Teplota 37,6

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vesmírná drůbež
25.8.21 22:09

@Kunikula Strhana no však proto mám dva, ale k nim tři digitály a dva proužky k měření na čele. Mě nedostanou. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
25.8.21 22:11

@Mutlice jo, no. Bezkontaktní jsem zavrhla poté, co mi random ukazoval +- 2,5°C, jako kdyby se nechumelilo. Na podobné hrátky jsem už asi stará. :lol:

• Citovat
  • Upravit
3724
25.8.21 22:14
@JanaDaR píše:
@Mutlice jo, no. Bezkontaktní jsem zavrhla poté, co mi random ukazoval +- 2,5°C, jako kdyby se nechumelilo. Na podobné hrátky jsem už asi stará. :lol:

Jojo u bezkontaktního jsem teď s horečkama ze zubů zažila třeba 38,8 a 37,1 během dvou minut. Já jsem podle něj prakticky mrtvá, mívám třeba 34 :mrgreen: a to měřím pořád stejně, ze stejné vzdálenosti, na stejné místo. Jen kluk nám musí trošku nabrat rozum, aby se nechal normálně změřit. Zlatý rtuťový…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.8.21 01:43
@Mutlice píše:
Jojo u bezkontaktního jsem teď s horečkama ze zubů zažila třeba 38,8 a 37,1 během dvou minut. Já jsem podle něj prakticky mrtvá, mívám třeba 34 :mrgreen: a to měřím pořád stejně, ze stejné vzdálenosti, na stejné místo. Jen kluk nám musí trošku nabrat rozum, aby se nechal normálně změřit. Zlatý rtuťový…

To jsi na tom ještě dobře. Mně jednou bezkontaktní naměřil 27 :mrgreen: a jednou jsme se měřili všichni hostí v hotelu, celou dobu pobytu a zapisovali údaje do tabulky - všichni jsme celou dovolenou měli 36.0 :roll: a to tam měli víc značek teploměrů. Takže taky jsem zastánce rtuťových.

• Citovat
  • Upravit
12006
28.8.21 12:42

Nas merili bezkontaktnim v praci a vsichni jsme meli kolem 35. Kazdej den. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
1.10.21 18:00

Oživuji.

Mám 5,5m šmudlu. Vše si strká už nějakou dobu do pusy - někdy i doslova úplně rve do pusy a hrozně slintá. Já ale v pusince nic nevidím, nebo to prostě nepoznám.
Od včerejšího večera rýma, v noci katastrofa, spal po 30ti min, pak vždy pláč. Takhle celou noc.
Ráno jsem ho změřila v zadečku a po odečtu bylo 37,1.
Celý den buď spal po hodině / hodině a půl nebo jen brečel. Nic ho nebaví, hračky ho nezajímají, pod hrazdičkou nevydrží, nepomáhá nošení, mazlení, chování - nebo pomůže jen na chvilku, kojím a jí trochu méně. Plínky počůrané i pokaděné standardně.
Teď v zadečku naměřeno po odečtu 38,2 - ale vypadá vzhledově líp než v noci a dokonce si teď i hraje. Podle čela bych ani neřekla, že má teplotu. Čípek mám dát? Má teď tedy po odečtu těch cca 38,2 a nebrečí, povídá si.

Jak poznám jestli pláče od rýmy nebo od zoubků?
Pokud od zoubků, jak dlouho to může trvat? Den, dva, tři? Dle telefonickém hovoru s doktorem to vidí spíš na virózu, prý je toho teď mraky. Rýmu odsávám a vytírám nosík Libenarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6028
1.10.21 18:05

@Salorka

To bohužel nepoznáš. Pokud má po odečtu 38,2 tak určitě den Nurofen nebo Paralen. Uleví se mu v obou případech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
1.10.21 18:06

@Salorka čípek bych dala, pokud to jsou zuby, tak třeba nuforen uleví i od bolesti. Celkově na večer teploty rády stoupají, čípkem nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85317
1.10.21 18:18

@Salorka leky na teplotu se obecne podavaji nad 38,5, horecka je jediny jejich obranny mechanismus a leci. Kdyz vypadaji dobre, snizuju az nad 39. Zda je to viroza nebo zuby se da u doktora poznat vetsinou az po 3 dnech. Kdyz ma rymu, je spis nachlazeny. Zvlhcovat vzduch, odsavat a vyvysit hlavu na noc na spani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
1.10.21 18:21

Ja bych cipek nedavala. Pokud je to viroza, tak te horecka prospiva. Navic 38,2 neni zadna hruza. Dala bych, kdyby se mu hodne zvysila nebo kdyby nemohl usnout nebo byl hodne mrzuty apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
1.10.21 18:34

Kdyz 4tydenny dcerka mela 12 hodin 39,2, jeli jsme na pohotovost. Nechali si nas tam v nemocnici. Pri prijmu mela uz “jenom” 38,6. Udelali ji hromadu vysetreni a pravidelne sledovali teplotu. Ale nesnizovali ji ji.

Nase 7mesicni ma ted sestou nemoc. Od uterka mela nad 39, nekdy i 40,3. Cipek za celou dobu dostala 4×, kdyz uz vypadala unavene. Jinak si hrala, jedla, smala se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
1.10.21 18:37
@Janča6 píše:
Kdyz 4tydenny dcerka mela 12 hodin 39,2, jeli jsme na pohotovost. Nechali si nas tam v nemocnici. Pri prijmu mela uz “jenom” 38,6. Udelali ji hromadu vysetreni a pravidelne sledovali teplotu. Ale nesnizovali ji ji.Nase 7mesicni ma ted sestou nemoc. Od uterka mela nad 39, nekdy i 40,3. Cipek za celou dobu dostala 4×, kdyz uz vypadala unavene. Jinak si hrala, jedla, smala se.

To bych se bála u malých dětí hrozí při vysokých horečkách febrilní křeče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
1.10.21 18:39

@Kriss Tina febrilní křeče až tak nesouvisí s číslem na teploměru. Křeče mohou být i u teploty 38,5°C třeba.

• Citovat
  • Upravit
85317
1.10.21 18:39

@Kriss Tina dcera mela febrilni krece jednou a to pouze, kdyz ji po Nurofenu klesla rychle teplota. Jinak mela i 40,7 a u ni pokud mozno horecku nesnizuju a uz se nikdy pak febrilky neopakovaly. Mela je ve 2 letech. Ted bude mit 7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
1.10.21 18:40
@Kriss Tina píše:
To bych se bála u malých dětí hrozí při vysokých horečkách febrilní křeče

Ja vim, to je tak jedine, ceho se bojim. Mam je pod dozorem. A nastesti se jim vyhybaji. Vsechny nase deti obecne snasi horecky moc dobre. Treba 13mesicni pri horecce 39,8 tancovala. Kdyby se mi nejak nezdala, tak o cipku pouzvazuju.

A jeste teda pri techto horeckach u nich sleduju priznaky meningitidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí