Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@HappyTummy těšíš se nebo máš strach?:-) Já tak na půl
Ale máš to fakt za chvilku
Moje tělo si myslím, že už se těší, protože ty konce už jsou fakt šílený ![]()
@Kytičkaaa obojí
Ale z 90% se těším. Je mi jasné, že až mi dají tu naší princeznu do náruče, tak všechna bolest bude zapomenutá, takže spíš takový tenn strach, že nevím jaké to bude a jak moc bolet to bude atd.
Máš pravdu, že ke konci už to není žádný med. A Ty ještě trpíš na ty otoky viď?
Já naštěstí nic takového nemám… Jen ty bolesti, únava a tak. Už jí chci tady prdelku malou ![]()
@Kytičkaaa s prckama ty kila pujdou dolu samy
bude vic pohybu, ted uz ten pohyb tolik nejde tak s tim pribiranim člověk nic neudělá ![]()
@B. Lucie aspoň tě pohlídají to je důležitý, a ať ti brzy přijdou na to co se děje. Tak asi se snaží ti mimi udržet co nejdýl to jde. Ty bolesti musí být strašný, přeju ti aby jsi to neměla tak hrozný a trochu se ti ulevilo aby jsi nabrala síly a hlavně i nimi bylo v pořádku ![]()
Asi to vyzni hloupě, ale ja ani tak nemam strach z porodu jako z nemocnic a doktoru, nemam po prvnim dobry zkušenosti, a tak si i myslim že je jedno ktera to nemocnice bude ani s jednou nemam zadny zkušenosti.
takže si jen přeji aby vše proběhlo jak má a přeji to i vám ![]()
@HappyTummy No, jsem hodně oteklá
Trpěla sem hlavně na otoky nohou a hlavně té pravé.. A teď sem zjistila, že mi otekla i pravé ruka u palce a dost to bolí
Už mě to fakt nebaví… Taky to cítím jako ty. Nikdy by mě nenapadlo, že se snad na ten porod budu těšit, ale už bych to chtěla mít za sebou no… Tak ty už to máš fakt za pár, tak snad to budeme mít rychlé a pohodové ![]()
@darrrsie69 to máš pravdu, hlavně pak bude snad takový zápřah, že nebudu mít takový čas myslet na jídlo ![]()
Co se týče doktorů tak máš pravdu. Hrozně moc udělá jaký tam budeš mít personál, pokud budou na prd tak je to o ničem, ale pokud budou fajn, tak to může hodně pomoct.. Tobě taky přeji ![]()
Holky, taky už ten konec moc nedáváte? Včera jsem na pár hodin zula boty a pak jsem v nich cítila šílený tlak, super, na poslední chvíli začínám pěkně otékat. V noci se šíleně potím (jen na určitých místech), dneska jsem snad nespala vůbec, pořád jsem měla bolesti, křeče, pak mi to přišlo úplně jako ms bolesti, ale v 5h jako když utne a klid, usnula jsem. Už to nechápu, ale čekám
Nic jiného mi ani nezbývá, že?
Řekla bych, že se to blíží, už nezvládnu co dřív, při pohybu venku sotva jdu, píchá mě dole, břicho bolí, ale pořád se nic významného neděje… Snažím se na to nemyslet a ještě si užívat relativního klidu, ale moc to nejde. Zítra ráno mám kontrolu, tak jsem zvědavá
Snad tam dojdu, čeká mě cesta s malým do školky a pak přes celé město zpět do nemocnice, tak uvidíme ![]()
Držte se, my jedeme k mamině popřát jejímu příteli k narozkám, tak snad ještě vydržím ![]()
@Kytičkaaa to tě lituju teda
Mě se stalo jednou, že mi jsem měla nateklé malíčky na nohou, ale to bylo i z dlouhé chůze. Je pravda, že už to mám za pár, ale o to víc jsem nedočkavá
@P.e.t.r.a Taky se v noci teda potíš? Já poslední dny taky. Přitom máme celou noc otevřené okno a spím jen v kalhotkách. Ale taky se potím jen na určitých místech. Od krku mezi prsa a pod prsama no a dole vpředu na kalhotkách
Jinak nic
![]()
@P.e.t.r.a ty jo, taky už ti to dává docela zabrat
Ale tak ty už jsi 40tt tak to máš fakt za chvilku
Mě to teda dává zabrat a to jsem teprve 36tt a dle UTZ 37tt a už bych to taky ráda měla za sebou.. Snad nebudu ještě přenášet ![]()
@HappyTummy o to víc si nedočkavá a nervozní viď ![]()
Ahoj holky, tak jsme se vrátili od mamky, sešli jsme se celá rodina (jsme 4 děti + můj syn, ségřina partnerka a můj Martin) a ségra mě vyfotila, tak jsem si trochu pohrála… Už jsem nějaká dojatá…
![]()
@HappyTummy Taky taky, a to vůbec netopíme a spím taky nalehko, jen pod slabou dekou. Jsem ráda, že v tom nejsem sama ![]()
@P.e.t.r.a jo? Tak to jsem též ráda, že nejsem sama. Už jsem si říkala, že zase tak velký prsa nemám abych se takhle potila
Jinak moc sluší na fotečkách ![]()
@Kytičkaaa přesně… hlavně teď okolo mě všichni už rodí
takže já už chci prostě taky a mít tu prdelku doma a mazlit jí a samozřejmě to vše okolo. Všichni mi říkají ať ještě zhluboka dýchám a užívm si klid bez malé, ale já se na to těším. Jo asi to bude ze začátku záhul, ale s tím jsme do toho šli a i kdybych padala na hubu, tak budu prostě šťastná
A Ty už jsi skoro 36tt tak to máš taky za pár. V podstatě to už tady máme všichni za pár
Ono se řekne za měsíc, ale když vezmeš, že už čekáš takových měsíců, tak tohle je už jen jak kapka v moři
Já jsem dnes zase hrozně taková rozněžněná
A je mi teda kupodivu dnes celkem fajn ![]()
@Kytičkaaa ja mam taky děsně otekly nohy, tak ze mi moje boty zadny nejsou a musim nosit o cislo vetsi, ale pomaha mi prochazka a rychlejsi chuze
Treba narazim na dobry doktory
Ja uz mam pocit ze sem snad ani nepatrim nebo mě je zatim fajn
Teda ja se taky potim nehorazně až mě to k ranu budí a víc se mi mastí vlasy díky tomu
Me obcas zabolí vnitřní část stehen jako křeč, nebo jakoby se roztahovaly
@P.e.t.r.a krasny fotečky sluší, taky bych chtěla se nechat ještě vyfotit ale ja mam jen synka a to je umělec
@HappyTummy
No ja jsem ted 36t a taky bych to urychlila, tentokrat se tesim po druhe snad jeste vic i kdyz mam obavy z porodu, ale muj syn furt jak se tesi a ja su to pak představím a taky se snad tesim vic jak pri prvnim a na ty starosti uplne zapominam
![]()
@darrrsie69 mě je také docela fajn
Jsem dnes 36+4. Zítra jdu do poradny. Chci se doktorky zeptat, jak to vypadá s císařem, posledně říkala, že mám placentu trošku níž než by měla být
Moc se těším až zítra uslyším ![]()
@P.e.t.r.a @HappyTummy holky my v ložnici taky netopíme a ještě před spaním jak dlouho větrám a kolikrát si vyvětrám i v noci.. Nevím jak to pak budu dělat s mimčem
Ale taky se hrozně potím, takhle se normálně nepotím ![]()
@P.e.t.r.a hezké fotečky ![]()
@HappyTummy Jee já to cítím stejně, jen mám občas pocit jestli to všechno zvládnu víš. Obstarat tak malé miminko, aby mi někde neupadl a tak víš
Hlavně, abych přesně věděla co s ním, zvládla to kojení a tak
je to hrozně velká neznámá
Ale taky se na něj hrozně těším.. Představuji si jak asi bude vypadat
Abych ti řekla pravdu, tak doufám, že to bude dřív než za měsíc
Je toho na mě už moc noc ![]()
@darrrsie69 Já dneska když sem v noci pohnula nohou tak sem dostala šílenou křeč
ještě, že pomůže když jí narovnám, protože to je děsná bolest
Taky doufám, že natrefíme na někoho hodného, na někoho kdo má trpělivost a tak no
Jee, jen si užívej že je ti takhle dobře
Já už se pomalu začínám modlit ať to přijde
ale jsem ještě brzy ![]()