Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojte hlásím se jako další
myslím,že jsem silná kuřačka a bohužel jsem nepřestala ani v těhotenství…celou dobu mám šílený výčitky,ale opravdu to nejde,nejde,nejde.....řeším to tak,že si cigáro prostě zlomím.oblbnu tím mozek,že jsem jako dokouřila celou cigaretu a jsem spokojená.takto vykouřím denně kolem 5-ti cigaret
co se týká kouření a kočár.....je absolutně nechutný když jde ženská a drží cigáro.ale nevidím nic špatnýho na tom,sednout si na lavečku,otočit kočár,tak aby to tam neletělo.....
jinak na ulici bych si nezapálila,bych se musela stydět.kouřím jen doma.bohužel jsme kuřáci oba s manžou…nééé doma,na balkoně
at si někdo nemyslí,že hulím ještě synovi pod noc v obýváku…
monika32 píše:Anonymní píše:Na tvém psaném projevu je vidět tvé nízké IQ. Ale hulit víc než krabku denně, zasloužila bys, aby tě přítel propleskl…
na den mam jednu krabicku nekdy vice nekdy mene pritel prestal kourit ze dne na den a ne do toho nuti porad ma blbe narazky ze hodne kourim atd a tet kdys cekame mimi je to hrozny
Ne každý má tak pevnou vůli se rozhodnout pro to správné i když ví že to co dělá je špatné,nemá to s IQ nic společného a navíc zakladatelka prosila o radu jak přestat nebo omezit a ne o urážky. ![]()
Ahoj
Jsem čerstvě těhotná.
V obou púředchozích těhotenstvích mi chutě na cidára přešly kolem 7tt, jakmile mi začalo být nevolno.
Tak doufám, že to přijde i ted a po zbytek těhu se cigár nedotknu.
Zatím se snažím snižovat a povoleno mám 1 cigaretu za hodinu.
Samozřejmě když jsem venku nebo mám dost práce, ani si nevzpomenu.
Zatím fáze krabička na dva dny. A to se snažím nedokouřit cigaretu celou. Mám slimky, tak jsou i docela dlouhé.
Ahojky,
Před prvním těhu jsem kouřila asi 25 denně. Jak jsem zjistila že jsem těhu, stáhla jsem to na cca 5 cigaret a doufala, že mi to přestane chutnat. Někdy jsem vykouřila 2, jindy víc, ale většinou kolem těch pěti. Když jsem byla 23+5tt zničeho nic jsem potratila. Odloučená placenta. Kouření toho mohlo být jednou z příčin ale taky nemuselo. Většinou se to stává po pádech a úderech do břicha. Já žádnou ránu neměla.
Po potratu jsem se vrátila na svoji krabičku denně. Teď jsem 5+4tt a kouření jsem stáhla na 2-3 cigarety denně. Přes týden je to v pohodě, to mi „stačí“ i jedna, ale jak je víkend a manžel (kuřák) je doma, tak mám problém odolat.
Mě pomáhá hodně to, že si je prostě nekoupím a manžel mi doma žádný nenechává. Takže si dám jen když je doma.
Mám dvě děti,kouřila jsem obě těhotenství,nejsem na to hrdá ba naopak ale zároven se nebudu ospravedlnovat,obě děti mám zdravé,možná jsem měla štěstí.Bohužel to bylo silnější než já,chtěla bych přestat at jsem těhotná nebo ne ale nemám na to,bohužel mi cigarety chutnají a to je hlavní příčina neúspěchu. ![]()
Někde jsem četla, jak dlouho se tělo čistí po jakkékoliv závislosti a byla to opravdu dlouhá dobá ![]()
Ale jak tu někdo napsal - ať se vám vše podaří, tak jak uznáte za dobré (tzn. jen a jen vy samy) ![]()
RyBANA píše:
Já třeba v těhotenství nekouřila vůbec, ale prosím tě v parku na lavičce kočár otočenej, vítr fouká na druhou stranu než je kočár - zase nepřeháněj že škodím dítěti cigaretovým kouřemNekouřila jsem nějakou dobu před těhotenstvím ani v průběhu a stejně mám dítě s vrozenou vadou…a můžu říct, že jsem si naprosto jistá, že kouřením ZA kočárkem ubližuju jen a jen sobě
Zkusila bych náplasti, žvýkačky, případně el. cigaretu, nejhorší jsou všechny ty přídavné látky jako dehet a stovky dalších, které hrneš do plic a tím dítěti do těla. Největší hnus byl, když před porodnicí stály těhotné z rizikového v županu a hulily. Fuj. Žena kouřící u zaparkovaného kočáru se mnou nic nedělá ![]()
ahoj, nechci rejpat, neboj. Ale budeš muset přijmout i negativní reakci ![]()
Píšeš, že jsi těhulka a kouříš krabičku za den? ![]()
Já byla silná kuřačka, třeba i dvě krabičky za den,ale jakmile přišlo miminko tak jsem přestala. Vim, že je to strašně těžký,ale už v tom nejsi sama a vždyť ta představa, že to cpeš i tomu drobečkovi, kterýho určitě miluješ, tě prostě musí donutit přestat, nebo to aspoň omezit. Já prostě patřím k těm co kouření v těhotenství a během kojení neakceptují. ![]()
Taky mi to šíleně chutnalo, cigára, i doutníky a přestala jsem:))
Bohužel, hodně žen to má spojený s tím, že přibere (i já to tak měla, i já jsem přibrala) a přesně tohle je největší překážka
![]()
Ano i já mám zafixovaný davy žen z rizikového těhotenství:((
A taky si myslím, že slimky a lehké cigarety jsou jen reklama, klamná samozřejmě.
fiala píše:
Zapomněla jsem dodat že manžel úspěšně rok a půl nekouří
mag píše:
Zkusila bych náplasti, žvýkačky, případně el. cigaretu, nejhorší jsou všechny ty přídavné látky jako dehet a stovky dalších, které hrneš do plic a tím dítěti do těla. Největší hnus byl, když před porodnicí stály těhotné z rizikového v županu a hulily. Fuj. Žena kouřící u zaparkovaného kočáru se mnou nic nedělá
fiala píše:
Mám dvě děti,kouřila jsem obě těhotenství,nejsem na to hrdá ba naopak ale zároven se nebudu ospravedlnovat,obě děti mám zdravé,možná jsem měla štěstí.Bohužel to bylo silnější než já,chtěla bych přestat at jsem těhotná nebo ne ale nemám na to,bohužel mi cigarety chutnají a to je hlavní příčina neúspěchu.
Larr píše:
Taky mi to šíleně chutnalo, cigára, i doutníky a přestala jsem:))Bohužel, hodně žen to má spojený s tím, že přibere (i já to tak měla, i já jsem přibrala) a přesně tohle je největší překážka
![]()
Ano i já mám zafixovaný davy žen z rizikového těhotenství:((
A taky si myslím, že slimky a lehké cigarety jsou jen reklama, klamná samozřejmě.
fiala píše:
Zapomněla jsem dodat že manžel úspěšně rok a půl nekouřímag píše:
Zkusila bych náplasti, žvýkačky, případně el. cigaretu, nejhorší jsou všechny ty přídavné látky jako dehet a stovky dalších, které hrneš do plic a tím dítěti do těla. Největší hnus byl, když před porodnicí stály těhotné z rizikového v županu a hulily. Fuj. Žena kouřící u zaparkovaného kočáru se mnou nic neděláfiala píše:
Mám dvě děti,kouřila jsem obě těhotenství,nejsem na to hrdá ba naopak ale zároven se nebudu ospravedlnovat,obě děti mám zdravé,možná jsem měla štěstí.Bohužel to bylo silnější než já,chtěla bych přestat at jsem těhotná nebo ne ale nemám na to,bohužel mi cigarety chutnají a to je hlavní příčina neúspěchu.
Tak já slimky nekouřím proto, že by byli nějak „zdravější“ nebo extra lehké.
Cigareta, je cigareta a je svinstvo at je tenká nebo tlustá.
Prostě mně slimka padne lépe do ruky i úst. Už několik let.
fiala píše:monika32 píše:Ne každý má tak pevnou vůli se rozhodnout pro to správné i když ví že to co dělá je špatné,nemá to s IQ nic společného a navíc zakladatelka prosila o radu jak přestat nebo omezit a ne o urážky.Anonymní píše:Na tvém psaném projevu je vidět tvé nízké IQ. Ale hulit víc než krabku denně, zasloužila bys, aby tě přítel propleskl…
na den mam jednu krabicku nekdy vice nekdy mene pritel prestal kourit ze dne na den a ne do toho nuti porad ma blbe narazky ze hodne kourim atd a tet kdys cekame mimi je to hrozny
Jo, toto může obhajovat jen ta, která v těhotenství sama kouří, či kouřila. jako sorry, ale vykouřit za den víc jak krabičku, takové ženské na dítěti nezáleží
Ne, ona nechce radu jak přestat, ona chce, aby ji přítel k tomu nenutil a mohla hulit jak chce a to je sakra rozdíl! ![]()
Issobel píše:
Ahojky,
Před prvním těhu jsem kouřila asi 25 denně. Jak jsem zjistila že jsem těhu, stáhla jsem to na cca 5 cigaret a doufala, že mi to přestane chutnat. Někdy jsem vykouřila 2, jindy víc, ale většinou kolem těch pěti. Když jsem byla 23+5tt zničeho nic jsem potratila. Odloučená placenta. Kouření toho mohlo být jednou z příčin ale taky nemuselo. Většinou se to stává po pádech a úderech do břicha. Já žádnou ránu neměla.
Po potratu jsem se vrátila na svoji krabičku denně. Teď jsem 5+4tt a kouření jsem stáhla na 2-3 cigarety denně. Přes týden je to v pohodě, to mi „stačí“ i jedna, ale jak je víkend a manžel (kuřák) je doma, tak mám problém odolat.
Mě pomáhá hodně to, že si je prostě nekoupím a manžel mi doma žádný nenechává. Takže si dám jen když je doma.
Promin,ale chapu dobre,ze prvni dite si potratila(,mozna nasledkem koureni) a u druheh presto kuris?
Jinak zakladatelko,jde prestat,ja hulila dve krabky denne,pred tehu,zjistenim dvou carek,ze dne na den jsem s tim sekla,zrala jen sladke
skoro tri tydny jsem mela deprese,a nevylezla jsem z bytu,a zrala vetrniky
ale nekourila jsem,a pribrala tricet kilo behem tehu.,nicmene jsem neohrozila dite,a jsou vycemne zdrave
ted hulim jak fabrika,a nezeru
jo a hulim u kocaru
![]()
marra píše:
Promin,ale chapu dobre,ze prvni dite si potratila(,mozna nasledkem koureni) a u druheh presto kuris?
![]()
Jinak zakladatelko,jde prestat,ja hulila dve krabky denne,pred tehu,zjistenim dvou carek,ze dne na den jsem s tim sekla,zrala jen sladke
skoro tri tydny jsem mela deprese,a nevylezla jsem z bytu,a zrala vetrniky
ale nekourila jsem,a pribrala tricet kilo behem tehu.,nicmene jsem neohrozila dite,a jsou vycemne zdrave
![]()
ted hulim jak fabrika,a nezeru
jo a hulim u kocaru
![]()
tak ono těžko říct jestli tím přejídáním sladkého si dítěti naopak nezadělala na diabetes. ono všeho moc škodí…
já kouřila taky tak krabičku denně a to jsem se snažili a stejně jsem nedokázala přestat, ale jak jsem viděla na testu dvě čárky už jsem si nezapálila. teď si občas dám jednu od manžela, ale to tak jednou za týden a někdy i míň, ale celý I. a skoro celý II. trimestr jsem to vydržela.
je fakt že dát v těhu krabku denně mi přijde už moc! ale držím palce ať se ti to podaří hodně výrazně omezit.
no, možná to monika32 napsala poněkud ostřeji, ale jinak má pravdu. taky mi nepřijde, že by zakladatelka chtěla radu. píše, že nechce přestat kouřit, ale vadí jí přítelovy poznámky. takže si sem, dle mého názoru, přišla pro takové to chlácholení, typické pro toto téma, jako že „já taky kouřila a děti jsou zdravé jako řípa“.
jinak kouření v těhotenství je něco, co skutečně nechápu (a kouření krabičky denně tím spíš). vím, že není lehké zbavit se jakékoli závislosti, ale zajímalo by mě, co je větší motivací než zdraví vlastního dítěte… ![]()