Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Hakrajta no tak já jsem po IVF, vkládali dvě 5 denní embrijka a když jsem šla po 14 dnech na krev tak hcg bylo jen 15. Už tehdy jsem byla upozorněna na biochem. těhu, ale naštěstí se to začalo vzedat no a v pátek už hcg bylo přes 1000 takže to bylo o. k., ale na tom utz zatím nic..
@Darty gratuluji! Priznaky vymizí, je treba to vydržet, radovat se z nich
do jidla jsem se donutila, ted bych jedla porad i ve 2 rano
ja uz jsem 7+3 a některé příznaky se zlepšily až na únavu a bolest prsou. Doktorku bych asi vyměnila, muj doktor mi vzdy vse ukaze, vysvětlí dopodrobna uz pri kontrole, po kontrole jeste s nim tak 5min sedím a povídáme si. Nikdy mě to u nej nebolelo, tuz tak nevím.
@foltynka Jé moc děkuji za odpověď
mě je bohužel špatně vážně 24 hod. denně, nemůžu to zatím nikomu říct, takže se ani nemám s kým poradit. Ale myslím, že odpověď by stejně byla „ať to vydržím“
Jiný doktor je 40 minut cesty autem, takže bych vždy musela čekat, až by manžel přijel z práce. Tak nevím, jestli to nepřetrpět u ní. Řekla mi, že jsem těhotná, fotky vložila do karty a ať přijdu za týden kvůli výsledkům krve (zítra) ![]()
@Darty noo.tak uvidis, treba ti toho priste rekne více, ja bych se klidne i nebala na cokoliv zeptat. Co se týče těch priznaku, ja prvni 2 tydny prolezela, prospala. Nic jiného mi nezbývalo. Časem jsem si ale uvedomila, že si to nesmim tak moc brát. Špatně mi taky bývá, ale zjistila jsem, ze nesmim vyhladovět, takže kdyz uz cítím, ze je mi zle, hned něco spapam a je to lepší. Ale každý to ma jiné no ![]()
Ahoj maminky, tak už mám za sebou prvotrim. screening a vše je v pořádku. Mimi na monitoru hopsalo, vše má na svém místě. Pohlaví ještě nevím a popravdě se nemůžu dočkat, až to bude vidět..
Jste taky některá taky tak nedočkavá?
![]()
@KačenkaR Však pohlaví se ví ale až za dlouhou dobu, ne? Jinak hezká zpráva
já mám takový pocit, že to bude u mě holčička..ale asi proto, že jsem vždy chtěla kluka
o holčičku bude hrozný strach. A taky jsou to takové ty řeči, že když je mamince zle, bývá to holka..ale nevím nevím ![]()
@foltynka Ona je taková rázná, přijdu si jak ve škole
ale zkusím to. Jinak děkuji moc
Modlím se, ať je to co nejdřív dobré, jinak to stejně každý pozná ![]()
No na nějaké jiné stránce jsem četla diskuzi, kde některé psaly, že už jim pohlaví doktor řekl třeba s 80-ti %ní přesností už na prvotrimestr. screeningu.. tak jsem právě byla zvědavá, co na to můj doktor. Ale řekl, že nejdříve v 16.tt, což je u mě za 2 týdny.
Při mém prvním jsem si myslela, že budeme mít holčičku a nakonec máme kluka. Bylo mi taky zle, zvracela jsem, omdlévala jsem v metru, ale teď u druhého to bylo úplně šílený.. Naštěstí už to snad odeznělo.
Tak uvidíme, co nám roste v bříšku za štěstí.. ![]()
V kolikátém týdnu jsi?
@KačenkaR Ahoj, jak dlouho trval screening? Já jdu příští týden na krev před screeningem. Bojím se toho, že nesmím před odběrem krve jíst
Ráno se musím hned najíst, aby mi nebylo špatně a ještě musím jet autem k doktoru 40 km, takže nevím, jak to zvládnu.
@KačenkaR Týjo, ale je fakt, že já ohledně tohoto nemám mnoho informací.
Já se jenom hlavně děsím, aby mi neřekli, že to jsou dvojčata
haha
Měl by to být teď 6 týden, uvidím co poví zítra
To je divné. Mě nabírala krev týden před screeningem moje doktorka a byla jsem normálně po snídani, i jsem jí to říkala, že jsem ale jedla. Ona říkala, že to nevadí. Brala mi asi 4 nebo 5 ampulí krve- nedívala jsem se, nemám to ráda.
Na screening jsem šla k jinému doktorovi, trvá to asi tak 10 minut. Měří tam mimčo, kontroluje orgány, srdeční tep a pod. Dlouho to netrvá.
To se ti nedivím, já bych bez snídaně nikam vyrazit nemohla. ![]()
Držím moc palce. ![]()
Dvojčata? To by byla asi legrace, viď? ![]()
Ale říká se, že dvojčata jsou moc hodná, že si spolu povídají a moc nezlobí. ![]()
Hlavně aby bylo vše v pořádku, to je nejdůležitější.