Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak já se příteli ani trochu nedivím. Je to i jeho dítě, tak má narážky. Je to zodpovědný táta a potřebuje spíš pochvalu…Ale tím nic proti zakladatelce. Závislost je závislost ![]()
Ahoj,
tak já před těhu a vlastně i první týdny, kdy jsem nevěděla, že jsem těhu, jsem kouřila krabičku denně a někdy i víc. Jakmile jsem zjistila těhotenství, stáhla jsem to na 3dny na dvě denně, jenže mi bylo ze sebe tak strašně zle a to svědomí bylo tak příšerné, že jsem s tím prostě rovnou sekla a vydržela. První pár týdnů jsem pro změnu furt jedla a jedla a byla neskutečně náladová. Pak už byl klid. Vydržela jsem nekouřit celé těhu a pak ještě skoro rok po narození dětí, jenže pak se ze.ralo hrozně moc věcí najednou a já si zase zapálila a už v tom lítám. U kočárku jsem nikdy nekouřila, s dětmi venku vyjímečně a musí být kus ode mě a jinak kouřím jen na balkoně.
A k zakladatelce, v první řadě musíš chtít přestat ty, protože jinak to prostě nepůjde.
Larr píše:
Někde jsem četla, jak dlouho se tělo čistí po jakkékoliv závislosti a byla to opravdu dlouhá dobá![]()
Ale jak tu někdo napsal - ať se vám vše podaří, tak jak uznáte za dobré (tzn. jen a jen vy samy)
RyBANA píše:
Já třeba v těhotenství nekouřila vůbec, ale prosím tě v parku na lavičce kočár otočenej, vítr fouká na druhou stranu než je kočár - zase nepřeháněj že škodím dítěti cigaretovým kouřemNekouřila jsem nějakou dobu před těhotenstvím ani v průběhu a stejně mám dítě s vrozenou vadou…a můžu říct, že jsem si naprosto jistá, že kouřením ZA kočárkem ubližuju jen a jen sobě
Jo jenže já vykouřila krabičku tak za dva měsíce
a teď kouřím ještě míň…
No, já nedokázala přestat a kouřila dál. A vím že bych to propříště už neudělala. Děťátko se mi narodilo s vrozenou vadou a doted si to vyčítám. Protože je pravděpodobnost, že jsem to způsobila já svou nezodpovědostí.
ahoj holky, nedočítám vás, jen proč vy, co vám to nejte přestat kouřit v těhu, nepřejdete na ty elektronický cigarety?
Anonymní píše:
Ahojky zjistila sem ze cekame miminko sem silna kuracka pritel zacal mit blbe narazky ze tet je duvod prestat kourit(on prestal pred 8mnesici) je to pro mne strasne velka zavislost a vim ze nechci prestat kourita nevim co delat jak ste to resily vi?
Ahojky,před těhu jsem byla silná kuřačka(12let) a jak jsem se dověděla,že jsem těhu,tak mi nějak sám mozek přepnul a z ničeho nic jsem ze dne na den přestala.čekala jsem,že jak přestanu kojit,že budu mít na cigaretu opět chut a nic,malá má 5 měsíců a kuřáci mi smrdí
a to mám jednoho doma
![]()
Ale každá,co kouříte v těhotenství nebo při kojení,si musíte v hlavě srovnat,co je pro vás důležitější-zdraví miminka- nebo vydržet pár dní ve stresu a že přiberete nějaký to kilko navíc,když přestanete kouřit,ale přestanete.A slovo nejde to… to je jen výmluva,když se člověk snaží a chce to změnit,tak mozek překlapne a najednou to půjde…chce to jen chtít a alespon se o to pokusit a snažit se,aby to šlo.......držím všem palce,aby kouřit přestali a měli zdravé miminka......
Ahoj holky,
před těhu jsem kouřila, krabičku jsem měla tak na 2-3 dny, někdy dýl někdy míň. V hospodě u kávy a vínka, padla i krabka. Těhu jsem zjistila cca v 8 tt, hned ten den, jsem dala načatou krabku příteli a už si nezapálila. Za prvé jsem si představila toho mrňouse jak ho tam „udím“ a za druhé se mi po tom zvedal žaludek a smrdělo mi to, takže aspoň že tak
Do nějakého 6 měsíce mi vadilo být kdekoliv poblíž kuřákům a to manžel je kuřák. Takže doma jsem mu to zakázala (kouřili jsme v kuchyni u okna) a venku mi to bylo jedno. Jinak až na konci těhu mi to přestalo vadilo a mohla jsem sedět s holkama u kávy oni si dali cígo, ale mě to ani nelákalo. Teď má malá skoro dva měsíce a já měla cca 3 cigarety (nekojíme). A to jenom proto, že jsme seděli v hospodě na kafi a vínku a tak nějak jsem to zkusila.
Pro zakladatelku: jestli přestal přítel, tak bych to zkusila taky, už kvůli mimču, ať si jednou nic nevyčítáš, nebo bych to zkusila hodně omezit. Myslím,že zaslouží uznání, že s tím tak seknul.
Jinak na to, že jsem kuřák, tak vidět těhulku s cígem v ruce se mi fakt nelíbí, co se týká kočárku - venku v parku kus od něj…se asi nic neděje ne, manžel si taky dá, když jsme venku. Jde 5 kroku za kočárkem, aby tam nic netáhlo
na druhou stranu, když vidím tu inverzi za poslední dny, tak nevím co je horší.....
Anonymní píše:
No, já nedokázala přestat a kouřila dál. A vím že bych to propříště už neudělala. Děťátko se mi narodilo s vrozenou vadou a doted si to vyčítám. Protože je pravděpodobnost, že jsem to způsobila já svou nezodpovědostí.
A nebo taky ne, v Motole mi řekli, že i kdybych žila ve sterilním prostředí a nepožívala nikdy nic nezdravého - stejně by se lehce mohlo stát, že se mi narodí dítě s vrozenou vadou - prostě chyba se může stát u všeho. Nic si nevyčítej, nebo se z toho zblázníš.
Ahoj,
nechci ospravedlňovat kouření v těhu, to ani omylem, nelíbí se mi to a přijde mi to nezodpovědné. Ničit zdraví sobě, budiž, ale ničit zdraví svému dítěti, které si nemůže vybrat, je zhovadilost. Jen s tím narozením postiženého miminka, vůbec to nemuselo být kouřením. Postižené děti se rodí i rodičům nekuřáků.
A jinak, u dětí kuřáků hrozí údajně více nemocí i po narození (astma, atopické ekzémy), taky hrozý předčasný porod a je zvýšené riziko náhlého úmrtí kojenců. A tohle jsou věci, které jsem svým dětem rozhodně dát nechtěla.
dekuji moc vsem za nazor
a radu
mate ve vsem pravdu je to hnusne
nevadi mi pritelovo reci ale vadi mi to ze si mysli ze je to pro mne jednoduche priznavam jsem zavisla ale kvuli miminku prestanu nebo aspon omezim a to o hoodne nekdo rika ze v tehu jen tak ze dne na den prestat kourit neni dobre
us od vcera omezuji a doufam ze se mi to povede omezit uplne
jinak inteligentni nejsem jak tady psala jedna uzivatelka to priznavam kazda zena neni krasna sexy inteligentni a dokonala ![]()
Anonymní píše:
dekuji moc vsem za nazora radu
mate ve vsem pravdu je to hnusne
nevadi mi pritelovo reci ale vadi mi to ze si mysli ze je to pro mne jednoduche priznavam jsem zavisla ale kvuli miminku prestanu nebo aspon omezim a to o hoodne nekdo rika ze v tehu jen tak ze dne na den prestat kourit neni dobre
us od vcera omezuji a doufam ze se mi to povede omezit uplne
jinak inteligentni nejsem jak tady psala jedna uzivatelka to priznavam kazda zena neni krasna sexy inteligentni a dokonala
Zakladatelko,
myslím tu už bylo dost diskuzí, kde se všichni shodli, že napadat jiné uživatele kvůli gramatice a slohu je hnusné. Z toho si nic nedělej.
Jinak přeji pevnou vůli a aby jste byli i s miminkem v pořádku. Držím pěsti L.
Ahoj nečetla jsem celou diskusi, ale já jsem taky kouřila při těhotenství a doktor mi potvrdil že silní kuřaci max. 5 na den. Já jsem kouřila uplně celý těhotenství a jak se mala narodila jsem si už nezapálila a už nekouřim rok a pul a kuřaci se mi neskutečně hnusej.. takže zakladatelko vim jak ti je i ja jsem si hodně vyčítala ale nešlo to přestat kořit
![]()
Protože jsou na prd, bez disciplíny a silné vůle, člověk nedokáže nic, odpověď je jednoduchá:)) ![]()
Jana F píše:
ahoj holky, nedočítám vás, jen proč vy, co vám to nejte přestat kouřit v těhu, nepřejdete na ty elektronický cigarety?
Já jsem kouřila asi šest let, když jsem zjistila, že jsem těhu, ihned jsem přestala. Vydržela jsem to přes kojení, pak opět začla, ale moc jsem nekouřila - nechtěla jsem před prckem, takže jen když spal, tak max 5 cigaret denně. Teď jsem opět těhotná, přestala jsem po třech dnech od zjištění.
Chápu, že to pro někoho může být těžký, ale ač sama kuřačka, pohled na ženskou s břichem a cigárem se mi hnusí. Pochopila bych ještě 3 cigarety, ale třicet? To bych musela myslet stále na to, jak prckovi v bříšku kazím život …
Dost často jsou děti kuřaček zdravé … ale relativně. Známá kouřila tak 5 cigaret za den, ještě bydlela v bytě kde se kouří. Synovi (5 let) nic není, jen je silně hyperaktivní neklidný … Bála bych se že se to může projevit až za x let, třeba v dospělosti brzkým infarktem, oslabenou imunitou apod. Všichni mluví, jak jejich děti jsou zdraví, ale až budou dospělí - toho se nemusíme ani dožít - prostě můžou si nést následky po celý život … tak proč jim dávat do vínku špatné podmínky k životu ..
Zkus nad tím přemýšlet takto, třeba se ti to podaří stáhnout … hlavně u mě vždy pomohlo (i při jiných pokusech nekouřit) si prostě cigára nekoupit! Když máš doma nekuřáka, kterej tě v tom určitě podpoří, máš velkou šanci. Neboj, URČITĚ TO ZVLÁDNEŠ!