Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vronia : Předem taky gratuluji..rovnou se teda zeptám..pracuji na 3/4 úvazek…ale od ledna musím nastoupit na nemocenskou,pracuji jako zdr. sestra na fyzicky náročném oddělení. Z čeho se mi bude vypočítávat nemocenská a mateřská. Nemýlím-li se,tak z posledního odpracovaného kvartálu??? Díky za odpověd
nemocenská se počítá: rozhodné období ze které ho si bude počítat výše nemocenské je vždy rok zpětně. Což znamená: příklad: když budeš mít neschopenku od 1.1.2011, tak rozhodné období bude od 1.1.2010-31.12.2010 a započítaj se ti výdělky za celej tenhle rok. No a z toho se pak počítá výše nemoceský nebo i mateřský. Snad jsem ti to trochu objasnila, hrozně špatně se to takhle vysvětluje…
Vronia: a nevíš, jak by byla mateřská, když jsem zaměstnaná od 24.8 na dobu určitou do 30.6. Když budu fakticky zaměstnaná jen 10 měsíců, je to jako 0 let. Nebo se mi plat z 10 měsíců zprůměruje do 12 a z toho bude mateřská? Mám teď pocit, že asi budu mít jen rodičovský příspěvěk.
Vronia: a nevíš, jak by byla mateřská, když jsem zaměstnaná od 24.8 na dobu určitou do 30.6. Když budu fakticky zaměstnaná jen 10 měsíců, je to jako 0 let. Nebo se mi plat z 10 měsíců zprůměruje do 12 a z toho bude mateřská? Mám teď pocit, že asi budu mít jen rodičovský příspěvěk.
No to je trochu složitější…tvoje zaměstnání je od 24.8.2010-30.6.2011 ? a jak si měla předchozí zaměstnání a kdy máš termín?
Tak to je parádní,doufám,že tě to nebude obtěžovat já se tedy také zeptám.. Je lepší jít marodit ještě teď v prosinci podle starého zákona nebo až od ledna 2011 ?? a nemocenská se vypočítává z posledních 3 měsíců nebo z posládního půl roku nebo roku? A má to nějakej vliv když jsem marodila do konce března 2010 ?? a ještě kolik přibližně budu mít peněz na nemocenskej můj měsíční průměrnej hrubý příjem je 18 000 Kč. děkuji moc za odpověď
Tak já se pro dnešek loučím,přeji všem koho čeká zítra doktor aby bylo vše tak jak má ![]()
Vronia : děkuji,pochopila jsem to ![]()
Přeji dobrou noc,zítra doufám,že budu mít ráno bez ![]()
Vítám nově příchozí ![]()
To je super, že se to tu rozjíždí.
Já jdu 21.12. na kontrolu budu 6+1 a nepočítám ani se srdíčkem
ale váček by tam měl být to jako jo. Minulé těhu jsem byla 6+0 a byl jen váček bez embrya a za 2 týdny už mělo 2cm. Dr mě docela vystresovala. Chtěla jsem jít později, ale mezi svátkama tam nejsou, škoda, to budou stresy zase
Sice je to podruhé, ale bojím se snad ještě víc ![]()
Zatím ještě anonymní Lucka ![]()
Tak já byla včera u doktorky a ještě nebylo vůbec nic vidět, tak mám přijít příští pátek. Na testíku už jsou dálnice jako blázen. Podle MS bych měla být 6. týden, ale ovulovala jsem později, takže jsem ještě nic neviděla. V pátek už uvidím, teda aspoň doufám, že bude vše ok.
Já si pamatuju když jsem byla minule těhotná tak jsem byla 5+4 a už dr viděl krásnej váček a v 7+ něco už tlouklo i srdíčko…
ahojky holky, taky se k vám přidám. Byla jsem 7.12 na ganekologii, nebot mi vyšel poz.testík..ale doktor viděl pouze gestační váček a sem objednaná na 13.12. to už bych měla být 6tt plus 4 dny tak už by mohlo být vidět i srdíčko.. ![]()
Janka82:neboj všechno bude v pořádku a uvidíš svoji bublinku
hašlerka píše:
Jé, tady se to rozjíždí, to je super. Já jsem nachlazená, tak ani nevím, jestli je mi špatně z těhu nebo z té šílené rýmyA jedla bych taky pořád. Ale říkám si, že se musím hlídat. Minule jsem přibrala 17 kilo a to bych teď teda nechtěla.A přihodím můj testík. V den vynechání ms jsem měla obě čárky stejně silné.
Hašlerko, tak tyhle // jsou bezkonkurenční ![]()
To já jsem asi teprve 4 týden + 2 dny. Nejpozději 13.12. na krev, ale asi už zítra…