Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@small.happy.wife píše:
Holky, jak se vymlouváte, když jdete někam, kde všichni pijou a očekávaj taky, že budete pít? Nebo jestli tu byla nějaká kuřačka, jak jste to vyřešily s tím, že najednou nekouříte? Já jsem nebyla moc velký kuřák, ale občas jsem si dala, co jsme se začali snažit, tak jsem to omezila na minimum a když jsem to zjistila, tak přestala úplně. Tak nevím, jak se vymlouvat, v mém okolí dost lidí kouří. Nějakým kamarádkám se mi povedlo rozhlásit už dřív, že se snažím přestat a omezila jsem to, tak tam problém nebude. Ale nechci, aby se někdo dovtípil
Řeším teď to stejný. V rodině se tak nějak ví, že v nejbližší době mimčo plánujeme, tak taky teď nevím, jak to udělat, aby to někomu nedošlo.
No zatím jsme vymysleli, že budu všude dělat řidiče.
A jinak moc nepiju, takže mezi známýma to asi řešit nemusím.
@CarmenHa ja se citim celkem dobře, někdy že nejsem ani tehotná
Nekdy zase prujem a citim brisko a trosku prsa , ale nevolnosti zatím nic. U první dcery jsem zvracela a co ty?
@Paola86 já taky doufám no, dneska byla vidět zase lépe, takže si říkám, že snad je všechno na dobré cestě
ale podle toho, že ještě nemám dálnici, tak si říkám, že nejspíš je tam jen jedno, na to jsem dost zvědavá. Nejhorší je vlastně dnešek, kdy je den očekávané MS, ale jak překleneme víkend, tak budu trochu klidnější, i když čárka zesílila a BT neklesla, tak snad už ani nedojde.
No já jsem snídala mezi 6-7 a nevím, jak vydržím do 12 na oběd teda ![]()
No moje je to taky první, a taky na první pokus, mně je 26 a manželovi 27. I proto je to takové neuvěřitelné, že to vyšlo hned.
Kdy jsi objednaná na první kontrolu?
Docela se to tu nedávno řešilo, to utajení, tak buď,že máš třeba antibiotika, řídíš, nebo si prohrála sázku s manželem a teď nesmíš měsíc pít.
Když jsi kouření omezovala, tak jen řekneš, že jsi přestala úplně.
AR
@small.happy.wife Já mám trochu strach z krvácení pořád, dycky jdu na záchod trochu v napětí.
Já měla před chvílí jogurt a mám furt stejnej hlad, tak čekám na koláče a pak snad do oběda vydržím. ![]()
To mě těší, že to má někdo stejně jako my na první pokus. Já budu k dr. volat po víkendu a objednám se asi na ten týden od 5. 11. I když teda nevím, jak to vydržím. ![]()
Ten nápad s ATB je taky dobrej.
Mě ještě napadlo, že si děláš detox organismu. ![]()
@small.happy.wife Ahoj, mám to s tím pitím a kouřením úplně stejně. Nikdy jsem nebyla extra kuřák, ale když jsme šli s holkama posedět vždy jsem si ráda zapálila.. A vínečko miluju, takže.. Mimču jsme nechali volný průběh, od minulých vánoc se nijak nechráníme, ale taky jsem nepočítala žádné plodné dny a nic.. Prostě jsme si říkali až to bude mět příjít, tak to přijde
No přišlo to v dobu, kdy jsem měla naplánovanej velkej mejdan na tuto sobotu a partnerovi jsem říkala, že tento měsíc vynecháme snažení
(Abyste si nemysleli, jsem nejšťastnější na světě., že se to povedlo
). Každopádně mám jít teď do večírku, holkám jsem řekla, že jím antibiotika (naštěstí jsem týden marodila se zánětem středního ucha), takže je dobírám. Ale každá se mě ptala, jestli nejsem těhotná ![]()
@tulinka84 Já vůbec nic. Nebýt těch pozitivních testů, tak o tom ani nevím. Občas trošku cítím podbřišek, jako když mám dostat MS, ale to jen na pár vteřin.
U prvního syna mi bylo děsně zle už od začátku až do 6.měsíce, tak doufám, že se mi to tentokrát vyhne obloukem ![]()
Ahoj holky, ja dnes 6+2 tt - prsa boli hodne, unava taky, ale zadne nevolnosti,
nic… + jsem pred par dny spinila, tak mam nervy… Kontrola v utery…
Gratuluji vsem novym ![]()
@CarmenHa tak to máme skoro stejné, že by to bylo nějaké hodné miminko
jak starého máš syna? Moje má 4 roky ![]()
@Anonymní píše:
Docela se to tu nedávno řešilo, to utajení, tak buď,že máš třeba antibiotika, řídíš, nebo si prohrála sázku s manželem a teď nesmíš měsíc pít.
Když jsi kouření omezovala, tak jen řekneš, že jsi přestala úplně.AR
Jo to je pravda, četla jsem celou diskuzi, ale už jsem pozapomněla. Jojo, antibiotika použiju každopádně, ale budu si to šetřit na nějakou větší akci ![]()
@tulinka84 no kéž by bylo hodné, se synem jsem si teda užila
1.září měl 2 roky. ![]()
@Paola86 no já jsem si zapomněla peníze i kartu doma, fakt nevím, čím přemýšlím
ale naštěstí to vyřeším přes Dáme jídlo.
S tím záchodem to znám, taky se vždycky trochu bojím, když tam jdu, aby ještě nedorazila mrcha.
Taky budu volat asi v pondělí, u mojí doktorky jsou celkem dlouhé objednací doby, tak to bude asi akorát. To bude čekání, viď, než půjdeme na kontrolu.
Detox už mě taky napadl no, musím si to nějak sesumarizovat, chci to tajit do poslední možné chvíle, ví to jen manžel a jedna kamarádka, další bude asi šéf po prvním trimestru a pak snad dlouho dlouho nikdo ![]()
@CarmenHa ja si s dcerkou taky
jinak dcera je taky v září 22 a teď čekámě obě v červnu
![]()
@Sasori mně to je jasný, že se kamarádky taky budou ptát
ale nechci nic říct co nejdýl to půjde, tak to budu muset nějak vymýšlet
už jsem přemýšlela i nad nějakou dlouhodobější variantou, možná i ten detox je fajn. Nebo dieta ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat