Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Marry, jj četla jsem, že je to více u prvorodiček ![]()
Moje malá zase hodně vydrží u krtka, ale taky jí to nechci pořád pouštět, teď má rýmu, tak moc ven nemůžem. Jinak jsme byli venku často. Chodí mi spávat pozdě, až kolem 22.hod i dýl. Ale zas ráno spí nejmíň do 8. Teda ještě kolem páté šesté jí dělám mlíčko a pak ještě usne. Buď u nás v posteli nebo ve své. Taky ji netahám, máme stupátko, takže pomocí něj všude vyleze. Kočárkem už nejezdíme, takže je to dobrý, a když potřebuju, tak ji třeba manža vytáhne z vany. Má teda jen něco přes 13kg, ale stejně…
Já mám zase problém, že nemůžu spát. A to ani v noci, usnu po půlnoci, pořád se budím a otáčím, takže se ráno budím šíleně nevyspaná, ale doufám, že to bude lepší, až se trochu oteplí a budem moct chodit víc ven.
no vím že jedna tu psala že ji prsa též neboleli a neměla žádný příznaky tak uvidíme.
No na mně teda leze unava ted a to mám v sobě tolikj hodin chjo ale zvládnu to do 18 hodin malou přes den spát nedám když vstává v 8 a jedu nonstp a mám mám večer klideček.
Jinak v poledne ji dávám ve všední dny.
Do židličky si leze sama přes lavici takže taky netahám.
Máme 12,5 kg tak nějak.
No a co já mám to je furt hlad a chození na WC ale už se to trochu zlepšilo už chodím jen 1× v noci chodila sem klidně i 3× ![]()
tak já dávám večeri v 15 30 bych umřela hlady mám spousty toustů
kriste co budu jíst za 2 hodiny ![]()
Tak já se na oběd přejedla fazolovou omáčkou, kterou jsem nemusela vařit, tak to u nás asi bude v noci vypadat ![]()
Teď mě čeká jogurt ![]()
Tak já jsem to posledně asi trochu zakřikla s tim, že nemam žádné příznaky. Poslední tři dny je mi fakt šoufl…zatim jsem ne
ale nemam k tomu daleko..nehroší je to večer…tak nevim, jestli to nemaj bejt večerní nevolnosti…
. Vetšinou to začne kolem 4 hodiny. Jsem šíleně unavená, chodim už v 8 spát a vytuhnu na hned. Přítel už se začíná starat jestli nejsem náhodou nemocná. Asi před rokem jsem musela vysadit antikoncepci, protože hormony škdily mejm játrům..musela jasem držet přísnou dietu, bylo mi tenkrát úplně stejně špatně jako ted a taky jsem byla šíleně unavená… . Tak si tak říkam, jestli to těhotenství nebude mít zase vliv na ty moje játra… Holky nemáte s tim nějakou zkušenost?
ewkepartlova, Moc děkuju. Strašně se bojím. Ještě nemám dosáhnutý 6-tý týden. Tak snad tu hranici pokořim.
Holky to jsem rada, uz se nam to tady hromadi srpnovyma tehulkama
Nejhorsi pro me je ted pect cukrovi, tak jsem se na to tesila a nakonec to delam s takovym odporem, no manzel bude nejspis spokojeny, protoze veskere cukrovi bude jist jenom on
Ten zaludek na vode ja fakt hnus… Holky, zkousely jste nektere ta zazvorova lizatka? Uvazuju, ze si pro ne zitra zaskaknu do lekarny, teda jestli to vubec stoji za to. Zitra mame odpoledni vanocni vecirek z prace, tak jsem zvedava, jak to ustojim. Vsichni si budeme hromadne davat obed, samozrejme alkohol a vse kolem, cca 20 lidi. Nechci o tehu v praci nikomu rikat, muj sef je uplny magor, ten az zjisti, ze jsem tehu, tak se me okamzite bude chtit zbavit a posle me na nemocneskou, je to debil, dela to kazde kolegyni, ktera otehotnela. Budu se muset na neco vymluvit, proc nepiju a ze mi moc nechutna ![]()
Janiku ja uplne chapu tve obavy, ja jsem letos 2 x mela neuspesne tehu, pokazde v 6tt, jednou samovolny potrat a jednou zamlkle, tak ted se modlim, at je vse ok. Musime verit, ze vse dopadne dobre, ale jsou to fakt nervy.
Katusko26. O nervech mi povídej, furt se hlídám abych nezačala špinit. Ale jak jsem psala tohle těhu vypadá fakt nejlíp a zdraví. Víš o čem mluvím a fakt bych už nechtěla znova zažít čištění.
Janiku pro me nebylo nejhorsi to cisteni, ale vse, co tomu predchazelo. Lezela jsem 5 dni v nemocnici, porad same odbery a ultrazvuk a jedine, co jsem pokazde slysela byla, ze to neni dobre, ze v deloze uz musi byt neco videt a pokazde tam nic nebylo. Pro me ta revize bylo spis vysvobozeni, pak jsem se zacala tesit na nove snazeni.Dodrzeli jsme 3 mesice no a hned se zadarilo. Pravou je, ze mi predtim nikdy nebylo ani trosku spatne, jen me trochu bolely prsa,zato ted je mi pekelne spatne a prsa boli jak hrom
Na ultrazvuk jdu az 5.1., snad bude vse ok, kdyz uz to rekneme rodine. Nejradsi bych jim to rekla az po tom Utz, ale na ty vanoce mi to prijde takovy fajn darek, bylo by to prvni vnouce a taky uz nevim, jak bych okecala, ze mi nic nechutna a nepiju alkohol
Holky já mám hrozný dilema, jestli jít v úterý na ten utz… Měla bych být 6+1 a bojím se, že tam nebude nic vidět. Tedy u Terky jsem byl 6+0 a dr. mě strašně vystrašil, že to vypadá jako zamlklé a o týden menší, že tam nevidí ani embryo a 2 týdny strachu a nakonec to vše dohnala. Teď se bojím, že to bude to samé a budu mít zkažené vánoce, tak jestli se nemám přeobjednat na nový rok, to už bych byla 8tt, tudíž by to bylo jasné jak a co? Pomozte mi, já fakt nevím. Pořád se to ve mě pere. Zase když to bude o.k. tak budou veselé vánoce a bude radůstka, navíc cítím, že se to snad nedá vydržet ![]()
Rozum mi ráda jít po novém roce a srdíčko teď ![]()
Tak to máš pravdu. Taky jsem měla takový průběch. Odběry, ultrazvuky, nasadili mi utrogestan a nic nepomohlo.Mě to dělali 1.11. a nějak jsem s manžílkem nedodrželi šestinedělí a bylo to. Teď mi doktor dal radši utrogestan hned a ještě jím femibion.
To je těžký radit. Já jsem taková, že bych to nevydržela. Myslím si , že jestli se to máš dovědět teď nebo po novém roce je jedno. Kdyby bylo něco špatně třeba by ti mohl nějakýma lékama i pomoc. No ale je všechno v pořádku uvidíš
i když já a taková slova?? Sama budu na nervíky než přejdu kritickou hranici a každý čekání na další ultrazvuk je pro mě mučení. Holka budeš si to stejně muset rozhodnout sama.
Lucink_a píše:
Holky já mám hrozný dilema, jestli jít v úterý na ten utz… Měla bych být 6+1 a bojím se, že tam nebude nic vidět. Tedy u Terky jsem byl 6+0 a dr. mě strašně vystrašil, že to vypadá jako zamlklé a o týden menší, že tam nevidí ani embryo a 2 týdny strachu a nakonec to vše dohnala. Teď se bojím, že to bude to samé a budu mít zkažené vánoce, tak jestli se nemám přeobjednat na nový rok, to už bych byla 8tt, tudíž by to bylo jasné jak a co? Pomozte mi, já fakt nevím. Pořád se to ve mě pere. Zase když to bude o.k. tak budou veselé vánoce a bude radůstka, navíc cítím, že se to snad nedá vydržet
Rozum mi ráda jít po novém roce a srdíčko teď
Luci já radím jít teď na ten ultrazvuk,jestli jsi 6 tt určitě tam musí být už něco vidět. Záleží teda na typu přístroje,ale určitě aspon embryo by tam vidět mělo být. Neboj se hlavně,máš jedno zdravé dítě..není důvod se obávat nějaké špatné věci. Tím se aspon vždy uklidním já
Taky jsem byla ještě v pátek na kontrole,dříve než Ježíšek oznámí naše těhotentství. Jsem mezi 6 a 7 tt…a už jsme měli i srdíčko. Radím tedy jdi…
Já se taky holky zeptám..mám hlavně po ráno výtok. Klasický..někdy takový hlen,bez krve. Myslím,že je to normální,ale ptám se,zda někdo nemáte stejný trabl.