Těhulky kuřačky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jancic
17.11.11 14:19

Já jsem kouřila asi šest let, když jsem zjistila, že jsem těhu, ihned jsem přestala. Vydržela jsem to přes kojení, pak opět začla, ale moc jsem nekouřila - nechtěla jsem před prckem, takže jen když spal, tak max 5 cigaret denně. Teď jsem opět těhotná, přestala jsem po třech dnech od zjištění.
Chápu, že to pro někoho může být těžký, ale ač sama kuřačka, pohled na ženskou s břichem a cigárem se mi hnusí. Pochopila bych ještě 3 cigarety, ale třicet? To bych musela myslet stále na to, jak prckovi v bříšku kazím život …
Dost často jsou děti kuřaček zdravé … ale relativně. Známá kouřila tak 5 cigaret za den, ještě bydlela v bytě kde se kouří. Synovi (5 let) nic není, jen je silně hyperaktivní neklidný … Bála bych se že se to může projevit až za x let, třeba v dospělosti brzkým infarktem, oslabenou imunitou apod. Všichni mluví, jak jejich děti jsou zdraví, ale až budou dospělí - toho se nemusíme ani dožít - prostě můžou si nést následky po celý život … tak proč jim dávat do vínku špatné podmínky k životu ..
Zkus nad tím přemýšlet takto, třeba se ti to podaří stáhnout … hlavně u mě vždy pomohlo (i při jiných pokusech nekouřit) si prostě cigára nekoupit! Když máš doma nekuřáka, kterej tě v tom určitě podpoří, máš velkou šanci. Neboj, URČITĚ TO ZVLÁDNEŠ!

• Citovat
  • Upravit
7631
17.11.11 15:16

Tak já se příteli ani trochu nedivím. Je to i jeho dítě, tak má narážky. Je to zodpovědný táta a potřebuje spíš pochvalu…Ale tím nic proti zakladatelce. Závislost je závislost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
17.11.11 15:38

Ahoj,
tak já před těhu a vlastně i první týdny, kdy jsem nevěděla, že jsem těhu, jsem kouřila krabičku denně a někdy i víc. Jakmile jsem zjistila těhotenství, stáhla jsem to na 3dny na dvě denně, jenže mi bylo ze sebe tak strašně zle a to svědomí bylo tak příšerné, že jsem s tím prostě rovnou sekla a vydržela. První pár týdnů jsem pro změnu furt jedla a jedla a byla neskutečně náladová. Pak už byl klid. Vydržela jsem nekouřit celé těhu a pak ještě skoro rok po narození dětí, jenže pak se ze.ralo hrozně moc věcí najednou a já si zase zapálila a už v tom lítám. U kočárku jsem nikdy nekouřila, s dětmi venku vyjímečně a musí být kus ode mě a jinak kouřím jen na balkoně.
A k zakladatelce, v první řadě musíš chtít přestat ty, protože jinak to prostě nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
17.11.11 16:05
Larr píše:
Někde jsem četla, jak dlouho se tělo čistí po jakkékoliv závislosti a byla to opravdu dlouhá dobá :mrgreen:

Ale jak tu někdo napsal - ať se vám vše podaří, tak jak uznáte za dobré (tzn. jen a jen vy samy) :lol:

RyBANA píše:
Já třeba v těhotenství nekouřila vůbec, ale prosím tě v parku na lavičce kočár otočenej, vítr fouká na druhou stranu než je kočár - zase nepřeháněj že škodím dítěti cigaretovým kouřem :mrgreen:Nekouřila jsem nějakou dobu před těhotenstvím ani v průběhu a stejně mám dítě s vrozenou vadou…a můžu říct, že jsem si naprosto jistá, že kouřením ZA kočárkem ubližuju jen a jen sobě :wink:

Jo jenže já vykouřila krabičku tak za dva měsíce :lol: a teď kouřím ještě míň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.11 20:27

No, já nedokázala přestat a kouřila dál. A vím že bych to propříště už neudělala. Děťátko se mi narodilo s vrozenou vadou a doted si to vyčítám. Protože je pravděpodobnost, že jsem to způsobila já svou nezodpovědostí.

• Citovat
  • Upravit
1366
17.11.11 20:37

ahoj holky, nedočítám vás, jen proč vy, co vám to nejte přestat kouřit v těhu, nepřejdete na ty elektronický cigarety?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
17.11.11 22:18
Anonymní píše:
Ahojky zjistila sem ze cekame miminko sem silna kuracka pritel zacal mit blbe narazky ze tet je duvod prestat kourit(on prestal pred 8mnesici) je to pro mne strasne velka zavislost a vim ze nechci prestat kourit :oops: a nevim co delat jak ste to resily vi?

Ahojky,před těhu jsem byla silná kuřačka(12let) a jak jsem se dověděla,že jsem těhu,tak mi nějak sám mozek přepnul a z ničeho nic jsem ze dne na den přestala.čekala jsem,že jak přestanu kojit,že budu mít na cigaretu opět chut a nic,malá má 5 měsíců a kuřáci mi smrdí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a to mám jednoho doma :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
17.11.11 22:32

Ale každá,co kouříte v těhotenství nebo při kojení,si musíte v hlavě srovnat,co je pro vás důležitější-zdraví miminka- nebo vydržet pár dní ve stresu a že přiberete nějaký to kilko navíc,když přestanete kouřit,ale přestanete.A slovo nejde to… to je jen výmluva,když se člověk snaží a chce to změnit,tak mozek překlapne a najednou to půjde…chce to jen chtít a alespon se o to pokusit a snažit se,aby to šlo.......držím všem palce,aby kouřit přestali a měli zdravé miminka......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
17.11.11 22:51

Ahoj holky,
před těhu jsem kouřila, krabičku jsem měla tak na 2-3 dny, někdy dýl někdy míň. V hospodě u kávy a vínka, padla i krabka. Těhu jsem zjistila cca v 8 tt, hned ten den, jsem dala načatou krabku příteli a už si nezapálila. Za prvé jsem si představila toho mrňouse jak ho tam „udím“ a za druhé se mi po tom zvedal žaludek a smrdělo mi to, takže aspoň že tak :-) Do nějakého 6 měsíce mi vadilo být kdekoliv poblíž kuřákům a to manžel je kuřák. Takže doma jsem mu to zakázala (kouřili jsme v kuchyni u okna) a venku mi to bylo jedno. Jinak až na konci těhu mi to přestalo vadilo a mohla jsem sedět s holkama u kávy oni si dali cígo, ale mě to ani nelákalo. Teď má malá skoro dva měsíce a já měla cca 3 cigarety (nekojíme). A to jenom proto, že jsme seděli v hospodě na kafi a vínku a tak nějak jsem to zkusila.

Pro zakladatelku: jestli přestal přítel, tak bych to zkusila taky, už kvůli mimču, ať si jednou nic nevyčítáš, nebo bych to zkusila hodně omezit. Myslím,že zaslouží uznání, že s tím tak seknul.

Jinak na to, že jsem kuřák, tak vidět těhulku s cígem v ruce se mi fakt nelíbí, co se týká kočárku - venku v parku kus od něj…se asi nic neděje ne, manžel si taky dá, když jsme venku. Jde 5 kroku za kočárkem, aby tam nic netáhlo :mrgreen: na druhou stranu, když vidím tu inverzi za poslední dny, tak nevím co je horší.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
18.11.11 05:53
Anonymní píše:
No, já nedokázala přestat a kouřila dál. A vím že bych to propříště už neudělala. Děťátko se mi narodilo s vrozenou vadou a doted si to vyčítám. Protože je pravděpodobnost, že jsem to způsobila já svou nezodpovědostí.

A nebo taky ne, v Motole mi řekli, že i kdybych žila ve sterilním prostředí a nepožívala nikdy nic nezdravého - stejně by se lehce mohlo stát, že se mi narodí dítě s vrozenou vadou - prostě chyba se může stát u všeho. Nic si nevyčítej, nebo se z toho zblázníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
18.11.11 09:23

Ahoj,
nechci ospravedlňovat kouření v těhu, to ani omylem, nelíbí se mi to a přijde mi to nezodpovědné. Ničit zdraví sobě, budiž, ale ničit zdraví svému dítěti, které si nemůže vybrat, je zhovadilost. Jen s tím narozením postiženého miminka, vůbec to nemuselo být kouřením. Postižené děti se rodí i rodičům nekuřáků.
A jinak, u dětí kuřáků hrozí údajně více nemocí i po narození (astma, atopické ekzémy), taky hrozý předčasný porod a je zvýšené riziko náhlého úmrtí kojenců. A tohle jsou věci, které jsem svým dětem rozhodně dát nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.11 11:20

dekuji moc vsem za nazor :kytka: a radu :kytka: mate ve vsem pravdu je to hnusne :zed: nevadi mi pritelovo reci ale vadi mi to ze si mysli ze je to pro mne jednoduche priznavam jsem zavisla ale kvuli miminku prestanu nebo aspon omezim a to o hoodne nekdo rika ze v tehu jen tak ze dne na den prestat kourit neni dobre :nevim: us od vcera omezuji a doufam ze se mi to povede omezit uplne :dance: jinak inteligentni nejsem jak tady psala jedna uzivatelka to priznavam kazda zena neni krasna sexy inteligentni a dokonala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5077
18.11.11 12:24
Anonymní píše:
dekuji moc vsem za nazor :kytka: a radu :kytka: mate ve vsem pravdu je to hnusne :zed: nevadi mi pritelovo reci ale vadi mi to ze si mysli ze je to pro mne jednoduche priznavam jsem zavisla ale kvuli miminku prestanu nebo aspon omezim a to o hoodne nekdo rika ze v tehu jen tak ze dne na den prestat kourit neni dobre :nevim: us od vcera omezuji a doufam ze se mi to povede omezit uplne :dance: jinak inteligentni nejsem jak tady psala jedna uzivatelka to priznavam kazda zena neni krasna sexy inteligentni a dokonala :mrgreen:

Zakladatelko,
myslím tu už bylo dost diskuzí, kde se všichni shodli, že napadat jiné uživatele kvůli gramatice a slohu je hnusné. Z toho si nic nedělej.
Jinak přeji pevnou vůli a aby jste byli i s miminkem v pořádku. Držím pěsti L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
18.11.11 13:45

Ahoj nečetla jsem celou diskusi, ale já jsem taky kouřila při těhotenství a doktor mi potvrdil že silní kuřaci max. 5 na den. Já jsem kouřila uplně celý těhotenství a jak se mala narodila jsem si už nezapálila a už nekouřim rok a pul a kuřaci se mi neskutečně hnusej.. takže zakladatelko vim jak ti je i ja jsem si hodně vyčítala ale nešlo to přestat kořit :nevim: :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
18.11.11 18:48

Protože jsou na prd, bez disciplíny a silné vůle, člověk nedokáže nic, odpověď je jednoduchá:)) :mrgreen:

Jana F píše:
ahoj holky, nedočítám vás, jen proč vy, co vám to nejte přestat kouřit v těhu, nepřejdete na ty elektronický cigarety?
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky