Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky,co kouříte v těhu,snažte se to zvládnout!Já jsem zářnej příklad totální závislačky,která to dokázala,i když si myslela,že to v životě nemůže zvládnout
Výčitky z toho,jak moc ubližuju maličký v bříšku byly ještě silnější než ta obrovská chutˇ si zapálit…Argumenty,že je lepší si zapálit,než se stresovat,jsou jen výmluvy a omluvy maminek,který se snaží obhájit si to,co všichni víme,že neni správný..Vím,co prožíváte,vím,jak je to strašně těžký,za dva týdny mám termín porodu,takže už je to pěkně dlouho,co nekouřim,ale pořád mám na cigaretu strašnou chutˇ,někdy se mi o tom dokonce i zdá,představa,že mě ještě pár měsíců abstinence čeká v době kojení je pro mě hrozná a nemůžu se dočkat,až si zapálim(kéž by mi to už po tý době nechutnalo),ale ZVLÁDNOUT SE TO DÁ!Nedejbože se vám narodí nemocný miminko a budete si to vyčítat do konce života!To mě taky hodně drželo nad vodou,myšlenka,že kdyby se malá narodila nemocná,celý život bych si říkala,že to je jen kvůli mý hlouposti
Jenže sem napíšou jen maminky,který vás utěší,že i přes kouření v těhu mají zdravá miminka,ani neví,jaký mají štěstí!Protože důsledky kouření v těhu jsou jasný a chtělo by to založit diskuzi o maminkách,který kouřily v těhotenství a bohužel mají nemocné děti.Ale to by asi skoro žádná nepřiznala ![]()
Kouřilo v těhotenství spousta mojich známích a naštěstí maj zdravé dítka. Já taky a jsme naprosto v pořádku. Tím nechci říct, že je to správné, ale dřív se na to tak nehrálo, jako dnes. Moje mamka kouřila v těhu, její kámošky taky. Jsme všichni v pohodě. Jsou na světě daleko horší svinstva, než tohle. To bychom nemohli pomalu ani dýchat! Jak říkám, kouřit není správné, ale co je tady v dnešní době správné? To aby těhule jezdily někam daleko od civilizace a pak? Bude to zdravé dítě? Toť jen otázka?!
Potom nechápu,proč většina těch,co se přiznají,že kouřily v těhu,vystupují jako ANONYM,když na tom teda v podstatě vlastně nic není.....
Kristy: protože se to prostě nemá a nechceme být linčované. Také jsem nezvládla přestat, vím, že je to špatně, vím, že se to nemá… všechno vím, každou cigaretu jsem si vyčítala, ale prostě ![]()
Mám 2 zdravé děti a jsem zato nesmírně vděčná. Nicméně nejsem ráda zato, že jsem v těhotenství nezvládla přestat. Veřejně otom nemluvím, jen když se někdo zeptá, tak odpovím popravdě. Moje matka kouřila taky, možná to mám v sobě již nějak zafixované, myslím tu závislost… tomu bych i věřila…
Kazdej mame nejakou neřest a co delame je kazdyho vec zalezi na tom jak se citime.Nevim proc by se mel nekdo omlouvat ze kouří to je kazdyho vec
![]()
artep88 píše:Máš recht, každý svého štěstí strůjce.
Kazdej mame nejakou neřest a co delame je kazdyho vec zalezi na tom jak se citime.Nevim proc by se mel nekdo omlouvat ze kouří to je kazdyho vec![]()
![]()
artep88 píše:
Kazdej mame nejakou neřest a co delame je kazdyho vec zalezi na tom jak se citime.Nevim proc by se mel nekdo omlouvat ze kouří to je kazdyho vec![]()
![]()
to je pravda naplno souhlasím tim ze kourim se nechlubim sere me to pořadne ale jak rika muj pritel ,, je to nase vec co delame a taky nase dite a jestli se to nekomu nelibi tak je to jeho problem my ho k zivotu nepotrebujem ![]()
Těhulka Kristýnka píše:artep88 píše:to je pravda naplno souhlasím tim ze kourim se nechlubim sere me to pořadne ale jak rika muj pritel ,, je to nase vec co delame a taky nase dite a jestli se to nekomu nelibi tak je to jeho problem my ho k zivotu nepotrebujem
![]()
Ahoj holky, taky musím napsat můj příběh s kouřením.
Je to něco přes týden, co jsem zjistila, že jsem poprvé těhotná (6-7 týden). Samozřejmě, že jsem mimi plánovali, ale nečekla jsem, že se zadařilo, tak jsem se nijak moc neomezovala, co se týče kouření a pití alkoholu. Proběhly Vánoce, Silvestr, kdy jsem kouřila dost…byla jsem silná závislá kuřačka (10-15 cigaret/den, kouřila jsem ikdyž jsem byla nemocná…). Než jsem si udělala těhotenský test, tak jsem si šla ještě zapálit. Jsem si říkala, co když to je má poslední…no a taky, že byla. Nekouřím asi 10 dní, je to strašně moc těžké, pořád na to myslím, absťák taky proběhl a né jeden, ale zase když už jsem to vydržela 10 dní, tak to dám, nejde už jen o mne, ale i toho prcka. Nikoho tu neodsuzuji, vím jaké to je. Doufám, že to vydržím a nezapálím si. Vám holky přeji, aby jste s tím pokud možno bojovali buď jako já nebo alespoň, jak píšete to omezili ne úplné mimimum, co to jde, protože zdraví miminka je na prvním místě
![]()
aknel112 píše:
Je to něco přes týden, co jsem zjistila, že jsem poprvé těhotná (6-7 týden). Samozřejmě, že jsem mimi plánovali, ale nečekla jsem, že se zadařilo, tak jsem se nijak moc neomezovala, co se týče kouření a pití alkoholu. Proběhly Vánoce, Silvestr, kdy jsem kouřila dost…byla jsem silná závislá kuřačka (10-15 cigaret/den, kouřila jsem ikdyž jsem byla nemocná…). Než jsem si udělala těhotenský test, tak jsem si šla ještě zapálit. Jsem si říkala, co když to je má poslední…no a taky, že byla. Nekouřím asi 10 dní, je to strašně moc těžké, pořád na to myslím, absťák taky proběhl a né jeden, ale zase když už jsem to vydržela 10 dní, tak to dám, nejde už jen o mne, ale i toho prcka. Nikoho tu neodsuzuji, vím jaké to je. Doufám, že to vydržím a nezapálím si. Vám holky přeji, aby jste s tím pokud možno bojovali buď jako já nebo alespoň, jak píšete to omezili ne úplné mimimum, co to jde, protože zdraví miminka je na prvním místě![]()
![]()
aknel112 píše:
Je to něco přes týden, co jsem zjistila, že jsem poprvé těhotná (6-7 týden). Samozřejmě, že jsem mimi plánovali, ale nečekla jsem, že se zadařilo, tak jsem se nijak moc neomezovala, co se týče kouření a pití alkoholu. Proběhly Vánoce, Silvestr, kdy jsem kouřila dost…byla jsem silná závislá kuřačka (10-15 cigaret/den, kouřila jsem ikdyž jsem byla nemocná…). Než jsem si udělala těhotenský test, tak jsem si šla ještě zapálit. Jsem si říkala, co když to je má poslední…no a taky, že byla. Nekouřím asi 10 dní, je to strašně moc těžké, pořád na to myslím, absťák taky proběhl a né jeden, ale zase když už jsem to vydržela 10 dní, tak to dám, nejde už jen o mne, ale i toho prcka. Nikoho tu neodsuzuji, vím jaké to je. Doufám, že to vydržím a nezapálím si. Vám holky přeji, aby jste s tím pokud možno bojovali buď jako já nebo alespoň, jak píšete to omezili ne úplné mimimum, co to jde, protože zdraví miminka je na prvním místě![]()
![]()
Gratuluju jen tak dal
ja uz se taky drzim sice zatim jen 3 dny ale nejak se zacit musí
A vydržíme
![]()
artep88 píše:aknel112 píše:Gratuluju jen tak dal
![]()
![]()
ja uz se taky drzim sice zatim jen 3 dny ale nejak se zacit musí
A vydržíme
![]()
Díky kristy84, doufám, že to vydržím tak jako ty až do porodu a pak i přes kojení
. Také mám obrovskou chuť si zapálit, vždycky když to na mne jde, tak jdu buď na net a pročtu si články o tom, jak je to škodlivé, nebo luštím křížovky anebo když je manžel doma, tak hrajem karty…Prostě je to o tom zaměstnat ruky a snažit se překonat tu chuť, která většinou přejde…nevím, jak dlouho budu mít tyto stavy, ale doufám, že to jednoho dne přejde a bude klid
Mějte se tu krásně a někdy sem juknu, jak s tím bojujete ![]()
artep88 také díky a tobě přeji také pevnou vůli to vydržet a určitě se nám to povede,uvidíš
jsem ráda, že nejsem sama, kdo bojuje
a můžu Vám říct,že kdybych mohla vrátit čas, kdy jsem si ve 14 letech zapálila první cigaretu, tak bych to vrátila a nikdy v životě si nepotáhla.....papa holky
aknel112 píše:
artep88 také díky a tobě přeji také pevnou vůli to vydržet a určitě se nám to povede,uvidíšjsem ráda, že nejsem sama, kdo bojuje
a můžu Vám říct,že kdybych mohla vrátit čas, kdy jsem si ve 14 letech zapálila první cigaretu, tak bych to vrátila a nikdy v životě si nepotáhla.....papa holky
Ted si to vystihla blbej zlozvyk kterej bajecne chutna ![]()