Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kacz-ka píše:
@VeruskaM doufam, ze uz se ‚chystas‘ do porodnice!takovy pekny pocasi a maji byt bourky
ahoj holky, tak vcera jsme se v Bely nejak nepotkali, co?my tam byli nejak asi v 1. Mala pocurala sestricce vahu, no ani se nedivim, meli tam peknou zimu, az jsem ji litovala, ze musela byt nahata. Jinak od propusteni z nemocnice tech necelych 14 dni mame taky pul kila nahore a 2cm na vysku.
Na ty kycle se chystam do Prelouce, co vy?
jinak s tim mlikem to mam furt na hovno, malo…jsem si zkousela koupit i homeopatika o kt jsem cetla, ze jsou dobry na podporu laktace…beru je asi 3.den a zatim zadna zmena :-/
tak cago a preji krasny vikend!
Ahojky Kačko, s mlékem si nedělej starost to se také na tom projevuje…zkus gravimilk a hodně pij ty čaje pro kojící matky. Jinak já stále kojím částečně a jinak už to asi nebude. Měli jsme teď trápení, Ondra se malinko přejídá a tak mi to vygrcal… ono totiž ten nutrilon mu podle mě nestačí…měl by vydržet po něm 3h ale to ani náhodou nevydrží, vydrží tak 1,5h…musím se se s dr. na toto téma pobavit až tam v PA půjdeme na první očkování.
Jinak @Fazolka1 @Kacz-ka my na Kyčličky chodíme také do Přelouče a vše OK, na další kontrolu jdeme až ve 4 měsících. Jinak už máme jen jednu plínku.
Už jsem byla i s kočárkem v práci a tak _)
Ahoj holky…tak z dnešní poradny jsem trochu nesvá - vypadá to, že se malá chystá k porodu nebo co…mám měkký a krátký čípek, tvrdne mi břicho a je tam prej nějak natěsno
jsem teprv 33tt tak by to ještě chtělo aspoň 3týdny vydržet..tak snad se nám to podaří ![]()
@Pajulajda držíme pěsti. Hodně odpočívej a lež a ono to půjde ![]()
@VeruskaM jak to s tebou vypada, uz mas po?
jake to bylo?
@Darina K. tak vam uz jsou dva mesice, to to leti, nasi prďole byli vcera 3 tydny, ale muzu rict, ze to opravdu leti, prijde mi to jako par dni, co jsme se vratili z porodnice
ja doufam, ze ty kycle budem mit v poradku, ja na to docela zapominam davat ji ty plinky navic ![]()
dneska se nam to pocasi uz nejak kaboni, tak snad bude zas brzy pekne, vzdycky soupu malou do kocarku na zahradu a muzu si delat venku. ![]()
@Kacz-ka jojo letí to pěkně rychle…k neuvěření že mému broučkovi už jsou 2 měsíce. A co malá jak spinká? To široké balení dávej raději, uvidíš pak po kontrole v 6 nedělích třeba vám široké balení vezmou jako nám
. Ale já i tak Ondráškovi na noc dávám široké balení, přes den nee ale na noc joo, i když nemusíme. To mu neuškodí ba naopak
.
Jinak malému nestačí nutrilon, tak se musím poradit s dr. zda nenasadit sunar. Také nás v pátek čeká první očkování.
Ondrášek udělal velké pokroky - od 3 týdnů už pase koně a teď už se už i překuluje, semtam i zavýská a holky to vám je už švanda když se na mě vědomě usměje od ucha k uchu. Je to prostě můj miláček. Občas se i vzteká jak není po jeho, ale to má po mě…jako malá jsem také byla vzteklounek ![]()
Ahoj holky, tak jak se máte a jak to zvládáte s mimískama? Nám se o víkendu udělala na obličeji a ve vláskách děsná vyrážka a začalo se nám to rozlézat i po tělíčku, tak jsem dnes zajeli raději k doktorce.Je to prý novorozenecká vyrážka a máme omývat odvarem z heřmánku nebo hypermanganu. Doufám že se to Štěpánce brzo ztratí, protože to je hrozný, sice jí to nijak asi nesvědí, ale nevypadá to moc dobře. Jinak u nás to docela jde, malá je hodňoučká a maminku a tatínka nezlobí. Jen na kontrole na gyndě mi doktor řekl, abych kojila max 5min z každého prsu, tak si na to malá nemůže zvyknout a má dříve hlad. Musí si na to zvyknout a vytáhnout co nejvíce, doufám že na to brzo příjde. Jinak jsem se chtěla zeptat, zda neuvažujete, že byste chodili s mrňouskama někam plavat. Slyšela jsem něco o Přelouči, že má paní doma bazén a je možný tam chodit od půl roku.Je to prý na skupinky po pěti, tak bychom se mohli domluvit a chodit společně, pokud byste měli zájem. Tak se mějte krásně ![]()
Ahoj maminky.. tak se hlásím zpět. Vojtíšek je na světě.16.5.2013 Přenášela jsem skoro 3 dny a nakonec si dal říct, taky jsem mu domlouvala
… Minulo středu 15.5 jsem už ráno zaznamenala nějakou změnu, bolela mě záda a tak to bylo takové divné..odpoledne už jsem měla nepravidelné bolesti..Kolem 5 už to zesílilo no a v 8 už jsme byli v porodnici.. Předcházelo tomu porcování kance doma:).. s kontrakcemi po 5minutách jsme si jeli pro kance, celého jen na porcovaného na čtvrtky, doma jsme to museli nějak rozporcovat a narvat do mrazáku..byla to docela sranda, protože jsem myslela že to fakt už nedám…
No kolem 9 jsme byli na porodním sále a kontrakce byli už po 2 minutách. Bolest v celku ušla, ještě jsem se usmívala..
v 10 jsem si nechala píchnout epidural, nejsem hrdina, můj práh bolestivosti je opravdu jinak nastavený. To bylo v pohodě, fakt to zabíralo..ale před půlnocí to už byly hrozné bolesti a 15 minut po 12 se vojtíšek narodil.. Bolest neskutečná. Nedokázala jsem si to prostě představit… Ale je nádherný.. 50cm, porodní váha 3900g..pak to šlo dolu a včera u paní doktorky už jsme měli zase 3870:) nabíráme rychle zpět.
Kojím co to dá.. ale mám bolavé bradavky..on je to takový nenasyta..takže občas musím omezit a odstříkávám protože odsávačkou to bolí.. takže místo odpočinku si hraju s prsama
.. No a trápí nás prdíky..tak zkoušíme vše možné a uvidíme co zabere. V noci spí krásně. budí se většinou mezi 2-4 a pak až ráno
.. zato přes den brečí a brečí… bolí ho to bříško… počasí nic moc ale včera jsme zkusili vyjet na chviličku s kočárkem, moc se mu to líbilo
těším se na další procházku..
tak se mějte krásně a brzy zase napíšu ![]()
@VeruskaM Tak to moc gratuluju!
3 dny neni jeste tak hrozny
hlavne, ze to mas za sebou
s tim kancem me to docela pobavilo ![]()
me epidural pomohl na hodinu, pul hodiny nez mi to vubec napichli…takze nevim no, jestli u me dobry, nechteli mi hajzlici uz dalsi „stavu“ pridat
a ty ukrutny bolesti jsem mela 6hodin a furt jen lezet, protoze jsem byla na monitoru..jezisi, radsi na to nebudu uz vzpominat ![]()
@Fazolka1 o tomhle uz tady myslim psala @Darina K., tak urcite se muzeme domluvit a najit vic info a s miminakama chodit ![]()
Jo holky, ja vim, ze je brzo, ale premysleli jste o skolce?
v dnesni dobe jsem skolky hrozne prej precpany, ze je skoro zazrak sehnat misto. No pro me by byl ideal Roh.Bela, pripadne jeste Prelouc, do LB bych radeji ani ne, nesnasim tam tu reditelku.
@Mandeliinka a co vy, uz jste po sestinedeli? planujete s malou jezdit na ryby?
a pupinky uz zmizely? ![]()
@Fazolka1 @Darina K. a jak jste zvladli ockovani? kam se vubec ta prvni injekce picha, do raminka? to bude urcite rev, uz to vidim. budete davat pak tu nepovinnou na ty prujmy? ja to jeste teda nekoumala, jen rovzpominavam, co tam minule dr rikala…
@Kacz-ka Ahojky…nás očkování teprve čeká, minule jsem si spletla termíny, překoukla jsem řádek a šli jsme jen na kontrolu.My jsme si nahlásili ještě synflorix a rotarix. Prý nám to dá všechno najednou, tak jsem na to zvědavá, snad to zvládneme bez problémů. Hlavně aby malá neměla horečku. Jinak kam se co dává, tak to nevím, uvidíme za 14dní. Co se týče školky, tak já určitě Štěpánku dám k nám, pokud teda bude školka ještě fungovat, ale mají plno, tak snad se udrží. Jsem ráda, že máme školku ve vesnici, bude to děsná výhoda.
@VeruskaM Taky se přidávám a gratuluju k Vojtíškovi. Hlavně ať jste oba zdraví a užívej si dokud to jde.Ten čas hrozně letí. Nám bude za pár dnů už dva měsíce a příjde mi to jakoby to bylo včera co se malá narodila.
@Fazolka1 píše:
Ahoj holky, tak jak se máte a jak to zvládáte s mimískama? Nám se o víkendu udělala na obličeji a ve vláskách děsná vyrážka a začalo se nám to rozlézat i po tělíčku, tak jsem dnes zajeli raději k doktorce.Je to prý novorozenecká vyrážka a máme omývat odvarem z heřmánku nebo hypermanganu. Doufám že se to Štěpánce brzo ztratí, protože to je hrozný, sice jí to nijak asi nesvědí, ale nevypadá to moc dobře. Jinak u nás to docela jde, malá je hodňoučká a maminku a tatínka nezlobí. Jen na kontrole na gyndě mi doktor řekl, abych kojila max 5min z každého prsu, tak si na to malá nemůže zvyknout a má dříve hlad. Musí si na to zvyknout a vytáhnout co nejvíce, doufám že na to brzo příjde. Jinak jsem se chtěla zeptat, zda neuvažujete, že byste chodili s mrňouskama někam plavat. Slyšela jsem něco o Přelouči, že má paní doma bazén a je možný tam chodit od půl roku.Je to prý na skupinky po pěti, tak bychom se mohli domluvit a chodit společně, pokud byste měli zájem. Tak se mějte krásně
My určitě pokud to budu zvládat s prací budeme chodit do Přelouče, stojí to kolem 2.tis. Jinak až od září, přeci jen v létě bude možnost bazénku doma.
To s tím kojením, to jako vážně jen 5min? To je dost málo, většinou se po nejetí kojení naplno kojí 30min z jednoho prsu na jedno kojení a prsa se prostřídávají…
Jinak nám se daří dobře, v pondělí nás čeká první očkování…měli jsme jít dnes ale volala sestra že je tam výpadek proudu tak proto. Jinak Ondrášek už se krásně směje ![]()
@VeruskaM píše:
Ahoj maminky.. tak se hlásím zpět. Vojtíšek je na světě.16.5.2013 Přenášela jsem skoro 3 dny a nakonec si dal říct, taky jsem mu domlouvala… Minulo středu 15.5 jsem už ráno zaznamenala nějakou změnu, bolela mě záda a tak to bylo takové divné..odpoledne už jsem měla nepravidelné bolesti..Kolem 5 už to zesílilo no a v 8 už jsme byli v porodnici.. Předcházelo tomu porcování kance doma:).. s kontrakcemi po 5minutách jsme si jeli pro kance, celého jen na porcovaného na čtvrtky, doma jsme to museli nějak rozporcovat a narvat do mrazáku..byla to docela sranda, protože jsem myslela že to fakt už nedám…
No kolem 9 jsme byli na porodním sále a kontrakce byli už po 2 minutách. Bolest v celku ušla, ještě jsem se usmívala..v 10 jsem si nechala píchnout epidural, nejsem hrdina, můj práh bolestivosti je opravdu jinak nastavený. To bylo v pohodě, fakt to zabíralo..ale před půlnocí to už byly hrozné bolesti a 15 minut po 12 se vojtíšek narodil.. Bolest neskutečná. Nedokázala jsem si to prostě představit… Ale je nádherný.. 50cm, porodní váha 3900g..pak to šlo dolu a včera u paní doktorky už jsme měli zase 3870:) nabíráme rychle zpět.
Kojím co to dá.. ale mám bolavé bradavky..on je to takový nenasyta..takže občas musím omezit a odstříkávám protože odsávačkou to bolí.. takže místo odpočinku si hraju s prsama.. No a trápí nás prdíky..tak zkoušíme vše možné a uvidíme co zabere. V noci spí krásně. budí se většinou mezi 2-4 a pak až ráno
.. zato přes den brečí a brečí… bolí ho to bříško… počasí nic moc ale včera jsme zkusili vyjet na chviličku s kočárkem, moc se mu to líbilo
těším se na další procházku..
tak se mějte krásně a brzy zase napíšu
Velká gratulace k Vojtíškovi, tak jsi se konečně dočkala
.
Ty procházky s kočárkem jsou moc fajn, jen to počasí je všelijaké ![]()
@Kacz-ka píše:ŠKOLKY : V LB jsem slyšela berou jen děti přímo z LB a děti z okolí mají smůlu…no a já pokud budu pracovat v LB tak budu malého dávat do ŽIVANIC, pokud nás vezmou…žádost se dává ve 2letech dítěte. Kdyby to dopadlo bylo by to fajn, bylo by to při cestě
@VeruskaM Tak to moc gratuluju!3 dny neni jeste tak hrozny
hlavne, ze to mas za sebou
s tim kancem me to docela pobavilo
me epidural pomohl na hodinu, pul hodiny nez mi to vubec napichli…takze nevim no, jestli u me dobry, nechteli mi hajzlici uz dalsi „stavu“ pridata ty ukrutny bolesti jsem mela 6hodin a furt jen lezet, protoze jsem byla na monitoru..jezisi, radsi na to nebudu uz vzpominat
@Fazolka1 o tomhle uz tady myslim psala @Darina K., tak urcite se muzeme domluvit a najit vic info a s miminakama chodit
Jo holky, ja vim, ze je brzo, ale premysleli jste o skolce?v dnesni dobe jsem skolky hrozne prej precpany, ze je skoro zazrak sehnat misto. No pro me by byl ideal Roh.Bela, pripadne jeste Prelouc, do LB bych radeji ani ne, nesnasim tam tu reditelku.
@Fazolka1 píše:
@Kacz-ka Ahojky…nás očkování teprve čeká, minule jsem si spletla termíny, překoukla jsem řádek a šli jsme jen na kontrolu.My jsme si nahlásili ještě synflorix a rotarix. Prý nám to dá všechno najednou, tak jsem na to zvědavá, snad to zvládneme bez problémů. Hlavně aby malá neměla horečku. Jinak kam se co dává, tak to nevím, uvidíme za 14dní. Co se týče školky, tak já určitě Štěpánku dám k nám, pokud teda bude školka ještě fungovat, ale mají plno, tak snad se udrží. Jsem ráda, že máme školku ve vesnici, bude to děsná výhoda.
Ty jo tak to držíme pěsti pokud vám to dr. bude dávat najednou…
ale hlavně ať je malá OK.
Já budu připlácet pouze očkování na pneumokoky, ty rotaviry dávat nebudeme. Za prvé je to drahé (2500,–) a za druhé nepokryje to všechna infekční onemocnění co mi říkala dr. no a doporučuje to jen dětem kteří by hned takto časně cestovali za hranice. Jinak patřím mezi ty zastánce že ne vše se musí přehánět…a myslím, že ne vše je třeba. Ale je už na každém co a jak chce dát.