Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Margit. Tomanova toho se neboj, me se stalo o vikendu to same zadna bolest ani citlivost prsou. A vcera se mi zase vse rozjelo. Podle me je to ok a hlavne kazde tehotenstvi je jine
. Ja tam zavolam asi az ve stredu a objednam se na pristi tyden. Ja mam apku p. c kde jsem si zapisovala ms a ted se to preplo do rezimu tehotenstvi. Ukazuje mi to kolikaty den jsem tt i velikost plodu.
Jinak se mi libi informace tady https://www.mamaaja.cz/…minu-porodu/. Vypocita to krasne vsechny dulezite terminy
![]()
@Dominika7 píše:
Jinak se mi libi informace tady https://www.mamaaja.cz/…minu-porodu/. Vypocita to krasne vsechny dulezite terminy![]()
jee to je paráda tohle
kdy ti to píše předpokládaný termín porodu? já mám 26.5.2021 a příští týden by mělo být už slyšet srdíčko ![]()
@Margit. Tomanova joo ja mam tez 26.5 😀. Jsou tam fakt pekne informace!
@Dominika7 tak holky tohle mi ukázal dneska, takže tam krevetka je ![]()
Jinák mě to na termín porodu vychází 28.5. Ale já budu na 99% rodit císařem
@Dominika7 že zdravotních důvodů. Mám glaukom to je vysoký nitroocni tlak. Tak nemůžu tlačit. Budu to ještě konzultovat se svým ocarem, ale obávám se, že to asi tak bude muset být
@Margit. Tomanova tak to je celkem vtipne, ja si delala TT take v sobotu (tu minuĺou) a byli jsme taky zrovna na dovolene, akorat v Italii
Termin porodu mi zatim jen dle kalkulacky vychazi na 26.5. Jinak na UTZ jsem objednana az na zacatek rijna.
Ahoj holky, ráda bych se přidala, i když jsem asi týden napřed (TP 20.5.). Mám už tři děti a další jsme neplánovali. Minulý týden jsem měla na testu dálnici, takže není pochyb. K doktorovi se zatím nechystám ani volat, chodím na první kontrolu až kolem 13.tt. Normálně nic nehrotím a nikdy jsem nezobala žádné těhu vitamíny, ale teď mám potřebu, protože se jednak cítím po těch třech těhotenstvích (rozdíl vždy cca dva roky, takže relativně rychle po sobě) trochu vyždímaná a taky jsem byla ještě v srpnu (čili těsně před otěhotněním) darovat krev
Tak ať vše dopadne, jak má.
@Megg7 jeee to je hezká náhoda
a závidím Ti ten klid, já bych do začátku října asi nevydržela ![]()
@fenny ty jo tak ty už jsi zkušená maminka
to se ti nedivím, že tě nic nerozhází. A když chceš jít až ve 13TT k doktorovi, tak to až potom chceš jít na první screening?
@Margit. Tomanova Na první screening nechci jít vůbec, zdravé dítě mi nikdo nezaručí a pokud by v pořádku nebylo, na potrat bych stejně nešla. Vynechávám většinu doporučených vyšetření (pokud by se mi ale něco nezdálo, řešila bych to), můj doktor už si zvykl a často se mnou i souhlasí (že jsou některá vyšetření zbytečná, popř. ne vhodná plošně pro všechny).
Tak jdu holky ve čtvrtek k doktorovi na krev a podívá se co se tam děje