Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak já to dneska fakt málem hodila do umyvadla, rozdýchala jsem to, ale to jen proto, že tak nerada zvracím ![]()
Fakt hrůza. Teď mám jít vařit a je mi z toho zle, ale co nadělám že? ![]()
Luci do toho jdu chystat na ražničí ale mně to chytne jen ráno dnes to bylo teda snad 7× že jsem myslela že už teda to půjde ven a nejde, mně to nešlo ani u Nikči ale už to bylo tak nepříjemný, že jsem nevěděla kdy teda mám jít na ten záchod
![]()
Tak miminko tam stále je já mám vždy radost když mně to chytne ![]()
Mě to u Terezky taky nešlo ven
Tedy asi jen 2× při čištění zubů, teď se taky držím, fakt si myslím, že vrhnu, ale nakonec to ustojím ![]()
Já jsem naložila kuřecí na čínu, zatím dobrý.
Jdu zkontrolovat malou, je nějaké podezřelé ticho ![]()
tak jsem zas 2× málem a zas nic nemůžu ani čuchnotu k masu
ale já musím když to mám vařit zda nesmrdí ![]()
Postaveno a mám klid ted budu furt otevírat lednici nebot budu mládit čokoládu ![]()
tak to mě to nakopává už týden a od pátku to jde klasika ven, jen nechápu, že tomu říkají ranní nevolnosti, když u mně to jde ven tak okolo 13té hodiny, ne dřív a to vstávám brzo. Na WC chodím každou půlhodinu, no, co Vám budu vyprávět, je to WC, nebo život, fakt hrůza a to jsem podle poslední MS v pátém týdnu, co budu dělat pak, to tedy nevím. a prsa? všechno bolí, podprda, bez podprdy, tričko, volná košile… všechno. ach jo, taky Vás to tak týrá, nebo jsme jen nějaká citlivka? a podbříšek, proč se ta děloha musí tak roztahovat
v pátým týdnu vypadám jak v pátém měsíci
když to takhle půjde dál, tak nevím, jak dlouho to ještě v práci utajím
Ahoj,chtěla jsem se k Vám přihlásit. Měla jsem letos už dvě těhotenství se špatným koncem (6tt a 3 tt). Tohle vypadá nejlíp. Tak snad to vydrží.1.11. mi dělali čištění a za 14 dní jsem zjistila, že jsem těhu. Bylo to dost velký překvapení i pro doktora,
měla jsem minulý týden na utz velkou fazolku. Na další kontrolu jdu 3.1.2011 tak snad už bude srdíčko. Moc si to přeju. Prsa mě taky šíleně bolí, nemám je zrovna malý tak bez podprdy ani ránu. Raní nevolnost není tak hrozná spíš odpoledene a večer. Ale všechno přežiju jen když to bude vše o.k.
Zdravím všechny,
no mě je dnes příšerně, pořád mám pocit na
, ale držím se ze všech sil. Od rána jsem snědla půl krajíce chleba stylem, že si co půl hodiny jednou kousnu. A já debil vymyslela, že budu dělat na oběd sekanou, no už je teda v troubě, ale hníst rukou syrové maso bylo něco hroznéh. Chtěla jsem odpoledne upéct ještě dva druhy, tak uvidím, jak to zvládnu.
Už jsme s přítelem řešili, že pokud mi bude tak blbě a jedeme k našim už den před štědrým dnem, tak není šance to utajit, takže jim to dáme asi už toho 23.12 jako předvánoční dárek. Taťka je jak radar, ten by mě odhalil po prvním
.
Tak já jdu udělat brambory a salát, zatím pa ![]()
no jsem zvědavá jak mně bude v 7týdnu ![]()
U mně pohoda mně trápí jen častý záchod tam jsem teda furt
a ráno skoro na zvracení a to je celé a jak se nenajím tak je mně pak špatně a v noci to mně dělávalo u Nikči tak musím bud nevylízat a nebo se najíst ![]()
ahojky Janniku
tak budu držet pěstičky aby ti to tentokrát vyšlo
![]()
Ahoj holky,
taky bych se k Vám chtěla přidat.
PM byly 29.10. a 8.12. jsem byla poprvé u dr. byl tam jen velký gestační váček a v pátek už bylo i
a mimi mělo 86mm. Podle PM jsem 7+2, podle utz 7+0.
Mám doma už malou dcerku - viz metřík ![]()
Nevolnosti mě také trápí téměř celodenně a stejně jak u malé, to ven nejde, prostě se musím najíst.
U malé jsem přibrala 25kg a to jsem rodila 17dní před termínem a poslední 3týdny proležela v nemocnici, jinak bych přibrala ještě víc.
Vezmete mě mezi sebe holky?? ![]()
Termín porodu vychází na 5.8.2011. Myslím, že je nás tu takto víc, že?
Druhý metřík raděj ještě nemám, až po kontrole 3.1. Ze začátku jsem brala atb a taky antihistaminika, tak se bojím, aby to mimi nějak nepoznamenalo, ale pevně věřím a doufám, že ne.
Jinak já taky neustále chodím na wc, prsa už mě moc nebolí, ze začátku to bylo horší. Četla jsem, že chcete oznamovat těhotenství na vánoce, já to mamce řekla hned po pozitivním testu, tchýni asi před týdnem a jinak to ví nej kámošky a zatím to dál rozšiřovat nebudu.
Dr. mě objednal už i na NT screening ve 12+0 na 24.1.
Mějte se krásně a užívejte předvánoční pohodu ![]()
hany:já mám termín 15/8 dle ms uvidíme dza to bude sedět s ulz.
Jinak já ted se vrátila z obchůdku jedla velký oběd ve 12 30 a ted znova jím nebot je mně divně
ale cpu se hroznama
![]()
Jinak mně prsa jetě nezačly bolet
nevím co se děje jestli je to kvůli tomu že jsem už jednou těhotná byla no nevím teda ![]()
Marry, mě prsa při prvním těhu bolely daleko víc, jsem nemohla sejít ani ze schodů. A píše se, že při druhém těhu už to nemusí tak být. Mě bolely nejvíc ze začátku, teď mám tak citlivé bradavky, ale to je tak všecko. A někdo nemá příznaky téměř žádné a taky je to v pořádku. Musíme věřit, že to bude OK.
A dívám se, že Nikolka nemá daleko od naší Sárinky. Jak to s malou zvládáš?
četla si že ty prsa bolet nemusí?
Já to fakt nemám max je mám větší a ty bradavky se mně zdá jinačí.
Ale leze na mně unava ![]()
Dnes jsem spala 10 hodin a ted jsem tak unavená že bych šla spát ![]()
Unavu sem u Nikči měla.
Prsa jsem měla též ale později tak jestli mám ještě vyčkávat?
A co mám ta to je smrad to je mně na zvracení tak aspon něco ![]()
S Nikčou to zvládám dobře, ona je moc hodná, takže do 6 45 většinou přes všední dny spí o víkendu do 8 a pak odpočíváme nenáročný skládání puzzle a kouání do knížky
A pak oběd pak jde hají a pak jdu jen nakoupit a pak hura domů ![]()
Ona je taková že je furt zanořená do puzzle a to dělá celý den ale už ji učím barvy tak změna ale to je též nenáročný.
A chechtá se mně když se mně chce skoro zvracet a řekne fuj ![]()
Jinak nenosím ji max jen vytáhnu a dám do postýlky.