Těhulky kuřačky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8939
18.11.11 18:54

Já kouřila cca 12 let krabičku denně, při těhotenství mi cigareta stále chutnala, manžel je kuřák. Prostě jsem si řekla, že můžu rozhodovat o svém zdraví, ale nemám právo ničít zdraví někoho dalšího. Miminko jsem chtěli a bylo to naše rozhodnutí si ho pořídit. Měsíc mi trvalo než jsem přestala, ale přestala a stále nekouřím. Musíš se ty rozhodnout a myslím, že máš velmi silnou motivaci!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
20.11.11 00:40

jsem těhotná a kouřím, ale omezila jsem to.. a nemám jinou možnost než si zapálit venku - doma nekouřím, na rozdíl od mamky.. a říkala jsem si, že až budu mít větší bříško, tak si před lidma nezapálím, zatím jsem 24. tt a vidět na mě pořád jaksi nic není.. takže se ani nikdo cizí nepozastaví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monia.ness
21.11.11 21:11

ahoj,kouřila jsem od 14let(je mi 23) takže jsem před otěhotněním byla taky dost silný kuřák. Přestala jsem během 2týdnu :oops: po zjištění těhotenství. Koupila jsem si ty nejslabší cigarety slimky a když jsem opravdu potřebovala kouřit tak jsem si vždy s té slimky potáhla 3krát.(říká se že 3potáhnutí z cigarety by měl absták zahnat a taky že jo. No a tak mi to vydrželo asi 2 týdny a pak jsem si jeden den už nekoupila cigarety a ani mi nedošlo že už nekouřím :think: :-D . Ted jak cigarety cítím tak je mi z nich zle.A chut taky na ně nemám i když přede mnou někdo kouří.Zkus a sama uvidíš. Držím pěstí:)

• Citovat
  • Upravit
492
22.11.11 13:43

Ahoj, před otěhotněním jsem kouřila i 25 cigaret denně, síla co? Co jsem zjistila že jsem těhotná, omezila jsem to postupně na tři denně(jsem 10+2tt) a do ukončení 1.trimestru chci přestat úplně. Když jsem sama doma tak někdy ani jednu, ale horší je když přijde domů „tatínek“ a zapálí si… To mi ústa jedou. Těšila jsem se že mi třeba přestanou cigarety chutnat, ale ne, přijde mi že naopak… :-p

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
22.11.11 13:56

hlavně bacha na nějaký šokový změny. Ségra kouřila i když ne moc a ukončila to akorát s porodem. To opravdu nebyl dobrý nápad, malá měla absťák a bylo to pár týdnů s ní šílený. Ječela jak siréna úplně hystericky třeba 18 hodin denně. Fakt šílený. K tomu ségru pochopitelně taky zrovna neuklidnilo, že je bez cigára. pomáhala jsem jí prvních 14 dní, takže to mám z první ruky a vřele nedoporučuju. Pochopitelně si vyřvala kýlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
22.11.11 14:11
paam píše:
Ahoj, před otěhotněním jsem kouřila i 25 cigaret denně, síla co? Co jsem zjistila že jsem těhotná, omezila jsem to postupně na tři denně(jsem 10+2tt) a do ukončení 1.trimestru chci přestat úplně. Když jsem sama doma tak někdy ani jednu, ale horší je když přijde domů „tatínek“ a zapálí si… To mi ústa jedou. Těšila jsem se že mi třeba přestanou cigarety chutnat, ale ne, přijde mi že naopak… :-p

když jsem doma tak mi taky nedělá problémy si nezapálit, a to i když mamka normálně kouří v obýváku nebo v kuchyni.. ale jak přijdu ke kamarádce na kafe, taky mi jede huba jak divá.. a stejně jako ty jsem si myslela, že mi začne kouř smrdět, ale táhne mě to ještě víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
22.11.11 14:20

tamtama : No a zapálíš si s tou kamarádkou? Já třeba dokud jsem nebyla těhotná, tak jsem strašně těhule kuřačky odsuzovala, ale teď teprve vidím, jak je to těžký i přes takovou motivaci přestat. Ale jedno vím jistě, asi jako ty, když budu mít „buben“ tak si nezapálím nikde na veřejnosti… to by mě hanba fackovala, už teď si nezapálím ani v práci, dělám servírku a spousta lidí ví že jsem těhotná, tak to si taky nezapálím před lidma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
22.11.11 14:29
paam píše:
tamtama : No a zapálíš si s tou kamarádkou? Já třeba dokud jsem nebyla těhotná, tak jsem strašně těhule kuřačky odsuzovala, ale teď teprve vidím, jak je to těžký i přes takovou motivaci přestat. Ale jedno vím jistě, asi jako ty, když budu mít „buben“ tak si nezapálím nikde na veřejnosti… to by mě hanba fackovala, už teď si nezapálím ani v práci, dělám servírku a spousta lidí ví že jsem těhotná, tak to si taky nezapálím před lidma

no zapálím si s ní.. ona je taky kuřačka tak možná mě to víc láká.. ale je pravda, že i se psem teď chodím na odlehlejší místa, protože kouřit tam, kde všichni ví, že ačkoliv sice nemám břicho, jsem těhotná, mi přijde blbý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanzlici
26.11.11 00:00

Ahoj anonymní, tak já byla taky silná kuřačka a těhotenství bylo jasným důvodem ke skončení s cigaretama. Tady už nejde o to, co já, ale co to dítě. No jednou jsme se o tom bavily s mamkou a říkala, že když čekala mě, tak nekouřila a já celý dětství promarodila angínama. A když čekala ségru, kouřila celý těhotenství a ségře se angíny vyhnuly. Což byl pro mě dost chabý argument, protože kouření v těhotenství, pokud vím, nemá vliv na obranyschopnost dítěte, ale na jiné zdravotní (ne)komplikace. Ségra od nějakých 10 let věčně omdlévala při změně počasí a v 18 se jí objevila epilepsie. Těžko se dohadovat, jestli to bylo nikotinem v mámě, nejsem doktor. Ale riskovat bych to fakt nemohla. Sama za sebe. Tak držim pěsti, už opět s cigaretou :-(

• Citovat
  • Upravit
288
26.11.11 00:15

Moje máma, když mě čekala, tak se neomezovala ( mě to přijde nezodpovědné, ale dobře) a žádné zdravotní problémy nemám a ani nekouřím :). Ale myslím, že máš krásnou motivaci k tomu, abys přestala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
1.12.11 21:16

Aha, takže před lidma s břichem nebudeš kouřit, protože, co by oni na tebe řekli? Ne proto, že chceš sama přestat kouřit. 8o

Promiň, ale tohle jsem nikdy nechápala (kouřila jsem 17 let, 20-25 denně, 3/4 roku nekouřím). Buď kouřím, stojím si za svým, nestydím se a nebo se stydím, schovávám se, nestojím si za svým, nekouřím. Týpci, co raději spolknou cigáro, když jde jejich šéf, to jsem nikdy nepochopila :think: :mrgreen:

Tamtama píše:
jsem těhotná a kouřím, ale omezila jsem to.. a nemám jinou možnost než si zapálit venku - doma nekouřím, na rozdíl od mamky.. a říkala jsem si, že až budu mít větší bříško, tak si před lidma nezapálím, zatím jsem 24. tt a vidět na mě pořád jaksi nic není.. takže se ani nikdo cizí nepozastaví..
  • Citovat
  • Upravit
17472
1.12.11 21:21
Larr píše:
Aha, takže před lidma s břichem nebudeš kouřit, protože, co by oni na tebe řekli? Ne proto, že chceš sama přestat kouřit. 8o

Promiň, ale tohle jsem nikdy nechápala (kouřila jsem 17 let, 20-25 denně, 3/4 roku nekouřím). Buď kouřím, stojím si za svým, nestydím se a nebo se stydím, schovávám se, nestojím si za svým, nekouřím. Týpci, co raději spolknou cigáro, když jde jejich šéf, to jsem nikdy nepochopila :think: :mrgreen:

Tamtama píše:

tak já neřekla, že chci přestat kouřit =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
2.12.11 12:59

Ahoj holky, taky jsem dřív kouřila, ale s těhotenstvím přišlo úplně automaticky, že cigáro do huby prostě nedám, někdy mám hlavně v práci nebo po ní stavy, kdy bych si zapálila, ale kvůli tomu mimču, které jsem dnes viděla na UTV a bylo moc krásné :-) to prostě neudělám, ani nevím, jak to samo přešlo, že už mi to ted po osmi tejdnech nechybí a dokonce mi kouř hodně smrdí. Držím palečky, abyste i vy, co zatím ještě kouříte dokázaly přestat úplně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
3.12.11 17:15

Ani jsi to nenapsala, já vím. :mrgreen:

Má reakce byla nato, že - až budeš mít větší břicho, tak si před lidma nezapálíš.

Tamtama píše:
Larr píše:

Tamtama píše:
tak já neřekla, že chci přestat kouřit =)
  • Citovat
  • Upravit
162
5.12.11 10:13

ze dne - na den

Zdravím Vás, já kouřila tak 15 denně, a díky super práci a kolektivu kde jsem mohla skočit na cígo i 2krát za hodinu se to zvyšovalo. :mrgreen: Pak jsem zjistila, že jsem těhu a řekla jsem si že počkám až na první vyšetření u gyndaře. NO a jak mi potvrdil, tak jsem s tím hned sekla! :potlesk: A nebyl to až takový problém jak jsem si myslela, začla jsem mít žaludek jak na vodě, jako po prochlastané noci a to trvalo tak 3-4 měsíce. Pak jsem si řekla, že když už tak dlouho nekouřím tak ani nebudu začínat. Pak mi to v druhé polovině těhu začlo voňet ale odolala jsem. :palec: Začla jsem opět kouřit až když měla malá tak 2-3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí