Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kacz-ka ahojky my budeme po šestinedělí příští týden a pupínky stále máme
a to jdeme za 14dní na vítání občánků tak pevně doufám že pupínky zmizí…na ryby se určitě někdy chystáme ale musí být pěkné počasí ![]()
@VeruskaM Moc gratuluju ![]()
Ahoj holky, tak jak se daří? Nám se vyrážka pomalu ztrácí, tak jsem ráda. Koupeme v heřmánku a obličej potom máčím roztokem z hypermanganu a ten docela zabral, tak jsem ráda. Snad se to ztratí a nebude se to opakovat a když, tak už víme jak na to.
@Darina K. na to kojení 5min jsem se vybodla, protože to je podle mě blbost. Malá se nestihne pořádně najíst a pak měla hned hlad. Navíc si vytáhne podle mě jen to přední mlíko na žízeň a to zadní mlíko to výživné na to se ani nedostane. Takže jsem se vrátila k tomu jak jsem to dělala. Každé prso 10min a střídám. Malé to stačí a u druhého prsa většinou stihne usnout nebo se odtáhne sama a už nechce.
Jinak včera byla Štěpánka skoro celý den vzhůru nějak nemohla usnout, tak jsem chovala a chovala, ale zato mě nechala vyspat v noci, takže paráda
Poslední dobou je přes den nějak více vzhůru, někdy se dožaduje pozornosti, takže chováme, ale někdy jen tak leží v košíku a kouká a je hodňoučká.
@Fazolka1 ty uz jsi byla na kyclich, pripadne kde? ja ze jsem cetla, ze sice ten vodochodsky v prelouci neni spatnej, ale ze je nejakej arogantni nebo neprijemnej…
@Darina K. a ty jsi s nim byla spokojena? nepamatujes si jak to tam funguje? bez objednani vid, snad tam nebude pak moc lidi…
@Kacz-ka Ahojky,my chodíme taky do Přelouče k Vodochodskýmu. Teď jsem byli v šesti týdnech a už nemusíme dávat plenky navíc, takže vše je ok. Doktor mi přišel docela příjemnej, nepůsobil na mě nějak arogantně, ono možná jak se zrovna vyspí. Je to tam bez objednání každé úterý od 16-16:30 jen pro miminka. Teď už nás čeká kontrola až ve 4měsících.
@Kacz-ka píše:
@Fazolka1 ty uz jsi byla na kyclich, pripadne kde? ja ze jsem cetla, ze sice ten vodochodsky v prelouci neni spatnej, ale ze je nejakej arogantni nebo neprijemnej…
@Darina K. a ty jsi s nim byla spokojena? nepamatujes si jak to tam funguje? bez objednani vid, snad tam nebude pak moc lidi…
Ahojky Vodochodský je v pohodě, my ho měli i v nemocnici a super. Na kontrolu jdeme ve 4 měsících. Jinak je to tam každé úterý bez objednání od 16:00 do 16:30h
Ahoj holky, nějak to tu vázne. Jak se máte a co mrňouskové? My jsme byli dnes na kožní s tou vyrážkou v obličeji a začíná nám atopický ekzém. Dostali jsem mastičku, kterou nám musejí v lékárně namíchat a snad se to zlepší a nebude to Štěpánku trápit. Doufám, že s tím nebude mít problémy do budoucna, beruška naše malá.
@Fazolka1 Ahoj damy
Chudacek Stepanka, tak snad se ji to po masticce zlepsi.
No ja byla vcera jen v Bely na kontrole s malou. Za tech 14 dni ma dalsiho pul kila nahore, takze 4kg uz
Pri ceste k autu na parkoviste me stihnul poradnej slejvak, takze jsem vypadala jak kreten, do toho se mi nejak sprajcnul kocar, kdyz jsem ho rozkladala, takze jsem se i pekne zaspinila, deti na zastavce ze me meli docela srandu
Den blbec no ![]()
Jinak u nas asi ani nic novyho, sem tam nejakej pupinek mala ma, ale jinak nic. Jak uz jsem jednou tusim psala, uz nekojim, takze jsme na Nutrilonu a obcas, kdyz ma brzo hlad nebo prudi, tak ji udelam od Hippu fenyklovy cajik. Aspon ji to treba trochu naredi ten Nutrilon v brisku
Koupila jsem uz ale Nutrilon extra a fakt me po nem prijde „klidnejsi a spokojenejsi“. Vydrzi mi po nem hlavne v noci mnohem dyl. Ji treba v 20h pak ve 2rano a pak nejak v 7. Vaha ji jde nahoru pekne, takze mi ty rozestupy ani nevadi.
Jinak me pekne sere to pocasi venku!!!
Kdy proboha uz zacne poradny leto?? Ja se tak tesila, ze budu mit kvetnovy miminko, ze bude krasne a uzijem si to oproti zime a zatim jsou teda moje ideje víte kde…
Mejte se krasne a v ramci moznosti preji hezky ac asi zakaboneny vikend ![]()
@Fazolka1 koukala jsem, ze ses ptala v jiny diskuzi po rodicaku, ja uz jsem o nej zadala, protoze to mam trochu jinak nez vy, jelikoz jsem otehotnela vlastne brzy po skole a do klasicky prace nenastoupila a v ty minuly skoncila loni v cervnu, takze se mi to nezapocitava ![]()
@Kacz-ka Ahojky,pročpak už nekojíš? Já stále ano, sice mě to nebaví a nejraději bych toho nechala, ale je to to nejlepší co můžu malé dát. Navíc je to zadarmo
A ty Nutrilony a Sunary jsou dnes šíleně drahý. Malé to ode mne zatím stačí, tak snad ještě vydrží.
@Fazolka1 protoze mi nic moc netece a kdyz tece, tak malo a mala se u toho desne vzteka a je mi ji lito…zkousela jsem vsechno mozny, caje, meltu, homeopatika, gravimilk a prd
taky jsem si rikala, ze bych nejradsi aspon prvni 3 mesice kojila, ale uz na to nemam nervy
spis me stve, ze po kojeni mela pekny ridky hovinka a ted po ty UM to je tuzsi a jde ji to i hur vytlacit.
Holky dnes jsme absolvovali první očkování a zatím dobrý. Nakonec jsme dostali jen hexa vakcínu a první várku rotarixu. Naštěstí si to doktorka rozmyslela a nedala nám k tomu ještě synflorix, o který máme také zájem. Nedala to všechno hlavně kvůli tomu našemu atopickému ekzému a jsem ráda že si to rozmylela. Dostaneme to až za měsíc. Bála jsem se, aby to na Štěpánku nebylo moc. Dostali jsme injekci kolem devátý a zatím nemá ani zvýšenou teplotku, tak snad to vydrží. Teď spinká, tak zkusím potom změřit znovu. Jinak nás také zvážili a změřili a už máme 60cm a 4,5kg. Krásně nám šmoulinka roste ![]()
Ahoj
tak to je fajn
ja na ty rotaviry asi prdim a dame asi krom hexavakciny ty pneumokoky… jeste uplne nevim. ted akorat premyslim, jestli to nechat pichnout naraz nebo ten synflorix az pozdeji - jesti to je lepsi?
my jdem k dr pristi ct v 6nedeli a v ut vlastne na ty kycle, jinak se mame dobre, v noci uz spi mnohem dyl, usne treba v 9 a probudi se az po paty, to je super
aspon se vyspim, dam ji najist a jeste pak treba 3 hodky chrni. kojeni teda nic, nutrilon extra ji chutna
davam i cajik, aby se ji to tam trochu naredilo, ta UM nejak stavi ![]()
@Mandeliinka co budes davat Rado ty Synflorix nebo Prevenar13?
@Darina K. A ty jsi davala Dajo co?
@Kacz-ka píše:
@Fazolka1 protoze mi nic moc netece a kdyz tece, tak malo a mala se u toho desne vzteka a je mi ji lito…zkousela jsem vsechno mozny, caje, meltu, homeopatika, gravimilk a prdtaky jsem si rikala, ze bych nejradsi aspon prvni 3 mesice kojila, ale uz na to nemam nervy
spis me stve, ze po kojeni mela pekny ridky hovinka a ted po ty UM to je tuzsi a jde ji to i hur vytlacit.
Kačí také jsem to tak měla, ale kupodivu jsem se rozkojila ale další problém co máme je to že mám asi slabé mléko, takže i tak pokračujeme v umělé výživě, ale s tím že já už se na nutrilon vyflákla…vůbec nám nevyhovoval…Ondrášek mi po něm nevydržel ani hodinu a půl…
Jako doktorka mi tvrdila že všechny mléka jsou na tom nutričně stejně, ale není to pravda si myslím. Také mi doporučila nutrilon extra…ale já na to mám ten názor že to je až moc drahé…když to vezmu stojí kolem 370,–Kč a to je fakt mazec na to že to máš jen na ani ne 14dnů…Takže jsem zvolila variantu že jsem nejprv zvolila mléko cenově přijatelné a jsme maximálně spokojeni. Ondrášek je zasycen, a i má pevnější hovínko a i mu více chutná bych řekla.
Jinak Kačí máme mléko BABYLOVE z DM a fakt super, se koukni když by si chtěla na recenze. ![]()
@Fazolka1 tak snad se pupínky brzy vytratí ![]()
@Kacz-ka píše:
Ahojtak to je fajn
ja na ty rotaviry asi prdim a dame asi krom hexavakciny ty pneumokoky… jeste uplne nevim. ted akorat premyslim, jestli to nechat pichnout naraz nebo ten synflorix az pozdeji - jesti to je lepsi?
my jdem k dr pristi ct v 6nedeli a v ut vlastne na ty kycle, jinak se mame dobre, v noci uz spi mnohem dyl, usne treba v 9 a probudi se az po paty, to je superaspon se vyspim, dam ji najist a jeste pak treba 3 hodky chrni. kojeni teda nic, nutrilon extra ji chutna
davam i cajik, aby se ji to tam trochu naredilo, ta UM nejak stavi
No my budeme dávat to co je státem dané a na ty rotaviry kašlu, prý je toho hodně těch infekčních onemocnění a že to ani to očkování nepokryje a že většinou to ty děti snáší dobře. Mám ten názor že za nás to nebylo takže to dávat nebudeme…přeci jen je to 2500,–Kč a ty opravdu teď nemám…(no pak napíšu co se přihodilo u nás
)Jinak co je to ten sinflorix??
My budeme dávat navíc ty pneumokoky a to se myslím jmenuje prevenar - tam je doplatek myslím 300,–Kč
Jinak my za sebou máme teprve jednou očkování, a koncem měsíce jdeme na další hexu + prdní pneumokoky, tak dostane Ondra žihadla dvě. Ale je to můj statečný brouček.
Jinak holky k mým novinkám…mě se sype úplně všechno…odešlo mi auto oprava 6tis.
Umřel nám bratranec, zítra nás čeká pohřeb…
A také jedna moje známá psala Závišovi…nechápu proč…ale jako já jsem teď na trní aby nepřišel…
No a když nepříjde tak se nic nemění na tom že su on bude myslet že jsem ji navedla ![]()
No jako fakt síla ![]()