Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj maminky, mohla bych se k Vám přidat?
Jsem z Brna, je mi 24let, doma mám 20.měsíčního raubíře Samuela a teď jsem čerstvě znova neplánovaně těhotná ![]()
Doktorka mi toho moc neřekla (krom toho že jsem těhotná
) ale podle toho jsem si spočítala měla bych mít termín nějak na začátku července.. Ve čtvrtek jdu na krev a UTZ tak snad mi řekne něco víc ![]()
Tak jsem po kontrole a po odběru
nakonec to byl obyč odběr tak nechápu proč nalačno, ale zvládla jsem to
ten screeningový (na DS) za dva týdny a ještě za to zaplatím 1000,–. Jinak mimčo je podle utz o týden větší.
@axaxa Super, že jsi zvládla na lačno, ikdyž zbytečně. Já byla dneska taky. Jsem 6+3. Pocity mám zvláštní: dlouze lovil ultrazvukem, já už nervózní co je špatně
Ale špatně není nic, náznak jedné srdeční akce a není vyloučeno, že tam není schované ještě jedno, které je ale částečně překryté a s určitostí nešlo určit jestli to není jen stín
Prý nemám zatím dělat žádné závěry, za 2 týdny tam jdu znovu a bude jasno. Jo, jsem úplně v klidu, 4 děti bude pohoda
![]()
Jinak vzhledem k věku mě doporučí do Gennetu a budu asi muset postoupit AMC. No počítám s tím, kdyby bylo jasno bez toho, bylo by to fajn.
Ahoj holky, tak se taky přidám, dneska asi 5tt+4 a termín podle poslední MS 25.7… ale kdoví
No bude to lvice jak vyšitá asi ![]()
@Katcha Teda, tak když tak vás bude hodně
no moje otázka na utz taky byla - a je tam opravdu jen jedno
By jsem museli jinak řešit ještě auto, už takhle tam ty tři autosedačky budou narvané, nejstaršího nechci vozit na podsedáku. Dr. už jsem říkala, že pokud to bude nutné jdu na AMC (doufám teda, že nebude potřeba), je to asi sobecké, ale nějaké postižení už by ovlivnilo moc lidí. Za dva týdny jdu zase a konečně dostanu průkazku
jinak podle MS bych měla být 8+6, podle utz o týden víc ![]()
Do auta bychom se nevešli, do 3+1 by to bylo taky zajímavé
Koukala jsem jen tak zběžně na kočárky - budu muset změřit dveře výtahu, abych nemusela nosit kočár do 5. patra
No takhle
se teď budu tvářit asi často. Myslím si, že mi to doktor tak naznačil, abychom si na tu myšlenku zvykli a za ty 2 týdny to bude jasné ![]()
@Katcha Ale zase to bude krásné, budou se vždycky moc spojit 2 a 2 proti sobě, ve třech bude jeden v nevýhodě
Nám se nevejde do výtahu ani „jednokočár“, nechávám v kolárně. Tak jsem zvědavá, co napíšeš za ty dva týdny ![]()
Tak mi nakonec doktor změnil termín na 12.7. Byla jsem po týdnu znovu na kontrole, protože prckovi málo bilo srdíčko, teď už je všechno v pořádku
Moje první otázka taky zněla, jestli je tam jen jedno
Budu ráda, jestli zvládnu to jedno, natož dvě. Dneska jsem 7+5. Chtěla jsem se zeptat, chodí se pokaždé na krev?? Mně ji totiž vůbec nebrali…
@Zandys chodí se jednou v prvním trimestru - pohl. nemoci a krevní skupina, mě brali i biochemii. Ve druhém pak tripple testy a ve třetím se opakují testy z prvního. To ti ještě krev vezmou, neboj ![]()
Děkuji
Mně to naštěstí nevadí, jsem zvyklá, tak třeba na příští kontrole, jdu 17.12., ale sestra nevzpomínala, že bych měla přijít na lačno, radši se jí ještě předem zeptám, ať tam nemusím pak znova, říkala vzít jen moč… Jsem zvědavá, jestli mi pak udělají nějakou pěknou fotečku prcka, chci ji dát mamce pod stromeček, ale teda je těžké vydržet to a nikomu nic neříct… Vy jste to řekli doma hned nebo ještě čekáte??
Nalačno se nemusí…to já měla něco extra:) v minulých těhu jsem chodila odpoledne. jinak nejbližší okolí to ví, po potratu se dost šetřím a taky mi už vylezlo břicho:)
U nás to ví jen manžel. A mám co dělat ho udržet, aby to nevykecal všude možně
Teď po tom potvrzení na utz jsem mu dovolila to říct s podmínkou, že se to nesmí dozvědět děti
Ty dostanou pod stromeček psaní od nového sourozence
Našim to řeknu až tam teď pojedeme, nechci jim to říkat do telefonu. Taky mi dělá problém se nepodřeknout. Např dnes ráno mi bylo obzvlášť blbě a šla jsem spolu s dětmi k zubařce na hygienu
. Při představě, že mi ještě strká do pusy nějaké nástroje
No, a tvařte se, že jste happy
Dopadlo to dobře, nejdřív vzala děti, ty pak šly pěkně do školy a když byly za dveřmi, přiznala jsem se a hygienistka byla velmi ohleduplná ![]()
@Katcha píše:
@axaxa Super, že jsi zvládla na lačno, ikdyž zbytečně. Já byla dneska taky. Jsem 6+3. Pocity mám zvláštní: dlouze lovil ultrazvukem, já už nervózní co je špatněAle špatně není nic, náznak jedné srdeční akce a není vyloučeno, že tam není schované ještě jedno, které je ale částečně překryté a s určitostí nešlo určit jestli to není jen stín
![]()
![]()
Prý nemám zatím dělat žádné závěry, za 2 týdny tam jdu znovu a bude jasno. Jo, jsem úplně v klidu, 4 děti bude pohoda
![]()
![]()
![]()
Jinak vzhledem k věku mě doporučí do Gennetu a budu asi muset postoupit AMC. No počítám s tím, kdyby bylo jasno bez toho, bylo by to fajn.
Teda, ty to beres holka
Tak hlavne zdravi
Ja si to nedokazu predstavit jak bych to prebrala. Moje mami ma 4 deti, tri po dvouletym odstupu a tedka malou co ji mela ve 40ti a myslim, ze si to uzila taky plnymi dousky, ale dvojcatka?
To musi byt asi vazne pohodicka ![]()
Jsem ráda, že nejsem sama, co už má bříško. Nějak to moc nechápu, nafoukla jsem se snad ve 3. týdnu hned přes bříško, stehna i prsa. Jsem spíš hubená, tak o to víc mě to překvapilo. I dneska ráno jsem se na sebe dívala. Nikdy jsem břicho neměla a když už, tak šlo zatáhnout, teď vůbec, pořád je trochu vypuklé, je to pro mě nezvyk ![]()