Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj děvčata.. Víkend byl opravdu náááádherný..měla jsem dobrou náladu, odpočívala a navštívila v sobotu i v neděli předporodní kurz..dozvěděla jsem se celkem zajímavé věci tak snad je budu moci aplikovat při porodu, když si vzpomenu
… Jinak jsem si nachystala věci do porodnice a snad mám všechno, ale jak jsem tak pochytila, ono se to nepose… když něco zapomenu
tatínek vždycky může dovézt
.
Na kontrolu jdu ve čtvrtek a pak každý týden na monitor ke svému gynekologovi.. Akorát mi hrozně natekli nohy, špatně se mi chodí. Tak mu to raději řeknu jestli je to v normě..Že mě brní a bolí prsty 24hodin denně - už jsem si zvykla:( ale je to fakt hrozný. Už aby to přestalo :/.. jinak náš chlapeček má pořád dost energie a dělá snad kotouli v břiše
.. velikost mého břicha je obrovitánská a vypadám jako bych měla rodit každým dnem a ne až za měsíc..:D… hezký večer a opatrujte se ![]()
@VeruskaM
bylo krasne, snad to pocasi uz v takovehle solidni urovni vydrzi bez nejakych vetsich vykyvu ![]()
rikali neco zajimavyho na tom kurzu? jsi byla v pcich? ja spis premyslim, az tam ted v patek pojedu na druhy monitory, ze bych se sla juknout na ty porodni saly aspon…jinak otoky nastesti nemam, ale to bricho se mi za posledni tyden/dva nejak vyboulilo ![]()
a ani me tolik nekope, spis se „bouli“ asi uz nema moc prostor…nekdy mi prijde, ze se nebouli, tak pustim na mobilu nahlas pisnicku, dam k brichu a to jsou vlny najednou, ACDC se ji nelibi
ale ja jsem rada, ze vim, ze je vse ok ![]()
Jinak nam tu holky pekne odpadavaji, nejdriv Darina, pak Kleris, Fazolka a vcera i Mandelinka, no ja uz chci taky!!
libilo by se mi 24/4
s mym stestim budu prenaset ![]()
Ahoj holky, moc se omlouvám, že už se tu neukazuju, ale vůbec nestíhám, navíc po porodu nemůžu skoro sedět, takže se snažím co nejvíce odpočívat hlavně když malá spinká. No ale to se časem srovná. Jinak co se týče porodu, tak za mě můžu říct, že jsem měla porod docela v pohodě. V pátek jsem jela na plánovanou návštěvu do rizikové poradny a když mě doktorka prohlédla, tak se mě zeptala zda mám nějaké bolesti, já vůbec nic necítila. Sdělila mi, že jsem otevřená na osm prstů a že mě domů už nepustí, protože kdyby mi praskla voda, tak to do porodnice nestihneme. Takže nástup na monitor a vyplňovat papíry a na přípravu. Na příjem jsem se dostala v 8:45 a na sál mě dovezli zhruba kolem 10hod.Tam jsem musela počkat, až se uvolní nějaký doktor, který by mě odrodil, ten den měli už uzavřený příjem, měli plno.Vodu mi nastřihli kolem 13hod. a potom teprve nastali bolesti. Malá se narodila ve 14:25hod.Byla jsem ráda, že to takhle dopadlo, byla jsem celou dobu v klidu a hlavně jsem nemohla uvěřit, že zrovna ten den už porodím. Ale mám to za sebou a malá nám dělá jen a jen radost.Je to zlatíčko.
@Fazolka1
Jupííííí..tak konečně..Maminko, vůbec se neomlouvej, vždyť mimčo a tvé odpočívání je důležitější..:).. Malá je nádherná a vypadá moooooc spokojeně..:)
Přeju hodně zdaru, málo proplakaných nocí a užívejte krásného počasí. doufám, že budu mít takový porod také
..Já jdu dnes na kontrolu a už mě dost pobolívá spodek.Nohy nateklé, sotva lezu..a to máme ještě skoro měsíc
…
@Fazolka1 no to je krásnej uzlíček
a ten krásnej ksiftík jaký dělá na tý jedný fotce, bomba
přeju vám oběma zdravíčko a všechno dobré
@Fazolka1 zdravicko, chtela jsem se jen zeptat, proc te poslala z gyndy do rizikovy poradny? Vzdyt jsi jeste neprenasela…ja ze by me zajimalo, proc posilaji a co muzu na konci jeste cekat. I darinu tam poslali, ted uz taky nevim proc. A pak si vas tam obe nechali a sli jste rovnou rodit ![]()
ja byla dneska na druhych monitorech a zase jsem to mela zrychleny, nikdo mi na to nic ale nerekne, by me zajimalo jestli ma mimi omotanou snuru nebo placenta blbe vyzivuje…:-/ ale vahove sedi, tak nevim, nebo je jen vztekly po tatinkovi ![]()
@Kacz-ka ja šla do poradny protože uz jsem byla otevrena na tři prsty a doktor me tam asi poslal pro jistotu aby to tam ohlidali, kdyby náhodou. jinak jsem žádný problémy neměla.
@VeruskaM zdravim, jak je, nejaka zmena oproti minule? Ja uz si pripadam, ze to asi nepreziju ten posledni tyden
vcera jsem si delala na zahrade a vsechno mi jde tak pomalu a naohrabane. Vsechno mi pada a pak je to nejvetsi prace to zvednout
ted do me kazdej rype ohledne jmena, jestli uz jsme vybrali, protoze mi to nejak neresili a pak se nemuzu nejak rozhoupat…pak zase kazdy Tak co, uz? Hlavne tata, uz ma nalozeny maso na uzeni a hermelin, planuje asi velkou pitku/oslavu, tak aspon bude mimi zdravy. V sobotu jsou u nas rybarsky zavody, tak se pritel strachuje, jestli neporodim, aby mohl jit, muj tata tam ma zas delat rozhodciho, tak maj bobky
jsem jim rikala, ze se tam klidne odvezu sama, kdyz maji takovy starosti s rybama
jinak to pocasi je asi to jediny, co mi ted dodava trochu optimismu do tech poslednich dnu ![]()
@Kacz-ka Hlavně žádná panika..:)já mám ještě čas, teda čas… je to fofr, utíká to. termín mám 13.5. Ale nemáme zatím hotový byt, takže makáme na bytě. Už máme kuchyň, dodělávky v koupelně, malujeme a začneme se pomalu stěhovat, zbytek se dodělá za provozu..není jiná šance. Já si musím připravit věci pro mrně… Zrovna si říkám že by klidně mohl ještě tak 3 měsíce počkat
. Břicho mám obrovské takže se vůbec k ničemu neohnu a když jsem si dneska klekla na zem tak jsem se strašně smála. Připadala jsem si fakt jak mamutice
…
Jinak doktor ve čtvrtek prohlásil, že mám opravdu velké břicho a velké dítě, je ještě možnost že kilo přibere a bude mít přes 4 kg.. tak mi oznámil že jestli nepřestane růst, pošle mě o pár dní dřív na předčasný porod, radši. Takže čekám co mi ve čtvrtek řekne, to jdu na další kontrolu, jinak zítra na monitor. Tak už se těším až ho uslyším. Je teď tak hodný, kope už opravdu málo, občas teda do močáku a to pořádně, ale jinak je znát že má málo místa.
Jinak se strašně začínám bát porodu. Byla jsem na kurzu a když nám porodní sestra říkala co a jak všechno bude a jak si máme ulevit od bolesti atd… no až teď mi začíná docházet že to bude kur. a bolet. Mám strach, fakt strach. Můj prách bolesti je nastaven velice nízko a já brečím i u zubaře… Navíc rodinu tu nemám, jen přítele, takže o to je to pro mě těžší, nemám mámu, která by mě utěšila.. :/… a chybí mi…
..
Takže se holka drž, já budu asi poslední kdo bude rodit
všechny to mají už za sebou… Přeju hodně štěstí a pevné nervy
… Hlavně klid a zdraví
.. dej vědět jak se cítíš:)
Páááááá
![]()
@VeruskaM tak vidis, jestli budes rodit driv, tak se tam treba potkame, ty chces taky do pardubicke porodnice? ja s mym stestim budu urcite prenaset ![]()
Porodu a bolesti jako takove se nejak nebojim, jen ze vyfasuju nejakyo blbyho dr, ktery nebude treba spravne v danou chvili reagovat a treba neco zanedba
To je muj strasak ![]()
A jake priklady ulevy od bolesti vam na kurz rikali? ![]()
Jinak ja uz si d elam ted jenna zahradce, obcasny uklid doma, spodek baraku mame tak nejak hotovy a podkrovi se bude delat taky „za provozu“ v prubehu leta, aby na podzim bylo spani uz v loznicich nahore. Protoze chceme jeste venku dodelat novou branu, dlazbu a bazen. Naplanovany to mam pekne, jen musi byt nekdo, komu se to bude chtet delat
a ne byt na rybach ![]()
Ahoj
, tak jsem se taky zaregistrovala, ale zatím se nějak nevyznám
Bydlím taky v Pardubicích a jsem v 29tt
a taky ráda pokecám a pochytám rady od zkušených maminek
Já budu mít první mimi a už mi to hrozně utíká
@Pajulajda Ahojky..tak tu máme nový příspěvek
..oni postupně všichni rodí
tak to tu ubývá
.. Já jsem 37tt pomalu se to blíží
nohy mám oteklé, nevejdu se do bot, břicho obrovské že si nevidím na nohy..prsty na rukách brní už celý den…no hrůůůůůůza.. už aby to bylo…:) moc se na mrně těšíme. Čekáme chlapečka, také první těhu…a odkud z Pardubic jsi?
Od května se stěhujeme do ulice Polská k tomu parku. Jinak jsme byli do te´d v garsonce v Polabinách, ale s mimískem bychom se nevešli.
Páni to mě teda ještě čekají,,hezké strasti"
Mě už ten pupík překáží teď a to ho nemám ( podle všech) nijak obrovskej
A jedinou nepříjemností zatím je, že když někde dlouho chodím, nebo stojím tak mě pak bolí záda, nohy a celé tělo. Taky teď dost spím
Asi varování, že je to poslední sladký spánek, tak si ho užívám
A budeš rodit v pardubicích, nebo někde jinde? A odkud jsi ty? ![]()
@Pajulajda Zdravim a vitam te
ja jsem dneska 39+0 nebo tak nejak a uz toho mam plny kecky. Dneska rano jsem lezela a uz mi asi zacali poslicci nebo co to bylo. Behem ty hodiny me na nejakou dobu tak 6× zacalo bolet v podbrisku jako pri menstruaci, tak doufam, ze az to prijde, bude to bolest poradna ![]()
Vcera jsem si dala na ukol udelat nejaky veci, aby nemusel pak pritel, tak jsem mela ze sebe dobry pocit, ze jsem to splnila
„prala“ jsem gauc, prevlikala periny, vyprala je, koupala psa (ktery se mi mj. pak na zahrade hned vyvalel v nejaky mrtvy zizale), prala ji pelisek a pak saskovala na zahrade v zahonech
odpol poprat tatovi k svatku a pak jsme si pogrilovali, ne ze bych toho nemela plny zuby, ale stejne jsem zas blbe spala, nebo spis nespala zas skoro vubec ![]()
zitra uz 3.monitory, tak jsem zvedava, snad to bude vse ok
jinak maji prijit nejaky bourky v nasledujicich dnech, tak snad klesne tlak a prijde to, nechci prenaset! ![]()
@Pajulajda jinak me taky rikaji, ze nemam velky bricho, ale uz ho mam aspon dole/dolejc
jinak ja budu rodit v Pcich, tak snad to bude ok, recenze nic moc ![]()
Prikladam fotku pupku, jsme vyfotili rodine na pamatku a prozradili konecne jmeno Karoliny
teda kdyz nebude Jakub ![]()
Ahoj, děkuju za přivítání
Normálně jak si to tu tak čtu, tak mě z toho úplně mrazí…že už to u tebe může bejt každou chvilku a budeš držet miminečko v náručí…je to hrozně vzrušující až neuvěřitelný
Jsem zvědavá na sebe, až mi začnou nějaký ty poslíčci nebo bolesti…snad nebudu zbytečný plašan
A ono zvlášť když jsi stihla tolik věcí udělat…se to mohlo nějak rozpumpovat
Pejska máme taky. Jsem docela zvědavá jak bude na miminko reagovat, je to takovej náš mazel. Doufám, že bude v pohodě a miminečko přijme napohodu. Co máš za pejska? Bříško máš kráásný! pěkný kulaťoučký. Já ho mám od začátku těhu dost dole a takový,,šišatý"
Ale poslední dobou roste docela rychle, tak uvidím…ještě mám docela dost času na přibrání a zvětšení
Rodit se taky chystám v Pardubicích…a ty recenze jsou takový na půl no. Znám maminky co si to děsně chválí a taky znám maminky co sem nechtějí. Tak mi nezbude nic jiného než si to sama ozkoušet
Ještě jsem se chtěla zeptat na obvodní dětskou lékařku pro malou…jsem v Pardubicích teprv 2 roky a tak nějak nevím, která paní doktorka je ta nej
Nevíte o někom, kdo by přibíral novorozence?