Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ZLATI holky mají s tím pejskem asi pravdu
. Já sama pejska nemám, ale asi to tak bude ![]()
Je to hloupé se teď ptát
, ale co máš v plánu dál?
Ahoj snažilky
![]()
Jedna špatná zpráva střídá druhou ![]()
Včera jsem byla na kontrole a zjistila jsem ,že z pěti embryjek nebyl vhodný ani jeden na zamražení.Jsem z postupů center uplně zmatená!
V Gestu jsem měla 6 zmrzlíků.Zamrazili je ihned po OPU a pak vždy jen rozmrazili a hned transférovali,tak jsem byla naštvaná,že mě nikdo neřek,že jsme je mohli kultivovat a tady je zase kutivovali až do toho 5tého dne dvě nejlepší vybrali a zavedli a zbytek nebyl vhodný k zamražení,tak jak asi vypadali ty dvě transférovaný???Nerozumým tomu!!Chce nám vůbec někdo pomoc?
Včera to byla tafka kterou jsem vůbec nečekala.Už jsem plánovala KET na srpen a ted tohle.
Přemýšlím o tom Nativu
Než hned jít do 3IVF.Nevíte někdo o tom něco a myslíte,že mě to dovolí????
Ahoj Zlatko, to si z Vás snad dělají srandu. Jak nebyli vhodné k zamražení? To znamená, že nebyli kvalitní a nebo je kultivovali tak dlouho až se začali rozpadat. Řekli Vám k tomu něco? To snad nemůže být ani pravda, jen nějaký blbý sen.
Už jsem to psala dříve, nativ je, že se získá jdeno vajíčko přirozeným cylkem, předpoklad je, že u tebe probíha normálně ovulace a pak je postup sejný jako u IVF a u minimálky je to to samá jen bereš tablety které stoji asi 100Kč a vajíčka jsou 3-4 podle toho jaká je dávka a jak reaguješ. My jsem platili u minimálky 14tisíc.
Moc mě to mrzí, že jste tak dopadli. Musíme věřit doktorům, protože nám nic jiného nezbývá, ale tady jde především o peníze, bohužel.
Opatruj se
![]()
Bergli neřekli nám nic,protože jsem byla na kontrole po ET a to je jen u sestřiček.Musím se teprv objednat k lékaři.
Vím,že se ptám hloupě,ale nativ je tedy něco jiného než minimálka?
Tak to bych klidně šla do té minimálky.
Zlati Nativní IVF je bez stimulace a IVF s minimální stimulací to má už v názvu.Já minimálku podstupovala jednou a stimulovala jsem clostylbegytem.Jen se tady u těch způsobů většinou nenechává prodl.kultivace právě proto,že je málo vajíček.Nehradí to pojišťovna,ale i tak to vyjde o hooodně míň,než klasika.Nás to vyšlo na 12 000kč(10 000+ 2× ICSI).
Zlatuško hodně štěstí
marťanka2
Zlatinko přesně jak píše Marťanka. taky jsem u minimálky stimulovala clostylbegytem a tím pádem se vytvoří více vajíček, ale taky to záleží jak na tyto léky reaguješ. Někdo má vajíček i 5 a někdo jen 1. U nativu se prostě čeká co vyprodukuješ přirozeným cyklem. Takže je vajíčko jen 1 a to jen za předpokladu, že tvé tělo pracuje tak jak má. Takže za mě doporučuji minimálku. Každopádně ty jsi po IVF a musíš mít pauzu ať se tvé tělo vyrovná s hormonálními změnami a pak hurá do toho. ![]()
holky díky moc za rady
![]()
Zkusím se na tu minimálku zeptat v caru.Jen mám strach,že mě od toho budou doktoři odrazovat.
Určitě si ted dám pauzičku a v srpnu se o to začnu zajímat.
Bergli,tak ti jsi 2 hrazený pokus ještě nevyčerpala ne?
Dobré ráno Zlatko,
mám ještě v záloze 2 hrazené pokusy IVF, ale vzhledem k tomu jak reaguji na hormony které si při tom píchám tak ani nemá smysl na IVF jít. U nás to vyjde na stejno jestli klasické IVF nebo minimálka rozdíl je jen ve financích. Takže pokud by bylo nějaké příště tak rozhodně minimálka.
no nás to 2 IVF vyšlo na 8 tisíc,takže je to furt levnější než ta minimálka.V Isceru minimálka stojí 15000kč,ale asi bych do ní šla a ten třetí pokus si ještě ušetřila na příští rok nebo na druhé miminko:-)
1IVF + 3KEty nás vyšli na 25000kč i s AS a embryoglu,ale to už bych si nedala,protože tomu nevěřim a myslim si ,že je to jenom aby vytáhli z lidí peníze.Mě taky řekli,že nejsou důkazy,že to pomáhá,ale na trhu to je a kdo by to nezkusil,když tak toužíš po miminku.
AHOJ HOLKY ![]()
ZLATI
to mne mrzí, že nemáš nic na zamražení, to nechápu ![]()
Mne taky po OPU hned vajucha zamrazili, teď bude otázka, jestli přežijí rozmrazení.....Ale Zlati už vůbec nechápu, že Vás 2IVF stálo jen 8 000Kč. Jak to?
To je hrozně málo, ne? A i IVF s KETy stálo málo
. My za IVF dali 25 000+ 2 OOO léky a za KET budu platit, pokud bude, 6 000Kč.
BERGLI
jak to, že tak špatně reaguješ? Nepomohla by výměna léků a jiný protokol?
![]()
ahoj Ivvi ![]()
No ted u 2IVF jsme platila za léky něco kolem 4000kč a pak prodlouženou kultivaci 4000kč.ICSI nebo PISCI nepotřebujeme a jiné preparáty jsme nepoužili a k zamražení taky nedošlo ![]()
U 1IVF jsme měla jen merional,tak jsem jezdila k obvodačce která mě to píchala a tam je malý poplatek,pak jsme měli kultivaci 3200kč + AH 3000kč + zamražení 2000kč.Kety nás vyšli na 15000 a jednou embryoglum 1500kč .Ivf jsme podstoupili v Gestu minulý rok ..už taky podražili.
Zlati taky mi přišlo, že jste platili nějak málo, ale v podstatě, kdyby jsme si na naše 1 IVF nevzali drahý Puregon na která jsme dopláceli 14500,–, ale jen ten základní lék který hradí pojišťovna tak by nás to vyšlo „jen“ na PK + ICSI 9000,– Tak jsme platili za naše 1 IVF 23400,– no a minimálka + ICSI nás stála 14000,–, není to málo peněz, ale pokud mě to příblíží blíž k vytouženému miminku tak toho nelituji a ty centra to moc dobře vědí. ![]()
Ivčo podle doktora mají moje vaječníky malou kapacitu takže i kdyby do mě napíchali mraky hormonu tak vajíčka nemají prostor kde by rostly, takže proto jsem jich měla málo, jen 4ks, ale samé Ačkové kvality.
No a jelikož stále nevíme příčinu mé neplodnosti i po různých vyšetřeních tak si myslím, že to je v hlavě jinak fakt už nevím
![]()
Bergle píše:
Ivčo podle doktora mají moje vaječníky malou kapacitu takže i kdyby do mě napíchali mraky hormonu tak vajíčka nemají prostor kde by rostly, takže proto jsem jich měla málo, jen 4ks, ale samé Ačkové kvality.
No a jelikož stále nevíme příčinu mé neplodnosti i po různých vyšetřeních tak si myslím, že to je v hlavě jinak fakt už nevím![]()
Aha, to teda slyším poprvé, že můžou mít vaječníky malou kapacitu
,no ale hlavní je, že je máš kvalitní
. Co z toho, že má někdo 20 vajec, když pak zůstane 1, že…