tom nechci šetřit.Jen mě to přišlo zbytečné a proč furt do toho zasahovat.No už se stalo.Takže z icis máme 4 oplodněné a z IVF 2 oplodněné.Dnes jsem volala do laboratoře a zatím je vše v pořádku.V pondělí si ráno zavolám a odpoledne půjdu na transfér,ale ještě se taky bojim bojim aby vydrželi prdolové ![]()
Přeji Vám příjemný víkend ..hlavně že už nemrzne ![]()
Ahojky Zlatko, držím moc palce, aby vše dopadlo na výbornou. Drž se holka
Jo a to už ti budou dávat jen jedno mimisko podle nového nebo jak to je teď?
Jinak u nás nic nového. Zkoušíme to doma sami a když dorazí menstruace tak propadám depresi, ale to je normálka. Mám v plánu se objednat na Mojžíškovou a objednat čínské vitamínové preparáty tak uvidíme.
Zlatinko držím moc palce ať vám to vyjde
![]()
Ahoj Bergli,diky za palce
Budou mě dávat dva mimisky.Nová pravidla fungují až od 1.4.2012 a to ,že budeš mít hrazený 4 pokus jen v případě,že u prvního a druhého IVF jsi použila jen jedno embryjko.V mém případě by mě ho stejně nepropatili,protože jsem měla vždy dvě embryjka,tak jsem na tom stejně.
Ještě jsem někde slyšela,že když nemám vejcovody,tak by mě ten 4 pokus mohli uhradit,ale musela bych o to žádat,tak nevim jakou bych měla šanci,ale doufám ,že to nebudu potřebovat.
Držim ti taky pěstičky at se doma zadaří.Mojžišovka super a co lázně ![]()
Hezký den ![]()
Zlatinko moc, moc bych ti přála, aby vám to vyšlo a už nebylo žádné příště. ![]()
S lázněma je to na 4 týdny a to si nedokážu představit opustit práci, takže zatím asi ne, ale už začínám uvažovat o psychologovi, protože mi z toho začíná slušně hrabat. No každopádně teď vyzkouším Mojžíškovou a pak ........uvidíme.
Tak na transfér jdu až zítra.Pamatuji,že byli doby kdy jsem byla i smutná když mě to posunuli,ale ted mě to vůbec nevadilo.Jen aby to vyšlo ![]()
Hezký den
Ahoj berušky
Bergle tak jsem Tě dlouho neviděla..držím holka palečky a nesmutni..já tedy poslední dobou se taky v tom plácám,ale tak jsem se zase posbírala.Ted zkusím akupunkturu..slyšela jsem na to docela pozitiva a docela co holky psali tak se jim po ní zadařilo.Už mám tedy lékaře co mě to bude dělat tak jsem zvědavá no.U 4.ivf jdu do pcsi a monitoringu..už jsem holka samoplátce..tedy pojištovna mě uhradí ještě Gonal,ale stejnak to vyjde skoro na 70000
![]()
Ahoj Denis,myslim si že jsi silná osobnost a moc ti to přeji aby ti to jednou vyšlo.Má kamarádka chodí na akupunturu a taky ji to pomáhá.Sice se neléčí na neplodnost,ale má zas psychycké problémy a chodí každý čtvrt roku na magnetickou rezonanci.Tak já jsem nakonec to icis použila na půlku vajíček ,tak budu doufat,že se to podaří.Ty jsi už icis nebo pcsi použila?70000 je šílená pálka.Vidim,že nikoho nezajímá ,že nemáš jinou možnost otěhotnět a pojištovny nás bez vejcovodů ignoruji.Pro mě je toto poslední pokus,pak už jen ket což nedoufám,že mě něco zamrazí, když to nechávají kultivivat až do uterý a možná nativ a pak už zápis do pořadníku na adopci.
Zlati aspoň budou zítra krásně vyvinuté a připravené se u maminky zabydlet. Držím pěsti ![]()
Denčo ty jsi pro mě neskutečně silný člověk. Já jsem potratila, už to bude skoro rok a stále se v tom nějak plácám a tý stále bojuješ jako tygr. Jsi pro mě velký vzor a chtěla bych mít aspoň polovinu tvé bojovnosti. Hlavou už mi jdou i myšlenky na sebevraždu a nemít tak skvělého chlapa vedle sebe tak už to dávno zabalím a proto taky uvažuji o psychogovi ať se dám trochu do kupy. Prostě je to stále těžší bojovat a věřit, ale snad se to brzy v lepší obrátí.
Zlati tak zítra......tfuj tfuj tfuj
Ahoj Bergli,je mě líto,že to takhle špatně snášíš.Snažite se opravdu dlouho a člověk přestane žít svůj vlastní život a už existuje jen jedno a to je silná touha po miminku.Každá věc co děláš vždy končí u toho jednoho.
Třeba ti odborná pomoc pomůže.Taky jsem tady na emiminku četla,že někdo dochází do Psychosomatické kliniky,tak se zkus na to podívat.
Nás to také změnilo.Vztah tímto opravdu trpí.Máme se rádi ani se nehádáme a manžel mě je velkou oporou,ale cítím jaká velká zátěž to je.Proto už přemýšlíme o adopci a jestly to ted nevyjde,tak touto cestou chceme zastavit nekonečný kolotoč IVF.Tak držim palce a hlavně nemysli na tu ošklivou věc co píšeš a bud silná ju …
![]()
Bergle píše:
Zlati aspoň budou zítra krásně vyvinuté a připravené se u maminky zabydlet. Držím pěsti![]()
Denčo ty jsi pro mě neskutečně silný člověk. Já jsem potratila, už to bude skoro rok a stále se v tom nějak plácám a tý stále bojuješ jako tygr. Jsi pro mě velký vzor a chtěla bych mít aspoň polovinu tvé bojovnosti. Hlavou už mi jdou i myšlenky na sebevraždu a nemít tak skvělého chlapa vedle sebe tak už to dávno zabalím a proto taky uvažuji o psychogovi ať se dám trochu do kupy. Prostě je to stále těžší bojovat a věřit, ale snad se to brzy v lepší obrátí.
Zlati tak zítra......tfuj tfuj tfuj
Tak jsi mě normálně dostala a brečím jak želva..to mě jako nedělej
Takže za prvé..tohle nechci už slyšet beruško..jsi skvělá ženská a zabít se??? Hele už jsi jako já..já se též s touhle myšlenkou několikrát prala..nejdříve po 3.ivf..ale někdo to ze mě vycítil..asi vím kdo a volal mému dokymu z car a ten mě nějak z toho prostě dostal..tedy jeho účet na telefonu asi byl šílenej,ale nebudu lhát když řeknu,že mě zachránil život..přesvědčil mě o opaku co si myslím já..měla jsem se za neschopného chcípáka a litovala jsem jsem mnažela,že vůbec je s takovou neplodnou krávou a co ze mě má..mno prostě blbý řeči..měla jsem před sebou léky a flašu vodky a nekecám telefon..opravdu a jako doktor jel..po tom když jsem položila foun tak jsem se smála..fakt.Ted jsem to měla stejný..možná ještě horší..nejdřív při stimulaci na ket mě zradilo srdíčko a pak neúspěch..jako padlo to na mě asi až někdy měsíc po neúspěchu..opět jsem sama sobě vyčítala,že žiju..dýchám..otravuju svojí neplodností lidem život..umřít jsem nechtěla,prootže to ze mě manžel vycítil a řekl mě,že mu je jedno jestli bude mít dítě nebo nebude..jsem prý pro něj život a chce semnou umřít tak at ho neseru..na prachy se vyseru a necháme to na osudu.Takže už je mě líp..tedy pokud budu v programu ivf tak už se z toho nevzpamatuju,ale vrátila se mě opět síla se do toho pořádně obout a zase makat na 150%..nevím co bude pak..možná chcípnu,ale vím,že 4.ivf dotáhnu do konce.Takže tu bud jako semnou a ten provaz budeme táhnout spolu..souhlasíš???? Nevím kdy,ale věřím,že jednou si budeme povídat jak nespíme a neustále nám to řve..drž se beruško
![]()
Holčiny moje moc děkuji za vaši podporu. Je strašně težké myslet pozitivně a užívat si života, když máme na bedrech takovou zátěž. Každopádně v tom nikdy nebudeme sami, protože máme skvělé chlapy vedle sebe a úžasné ženské na emiminku. Zlatko, Denčo děkuji
![]()
ahojky holky hledám rady kde můžu tak třeba máte některá zkušenost…jsem 11 den po transferu KET a test mám negativní ale MS se nedostavila. Beru 1× denně estrofem a 2×2tabl. denně utrogestan. Ten estrofem beru poprvé a nemám s tím žádnou zkušenost ale přes utrogestan jsem vždycky MS dostala. tak teď jsem jenom v takový šílený naději co to znamená jestli mě MS nedrží jenom ten estrofem nemáte některá zkušenost????
XJANAy píše:
ahojky holky hledám rady kde můžu tak třeba máte některá zkušenost…jsem 11 den po transferu KET a test mám negativní ale MS se nedostavila. Beru 1× denně estrofem a 2×2tabl. denně utrogestan. Ten estrofem beru poprvé a nemám s tím žádnou zkušenost ale přes utrogestan jsem vždycky MS dostala. tak teď jsem jenom v takový šílený naději co to znamená jestli mě MS nedrží jenom ten estrofem nemáte některá zkušenost????
Ms drží Estrofem..já jí dostala až 5 dní po vysazení..řekli mě to i v car,že jí nedostanu a proto se musím testovat abych si nemyslela,že jsem těhu když nemám ms a nebrala zbytečně léky..takže když byla krev 14 den negativní vše jsem vysadila a ms do týdne vždy dorazila
![]()
XJANAy píše:
no tak je to asi jasný no
Jdi ale pro jistotu na krev a pak teprve vysad léky..mrzí mě to,ale třeba je ještě brzo..krev bude ale jistota tak ještě neházej flintu do žita ![]()