Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky ja jsem jedna z tech horších případů.. kouřila jsem na začatku těhu asi 7 dennně ale čim vic se blíži porod tím je to pro mě horší a tím se zvyšuje davka vykouřených cigaret. i když vim že to škodí malýmu nekokážu přestat i kdybych se po.. prostě. přítel je kuřák není celý den doma chodí mi až večer a ja se tady koušu nudou.. zkoušela jsem to přebíjet jídlem, žvykala jsem cele hodiny jak pako a stejně to nejde. samotnou mě to s.. když vim že to nedám. jedine co mi mozna ještě pomuže bude porodnice kde budu zavřena min. tři dny nebo když uvidim malyho.
jsem ve 34tt a někdo řika že už ani není dobré přestavat pouze omezit na min. množství protože to nemusí byt dobre pro maleho. nekteří radi neprestat ani pri kojeni že by to mohl byt pro prcka šok a radši ho pak poličku odstavovat i s mlekem tak nevim.. já nevim jak vy ale já i radši zapalim cigaretu než abych si píchala nebo se zprala jak dobytek ![]()
Většina lékařů ti řekne, že to není dobrý kouřit, ale zároveň není dobrý mít absťák, pro mimčo je to prý horší, než si tu cigaretu dát… ![]()
Znám spousty mamin, který kouřily v těhotenství a mimčo mají naprosto v pořádku, snad jen trochu aktivnější, ale rozhodně ne nijak zdravotně postižené…
Těhulka Kristýnka píše:**jájsemna tom stejně s těma chutěma na cígáro, a přežírat se nemá smysl, po tom je cigáro nejlepší..
ahojky ja jsem jedna z tech horších případů.. kouřila jsem na začatku těhu asi 7 dennně ale čim vic se blíži porod tím je to pro mě horší a tím se zvyšuje davka vykouřených cigaret. i když vim že to škodí malýmu nekokážu přestat i kdybych se po.. prostě. přítel je kuřák není celý den doma chodí mi až večer a ja se tady koušu nudou.. zkoušela jsem to přebíjet jídlem, žvykala jsem cele hodiny jak pako a stejně to nejde. samotnou mě to s… když vim že to nedám. jedine co mi mozna ještě pomuže bude porodnice kde budu zavřena min. tři dny nebo když uvidim malyho.jsem ve 34tt a někdo řika že už ani není dobré přestavat pouze omezit na min. množství protože to nemusí byt dobre pro maleho. nekteří radi neprestat ani pri kojeni že by to mohl byt pro prcka šok a radši ho pak poličku odstavovat i s mlekem tak nevim.. já nevim jak vy ale já i radši zapalim cigaretu než abych si píchala nebo se zprala jak dobytek
Bajule8 píše:**tak S TIM MUSIM SOUHLASIT, ZAJÍMAL BY MĚ TEDA NÁZOR KUŘAČEK, CO UŽ DĚTI MAJ, JÁ MAM TOTIŽ TAKY HYPERKU DOMA.. ALE DĚSNOU, NEVIM, JESTLI JETO KOUŘENIM V TĚHU, NEBO JE PO MĚ. DOST BY MĚ TO ZAJÍMALO
Znám spousty mamin, který kouřily v těhotenství a mimčo mají naprosto v pořádku, snad jen trochu aktivnější, ale rozhodně ne nijak zdravotně postižené…
Kamarádka kouřila u obou dětí a obě byly pěkný aktivisti, s věkem to teda ustálo… U další kamarádky to samý + astma, ale to jsem zjišťovala, že kouření matky na to nemůže mít absolutně vliv, i když se to říká..
A stejně těhule kuřačky by musely přestat kouřit minimálně půl roku před otěhotněním, aby bylo všechno OK a to u neplánovaného těhotenství jaksi nejde. Je lepší to hooodně omezit,, než trpět absťákem! ![]()
paam píše:
Ahoj, před otěhotněním jsem kouřila i 25 cigaret denně, síla co? Co jsem zjistila že jsem těhotná, omezila jsem to postupně na tři denně(jsem 10+2tt) a do ukončení 1.trimestru chci přestat úplně. Když jsem sama doma tak někdy ani jednu, ale horší je když přijde domů „tatínek“ a zapálí si… To mi ústa jedou. Těšila jsem se že mi třeba přestanou cigarety chutnat, ale ne, přijde mi že naopak… :-p
Ahoj .ja jsem to tak mela taky .. z me strany kouří všichni , od chlapa skoro nikdo .. zvladla jsem přestat až v 12 tydnu , ale držím se .. vim že kdyz polevim a dam si zase tak se mnozství bude zase zvyšovat .. a pak pri teh svych 20–25 se mi hnusi litat kolem sve hvezdičky a čvanákovat .. ted ani finančni stranka nic moc tak v tom to zvádnout a nekouřit vidím same pozitiva !!!!!!!!
Takže držím pestí pro tvoje i mimíska štěstí !! ![]()
Ahojky holky
tak jsem byla velkej kurak za den padla krabička jak nic a nekdy i vic.Kdyz jsem zjistila že jsem tehu omezila jsem to na 3-4 cigara denne ale chtela jsem přestat uplne ale porad jsem to odkladala az uvidim srdicko,az se bude miminko vrtet az budu mit po testech atd atd nakonec jsem prestala az v 15 tt ale vim ze pokud si zapalim jednu tak se znovu povezu.Tak mi drze prosím palce at to zvládnu zatim se to dá
![]()
artep88: Máš mou podporu, mysli na to miminko a půjde to určitě snáz ![]()
Já to taky tak udělala a jde to, určitě ti držím palce!!
Když jsem viděla, srdíčko a jak se hýbe, nedalo mě to ![]()
Bajule8 píše:
Já to taky tak udělala a jde to, určitě ti držím palce!!Když jsem viděla, srdíčko a jak se hýbe, nedalo mě to
Tak to Vám holky gratuluji, že jste se zmákly
ten první krok a první den je nejtěžší jen tak dál ![]()
Já jsem to nevydržela a ted když je malí půl roku kouřím furt dál, i když jsem o tom přemýšlela celé těhu, vyčítala jsi každou cigaretu tak jsem to nezvládla
bohudík, mám zdravou dceru, která mi spí 14hodin v noci a celí den se krásně směje (není žádnej křikloun)
Takže jsem za to moc ráda, že ty cigára na ní neměla žádnej vliv ![]()
werunkaw123 píše:To prý příjde
Tak to Vám holky gratuluji, že jste se zmákly![]()
ten první krok a první den je nejtěžší jen tak dál
Já jsem to nevydržela a ted když je malí půl roku kouřím furt dál, i když jsem o tom přemýšlela celé těhu, vyčítala jsi každou cigaretu tak jsem to nezvládla
bohudík, mám zdravou dceru, která mi spí 14hodin v noci a celí den se krásně směje (není žádnej křikloun)
Takže jsem za to moc ráda, že ty cigára na ní neměla žádnej vliv
Bajule8 píše:**TO MÁŠ PRAVDU!!!! moje MALÁ JE ĎÁBELwerunkaw123 píše:To prý příjde
Tak to Vám holky gratuluji, že jste se zmákly![]()
ten první krok a první den je nejtěžší jen tak dál
Takže jsem za to moc ráda, že ty cigára na ní neměla žádnej vliv
Do půl roka jsou mimča kuřaček nejhodnější děti na světě, pak se to prý obrací, tak ti nevim, snad to tak není a je to jen další náhoda…