Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
paam píše:
Ahoj, před otěhotněním jsem kouřila i 25 cigaret denně, síla co? Co jsem zjistila že jsem těhotná, omezila jsem to postupně na tři denně(jsem 10+2tt) a do ukončení 1.trimestru chci přestat úplně. Když jsem sama doma tak někdy ani jednu, ale horší je když přijde domů „tatínek“ a zapálí si… To mi ústa jedou. Těšila jsem se že mi třeba přestanou cigarety chutnat, ale ne, přijde mi že naopak… :-p
25 denne? To uz prece musis chtut prestat i kvuli sobe ne? I kdyby si nema miminko tak Nevim jestli kazde rano vykaslavat plice je ta nejprijemnejsi vec pod sluncem ![]()
Ahoj holky, rada bych napsala mou zkusenost. Stale se jeste povazuji za kuracku. Kourila jsem 13 let a to i behem prvniho tehotenstvi.Mam zdravou uz 8 letou dceru. Jistou dobu se uz ale snazim s partnerem o druhe mimi a vubec nam to nejde. Partner je nekurak, ale nevadi mu, ze kourim.Pred cca 2 tydny jsem ho poprosila, aby mi koupil v lekarne Niquitin clear naplasti. Neverila jsem tomu, ale chtela jsem vyzkouset vse, co by mi chut na cigaretu alespon omezilo, abych nevykourila krabicku denne. Holky chci se pochlubit, diky nim nekourim vubec uz 5 dni. Prvni dva dny jsem vykourila po trech cigaretach, pak jsem zjistila, ze mi koupil druhou fazi, tak jsem ho poprosila, aby koupil tu prvni a ono to fakt zabralo.Rano si naplast nalepim a na cigaretu si za cely den nevzpomenu.Tedy jo vzpomenu, ale vubec na ni nemam chut. Necekala jsem takovy vysledek, ale ted uz vim, že projdu vsema fazema, protoze za to, mit miminko, mi to stoji.Cena je sice vyssi, ale kdyz si clovek spocita, kolik da za cigarety, vyjde ho to stokrat draz. Takze holky ktere touzite prestat, jdete do toho, neznam lepsi cestu.Ale je fakt asi potreba projit celou fazi od jednicky az do trojky.Ja jsem v jednicce, takze jeste nejakou dobu to potrva, ale verim, ze uz to bude naposledy, kdy do sebe budu cpat nikotin ![]()
Ahojky ja jsem take kuřačka muj přitel je nekuřak ja jsem to řešila tak že jsem snižovala počet cigaret a začala kouřit mentolové a hlavně mi to tet tolik nechutna a chut na cigaretu se snažim zahnat ničim jinim lizatkem nebo n´ěco co tě zabavi
@lilink píše:
Ahoj holky, rada bych napsala mou zkusenost. Stale se jeste povazuji za kuracku. Kourila jsem 13 let a to i behem prvniho tehotenstvi.Mam zdravou uz 8 letou dceru. Jistou dobu se uz ale snazim s partnerem o druhe mimi a vubec nam to nejde. Partner je nekurak, ale nevadi mu, ze kourim.Pred cca 2 tydny jsem ho poprosila, aby mi koupil v lekarne Niquitin clear naplasti. Neverila jsem tomu, ale chtela jsem vyzkouset vse, co by mi chut na cigaretu alespon omezilo, abych nevykourila krabicku denne. Holky chci se pochlubit, diky nim nekourim vubec uz 5 dni. Prvni dva dny jsem vykourila po trech cigaretach, pak jsem zjistila, ze mi koupil druhou fazi, tak jsem ho poprosila, aby koupil tu prvni a ono to fakt zabralo.Rano si naplast nalepim a na cigaretu si za cely den nevzpomenu.Tedy jo vzpomenu, ale vubec na ni nemam chut. Necekala jsem takovy vysledek, ale ted uz vim, že projdu vsema fazema, protoze za to, mit miminko, mi to stoji.Cena je sice vyssi, ale kdyz si clovek spocita, kolik da za cigarety, vyjde ho to stokrat draz. Takze holky ktere touzite prestat, jdete do toho, neznam lepsi cestu.Ale je fakt asi potreba projit celou fazi od jednicky az do trojky.Ja jsem v jednicce, takze jeste nejakou dobu to potrva, ale verim, ze uz to bude naposledy, kdy do sebe budu cpat nikotin
a na kolik tě to vyšlo ja jsem zkoušela nikoret žvýkačky a ty nepomahali
Já jsem dokázala omezit ale přestat mi upně nejde potřebuju přestat uplně doporučil mi to muj doktor jelikož jsem měla dost optíže než jsem mohla přijit do jineho stavu
Tessynka, no je to drazsi zalezitost, ale kdyz si to pak clovek spocita, cigarety ho vyjdou mnohem draz, protoze kourit bude kdovijak dlouho a tohle se da zvladnout do pul roku.Ja jsem ted uz v druhe fazi a jeste jsem si nezapalila. Obcas se mi stane, ze mam trosku chut, ale behem minuty odezni. A tim, ze doma ani nemam cigarety, tak se to da prekonat.Ja ziju v Belgii a partner mi kupuje velke baleni, ktere je na tri tydny za 55 eur.Ted jsem kupovala v CR, ale tam se velke baleni nedela, jen male, ktere je na tyden a platila jsem neco kol.400 kc.Na internetu jsem videla ale lepsi ceny, tak ono asi jak kde. Cenove to ale vyjde obdobne.Ale i tak je to levnejsi nez mesic koureni cigaret, alespon u me.Ja dala krabicku Marlboro denne a to je tydne skoro 39 eur…u nas krabicka vyjde na 5,5 eur. Takze uz tak na tom pulku mesicne usetrim a vlastne mi to udela tu samou sluzbu, jen je to trochu zdravejsi
A po pravde i kdyz semtam tu malinkou chut mam, tak prezto mi vadi uz sedet v restauraci, kde se kouri, nebo jen tak projit kolem cloveka, ktery kouri.Uz to neni takova ta vune, jako driv
Tak hodne stesti vsem ![]()
Jinak jeste, zvykacky jsou nanic, sama lekarnice mi je nedoporucovala.
Holky psala jsem do tohodle příspevku při prvním tehotenstvím. Ky jsem mela s přestaním fakt problem, cigarka mi prostě chutnali. Chlap kuřak, tak jsem proste kourila po 1/4 cigarety tak 4 denne ( celekm jednu cigaretu ) což nic není, Kor pokud jste dlohoudobé sylné kuřačky, tak je to lepsí přestat uplně
kazdopadně se chci s Vámi podelit o moji zkušenost, že ted jsem po druhé těhotna, Před 2. tehotenstvím jsem kořila tak 5-10 denně ( před prvním 20 ) takže ted mě absolutně přešla chut na cigaretu a je to
ve zvýkačkach, také budou nejake sra*ky.( ![]()