Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chci založit téma, velmi časté téma: „miluju manžela, ale vlhne mi ze souseda či kolegy“
@Mořský ježek píše: Více
Bohužel máš pravdu.
Jenže co s tím? Každých pár let výměna partnerů? A co děti? Společné závazky?
@KaZeAd píše: Více
Děti ani závazky nedělat. I na to tu je milion diskuzí, na kterých je vidět, kolik vztahů to zničí a úplně umrtví.
Ad 1 - když se potřebuju po druhý nebo potřetí udělat, tak si taky představuju kolegyně nebo jiný pěkný holky, který jsem v tyto parné dny potkal bez podrdy, moc to hrotíš.
Ad obecně…sex a láska jsou často velmi nesouvisející nádoby.
@pohledzdruhestrany píše: Více
U chlapa jo, ale u žen to spolu sakramentsky souvisí. Výjimkou budou jen ty, který mají mužské myšlení, takových je ale jen pár.
@asddsa píše: Více
Já myslím, že si ty naše květinky hodně idealizuješ. Často je mezi náma a „nima“ rozdíl jen v půl flašce vína.
Hele já měla šťastný manželství a přesto jsem měla souseda, kterýho když jsem potkala na chodbě, zjezily se mi chlupy i tam, kde žádný nemám. Chemie prostě. Nikdy jsem s ním nic neměla a při sexu (mmch dobrém) s manželem jsem si ho nepředstavovala. Co naděláš? Ovlivníš, jestli pak něco uděláš nebo neuděláš, ale takovýhle reakce jsou dost mimo kontrolu.
Silně pochybuju, že by se našel člověk, který by v dlouhodobém partnerství neměl žádné erotické představy o jiných, při sexu si nikdy nepředstavil někoho jiného v obětí - samo o sobě je to neškodné a přirozené. Paní Sandmanová se také pravidelně zamilovává do Leonarda DiCapria, naštěstí ji to obvykle za pár hodin od sledování filmu přejde. Naučil jsem se s tím žít. ![]()
Včera mi tady jedna koza vysvětlovala, že když jí někdo prcá a její manžel na to kouká, tak že jim to utužuje vztah. Boha jeho lidé jsou fakt blbí
Ahoj, jeden guru mi jednou řekl, že vše je pomíjivé. Nelze očekávat, že to krásné vydrží věčně. Láska je vědomá práce na vztahu, kde vzájemně chápeme druh lásky, kterou ten druhý potřebuje. Důležitá je vděčnost, úcta, respekt, pokora, společný smích a to, že muž se nesmí stát podpantoflákem.
Když chceme spokojenou ženu, tak by s námi měla zažívat orgasmus. Je třeba udržovat určitou dynamiku, která tvoří intimitu. K tomu všemu je třeba komunikace a otevírat různá témata, která nás někam budou posouvat.
Přitažlivost občas cítíme k jiným snad všichni. Je to energie, která tvoří, ale i ničí a je třeba s ní umět pracovat. Zamilovanost je lest přírody. To skutečné je za mě ta láska, ale ta už chce vědomé myšlení a partnera na stejné vlně.
Těžko říct. Jsem na manžela hodně naladěná. S nikým jiným jsem nikdy sex neměla a ani bych nechtěla. V podstatě si to ani neumím představit po víc jak třiceti letech. Pokud mám představy s jiným, tak spíš ty romantický, platonický. Sex s manželem je pecka a jeho tělo i duše mě stále vzrušuje. Ta zamilovanost mě asi nikdy nepřejde. Asi je to divný, nenormální
, to beru. Nechci vypadat, že se vytahuju, spíš si tak přemýšlím, proč to tak mám..Manžel není žádný ideál - obecně vzato. Spíš je to o mém vnitřním nastavení. Na misce vah jsou jeho pozitiva mnohem těžší než negativa, a není to o množství.