Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podle me srovnavas nesrovnatelné. Jedna vec je dlouhodobá laska, partnerstvi, manzelstvi, intimita, veci u kterych na začátku byla chemie a postupne se budovaly pridane hodnoty.
Pak je tu čistá, řekněme živočišná, přitažlivost.
Pokud mě živočišně pritahuje jen muj muz, paráda. Pokud mi občas zabrná na citlive nervy nekdo jiny, jsem inteligentní jedinec, který nezboří všechno proto, ze okolo prošla „jahodová zmrzlina“
proste si reknu „hmmmmm“ a tim to hasne. Pokud budu pitomec, co mu na manželovi nezáleží, necham se zlakat, a pak se nebudu moct divit, kdyz me manžel pustí do oběhu ![]()
Jinak pokud tva zena picha jinde, nejde se bavit o lasce, respektu, úctě. Nalhavas si to, nebo to ona nalhava tobě. Mozna jí vyhovujes jako zivitel, ale nemiluje tě v tom romantickém slova smyslu. Toť muj názor.
@Hok88 píše: Více
Psala jsem to jako reakci na zakladatele a jeho zakládající příspěvkek, ne na tebe ❤️ tvá ztráta mě mrzí.
Človek nie je ani len fyzicky nastavený na monogamiu, nieto ešte v myslení. Či je nevera po x rokoch nemorálna - to záleží od každého jedinca. Ženy tu - na emimi - sú extrémne háklivé na neveru zo strany muža (nie však ženy), to je zas ich nastavenie morálky.
Ja osobne, kým som zamilovaná, som verná. Verní boli aj muži mne. Keď som už kukala po iných, s partnerom som sa rozišla - tak to robím ja.
@Obří vačnatec píše: VíceČi to je správne, si určuje každý jedinec sám. Ty nie si hlas všetkých ľudí. Vo vzťahu sa zas musia dvaja na tom zhodnúť.
Je to tak..proto mam radeji vzdaleneho a tak trochu nedostupneho milence, nez chlapa, co se mi za chvili okouka a budu muset hledat znova… ![]()
@pohledzdruhestrany píše: Více
Sex a láska jsou dvě různé věci pro muže. Ženy tohle bohužel nedovedou oddělit a tak jakmile jim někdo vleze do kalhotek, tak jsou schopné rozbít rodinu. V tomhle má žena a pes hodně společného, zdrhnou jakmile se objeví někdo s větším párkem ![]()
@pohledzdruhestrany píše: Více
Láska je podvědomá záležitost, prostě pud. Nikdo si neřekne: „tak a teď se zamiluju támhle do souseda Pepi“, ale prostě se to podvědomě stane, protože soused Pepa ji dovede krásně udělat ![]()
@Afinite píše: Více
Zaměňuješ lásku a zamilovanost. Láska má s pudy pramálo společného. Je to pouto s konkrétním člověkem, které vzniká na základě zkušeností, společných zážitků, prožitých emocí.
@Afinite píše: Více
Láska je vědomí toho, že dávám a dostávám radost. Láska je z velké části vědomá volba. Někteří si spojí zamilovanost s láskou a když zamilovanost zeslábne, tak mají pocit, že už tam není láska. Motivace být stále dobrým partnerem, tvořit intimitu, mít sex, respektovat toho druhého, dělat kompromisy pomalu mizí. Začneme porovnávat, hledat ze vztahu únik a partnerská krize sílí. Nahrazujeme si tu lásku sexem, pozorností, závislostmi. Časem někteří zjistí, že toto není cesta. Jen to na nějakou dobu pomůže zase s pocitem, že znovu žijeme. Je to jako hledat zdroj energie. Když se aktivují hormony skrze nějaké chování, zážitky, lidi, tak se cítíme skvěle.