Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lenuleenka píše:hašlerka píše:Hašlerko, tak tyhle // jsou bezkonkurenční
Jé, tady se to rozjíždí, to je super. Já jsem nachlazená, tak ani nevím, jestli je mi špatně z těhu nebo z té šílené rýmyA jedla bych taky pořád. Ale říkám si, že se musím hlídat. Minule jsem přibrala 17 kilo a to bych teď teda nechtěla.A přihodím můj testík. V den vynechání ms jsem měla obě čárky stejně silné.
Já jsem taky koukala jako blázen, většinou je čárka slabší a postupně sílí. A u mě hned tohle. To je podezřelé, aby tam nebyly dvojčata ![]()
Holky, je vám už taky špatně? Mě je hrozně. Všechno mi smrdí a ze všeho se mi zvedá žaludek.
Zdravím všechny
…ráda se přidám k vaší diskusi… Já jsem měla minulý měsíc týdenní zpoždění, tak jsem si udělala test, kt. vyšel pozitivně, příznaky jsem taky měla… a pak jsem to dostala
Dr. mi sdělil, že za to může cysta (hcg 4). Dal mi injekci, aby praskla…a praskla. Taky mi dal naději asi 5% hned otěhotnět. Tento měsíc jsem měla zase zpoždění i příznaky, ale test jsem si nedělala, protože jsem se dočetla, že po cystě může být ještě další měsíc test pozitivní. Ale měla jsem cestu kolem, tak jsem se tam teda stavila…a nic neviděl (v 5tt), což jsem předpokládala…ale myslela jsem, že mě pošle na krev. Teď v pondělí jsem byla u obvodní kvůli hroznému kašli a dostala jsem ATB. ..a nechala se poslat na krev. Včera jsem si tam volala a hodnota přes 1000
K dr.se chystám až v po, tak doufám, že vše bude ok
Mimochodem…když stojím, cítím na podbřišku malý hrbolek
Při prvním těhotenství jsem do 6.měs nevypadala, že jsem těhu
Tak uvidíme…
hašlerka píše:
Holky, je vám už taky špatně? Mě je hrozně. Všechno mi smrdí a ze všeho se mi zvedá žaludek.
Mě naštěstí ještě tak moc zle není..teda nemůžu kafčo a nějaké vůně jsou mi protivné. Ve srovnání s prvním těhotenstvím je toto pohodička
. Doufám,že to i vydrží. Teda jen bych pořád spala…
Jája79 píše:
Zdravím všechny…ráda se přidám k vaší diskusi… Já jsem měla minulý měsíc týdenní zpoždění, tak jsem si udělala test, kt. vyšel pozitivně, příznaky jsem taky měla… a pak jsem to dostala
Dr. mi sdělil, že za to může cysta (hcg 4). Dal mi injekci, aby praskla…a praskla. Taky mi dal naději asi 5% hned otěhotnět. Tento měsíc jsem měla zase zpoždění i příznaky, ale test jsem si nedělala, protože jsem se dočetla, že po cystě může být ještě další měsíc test pozitivní. Ale měla jsem cestu kolem, tak jsem se tam teda stavila…a nic neviděl (v 5tt), což jsem předpokládala…ale myslela jsem, že mě pošle na krev. Teď v pondělí jsem byla u obvodní kvůli hroznému kašli a dostala jsem ATB. ..a nechala se poslat na krev. Včera jsem si tam volala a hodnota přes 1000
K dr.se chystám až v po, tak doufám, že vše bude ok
Mimochodem…když stojím, cítím na podbřišku malý hrbolek
Při prvním těhotenství jsem do 6.měs nevypadala, že jsem těhu
Tak uvidíme…
Ten kašel mě trápí už asi měsíc…konečně jsem začala odkašlávat. Doktorka mi poradila pouze Jitrocelový sirup.Poslechově jsou prudušky i plíce čisté..
Taky kašlu už dlouho, ale konci už to bylo hodně…tak kvůli prckovi jsem tam raději zašla. Mám Ospamox, to nějaký penicilin a to jsem i četla, že to nevadí… A doktorka říkala, že do těch 6 týdnů je prcek vyživován ze svého žloutku…tak jí budu věřit
![]()
Jája 79: Taky mě ten kašel nenechal klidnou. Ale prošla jsem řadu vyšetření,ale na ATB to nebylo. Je to prý dohra minulého nachlazení a tím,že nemohu užívat žádná antitusika,to nezmizí jen tak. Ale už je to lepší.Nejhorší jsou dle mého názoru horečky…ty mohou mimi uškodit,klasické nachlazení snad né..teda aspon v to doufám. Jdu na kontrolu zítra. Tak se těším,zda už nebude
.
Jo, horečky jsou prý nejhorší… Já bych v pondělí měla být 7.týden…tak to už to
tam bude vidět… Už aby to bylo! ![]()
Já jsem taky nachlazená, kašlu a mám rýmu. Ale už to naštěstí ustupuje.
hašlerka píše:
Já jsem taky nachlazená, kašlu a mám rýmu. Ale už to naštěstí ustupuje.
v tomhle počasí není divu. Ještě moje dcera měla spálovou angínu,takže jsem se bála…ale nakonec jsem to nechytla. Ještě jsme naší novinku nezdělili,čekáme na Štědry den. Jen v práci jsem musela přiznat mimi,musela jsem odejít..takže si vybírám dvču. Pracuji na těžkém oddělení. Za chvíli dorazí kamarádka,budeme péct cukroví,jsem zvědavá,zda udržím jazyk za zuby. ![]()
Tak to my vydržíme až do Predika (1.velký UTZ - kdo neví
) …u prvního jsme to řekli rodině…holt…některým se nedá věřit…takže já si teď nalívám doma nealko pivo do pivní láhve…
Např.po dobrém obědě
…a tvářím se že nic ![]()
My to taky chystáme jako překvapení pod stromeček, jsem zvědavá na ty reakce
Práci mám taky těžkou , dost tahám těžký bedny, což doktorka říkala, že nesmím, ale zároveň mi řekla, že o přeložení na jinou práci z důvodů těhotenství můžu požádat, až budu mít těhot. průkazku, takže nejdříve toho 20. Tak jsem z toho celkem zmatená a stresovaná. V práci se snažím dávat si toho na nošení méně, ale když mi přivezou zboží a už to mají naflákaný vrchovatý, tak s tím nic neudělám.
Tebe nemůžou dát na lehčí práci?? Když tě zaměstnavatel prý nemůže přeřadit na lehčí práci, jsi doma na neschopence a on Ti to doplácí do tvý průměrný mzdy. Já teda doufám, že mě přeřadí, nebo mi tam dá někoho , abych za sebe zaučila, nechci být doma .
To souhlasím..rodičům to dá Ježíšek. Taky už teď lžeme,nechodím do práce a vymyšlím si,že mám dovču. Tajně chodím na gyndu
Jsme héérečky ![]()
Jak se to chystáte oznámit?? Přemýšlíme dát pod stromek foto z ultrazvuku nebo malinkatý ponožky
ahojky všem !
já jsem měla silné obě dvě čárky 4.12. k doktorovi na UTZ jdu v úterý 14.12. takže sotva říct v jakém jsem týdnu ale je to chtěné ale i tak střídá radost strach :_) bude mi v únoru 23 a přítelovi 28 vyšel nám větší byt a včera větší auto..tak sem zvědavá-začíná život a končí legrace :_)